-
ebay ---> spain
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
και εγω το μπουφαν απο εκει το πηρατωρα ειδα τα SSC Alpha D-WP και ειναι ωραιοτατα , ομως μου αρεσουν καλυτερα DAINESE SCARP. NIGHTHAWK GORE-TEX .
Παντως για καλο και επωνυμο εξοπλισμο πρεπει να τα σκασεις πολυ χοντρα ρε γμτ κρανος μπουφαν γαντια παντελονι παπουτσια πας ανετα 1000-1200
Να θες ενα ζευγαρι χειμερινα γαντια με προστασια και να στοιχιζουν 120€ και βαλε ..... απαραδεκτοτα nighthawk πηρα!
-
Με αφορμη την εκδρομη μου στην Πατρα με το scooter το Σ/Κ που μας περασε, για το PICK, να πω οτι το παντελονι και τα μποτακια ηταν καταπληκτικα!
Παρ' ολο που ηταν ζεστη μερα, δεν με δυσκολεψαν καθολου!
Δεν μπορω να πω το ιδιο και για το κρανος το οποιο χρησιμοποιησα για το ταξιδι (AGV Stealth), το οποιο ηταν ιδιαιτερα θορυβωδες και σχετικα αβολο.
Επειδη θα ακολουθησουν και αλλα ταξιδακια με το σκουτερ, εχει ηδη δρομολογηθει η αγορα ενος Arai Quantum, το οποιο θεωρειται ειδικο για τουρινγκ καταστασεις και ειναι το πιο ησυχο που μπορεις να βρεις (λενε αυτοι που ξερουν!) -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Με αφορμη την εκδρομη μου στην Πατρα με το scooter το Σ/Κ που μας περασε, για το PICK, να πω οτι το παντελονι και τα μποτακια ηταν καταπληκτικα!
Παρ' ολο που ηταν ζεστη μερα, δεν με δυσκολεψαν καθολου!
Δεν μπορω να πω το ιδιο και για το κρανος το οποιο χρησιμοποιησα για το ταξιδι (AGV Stealth), το οποιο ηταν ιδιαιτερα θορυβωδες και σχετικα αβολο.
Επειδη θα ακολουθησουν και αλλα ταξιδακια με το σκουτερ, εχει ηδη δρομολογηθει η αγορα ενος Arai Quantum, το οποιο θεωρειται ειδικο για τουρινγκ καταστασεις και ειναι το πιο ησυχο που μπορεις να βρεις (λενε αυτοι που ξερουν!)και εμενα το κρανος ειναι σχετικα θορυβωδες στα ταξιδια αλλα με 1 ζευγαρι ωτοασπιδες εισαι οκ ουτες κουραση , ουτε βουητο και ετσι φυλας την ακοη σου !
-
οι ωτοασπιδες δεν με βολευουν, μου δημιουργουν ενοχληση.
Θελω να ακουω και τον περιβαλλοντα θορυβο.
Τι κρανος εχεις? -
-
ωραιος!
δοκιμασα το Arai Quantum
ενταξει, με το που το φορας ρε παιδι μου, καταλαβαινεις την διαφορα, μου εδωσε την εντυπωση πολυ ανετου κρανους..
Η τιμη του, ομως, ειναι -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ωραιος!
δοκιμασα το Arai Quantum
ενταξει, με το που το φορας ρε παιδι μου, καταλαβαινεις την διαφορα, μου εδωσε την εντυπωση πολυ ανετου κρανους..
Η τιμη του, ομως, ειναιTα Arai και τα Shoei ειναι **υπερτιμημενα ** για αυτα που δινουν .
Οχι για να παινέψω το κρανος μου αλλα , πριν αγορασω το Bell M4R δοκιμασα στο μαγαζι το arai Quantum και το shoei xr1100 ενος φιλου και εκανα και βολτα με αυτο και μου αρεσε πολυ ΑΛΛΑ Τα θετικα που ειχε το Bell, δεν τα ειχε ουτε το arai , ουτε το shoei.
-Καταρχην arai- shoei ειναι κατασκευασμενα απο fiberglass ενω το Βell απο ανθρακονήματα .
-Το Bell ειναι ελαφρυτερο λογω των ανθρακονημάτων και ζυγιζει 1 κιλο το small με 1100γραμμαρια το medium ενω το quantum και το xr1100 τουλαχιστον 1.500 με-1700 γραμμαρια !
