-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δηλαδή, θα δώσετε τόσα χρήματα για να μαγειρεύετε μόνον Σαββατοκύριακα; Ποιος εργαζόμενος θα περιμένει σχεδόν 1 ώρα για να φάει όσπρια ή αρακά και να πρέπει να είναι και πάνω από την κατσαρόλα; Στην χύτρα, βάζεις τα υλικά σου, κλείνεις το καπάκι και από την στιγμή που ανέβει η βαλβίδα, σε 10 λεπτά σερβίρεις το φαγητό σου!
εγώ πάντως μαγειρεύω καθημερινά και δεν έχω χύτρα ταχύτητας
Μαγειρεύει καλά η Ι. ;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι χυτρες εκτος του οτι δεν βλεπεις την τυφλα σου,λεγεται οτι ειναι καταστροφικες για τις βιταμινες.Μύθος είναι αυτό, οι βιταμίνες δέν καταστρέφονται απο τη θερμότητα, τουλάχιστον όχι απο τους 120 βαθμούς της χύτρας. Οι βιταμίνες χάνονται στο νερό που βράζουμε τα λαχανικά, γι αυτό πρέπει να βάζουμε όσο το δυνατόν λιγότερο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι χυτρες εκτος του οτι δεν βλεπεις την τυφλα σου,λεγεται οτι ειναι καταστροφικες για τις βιταμινες.
Η γυναικα μου την χρησιμοποιει μονο για το κλασσικο κρεας
Σε οτι αφορα τα τηγανια,εχουμε αγορασει απο κυρια που κανει επιδειξεις σε σπιτια (you know) κατι πολυ ωραια μεγαλα και στιβαρότατα με γυαλινο καπακι που σου δινουν την δυνατοτητα να μαγειρεψεις χωρις πολυ λαδι κτλ,φερνει και το lidl κατι τετοια κατα καιρους αλλα σαφως κατωτερης ποιοτηταςΑγοράσατε από τα ακριβά (1300ευρώ τα 3σκεύη, 2500ευρώ τα 6-7σκεύη) που ανέφερα νωρίτερα ή από τα φθηνότερα (480ευρώ τα 3σκεύη) που μάλλον είναι απομίμηση των πρώτων;
Οι τιμές που διαβάζω, είναι ιλιγγιώδεις!
Πραγματικά, το σκέφτεσαι σοβαρά να δώσεις τόσα χρήματα για κατσαρόλες;Στα 2500, συμπεριλαμβάνεται και καμιά σοβαρή χύτρα ταχύτητας, ή πρέπει να ξηλωθείς χωριστά;
EDIT: Έριξα μια ματιά στο site της AMC και δεν έχει χύτρα ταχύτητας!
Δηλαδή, θα δώσετε τόσα χρήματα για να μαγειρεύετε μόνον Σαββατοκύριακα; Ποιος εργαζόμενος θα περιμένει σχεδόν 1 ώρα για να φάει όσπρια ή αρακά και να πρέπει να είναι και πάνω από την κατσαρόλα; Στην χύτρα, βάζεις τα υλικά σου, κλείνεις το καπάκι και από την στιγμή που ανέβει η βαλβίδα, σε 10 λεπτά σερβίρεις το φαγητό σου!Αν η σου είναι νοικοκυρά, να της τα αγοράσεις να τα δείχνει στις φίλες της.... Αν είναι μια σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα, δεν τα έχει ανάγκη, τα περισσότερα δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπέλας μου, στην επίδειξη που της έγινε η κατσαρόλα ζεστάθηκε άδεια 2-2,5λεπτά. Ύστερα μπήκαν οι φακές, έμειναν 1,5λεπτό με αναμμένη την εστία και μετά έμειναν κανά 10λεπτο ακόμα με σβηστή την εστία με τη θερμότητα της κατσαρόλας. Max 15λεπτά δηλαδή με ρεύμα να καίει για 4λεπτά. Τι να πω... Εγώ έχω δηλώσει ότι 2500ευρώ για κατσαρόλες δε δίνω κι ότι ίσως υποχωρήσω για τις 'απομιμήσεις' (το μικρό σετ) που κοστίζουν 1/3 (480ευρώ αντί για 1300ευρώ). Σήμερα έχει επίδειξη από την εταιρεία με τις 'απομιμήσεις'...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Οι χυτρες εκτος του οτι δεν βλεπεις την τυφλα σου,λεγεται οτι ειναι καταστροφικες για τις βιταμινες.
