-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όχι, κάνεις λάθος, ειλικρινά.
Απλά στεναχωριέμαι όταν βλέπω ότι ότι ο κόσμος δεν διακρίνει τον τρομερό κίνδυνο που παραμονεύει στην περίπτωση μας.
Ισως να παρεξηγησα λοιπόν, αλλα η βεβαιότητά σου οτι δε θα διάβαζα ένα κειμενο κατα του φασισμού, μου δημιούργησε έντονα την απορία, γιατί με κατέταξες στον κόσμο της υπογραμμισμένης πρότασής σου παραπάνω.
Για την ιστορία, με το κείμενο συμφωνώ σχεδόν σε όλα, απλά το παρακάτω κομμάτι....
Δεύτερον: Η αισθητική του στρατόκαυλου. Τα μπράτσα, τα ξυρισμένα κεφάλια, η στολή παραλλαγής, τα καντρόνια, τα όπλα, κ.λπ. Μήπως έχετε ιδέα με τι παίζουν τα παιδιά σας; Μήπως έχετε δει οκτάχρονα να χειρίζονται παιχνιδομηχανές με τις οποίες «σκοτώνουν» αβέρτα κουβέρτα αθώους ανθρώπους στο δρόμο, χωρίς κανένα στοιχειώδες σενάριο; Μήπως έχετε ακούσει για τα όπλα της Κρήτης; Μήπως έχετε μπει σε γυμναστήρια body building; Μήπως πολλά από τα κορίτσια των φτωχών συνοικιών ονειρεύονται ένα μπρατσαρά; Μήπως οι ήρωες της δημοφιλούς αμερικάνικης rap έχουν τη όψη των ταγμάτων εφόδου; Σε ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας και όχι μόνο, η αισθητική του Χρυσαυγίτη δεν είναι μόνο οικεία, αλλά ιδιαίτερα αρεστή. Είναι της μόδας.
και ιδιαίτερα τα υπογραμμισμένα, τα βρίσκω επιεικώς κωμικά....!!!!
Υ.Γ. γμτ....!!! Κι εχω 3 μηνες που αρχισα γυμναστήριο.... (Τόσο φασιστοειδές μιλάμε.... ) Τωρα παρακαλάω να μη με πιάσει η φαλάκρα που εχει ο πατέρας μου, ο αδελφός του και ο πατερας τους....! Θα μου στείλουν δώρο σβαστικα 24 καρατίων απο τα κεντρικά της Χ.Α....!!!!
-
Δηλαδη εσυ Χρηστο Δημου εισαι κατα του ατομικισμου και του φιλελευθερισμου;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Τωρα παρακαλάω να μη με πιάσει η φαλάκρα που εχει ο πατέρας μου, ο αδελφός του και ο πατερας τους....! Θα μου στείλουν δώρο σβαστικα 24 καρατίων απο τα κεντρικά της Χ.Α....!!!!Το κειμενο του Κασιδιαρη για τον Χιτλερ το διαβασε κανεις...
Μιλάμε για αυτό το κείμενο, έτσι;
Εκτός του φιλοχιτλερικού παραληρήματος:
Αν δεν είχε σταματήσει η αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού (ναζισμού) είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες, που πηγάζουν ως επί το πλείστο από την Ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών
Οι περιορισμοί που αντιμετωπίζει η επιστήμη ξεπερνιόνται εύκολα στο απλοϊκό μυαλό του Χρυσαυγίτη:
ο άνθρωπος θα εξερευνούσε μακρινά άστρα...
Πανέμορφα.
-
Αυτο που θελω να πω ειναι το συγκεκριμενο κειμενο δεν ειναι ουτε μισανθρωπιστικο,ουτε καλει προς την βια ή οτιδηποτε τετοιο,και εως εκ τουτου ειναι φασιστικο να απορριπτεται εκ του προοιμίου απλως γιατι αναφερεται στον Χιτλερ.
Απλοϊκο παραδειγμα για να γινω περισσοτερο κατανοητος:Ο Χιτλερ ηταν φιλοζωος (ή τουλαχιστον σκυλόφιλος),αυτο σημαινει οτι πρεπει να στηλιτευουμε την ζωοφιλια;Αλλο να πεις οτι ο Κασιδιαρης εχει τρικυμια εν κρανίω και οτι αυτα που λεει δεν βγαζουν νοημα,και αλλο να αντιμετωπιζεις καθε του λεξη ως κατι ναζιστικο και απαραδεκτο,αυτο ειναι φασισμος.
