-
μάνοσκ είσαι λαθος για τις χύτρες.
-
έχω δύο
τις έχω χρησιμοποιήσει αρκετά
με το αργό βράσιμο, πχ για κοκκινιστό ή λεμονάτο, δεν συγκρίνονται -
αν το χλωριωμένο και έπειτα φιλτραρισμένο νερό δεν μπορούσες να το πιεις την επομένη επειδή θα έπιανε μύκητες, καταλαβαίνεις ότι το φαγητό ας πούμε δεν θα μπορούσες να το φας ούτε τρεις ώρες μετά το μαγείρεμα.
Και φαγητά όμως τρώμε και την επομένη και τη μεθεπομένη, και το νερό φυσικά και μπορείς να το πιεις την επομένη.
Εκτός κι αν το αφήνεις δίπλα από το κάδο απορριμάτων έξω από σουπερμάκετ -
Τα φαγητά τα βάζεις στο ψυγείο.
Το νερό που θα μείνει στην κανάτα στο τραπέζι θα γίνει πρασινούλι. -
εχει ρεντα σημερα ο μανοσκ
-
@товарищ
Στις κατσαρόλες δεν σε ενδιαφέρει τόσο να κρατάει θερμοκρασία οσο πχ στα τηγάνια. Οπότε και ελαφριά να ειναι δεν σε πολυκαίει.
Η μάνα μου pyramis είχε και έχει -απλές σειρές- και το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε στο μαγείρεμα/φαγητό ήταν η μάνα μου.
Αν εψαχνα για εστίες επαγωγικές θα κοιτούσα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα... Η κι εγώ βρισκόμαστε σε αναζήτηση μαγειρικών σκευών (δηλ. εκείνη ψάχνει, εγώ εγκρίνω/απορρίπτω). Πριν 2-3 ημέρες όλο χαρά μού μίλησε για την AMC, εταιρεία που υποτίθεται ότι φτιάχνει σκεύη από 'άλλο πλανήτη': χρειάζονται ελάχιστο νερό/λάδι, πολύ λιγότερο χρόνο, κτλ. Ήρθε μέχρι και πωλήτρια σπίτι για επίδειξη, την οποία έχασα γιατί δούλευα. Η μού ανέφερε μετά ότι η επίδειξη επιβεβαίωσε τα πάντα (ελάχιστο χρόνο/νερό/λάδι). Α, έχουν και 30 χρόνια εγγύηση.Έχει κάποιος εμπειρία από αυτές τις συσκευές; Εμένα μου 'μυρίζει' απάτη! Ιδίως από τη στιγμή που απαιτείται εκταμίευση 2500ευρώ
Η πρώτη και σημαντική ερώτηση: μαγειρεύει η σου; Έχω την εντύπωση πως ΔΕΝ μαγειρεύει, γιατί αν όντως το έκανε, δεν θα τσίμπαγε με κάτι τέτοιες χαζομάρες...
Όσοι εργαζόμενοι θέλουν να τρώνε φαγητό, ξεκινάνε από την χύτρα ταχύτητος. Οτιδήποτε άλλο είναι αισχρό χάσιμο χρόνου. Εγώ έχω από φοιτητής το μικρό σετ quattro της Fissler (χύτρα και τηγάνι που εναλλάσουν τα καπάκια τους). Είναι ό,τι πρακτικότερο, αλλά μην κάνεις το λάθος που κάναμε εμείς: πάρε το μεγάλο σετ και όχι το μικρό (εννοώ σε διάμετρο και όγκο). Ιδού:
http://www.fissler.gr/gr/products/set_q ... erano.html
Για τιμή, κάτι παραπάνω από 300€. πχ.
http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=7347Δεν είναι φτηνό, αλλά αξίζει τα λεφτά του μέχρις τελευταίας δεκάρας. Φυσικά, θα το έχετε για μια ζωή, δεν τίθεται θέμα να πάθει το παραμικρό το μέταλλο, ενώ ανταλλακτικά θα βρεις παντού (λάστιχα, βαλβίδες, κλπ, αν κι εγώ μόνον λάστιχο στο καπάκι έχω αλλάξει τα σχεδόν 20 χρόνια που το έχω).