Eιναι πολυ ελαφρυ και στα 5 λεπτα ξεχνας οτι το φορας .- Το Bell εχει ζελατινα παχους 3.2 χιλιοστων σε αντιθεση με τα αλλα που εχουν ζελατινα 2.3 χιλιοστων ,
η αισθηση και η ασφαλεια που σου προσφερει ειναι απεριγραπτη ,σκεψου μονο να σε χτυπησει πετρα απο προπορευόμενο οχημα στην ζελατινα .
-Το Bell εδινε δωρο και 2η ζελατινα , μια φιμε (ακομα αυτη φοραω ) και μια διαφανη ενω τα αλλα 2 προσφερανε μονο την διαφανη
-Το Bell εδινε υποσιαγωνο και επιρυνιο ενω το 1100 μονο υποσυιαγωνο (δεν θυμαμαι αν εδινε το arai )-Το Bell γυρω απο τον λαιμο εχει βελουδο και το κοκκινο εσωτερικο του ειναι πανεμορφο !
και τελευταιο και σημαντικοτερο το **Bell εχει παρει 5 αστερια στις δοκιμες του Βρετανικου υπουργειου μεταφορών κατι αντιστοιχο με το euroncap σε αντιθεση με τα 3 αστερια του arai ** (το 1100 εχει 5 ) ,
που για την ασφαλεια σου αυτος και μονο ο λογος ειναι μονοδρομος για την επιλογη ενος κρανους !Bell
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/bell-m4r-carbon
Arai
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/arai-quantum
Shoei
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/shoei-xr-1100Γιατι τα γραφω αυτα ?
Γιατι arai και shoei ειναι πολυ καλα κρανη αλλα πολυ υπερεκτιμημενα .
Με λιγοτερα χρηματα αλλοι κατασκευαστες δινουν κρανη με πιο εξωτικα υλικα , πιο ελαφριά , το ιδιο ή και καλύτερα ποιοτικά, με περισσοτερα αξεσουαρ και πιο ασφαλη !Δεν υπαρχει κανενας λογος να μας πιανουν τον κωλο και να πληρωνουμε για χειροτερα προϊόντα απο τον ανταγωνισμο .
- Το Bell εχει ζελατινα παχους 3.2 χιλιοστων σε αντιθεση με τα αλλα που εχουν ζελατινα 2.3 χιλιοστων ,
-
Δωσε ντατο.. ποσο το πηρες? απο εγχωρια αγορα?
-
Πόσα περίπου χρειάζεσαι για γάντια, κράνος και μπουφάν;
Μιλάμε για normal πράγματα με προτεραιότητα στην ασφάλεια που παρέχουν και όχι στο σχέδιο ή στα υλικά κατασκευής. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Πόσα περίπου χρειάζεσαι για γάντια, κράνος και μπουφάν;
Μιλάμε για normal πράγματα με προτεραιότητα στην ασφάλεια που παρέχουν και όχι στο σχέδιο ή στα υλικά κατασκευής.300-400€ κράνος
150-250€ μπουφάν (ανάλογα αν είναι καλοκαιρινό-χειμερινό-αδιάβροχο κλπ)
60-100€ γάντια -
Να πω την αλήθεια για κράνος περίμενα κάτι πιο κοντά στα 200Ε.
Μπουφάν εννοώ χειμωνιάτικο και κατά προτίμηση αδιάβροχο. Παράλειψη. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
:hmmm:Να πω την αλήθεια για κράνος περίμενα κάτι πιο κοντά στα 200Ε.
Μπουφάν εννοώ χειμωνιάτικο και κατά προτίμηση αδιάβροχο. Παράλειψη.Για medium προς high range θέλεις τουλάχιστον 250€ για κράνος
Μπουφάν αδιάβροχο θα σου κοστίσει σίγουρα άλλα 250€ ++++
Γάντια χειμερινά-αδιάβροχα βάλε ένα 80αρι στην καλύτερη περίπτωση 100€ Μ.Ο -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Δωσε ντατο.. ποσο το πηρες? απο εγχωρια αγορα?Nαι απο Ελλαδα το πηρα .