Τελος,ο Χιτλερ ξεκινησε εναν πολεμο,και προφανως τον εχασε και γι αυτο σημερα στηλιτευεται αντι πχ του Τζενκις Χαν που αναφερεται ως μεγαλος στρατηλατης και οχι ως σφαγεας,αν τον κερδιζε,μονο δεινα θα συνεβαιναν στην ανθρωποτητα;Ουτε ενα καλο δεν θα συνεβαινε;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Δηλαδη εσυ Χρηστο Δημου εισαι κατα του ατομικισμου και του φιλελευθερισμου;Είμαι ενάντια κάθε μορφής -ισμού σε υπερθετικό βαθμό. Το να προσπαθείς να ξεχωρίσεις από τη μάζα είναι τόσο βαθιά ριζωμένο μέσα μας όσο και η ίδια η ζωή. Αλλά άλλο αυτό, άλλο να μηδενίζεις ως αξία την προσπάθεια των άλλων.
Επιπλέον η Εθνική υπερηφάνεια (μιας και για αυτή μιλάμε) σχετίζεται και με το γεγονός ότι η επιτυχία ενός Έθνους έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση της σχετικής αξίας και των ατόμων που το αποτελούν στην παγκόσμια κλίμακα αξιών. Οπότε μπορεί να μην έχω μεν άμεσα οφέλη από ένα Νόμπελ ενός Έλληνα στη Φυσική (λέμε τώρα....) αλλά έμμεσα κερδίζω καθώς η κοινή μου ιδιότητα κατά έναν τρόπο συνάφειας μεταφέρει το θαυμασμό των αλλοεθνών από το συγκεκριμένο άτομο στο σύνολο και κατ' επέκταση σε μένα.
-
http://tvxs.gr/news/ellada/bia-dyo-taxy ... athimerini
Το ποσταρω ειδικα για τον ΧΛ και ελπιζω να το διαβασει, γιατι πολυ κουβεντα εχουμε κανει εδω μεσα για την βια
Κοπιαρω, αν και θελει ολο διαβασμα
«Δεν γνωρίζω κάποιον - με εξαίρεση ίσως τον Γκάντι και τον Βούδα - για τον οποίο να μην υπάρχει δίκαια βία. Ιστορικά, έχουν αναδειχθεί μορφές δίκαιης βίας όπως ο αγώνας εναντίον του κατακτητή σε διάφορες παραλλαγές, και φυσικά η άμυνα ενώπιον της επικείμενης βλάβης ενός αγαθού μας. Άρα, φυσικά υπάρχει δίκαιη και άδικη βία. Ακόμη πιο σύνθετο είναι το ζήτημα της άδικης βίας που καθίσταται νόμιμη δια της νομιμοποίησής της. Όπως πάντα λέμε 'η επανάσταση δημιουργεί δίκαιο'. Τώρα, το ερώτημα είναι ποιες είναι συνθήκες εκείνες που συγχωρούν τη βία ή που καθιστούν δίκαια την προσφυγή σε αυτήν... Εκεί είναι που διαφωνούμε. Διότι, γενικά και αφηρημένα 'καταδικάζω τη βία' είναι ωραίο, αλλά εύκολα μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα», επισημαίνει ο αναπλ. καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας στο Πάντειο, αντιπρ. της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος
Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπενθύμιση περί «αριστεροχουντισμού» μέσα από το αρχείο του Ιού της Ελευθεροτυπίας:
«Ο τρόπος που επέλεξε η καραμανλική πολιτική ηγεσία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων για να ξεπεράσει τον δυσμενή πολιτικό συσχετισμό ήταν να δυσφημήσει τους κοινωνικούς αγώνες της περιόδου, ταυτίζοντάς τους με τη δράση των φασιστών και των χουντικών. Ο νεολογισμός «αριστεροχουντισμός» εφευρέθηκε για να συνδέσει -κατά τις παλιές συνήθειες- τα «δύο άκρα», και να απομονώσει τις πιο ριζοσπαστικές μορφές δράσης των εργαζομένων και της νεολαίας από το ευρύτερο κίνημα. Σ' αυτή την παγίδα έπεσαν και οι ηγεσίες των μεγάλων κομμάτων της Αριστεράς που αντιμετώπισαν με δυσπιστία τις δυναμικές και αυθόρμητες κινητοποιήσεις της περιόδου».
