-
Προκειται να προβω στην αγορα του νεου α4 και σκεφτομαι να το αγορασω σε μαυρο,το οποιο μπορει να ειναι και μη μεταλλικο?τι μου συμβουλευετε να κανω να το παρω μεταλλικο?η διαφορα ειναι 780 ευρω.υπαρχει περιπτωση να ξεθωριασει πιο ευκολα,ειναι πιο ευαισθητο το μη μεταλλικο?ευχαριστω.
-
Προκειται να προβω στην αγορα του νεου α4 και σκεφτομαι να το αγορασω σε μαυρο,το οποιο μπορει να ειναι και μη μεταλλικο?τι μου συμβουλευετε να κανω να το παρω μεταλλικο?η διαφορα ειναι 780 ευρω.υπαρχει περιπτωση να ξεθωριασει πιο ευκολα,ειναι πιο ευαισθητο το μη μεταλλικο?ευχαριστω.
-
-
Στο χρόνο σίγουρα θα ξεθωριάσει πιο γρήγορα αν και αυτό εξαρτάται περισσότερο απο την σωστή συντήρηση του χρώματος (κερι, πλύσιμο στο χέρι, γυάλισμα) απο την άλλη σε περίπτωση γδαρσίματος ή χτυπήματος η αντικατάσταση/επισκευή είναι ακριβότερη.
-
Πάντως το μαύρο μεταλικό είναι υπέροχο ειδικά όταν το χτυπάει φως.
Και σε ογκόδες αμάξι το δείχνει ομορφότερο. -
Απο άποψη ποιότητας είναι το ίδιο. Ο μεγσλύτερος παράγοντας που επηρεάζει την αντοχή του είναι η απόχρωση και το μαύρο είναι αρκετά ανθεκτικό.
Απο την άλλη μεριά το μαύρο έχει την ιδιότητα να τα δείχνει όλα. Κάποια μικρογρατζουνιά ή το φαινόμενο της αράχνης που θα γίνει με τα πρώτα 5 πλυσίματα . στο μαύρο φαίνονται πιό πολύ.
Πάντως προσωπικά το μαύρο χωρίς μέταλλα μου αρέσει πάρα πολύ. Απλά μακριά απο πλυντήρια-βούρτσες , καλό ξέπλυμα πρίν το σαπουνίσεις , και κάποιο σαμπουάν με κερί. -
το μαυρο οπως και ολα τα σκουρα χρωματα εχει περισσοτερα προβληματα απο τα ''ανοιχτα'' οπως.....
δεν προλαβαινεις να το δεις καθαρο....εκει που το επλυνες και το αφησες μετα απο λιγα λεπτα ειδικα οταν φυσαει λιγο θελει ξεσκονισμα ενω φαινεται τοσο η βρωμια που πρεπει να εισαι κολλητος του βενζινα ή να τον πληρωνεις με τον μηνα και οχι με το πλυσιμο.
οποιαδηποτε ατελεια ειτε απο πιθανη επισκευη ειτε απο μικρογραντζουνιες στο βερνικι οπως το φαινομενο της αραχνης που πολυ σωστα ειπε ο φιλος νωριτερα ειναι πολυ πιο εντονα στα σκουρα χρωματα.
και τελος το καλοκαιρι μπορεις να τηγανισεις ανετα αυγα στην καυτη λαμαρινα ενω εχει παρατηρηθει εως και 10 βαθμους υψηλοτερη θερμοκρασια στο εσωτερικο ενος παρκαρισμενου αυτοκινητου κατω απο τον ηλιο παντα σε σχεση με τα ανοιχτοχρωμα αυτοκινητα.
βεβαια περι ορεξεως κολοκυθοπιττα και σε οποιον παρ'ολα αυτα το προτιμα με γεια του με χαρα του!!!!!
-
παιδια τι ειναι το φαινομενο της αραχνης?τα ανοιχτοχρωμα χρωματα ειναι πιο ανθεκτικα απο τα σκουροχρωμα?
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
παιδια τι ειναι το φαινομενο της αραχνης?τα ανοιχτοχρωμα χρωματα ειναι πιο ανθεκτικα απο τα σκουροχρωμα?το φαινομενο της αραχνης ειναι οι γραντζουνιες που γινονται στο προστατευτικο βερνικι κυριως απο αυτοματα πλυντηρια με βουρτσες και εχουν κυκλικη μορφη σαν τον ιστο που υφαινει η αραχνη.
φαινονται δε πολυ πιο εντονα σε σκουροχρωμες επιφανειες παρα σε ανοικτοχρωμες.
θα μπορουσε να πει κανεις οτι ειναι πιο ανθεκτικα αφου εκ των πραγματων αναπτυσουν χαμηλοτερες θερμοκρασιες.παντως σημερα πιστευω οτι σχεδον ολες οι αυτοκινητοβιομηχανιες εχουν αναπτυξει τετοιες μεθοδους βαφης σε σχεση με πιο συγχρονα υλικα που φαινομενα να ''κοβει'' το χρωμα μετα απο λιγα χρονια ειναι δυσκολο να συμβουν και γι'αυτο αλλωστε οι περισσοτερες δινουν πολυετεις εγγυησεις για την βαφη.