Αν δεν σε πείθει το σετ, τότε οπωσδήποτε μια χύτρα. Θεωρώ το σετ καλύτερη λύση πάντως.Για να φτιάχνεις κρέας ή ψάρι χωρίς λάδι ή με ελάχιστο (το λίγο λάδι είναι πιο καλό από το καθόλου κατ' εμέ...), θέλεις και 2 αντικολλητικά τηγάνια, ένα μεγάλο κι ένα μικρό. Προτίμησε τα κλασικά Tefal ή κάποιο αντίστοιχο (θα βρεις πολύ καλά και στα ΙΚΕΑ ή και στα LIDL ακόμη ακόμη). Φρόντισε να είναι αρκετά βαρύς ο πάτος του τηγανιού όμως (τα φτηνά είναι ελαφριά). Υπολόγισε ένα κόστος για 2 τηγάνια γύρω στο 50άρικο αν είναι Tefal, κάτι λιγότερο για άλλα. ΜΗΝ πάρεις κεραμικά, δεν είναι αντικολλητικά (παθών! ).
http://www.tefal.com/All+Products/Cookw ... idence.htmΕπίσης, φρόντισε ν' αγοράσεις και καπάκια για τα αντικολλητικά σου, ώστε να μαγειρεύεις με σιγανή φωτιά (πχ μπορείς έτσι να κάνεις λαχανικά ψητο-βραστο-τηγανιτά ( ) πολύ νόστιμακ, υγιεινά και εύκολα). Σαν το παρακάτω:
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/SID-3A6 ... =noserviceΤέλος, χρειάζεσαι και 1-2 πιο μικρές κατσαρόλες (για καμιά σάλτσα πχ). Μην δώσεις λεφτά σε κάτι επώνυμο, δεν υπάρχει κανένας λόγος. LIDL και είναι μια χαρά. Έχω 2 τέτοιες πάνω από 5ετία, δεν έπαθαν τίποτε. Εϊχα και πιο επώνυμες (WMF), αλλά ήταν μικρές και δεν βολεύαν. Του LIDL με έχουν καταβολέψει.
Υπολόγισε κάνα 40άρι για δυο κατσαρόλες.Με λιγότερα από 500€ λοιπόν έχεις καθαρίσει και είσαι άρχοντας και αν ξαναδώσεις λεφτά, θα τα δώσεις για κανένα αντικολλητικό τηγάνι (γιατί αν το προσέχεις, θα ζήσει κι αυτό για πάντα, αλλά θέλει προσοχή στο καθάρισμα, πλύσιμο, τρίψιμο).
Τα ποσά που διαβάζω (2500 ) είναι από άλλο πλανήτη και δικαιολογούνται μόνον για ποζεριά. Όλα τα παραπάνω στα γράφω κατόπιν σχεδόν 20αετούς ενασχόλησης με το θέμα μαγείρεμα. Και ΠΟΤΕ δεν κάνω κάτι σε απλή κατσαρόλα, πέρα από μακαρόνια και χόρτα.
Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να φάτε τα λεφτά σας κάπου καλύτερα και όχι σε κατσαρόλες.
-
είχα την εντύπωση ότι ησουν νιούδη ρε συ ΗΦ έτσι ανάλαφρα και χαριτωμένα που εβγραφες.
εδώ τωρα ανακαλύπτω ότι έπαιζες μπαλα με τον Βελουχιώτη
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
είχα την εντύπωση ότι ησουν νιούδη ρε συ ΗΦ έτσι ανάλαφρα και χαριτωμένα που εβγραφες.εδώ τωρα ανακαλύπτω ότι έπαιζες μπαλα με τον Βελουχιώτη
Νιούδι είμαι ρε!
Ούτε 37 ακόμη! -
Αντλει νεοτητα απ τις συναναστροφες του
-
40φεύγα δεν ειναι ο Μανόσκυ;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
40φεύγα δεν ειναι ο Μανόσκυ;Κανείς δεν ξέρει.
Κάποιοι λένε πως την ηλικία του την ξέρει μόνον ο Μητσοτάκης, από τότε που τον βάφτισε με τα ίδια του τα χέρια.
Κάποιοι άλλοι πάλι, ψάχνουν με μανία τα αρχεία της Νομικής, από την ίδρυσή της και δώθε για να βρουν τους αριστεύσαντες (είναι προφανές πως ο manosk θα ήταν ένας από αυτούς), για να δουν πόσο τελικά πόσο είναι.
Άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως ήταν και συμφοιτητές με τον koutsan, άρα μιλάμε πια για 100+ ετών!Εγώ το τελευταίο δεν το πιστεύω βέβαια, πέρα από τις μουχλιασμένες του απόψεις, τον κάνω για μικρότερο!
Γενικώς, η ηλικία του manosk, όπως και ό,τι άλλο τον αφορά, περικλείεται με μυστήριο!
-
τομπουστη τον ηταφη! ψαρωσα τελειως!
ειναι και θεμα προτιμησης, παντως. Ποτε δεν μπορεσα να 'μαθω' να μαγειρευω σε χυτρα ταχυτητας.. μ' αρεσει να βλεπω το φαγητο κατα τη διαρκεια του μαγειρεματος και να μπορω να επεμβω αν χρειαστει, κατι που απλα δεν γινεται στις χυτρες. -
Οι χυτρες εκτος του οτι δεν βλεπεις την τυφλα σου,λεγεται οτι ειναι καταστροφικες για τις βιταμινες.