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Επιπλέον η Εθνική υπερηφάνεια (μιας και για αυτή μιλάμε) σχετίζεται και με το γεγονός ότι η επιτυχία ενός Έθνους έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση της σχετικής αξίας και των ατόμων που το αποτελούν στην παγκόσμια κλίμακα αξιών. Οπότε μπορεί να μην έχω μεν άμεσα οφέλη από ένα Νόμπελ ενός Έλληνα στη Φυσική (λέμε τώρα....) αλλά έμμεσα κερδίζω καθώς η κοινή μου ιδιότητα κατά έναν τρόπο συνάφειας μεταφέρει το θαυμασμό των αλλοεθνών από το συγκεκριμένο άτομο στο σύνολο και κατ' επέκταση σε μένα.
Παπάρια μάντολες. Είναι σαν να αισθάνεσαι υπερήφανος επειδή εσυ και αυτός που πηδάει τη Scarlet Johann είστε άντρες. Εντελώς ασύνδετο, ανούσιο και τυχαίο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτο που θελω να πω ειναι το συγκεκριμενο κειμενο δεν ειναι ουτε μισανθρωπιστικο,ουτε καλει προς την βια ή οτιδηποτε τετοιο,και εως εκ τουτου ειναι φασιστικο να απορριπτεται εκ του προοιμίου απλως γιατι αναφερεται στον Χιτλερ.
Απλοϊκο παραδειγμα για να γινω περισσοτερο κατανοητος:Ο Χιτλερ ηταν φιλοζωος (ή τουλαχιστον σκυλόφιλος),αυτο σημαινει οτι πρεπει να στηλιτευουμε την ζωοφιλια;Αλλο να πεις οτι ο Κασιδιαρης εχει τρικυμια εν κρανίω και οτι αυτα που λεει δεν βγαζουν νοημα,και αλλο να αντιμετωπιζεις καθε του λεξη ως κατι ναζιστικο και απαραδεκτο,αυτο ειναι φασισμος.
Τελος,ο Χιτλερ ξεκινησε εναν πολεμο,και προφανως τον εχασε και γι αυτο σημερα στηλιτευεται αντι πχ του Τζενκις Χαν που αναφερεται ως μεγαλος στρατηλατης και οχι ως σφαγεας,αν τον κερδιζε,μονο δεινα θα συνεβαιναν στην ανθρωποτητα;Ουτε ενα καλο δεν θα συνεβαινε;
Μιλάς σοβαρά; Από που και ως που δεν καλεί προς την βία; Όταν μας λέει τι καλά θα ήταν αν είχε επικρατήσει ο ναζισμός, είναι δυνατόν να ξεχνάμε το τι έκανε ο Ναζισμός σε όλους τους λαούς που κατέκτησε;
-
η επιτυχία ενός Έθνους έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση της σχετικής αξίας και των ατόμων που το αποτελούν στην παγκόσμια κλίμακα αξιώναυτό είναι κάτι σαν το pagerank του google?
-
Μιλάς σοβαρά; Από που και ως που δεν καλεί προς την βία; Όταν μας λέει τι καλά θα ήταν αν είχε επικρατήσει ο ναζισμός, είναι δυνατόν να ξεχνάμε το τι έκανε ο Ναζισμός σε όλους τους λαούς που κατέκτησε;
Ειναι ενα σεναριο του Κασιδιαρη.
Πιστευει οτι θα ηταν καλυτερα αν ειχε νικησει ο Χιτλερ.
Δεν μπορεις να ποινικοποιησεις κατι τετοιο,αν το κανεις εισαι φασιστας.Οσο για το τι εκανε ο ναζισμος στις κατεκτημενες χωρες, ειναι διαφορετικη και μεγαλη συζητηση.
Σε οσες δεν αντισταθηκαν, δεν εκανε τιποτα.