Η γυναικα μου την χρησιμοποιει μονο για το κλασσικο κρεας
Σε οτι αφορα τα τηγανια,εχουμε αγορασει απο κυρια που κανει επιδειξεις σε σπιτια (you know) κατι πολυ ωραια μεγαλα και στιβαρότατα με γυαλινο καπακι που σου δινουν την δυνατοτητα να μαγειρεψεις χωρις πολυ λαδι κτλ,φερνει και το lidl κατι τετοια κατα καιρους αλλα σαφως κατωτερης ποιοτηταςΑγοράσατε από τα ακριβά (1300ευρώ τα 3σκεύη, 2500ευρώ τα 6-7σκεύη) που ανέφερα νωρίτερα ή από τα φθηνότερα (480ευρώ τα 3σκεύη) που μάλλον είναι απομίμηση των πρώτων;
Οι τιμές που διαβάζω, είναι ιλιγγιώδεις!
Πραγματικά, το σκέφτεσαι σοβαρά να δώσεις τόσα χρήματα για κατσαρόλες;Στα 2500, συμπεριλαμβάνεται και καμιά σοβαρή χύτρα ταχύτητας, ή πρέπει να ξηλωθείς χωριστά;
EDIT: Έριξα μια ματιά στο site της AMC και δεν έχει χύτρα ταχύτητας!
Δηλαδή, θα δώσετε τόσα χρήματα για να μαγειρεύετε μόνον Σαββατοκύριακα; Ποιος εργαζόμενος θα περιμένει σχεδόν 1 ώρα για να φάει όσπρια ή αρακά και να πρέπει να είναι και πάνω από την κατσαρόλα; Στην χύτρα, βάζεις τα υλικά σου, κλείνεις το καπάκι και από την στιγμή που ανέβει η βαλβίδα, σε 10 λεπτά σερβίρεις το φαγητό σου!Αν η σου είναι νοικοκυρά, να της τα αγοράσεις να τα δείχνει στις φίλες της.... Αν είναι μια σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα, δεν τα έχει ανάγκη, τα περισσότερα δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπέλας μου, στην επίδειξη που της έγινε η κατσαρόλα ζεστάθηκε άδεια 2-2,5λεπτά. Ύστερα μπήκαν οι φακές, έμειναν 1,5λεπτό με αναμμένη την εστία και μετά έμειναν κανά 10λεπτο ακόμα με σβηστή την εστία με τη θερμότητα της κατσαρόλας. Max 15λεπτά δηλαδή με ρεύμα να καίει για 4λεπτά. Τι να πω... Εγώ έχω δηλώσει ότι 2500ευρώ για κατσαρόλες δε δίνω κι ότι ίσως υποχωρήσω για τις 'απομιμήσεις' (το μικρό σετ) που κοστίζουν 1/3 (480ευρώ αντί για 1300ευρώ). Σήμερα έχει επίδειξη από την εταιρεία με τις 'απομιμήσεις'...
Δοκίμασε από τις φακές;
Γιατί αυτοί οι χρόνοι, είναι χρόνοι χύτρας, είπαμε καλές οι AMC, αλλά μην καταρρίψουμε και τους νόμους της φυσικής ε; -
Οποιος σκεφτεται για επαγωγικη εστια να ξερει οτι θα πρεπει οι κατσαρολες τηγανια κλπ να ΜΗΝ εχουν την παραμικρη αυλακωση στην κατω εξωτερικη επιφανεια....αλλοιως δεν ξεκινανε αυτες οι εστιες .... α!!! και να ειναι χαλυβδινα τα σκευη οχι αλουμινια.... Εχω μια 4 χρονια μια χαρα... και δεν ξερω να αλλαξε κατι εν τω μεταξυ για την λειτουργεια τους...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι χυτρες εκτος του οτι δεν βλεπεις την τυφλα σου,λεγεται οτι ειναι καταστροφικες για τις βιταμινες.