εκει ομως που δεν μπορεις να εισαι σιγουρος ειναι οταν επισκευαστει ενα τμημα του αμαξωματος ή των πλαστικων μερων οπου μπορει να υπαρξουν λογω κακοτεχνιας ή κακης προεργασιας δυσαρεστα και αντιαισθητικα αποτελεσματα.
-
Εγώ που σκοπεύω να πάρω το C5 2,0 σε λευκό (Βanquise το λένε οι Γάλλοι) και δεν είναι μεταλλικό θα έχω κάποιο πρόβλημα;
-
Με καλό κερωματάκι κάθε 6 μήνες μάλλον όχι. Να μην το αφήνεις όμως με κουτσουλιές, έτσι και διαπεράσει η όξινη ουσία το εξωτερικό βερνίκι, αφήνει σημάδια στο χρώμα. Η επιδιόρθωση πάντως είναι πιο εύκολη από αυτή των περίεργων μεταλλικών αποχρώσεων.
-
Πάντως από γνωστό μου βαφέα έχω ακούσει οτι το λευκό είναι το πιο δύσκολο από όλα τα χρώματα αν ( χτυπάμε ξύλο ) χρειαστεί κάποιο κομμάτι του αμαξιού να ξαναβαφεί.
-
Μην ακούω αηδίες. Το χρώμα είτε είναι με μεταλλικά στοιχεία είτε χωρίς έχει ακριβώς την ίδια σύσταση. Άρα και ίδια αντοχή στον χρόνο.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Μην ακούω αηδίες. Το χρώμα είτε είναι με μεταλλικά στοιχεία είτε χωρίς έχει ακριβώς την ίδια σύσταση. Άρα και ίδια αντοχή στον χρόνο.Καλά, μην ακούς αηδίες. Αλλα αφου το μεταλικό έχει όπως λες μεταλικά στοιχεία ενω το απλό δεν έχει, πως έχουν την ΙΔΙΑ σύσταση?????
-
αυτο που εμαθα ειναι οτι το μη μεταλλικο εχει 2 στρωσεις ενω το μεταλλικο 3?συμφωνειτε?
-
Καλά ποιος παίρνει μεγάλο αμάξι σε λευκό; Χωρίς παρεξήγηση αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα θυμίζει ασθενοφόρο ή ασφαλίτικο...
Ξανασκέψου το (δεν θυμάμαι ποιος ήταν) -
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Καλά ποιος παίρνει μεγάλο αμάξι σε λευκό; Χωρίς παρεξήγηση αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα θυμίζει ασθενοφόρο ή ασφαλίτικο...Το να θυμίζει ασφαλίτικο δεν είναι απαραίτητα κακό!
-
Λευκό διοτι
α. ειναι δροσερο το καλοκαιρι
β. μενει καθαρό πάνω απο 2 ώρες που μένουν τα σκούρα
γ. δεν πολυφαίνονται οι μικρογρατζουνιες
δ. αν ξεχασεις να το πλυνεις δεν φαίνεται εγκαταλελειμενο
ε. δεν ειναι ασημί που εχει βρωμισει ο τόπος
στ. ειναι πιο φτηνό
ζ. το βράδυ κάτω απο λάμπα ειναι θεικό -
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
Λευκό διοτια. ειναι δροσερο το καλοκαιρι
β. μενει καθαρό πάνω απο 2 ώρες που μένουν τα σκούρα
γ. δεν πολυφαίνονται οι μικρογρατζουνιες
δ. αν ξεχασεις να το πλυνεις δεν φαίνεται εγκαταλελειμενο
ε. δεν ειναι ασημί που εχει βρωμισει ο τόπος
στ. ειναι πιο φτηνό
ζ. το βράδυ κάτω απο λάμπα ειναι θεικόα.ΝΑΙ
β.Μονο για 2 ωρες θα κανουμε θεμα?
γ.ΝΑΙ
δ.για ποσο καιρο μιλας?
ε.γιεπ(εχεις δικιο)
στ.ΝΑΙ
ζ.ΟΧΙ,το θεικο ειναι μαυρο μεταλλικο
η.πιστευω οτι το ασπρο ειναι το πιο αδιαφορο χρωμα,δεν μπορει να τονισει και να αναδειξει ενα αυτοκινητο,ιδιως οταν μιλαμε για ενα ομορφο αυτ/το πιστευω οτι θα χαλασει την γενικη του εικονα. -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
η.πιστευω οτι το ασπρο ειναι το πιο αδιαφορο χρωμα,δεν μπορει να τονισει και να αναδειξει ενα αυτοκινητο,ιδιως οταν μιλαμε για ενα ομορφο αυτ/το πιστευω οτι θα χαλασει την γενικη του εικονα.
Μην το λες γιατρέ μου,μην το λες!!
Είδα μια 156 ti σε λευκό περλέ(?),σαν αυτό της 147 gta,και μπορώ να πω ότι είναι το ωραιότερο χρώμα σε αυτό το αυτοκίνητο...
Μεταλλικο χρωμα η οχι?