Επισης ο ναζισμος δεν ηττηθηκε απο τα παιδια των λουλουδιων αλλα απο καποιους που δεν διστασαν να εξαφανισουν Χιροσιμα-Ναγκασακι,πολεις με αμαχο πληθυσμο. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
http://tvxs.gr/news/ellada/bia-dyo-taxytiton-i-xrysi-aygi-o-syriza-kai-i-kathimeriniΤο ποσταρω ειδικα για τον ΧΛ και ελπιζω να το διαβασει, γιατι πολυ κουβεντα εχουμε κανει εδω μεσα για την βια
Κοπιαρω, αν και θελει ολο διαβασμα
Το διάβασα όλο και έχει ενδιαφέρον. Είναι εύκολο να μαντέψεις με ποιον από τους δυο (Χρυσογόνο- Χριστόπουλο) συμφωνώ.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
....
Τελος,ο Χιτλερ ξεκινησε εναν πολεμο,και προφανως τον εχασε και γι αυτο σημερα στηλιτευεται αντι πχ του Τζενκις Χαν που αναφερεται ως μεγαλος στρατηλατης και οχι ως σφαγεας,αν τον κερδιζε,μονο δεινα θα συνεβαιναν στην ανθρωποτητα;Ουτε ενα καλο δεν θα συνεβαινε;Θα είχες πιθανά σε κάθε δεύτερη πλατεία ένα άγαλμα του και πολλούς Αριστερούς και Δεξιούς του φόρουμ που θα πληρούσαν τα κριτήρια Εθνικής Καθαρότητας να έχουν καταταγεί στα Ελληνικά SS στη μεγάλη προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Αριανισμού να κατακτήσει τον κόσμο...
Κάποιοι δε, από αυτούς θα θυμούνται και τη μεγαλειώδη κηδεία του ΗΓΈΤΗ που ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ από τα ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΩΝ, της ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ και ΤΩΝ ΤΣΙΡΑΚΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ και θα αναπολούσαν με μνμ στα ελεγχόμενα περιοδικά, την ημέρα που ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ συνάντησε τον Όντιν και τους άλλους Θεούς στην Βαλχάλα.
Κάποιοι άλλοι απλά δεν θα υπήρχαν. Βέβαια οι Έλληνες θα αριθμούσαν περί τα 20 εκατομμύρια καθώς από το 1946 και μετά όταν και ο πόλεμος σταμάτησε, ειδικές ομάδες οδήγησαν στην εκκαθάριση του Ελληνικού Έθνους από τα εξωγενή και μιαρά στοιχεία (βλ. Εβραίους, Σλάβους και άλλους υπανθρώπους) και σε αυτά τα 4 με 5 εκατομμύρια δόθηκε η διαταγή να αναπαραχθούν κατά μεγάλους αριθμούς ώστε η Αρία φυλή να καταστεί ως και το τέλος του 21ου αιώνα η ηγέτιδα φυλή σε όλον τον κόσμο.
Κάποιοι πιθανά θα πολεμούσαν στο πλευρό των Ιταλών κατά των Ιαπώνων κάπου στο Νεπάλ.
Κάποιοι άλλοι θα ήταν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Νότια Αμερική και τις Ερήμους της Αυστραλίας...
Στην Αμερική δε, κάποιοι άλλοι θα ηγούνται των στρατοπέδων εκκαθάρισης των Αμερικανών από τα μιαρά Εβραϊκά γονίδια και φυσικά την επανένταξη της γενναίας φυλής των Αγγλοσαξώνων στην αγκαλιά του Αριανισμού.
Θέλεις και άλλα για το τι θα μπορούσε να συμβεί... Ίσως να είχαμε ήδη βάσεις στη Σελήνη. Ίσως να είχαμε εποικήσει και τον Άρη (άλλωστε μόνον Δικτάτορες μπορούν να επιβάλουν τόσο μεγαλεπήβολα σχέδια και να πετύχουν). Άλλωστε η Αυτοκρατορία δεν θα είχε διανύσει ακόμα ούτε το 1/10 της ζωής της. Ένα νέο παιδί που μόλις είχε μάθει να περπατά και να διαβάζει και μέσα από τα βιβλία θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Ποιος θα ήξερε τι θα μπορούσε να συμβεί.
Με βεβαιότητα πάντως αυτές οι συζητήσεις απλά δεν θα γινόντουσαν. Οπότε sorry αλλά προτιμώ την βρώμικη τρισάθλια και ποταπή Αστική Δημοκρατία και τον κακό Καπιταλισμό από τις ονειρώξεις των απανταχού ακροδεξιών και ακρό-αριστερών που και οι δύο εν τέλει μας πουλάνε το ίδιο ναρκωτικό. Μία καλύτερη κοινωνία που απλά θα έχει ανατρέψει τις ισορροπίες υπέρ τους**.