Η γυναικα μου την χρησιμοποιει μονο για το κλασσικο κρεας
Σε οτι αφορα τα τηγανια,εχουμε αγορασει απο κυρια που κανει επιδειξεις σε σπιτια (you know) κατι πολυ ωραια μεγαλα και στιβαρότατα με γυαλινο καπακι που σου δινουν την δυνατοτητα να μαγειρεψεις χωρις πολυ λαδι κτλ,φερνει και το lidl κατι τετοια κατα καιρους αλλα σαφως κατωτερης ποιοτηταςΑγοράσατε από τα ακριβά (1300ευρώ τα 3σκεύη, 2500ευρώ τα 6-7σκεύη) που ανέφερα νωρίτερα ή από τα φθηνότερα (480ευρώ τα 3σκεύη) που μάλλον είναι απομίμηση των πρώτων;
Οι τιμές που διαβάζω, είναι ιλιγγιώδεις!
Πραγματικά, το σκέφτεσαι σοβαρά να δώσεις τόσα χρήματα για κατσαρόλες;Στα 2500, συμπεριλαμβάνεται και καμιά σοβαρή χύτρα ταχύτητας, ή πρέπει να ξηλωθείς χωριστά;
EDIT: Έριξα μια ματιά στο site της AMC και δεν έχει χύτρα ταχύτητας!
Δηλαδή, θα δώσετε τόσα χρήματα για να μαγειρεύετε μόνον Σαββατοκύριακα; Ποιος εργαζόμενος θα περιμένει σχεδόν 1 ώρα για να φάει όσπρια ή αρακά και να πρέπει να είναι και πάνω από την κατσαρόλα; Στην χύτρα, βάζεις τα υλικά σου, κλείνεις το καπάκι και από την στιγμή που ανέβει η βαλβίδα, σε 10 λεπτά σερβίρεις το φαγητό σου!Αν η σου είναι νοικοκυρά, να της τα αγοράσεις να τα δείχνει στις φίλες της.... Αν είναι μια σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα, δεν τα έχει ανάγκη, τα περισσότερα δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπέλας μου, στην επίδειξη που της έγινε η κατσαρόλα ζεστάθηκε άδεια 2-2,5λεπτά. Ύστερα μπήκαν οι φακές, έμειναν 1,5λεπτό με αναμμένη την εστία και μετά έμειναν κανά 10λεπτο ακόμα με σβηστή την εστία με τη θερμότητα της κατσαρόλας. Max 15λεπτά δηλαδή με ρεύμα να καίει για 4λεπτά. Τι να πω... Εγώ έχω δηλώσει ότι 2500ευρώ για κατσαρόλες δε δίνω κι ότι ίσως υποχωρήσω για τις 'απομιμήσεις' (το μικρό σετ) που κοστίζουν 1/3 (480ευρώ αντί για 1300ευρώ). Σήμερα έχει επίδειξη από την εταιρεία με τις 'απομιμήσεις'...
Δοκίμασε από τις φακές;
Γιατί αυτοί οι χρόνοι, είναι χρόνοι χύτρας, είπαμε καλές οι AMC, αλλά μην καταρρίψουμε και τους νόμους της φυσικής ε;Κι εγώ δοκίμασα. Καλές μού φάνηκαν
-
Το κακό είναι ότι κυκλοφορούν ιστοσελίδες όπου οι γυναίκες μιλούν με δέος για τις AMC. Άντε να πείσεις μετά ότι τα λεφτά είναι υπερβολικά
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το κακό είναι ότι κυκλοφορούν ιστοσελίδες όπου οι γυναίκες μιλούν με δέος για τις AMC. Άντε να πείσεις μετά ότι τα λεφτά είναι υπερβολικάΈριξα μια γρήγορη ματιά και οι περισσότερες έχουν θετικά σχόλια για τις χύτρες και ειδικά για την Fissler που σου πρότεινα (Quattro). Οπότε, να πώς μπορείς να την πείσεις...