Η γυναικα μου την χρησιμοποιει μονο για το κλασσικο κρεας
Σε οτι αφορα τα τηγανια,εχουμε αγορασει απο κυρια που κανει επιδειξεις σε σπιτια (you know) κατι πολυ ωραια μεγαλα και στιβαρότατα με γυαλινο καπακι που σου δινουν την δυνατοτητα να μαγειρεψεις χωρις πολυ λαδι κτλ,φερνει και το lidl κατι τετοια κατα καιρους αλλα σαφως κατωτερης ποιοτητας -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι χυτρες εκτος του οτι δεν βλεπεις την τυφλα σου,λεγεται οτι ειναι καταστροφικες για τις βιταμινες.
Σε οτι αφορα τα τηγανια,εχουμε αγορασει απο κυρια που κανει επιδειξεις σε σπιτια (you know) κατι πολυ ωραια μεγαλα και στιβαρότατα με γυαλινο καπακι που σου δινουν την δυνατοτητα να μαγειρεψεις χωρις πολυ λαδι κτλ,φερνει και το lidl κατι τετοια κατα καιρους αλλα σαφως κατωτερης ποιοτηταςΑγοράσατε από τα ακριβά (1300ευρώ τα 3σκεύη, 2500ευρώ τα 6-7σκεύη) που ανέφερα νωρίτερα ή από τα φθηνότερα (480ευρώ τα 3σκεύη) που μάλλον είναι απομίμηση των πρώτων;
-
Σε οτι αφορα τα τηγανια,εχουμε αγορασει απο κυρια που κανει επιδειξεις σε σπιτια (you know) κατι πολυ ωραια μεγαλα και στιβαρότατα με γυαλινο καπακι που σου δινουν την δυνατοτητα να μαγειρεψεις χωρις πολυ λαδι κτλ,φερνει και το lidl κατι τετοια κατα καιρους αλλα σαφως κατωτερης ποιοτηταςΑγοράσατε από τα ακριβά (1300ευρώ τα 3σκεύη, 2500ευρώ τα 6-7σκεύη) που ανέφερα νωρίτερα ή από τα φθηνότερα (480ευρώ τα 3σκεύη) που μάλλον είναι απομίμηση των πρώτων;
Δεν εχω ιδεα τι αγορασαμε,στο σπιτι δεν μου επιτρεπεται να κανω ερωτησεις, παρα μονο να πλενω τα τηγανια.
Μπορω να δω την μαρκα αν σε ενδιαφερει. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μπορω να δω την μαρκα αν σε ενδιαφερει.
Προσεχε μην σε καταλαβει!
-
Οι τιμές που διαβάζω, είναι ιλιγγιώδεις!
Πραγματικά, το σκέφτεσαι σοβαρά να δώσεις τόσα χρήματα για κατσαρόλες;Στα 2500, συμπεριλαμβάνεται και καμιά σοβαρή χύτρα ταχύτητας, ή πρέπει να ξηλωθείς χωριστά;
EDIT: Έριξα μια ματιά στο site της AMC και δεν έχει χύτρα ταχύτητας!
Δηλαδή, θα δώσετε τόσα χρήματα για να μαγειρεύετε μόνον Σαββατοκύριακα; Ποιος εργαζόμενος θα περιμένει σχεδόν 1 ώρα για να φάει όσπρια ή αρακά και να πρέπει να είναι και πάνω από την κατσαρόλα; Στην χύτρα, βάζεις τα υλικά σου, κλείνεις το καπάκι και από την στιγμή που ανέβει η βαλβίδα, σε 10 λεπτά σερβίρεις το φαγητό σου!Αν η σου είναι νοικοκυρά, να της τα αγοράσεις να τα δείχνει στις φίλες της.... Αν είναι μια σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα, δεν τα έχει ανάγκη, τα περισσότερα δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτέ.
-
νταξ, εδω δινουν χιλιαρικα για να φορεσουν λιγες ωρες ενα φορεμα, για να το δειξουν σε οσους/οσες ξερουν, 2500 για κατσαρολες 'για μια ολοκληρη ζωη', ειναι ψιχουλα, αν το καλοσκεφτεις!!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δηλαδή, θα δώσετε τόσα χρήματα για να μαγειρεύετε μόνον Σαββατοκύριακα; Ποιος εργαζόμενος θα περιμένει σχεδόν 1 ώρα για να φάει όσπρια ή αρακά και να πρέπει να είναι και πάνω από την κατσαρόλα; Στην χύτρα, βάζεις τα υλικά σου, κλείνεις το καπάκι και από την στιγμή που ανέβει η βαλβίδα, σε 10 λεπτά σερβίρεις το φαγητό σου!εγώ πάντως μαγειρεύω καθημερινά και δεν έχω χύτρα ταχύτητας
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....