** Αλήθεια ο μέσος Κομουνιστής δεν είναι κάτι αντίστοιχο με τον μέσο Χρυσαυγίτη όταν μέσω του συστήματος που θα επιβάλει θα αποκτήσει το προνόμιο να είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας;;; Κοινώς αυτό δεν είναι μίας μορφής ομαδισμού που πηγάζει από το αρχέγονο ατομικό συναίσθημα το να είμαι συγκριτικά καλύτερα από την πλειοψηφία;;; Και που μπορώ να το πετύχω με την ένωση με άλλους με τους οποίους θα μοιράζομαι το ίδιο όραμα (να βρεθώ στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας) και μπορώ να έχω κατά σύμβαση τις ίδιες ιδέες;;;;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Παπάρια μάντολες. Είναι σαν να αισθάνεσαι υπερήφανος επειδή εσυ και αυτός που πηδάει τη Scarlet Johann είστε άντρες. Εντελώς ασύνδετο, ανούσιο και τυχαίο.
Έχεις μπλέξει πράγματα. Η εγγενής ιδιότητα (άνδρας) δεν έχει να κάνει με τις κοινωνικές μεταβλητές. Το ότι ένας άνδρας πηδά την Scarlet και την κάθε Scarlet δεν θα με έκανε υπερήφανο. Αν όμως ήταν ο αδελφός μου ο άνδρας της ε πως να το κάνουμε θα ένιωθα κάπως ξεχωριστά.
-
εδω εχουμε ηρωα το μεγα αλεξανδρο τι να λεμε τωρα ?
-
Ειναι ενα σεναριο του Κασιδιαρη.
Πιστευει οτι θα ηταν καλυτερα αν ειχε νικησει ο Χιτλερ.
Δεν μπορεις να ποινικοποιησεις κατι τετοιο,αν το κανεις εισαι φασιστας.Ποιος είπε να το ποινικοποιήσουμε; Να τον ξεσκεπάσω θέλω, να κατανοήσει ο κόσμος με ποιον πραγματικά έχει να κάνει.
Οσο για το τι εκανε ο ναζισμος στις κατεκτημενες χωρες, ειναι διαφορετικη και μεγαλη συζητηση.
Σε οσες δεν αντισταθηκαν, δεν εκανε τιποτα.Ελπίζω αν -χτύπα ξύλο- βιάσουν καμία γνωστή σου, να μην αντισταθεί.
-
Από το κείμενο του TVXS
Με την έννοια αυτή, καλό και κακό ποινικό αδίκημα δεν υπάρχει. Υπάρχει, ποινικό αδίκημα χαμηλής απαξίας, και ποινικό αδίκημα υψηλής απαξίας. Δηλαδή, κάπως σχηματικά 'κακό' και 'χειρότερο'. Ειδική θέση στην κλίμακα αυτή θα πρέπει να κρατήσουμε για πράξεις οργανωμένης πολιτικής ανυπακοής των οποίων τα κίνητρα δεν είναι ευτελή ή ακόμη και για παράνομες πράξεις που γίνονται για ένα σκοπό που είναι ευγενής, όπως πχ. κάποιες ενέργειες της Greenpeace. Πάντως, και εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα σε ό,τι αφορά την ταξινόμησή τους διότι όλες οι βίαιες πράξεις με πολιτικά κίνητρα πραγματοποιούνται και από ανθρώπους με μια διεστραμμένη αίσθηση του καθήκοντος και φανατικά πεπεισμένοι ότι κάνουν το καλό.
Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τα bold??
-
Είναι περισσότεροι από 'αυτούς τους ανθρώπους' οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, πόσο τους φοβάσαι αυτούς?
Οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου τουλάχιστον δεν έχουν λαϊκό έρεισμα, έχουν συνήθως απέναντι τους όλη τη κοινωνία. Αν η αστυνομία πιάσει ένα βιαστή, και αρχίσουν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του*, φωνάζοντας* 'Καλά την έκανε τη πουτάνα! Να ξεβρωμίσει ο τόπος από τα ξέκωλα!'*, θα είναι λίγο αργά για να αρχίσεις να φοβάσαι τότε. Αυτό όμως συμβαίνει ήδη με πολιτικό μανδύα.