Αυτοί οι χρόνοι ισχύουν και για την χύτρα πάντως, δεν πρόκειται να φας το φαγητό σου πιο αργά... Και θα γλιτώσεις και ένα σκασμό λεφτά.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Οι χυτρες εκτος του οτι δεν βλεπεις την τυφλα σου,λεγεται οτι ειναι καταστροφικες για τις βιταμινες.
Μύθος είναι αυτό, οι βιταμίνες δέν καταστρέφονται απο τη θερμότητα, τουλάχιστον όχι απο τους 120 βαθμούς της χύτρας. Οι βιταμίνες χάνονται στο νερό που βράζουμε τα λαχανικά, γι αυτό πρέπει να βάζουμε όσο το δυνατόν λιγότερο.
πώς πώς;
πού το έχεις δει αυτο γραμμένο;
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
AMC έχει η μάνα μου σε καθημερινή χρήση από τα μέσα του 1970, σκυλιά μαύρα. Δεν ξέρω τι μοντέλα κυκλοφορούν τώρα, τότες ήταν μπροστά. Τα είχε πάρει γιατί μια γνωστή μας εργαζόταν ως ντίλερ στην εταιρεία και της είχε καθίσει στο σβέρκο με επιδείξεις, τηλέφωνα κ.α.
Τελικά άξιζαν.+1000
Και απο δω η μανα Corsair εχει AMC, και κατα πως φαινεται θα τις κληρονομησω κιολας 30 χρόνια κατσαρολικα ολα συνεχιζουν να ειναι σε αψογη κατασταση και την τελευταια 5ετια μας αλλαξαν καποια πλαστικα μερη που ξεραθηκαν και εσπασαν εντελως δωρεαν...Δεν ξέρω αν συνεχίζει η AMC να διατηρεί ακομα τετοιες ποιότητες... αν ομως ειναι ετσι... οπως ειπε και ο dstou... ισως να μην ειναι πολλα τα 2500...
-
Πέρα απο τα πλαστικά μέρη τι μπορεί να πάθει κάτι μια ατσάλινη κατσαρόλα ακόμα και 50 χρόνια να την έχεις;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πέρα απο τα πλαστικά μέρη τι μπορεί να πάθει κάτι μια ατσάλινη κατσαρόλα ακόμα και 50 χρόνια να την έχεις;Κατα κύριο λόγο να σκεβρώσει, κατα δευτερο λόγο να ξεκολήσουν οι μεταλλικές κολλήσεις/πλαισια που στηρίζουν τα πλαστικά χερούλια...
Και μια αλλη διαφορά με τις δευτεραντζες που χρησιμοποιω εγω και εχω παρατηρήσει... στις δικες μου κατσαρόλες, το μέταλλο φαίνεται να λεκιάζει (ισως με καμια φωτο να εδειχνα την διαφορα καλυτερα, τι εννοω), και να χαράσετε (απο τα βουρτσακια καθαρισματος) οταν στις AMC, ειναι σαν καινουργιο το μεταλλο μετα απο μερικες δεκαετιες.
-
Ελληνικές χύτρες ταχύτητας και μαγειρικά σκεύη κατασκευάζει η ΠΥΡΑΜΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη http://www.pyramis.com.gr
Κι εγώ έχω αγοράσει την χύτρα ταχύτητας την logic plus της Pyramis (την απλή όχι την expert plus που διαφημίζει ο Σεϊτανίδης) από το get it now το οποίο πλέον δεν πωλεί τέτοια προϊόντα...μέχρι στιγμής πολύ καλή...μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα...δυστυχώς σε κανένα μεγάλο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού δεν πωλούνται παρά το γεγονός ότι είναι κατά πολύ φθηνότερες από τις αντίστοιχες εισαγόμενες. Η Pyramis έχει εμπειρία στην παραγωγή μαγειρικών σκευών καθώς ξεκίνησε την παραγωγή τους το 1977.