Απο 620€ νομιζω που ειχε το πηρα 500€ επειδη ηταν τελευταιο κομματι και συγκεκριμένα ηταν αυτο που ειχε στην βιτρινα .Περα απο τον θορυβο που θα το ηθελα πιο ήσυχο ( δυστηχως ειναι Racing σειρα και κανει λιγο παραπανω θορυβο )
δεν εχω μετανιωσει ουτε μια στιγμη , ακομα το φοραω ή το κοιταω και το γουσταρω , ειναι αυτο που θελω και σου λεω τον θορυβο τον ελυσα με ωτοασπίδες .Αν εχεις προβλημα με τον θορυβο παρε 1 ζευγαρι απο ενα φαρμακειο κανε μια βολτα και θα με θυμηθείς ....και ακους τους θορυβους φορτηγα,κορναρισματα κ.λ.π και εισαι ηρεμος και προστατευεις τα αυτια σου
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
:hmmm:
Να πω την αλήθεια για κράνος περίμενα κάτι πιο κοντά στα 200Ε.
Μπουφάν εννοώ χειμωνιάτικο και κατά προτίμηση αδιάβροχο. Παράλειψη.Για medium προς high range θέλεις τουλάχιστον 250€ για κράνος
Μπουφάν αδιάβροχο θα σου κοστίσει σίγουρα άλλα 250€ ++++
Γάντια χειμερινά-αδιάβροχα βάλε ένα 80αρι στην καλύτερη περίπτωση 100€ Μ.Ο- οτι εγραψε ο dimik αλλα οι τιμες λιγο πολυ ειναι σχετικες
Το κρανος θα το θελεις π.χ για παπακι ή για μηχανη ?
Γιατι το λεω αυτο ...... γιατι με το παπι χτυπα ξυλο θα πεσεις με 60km ενω με την μηχανη μπορει να πεσεις με 150- 250 km και βαλε.
Ολα τα επωνυμα κρανη πληρούν τους ορους και τις οδηγιες της ΕυρωπαΪκης Ενωσης οποτε πες οτι παιρνεις ενα airoh των 100€ - 150€ θα ειναι μια χαρα για τις ταχυτητες του παπιου 60-80km ομως εαν με αυτο το κρανος παρολο που πληρεί ολες τις προδιαγραφες , ειναι επωνυμο ,ποιοτικο κλπ πεσεις με 200 + δεν εισαι και απολυτα σιγουρος οτ θα σε προστατευσει οσο ενα κρανος των 500€ + ευρω .Το ιδιο και με το μπουφαν , αν εχεις παπι-σκουτερ κλπ μπορεις να παρεις ενα φθηνο μπουφαν των 150€ , θα σε προστατευσει μια χαρα αν πεσεις με σχετικα λιγα km , αν ομως εχεις μηχανη πραγμα που σημαινει οτι μπορει να εχεις ατυχημα με παρα πολλα χιλιομετρα τοτε ο φθηνος εξοπλισμος δεν θα σε προστατευσει σωστα , λογικο ειναι .
-
Για μηχανή μιλάμε.
Ελπίζω πάντως να μη δω την προστασία που έχουν στα 200km/h. -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Δωσε ντατο.. ποσο το πηρες? απο εγχωρια αγορα?
Nαι απο Ελλαδα το πηρα .
Απο 620€ νομιζω που ειχε το πηρα 500€ επειδη ηταν τελευταιο κομματι και συγκεκριμένα ηταν αυτο που ειχε στην βιτρινα .Περα απο τον θορυβο που θα το ηθελα πιο ήσυχο ( δυστηχως ειναι Racing σειρα και κανει λιγο παραπανω θορυβο )
δεν εχω μετανιωσει ουτε μια στιγμη , ακομα το φοραω ή το κοιταω και το γουσταρω , ειναι αυτο που θελω και σου λεω τον θορυβο τον ελυσα με ωτοασπίδες .Αν εχεις προβλημα με τον θορυβο παρε 1 ζευγαρι απο ενα φαρμακειο κανε μια βολτα και θα με θυμηθείς ....και ακους τους θορυβους φορτηγα,κορναρισματα κ.λ.π και εισαι ηρεμος και προστατευεις τα αυτια σου
καθησα και χαζεψα λιγακι και στο παιχνιδι μπηκε και το Shoei Qwest. Δελεαστικοτατη τιμη, τουρινγκ κρανος και αυτο (υποτιθεται) ησυχο
Δυστυχως, ωτοασπιδες ειχα δοκιμασει σε ασχετη φαση και τις εβγαλα γιατι με ενοχλουσε αυτη η αισθηση στο αυτι μου. Δεν παιζει.. -
-
Ένα για το κάθε σκούτερ ;
-
Εξοπλισμός Αναβάτη (Κράνη, μπουφάν, γάντια, υποδήματα)