*granted, έχουν υπάρχει και κάποιοι άνιωθοι, που διαδήλωναν υπέρ των τρομοκρατών...Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ.
Κ υπέρ των τρομοκρατών διαδήλωναν, κ επιστολές (χιλιάδες) συμπαράστασης λάβαινε από γυναίκες ο βιαστής, κ λαϊκό έρεισμα είχε ο φυγόδικος ληστής. Ξεχνάμε? Ξεχνάμε?
Κ από τυφλή βόμβα χτυπήθηκε φτωχοδιάβολος, κ από τυφλό χτύπημα κάηκαν ζωντανοί μια χούφτα άνθρωποι κ άλλα πολλά έγιναν αλλά κανείς δεν τα θυμάται.Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τπτ, είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να έχω καταλάβει ότι ο λύκος την τρίχα την αλλάζει, το χούι δεν το αλλάζει.
ΧΛ, δεν βιάστηκαν Γερμανίδες όταν έχασαν τον πόλεμο οι Γερμανοί, λες?
Χρήστο Δήμου, αυτά που έλεγες: http://www.naftemporiki.gr/news/maties.asp
-
O κουμμουνισμος τι εκανε Χρηστο? Τους μοιραζε λουλουδια?
Προσαπαθω τοσο καιρο να σας καταλαβω. Μου εξηγουνε τα παιδια απο την μια, μου εξηγουνε τα παιδια απο την αλλη, αλλα το μονο που βλεπω ειναι οτι και τα δυο ακρα τα ΙΔΙΑ σκατα ειναι. Σαν ιδεες μπορει να ακουγοντε ομορφα και ωραια και απο τις δυο πλευρες... Το πως η ιδεα θα πετυχει ομως και τι καταληξη θα εχει δεν μας λεει κανεις... Ουτε και περνει κανεις παραδειγματα εκτως απο την ηττα των Ναζι. Τους κουμμουνιστας δεν τους ακουμπαει κανεις και μολις γινει κατι τετοιο αμεσως μετατρεπεσαι σε φασιστα, τσιρακι της Χ.Α. και νοσταλγος του τριμαλακα με το μισο μουστακι (και δεν εννοω τον Τσαρλυ Τσαπλιν)....
-
Έχεις μπλέξει πράγματα. Η εγγενής ιδιότητα (άνδρας) δεν έχει να κάνει με τις κοινωνικές μεταβλητές. Το ότι ένας άνδρας πηδά την Scarlet και την κάθε Scarlet δεν θα με έκανε υπερήφανο. Αν όμως ήταν ο αδελφός μου ο άνδρας της ε πως να το κάνουμε θα ένιωθα κάπως ξεχωριστά.
Δεν νομίζω να είναι οι κοινωνικές μεταβλητές λιγότερο τυχαίες. Γενικά το να αισθάνεσαι υπερηφάνεια για πράγματα τα οποία δεν έχεις συμβάλει -ή η μόνη σου συμβολή είναι λεφτά η μια 'απόφαση' πχ. είμαι αριστερός- είναι παντελώς χαζό.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κ υπέρ των τρομοκρατών διαδήλωναν, κ επιστολές (χιλιάδες) συμπαράστασης λάβαινε από γυναίκες ο βιαστής, κ λαϊκό έρεισμα είχε ο φυγόδικος ληστής. Ξεχνάμε? Ξεχνάμε?
Κ από τυφλή βόμβα χτυπήθηκε φτωχοδιάβολος, κ από τυφλό χτύπημα κάηκαν ζωντανοί μια χούφτα άνθρωποι κ άλλα πολλά έγιναν αλλά κανείς δεν τα θυμάται.Ποιος σου είπε ότι δεν τα θυμόμαστε;
ΧΛ, δεν βιάστηκαν Γερμανίδες όταν έχασαν τον πόλεμο οι Γερμανοί, λες?
Η παρομοίωση έγινε γιατί ο Tiger έγραψε το κορυφαίο:
Οσο για το τι εκανε ο ναζισμος στις κατεκτημενες χωρες, ειναι διαφορετικη και μεγαλη συζητηση.
Σε οσες δεν αντισταθηκαν, δεν εκανε τιποτα.
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]