Η ΠΥΡΑΜΙΣ εξάγει άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της τόσο σε μαγειρικά σκεύη όσο κυρίως σε νεροχύτες όπου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αν όχι σε διεθνές επίπεδο, σίγουρα σε ευρωπαϊκό. Εξάγει τα προϊόντα της σε 65 χώρες ενώ έχει και 9 θυγατρικές (Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Ινδία κ.α.) που διανέμουν τα προϊόντα της στο εξωτερικό. Επίσης παράγει ηλιακά συστήματα και πιο συγκεκριμένα ηλιακούς θερμοσίφωνες-boilers με 5 χρόνια εγγύηση. Απασχολεί συνολικά πάνω από 300 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη.
Κι ο Σεϊτανίδης στο Κολωνάκι που τις πουλάει
-
Τις πρότεινα στην , η οποία πήγε, τις είδε και τις απέρριψε. Δεν της άρεσαν ποιοτικά
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Τις πρότεινα στην , η οποία πήγε, τις είδε και τις απέρριψε. Δεν της άρεσαν ποιοτικάΤις Fissler τις είδε;
(αν δεν της αρέσουν κι αυτές ποιοτικά, κάποιο πρόβλημα έχει η σου και όχι οι χύτρες, στο λέω να το ξέρεις! Στην οικογένεια υπάρχει χύτρα ταχύτητας άνω των 40 ετών και μαγειρεύει καθημερινά... ) -
Βλέπω το δυομισάρι να έρχεται
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Βλέπω το δυομισάρι να έρχεταιΧλωμό! Το νούμερο είναι τεράστιο. Τελικά προς Fissler μας βλέπω. Θα δείξει
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Βλέπω το δυομισάρι να έρχεται
Χλωμό! Το νούμερο είναι τεράστιο. Τελικά προς Fissler μας βλέπω.** Θα δείξει**
Αφού ξέρεις τι θα γίνει μην το πολεμάς
-
Να ρωτήσω; Παντρεύεστε ή απλά θα συζήσετε;
Γιατί πολύ.... δυναμικά μπαίνει η νεαρά και δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα! -
Aποψη κάποιου που έχει σειρά της Fissler (8 τεμάχια), μαζί και η χύτρα ταχύτητας, αγορασμένα προ 25+ετίας : Εξαιρετικά-αθάνατα, εκτός απο το λάστιχο-βαλβίδα στη χύτρα,που αναγκαστικά λόγω πολυετίας-πολυχρησίας, αλλάχτηκαν.
Σήμερα είναι πάρα πολλά χρήματα τα 2.500€, εκτός αν συνεχίζουμε να έχουμε εισοδήματα πχ: 4-5.000€/ μήνα.
Και δεν είναι θέμα 'τσιγκουνιάς' , αφού στο σπίτι υπάρχουν σερβίτσια ποιότητας (όχι απο 'κληρονομιά' αλλά πληρωμένα απο εμάς ) σε πιάτα-ποτήρια-μαχαιροπήρουνα, που άνετα ακουμπάνε τα 10.000€.
Με τα σημερινά δεδομένα όμως , ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ!
Οχι μόνο γιατί μειώθηκαν οι οικονομικές μας δυνατότητες, αλλά γιατί αποδείχθηκαν αγορές μόνο ... 'της μούρης', άντε και 'προίκα' για την κόρη. Χρηστικότητα ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝ, για να βγάλουν-ας πούμε- τα λεφτά τους!Και επανερχόμενος στα 'κατσαρολικά', κατ΄αρχήν Fissler και γενικά, σε όποια επιλογή πιστεύω ότι τα 800-1.000€ είναι 'ταβάνι' .
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....