-
Για το Autosock διάβασα ότι δεν αντέχει για ταχύτητα πάνω από 50km/h. Ποιος είπε ότι δεν αντέχει πάνω από 50km χρήσης;
-
Ο τυπος σε ενα βενζιναδικο που ειχαμε ρωτησει γιατι ενδιαφερομασταν παλαιοτερα...
Το εχω γραψει σε παλαιοτερα ποστ οτι για αυτο το λογο δεν τις πηραμε αλλωστε...
Τωρα αν εκανε λακαμια δεν φταιω παιδες,αλλα ετσι μας ειχε πει..... -
Το Autosock είναι νορβηγικό προϊόν, αλλά υπάρχει και ένα αγγλικό site για αυτό:
http://www.autosock.co.uk/
Εκεί γράφει καθαρά ότι στα τεστ της TUV χρησιμοποιήθηκε για 50km με ταχύτητα 50km/h σε στεγνή άσφαλτο και άντεξε.
Από την άλλη παραδέχονται ότι δεν είναι στην εκκίνηση σε ανηφόρες τόσο καλό όσο οι αλυσίδες, αλλά είναι καλύτερο σε παγωμένες επιφάνειες.Κάπου βέβαια γράφουν ότι είναι ιδανικό για χρήση μικρής διάρκειας και ότι η μέγιστη απόσταση είναι 50km, αλλά ίσως να εννοούν μέχρι να τις πλύνεις, όχι να τις πετάξεις! Στο κάτω-κάτω 50km στο χιόνι στην Νορβηγία είναι πολύ μικρή απόσταση. Και κάπου γράφει:
Extensive research has brought the sock through a series of stages - from the first simple ones with a short life span which are beneficial just for specific conditions, to a robust sock suitable for most conditions.
Συμπέρασμα (για μένα): Αν πάτε σίγουρα στα χιόνια να έχετε αλυσίδες, αλλά για να υπάρχει κάτι πάντα στο αυτοκίνητο είναι καλό.
Αν θέλετε να το ψάξετε παραπάνω βρήκα και αυτό το άρθρο:
Moldestad, Dag Anders; Lψset, Sveinung
Evaluation of the autosock. - Report. - Institutt for konstruksjonsteknikk,
NTNU R-10-00, 33 s. Trondheim 2000. -
Αυτες που πηρα ειναι 12αρες τελικα. Αυτο το σετ καρφιων πανω στο πλαστικο πλεγμα κανει και για χιονι ή ειναι μονο για παγο; Το πλαστικο ειναι ανθεκτικο;
-
Αλύσιδες όλοι ακόμα και οι τετρακίνητοι, να έχετε πάντα στο αμάξι .......
Όλα τα λεφτά είναι ο ΠΑΓΟΣΈδειχνε κάτι τρελές στούκες από ΗΠΑ λόγω πάγου όλοι μέσα τετρκίνητοι προσθιοκίνητοι , τζιπάτοι.. χαμός....
-
Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω το σύστημα autosock για μέγεθος ελαστικού 225 / 45 / 17 ; Δυστυχώς, στο Practicker, στο fit & Go, αλλά και στον Παναγιωταράκο, δεν φέρνουν autosock για τόσο μεγάλα μεγέθη .
Παρεμπιπτόντως, έχω δοκιμάσει spikes spider στο αυτοκίνητο μου (BMW 318ci) και έκανα ζημιά στο ρουλεμάν, καθώς οι αλυσίδες έβρισκαν στους θόλους . Για να κάνω το σκι μου λοιπόν, είμαι αναγκασμένος να παίρνω, θέλοντας και μη, το άλλο αυτοκίνητο (ένα Bora που έχει καλύτερες σχέσεις με όλων των ειδών τις αλυσίδες) στα χιονοδρομικά.
Οποιαδήποτε βοήθεια πάνω στο θέμα autosock, καθώς και σχόλια από την χρήση του θα είναι ευπρόσδεκτη.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω το σύστημα autosock για μέγεθος ελαστικού 225 / 45 / 17 ; Δυστυχώς, στο Practicker, στο fit & Go, αλλά και στον Παναγιωταράκο, δεν φέρνουν autosock για τόσο μεγάλα μεγέθη .Για ρωτα κ στο οτομοτο.. τηλ 2105699500
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω το σύστημα autosock για μέγεθος ελαστικού 225 / 45 / 17 ; Δυστυχώς, στο Practicker, στο fit & Go, αλλά και στον Παναγιωταράκο, δεν φέρνουν autosock για τόσο μεγάλα μεγέθη .Παρεμπιπτόντως, έχω δοκιμάσει spikes spider στο αυτοκίνητο μου (BMW 318ci) και έκανα ζημιά στο ρουλεμάν, καθώς οι αλυσίδες έβρισκαν στους θόλους . Για να κάνω το σκι μου λοιπόν, είμαι αναγκασμένος να παίρνω, θέλοντας και μη, το άλλο αυτοκίνητο (ένα Bora που έχει καλύτερες σχέσεις με όλων των ειδών τις αλυσίδες) στα χιονοδρομικά.
Οποιαδήποτε βοήθεια πάνω στο θέμα autosock, καθώς και σχόλια από την χρήση του θα είναι ευπρόσδεκτη.
Πάντως, μία λύση autosock, ακόμα και στα €100 είναι ενδιαφέρουσα για κάποιον που έχει π.χ. ένα Ζ και θέλει να έχει μια εφεδρεία μαζί του σε περίπτωση που ο καιρός...τρελαθεί! Αν και έπίσης εγώ δεν είδα a'sock σε 18άρα έκδοση .
-
Αααχ αυτες οι μεγαλες ζαντες τι μας κανουν!!
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Γιαααα κοιτάτε λίγο εδώ: http://www.autosock.com
Πάνε οι αλυσίδες όπως τις ξέραμε?
Πάντως αυτό δείχνει πολύ καλό και επιπλέον μπορεί να μπει σε αυτοκίνητα επιδοσεων, 'χαμηλωμένα' κτλ. Επιπλέον δεν καταστρέφει τα λάστιχα και τις ζάντες.
Το ειχαμε ψαξει παλαιοτερα...
Ειναι καλη λυση αλλα το μειονεκτημα του ειναι οτι αντεχει μολις για 50 χλμ (συνολικος χρονος ζωης.......)Γεια σας παιδια. και εγω ενδιαφερομαι για το συστημα.
Που το ειδατε οτι ειναι μονο για 50 χιλ ζωης;
το site της ΑutoSock αναφερει μονο
'Comfortable while driving – maximum speed 50 km/h'
δηλαδη αναφερει μονο για οριο ταχυτητας, και οχι για οριο ζωης.
Αν τις εχει παρει κανεις, ας πει εντυπώσεις. -
όπως αναφέρει ο Clio_V6 στο http://www.greekrenaultclub.gr πέρτσι το είχαμε συζητήσει πολύ κ ύστερα από μαρτυρίες μελών από το εξωτερικό είχαμε συμπεράνει ότι δεν είναι ότι καλύτερο, παρά μόνο λύση ανάγκης, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι τα συμπεράσματα μας ήταν σωστά!
Αυτό που μου έχει μείνει είναι ότι έχουν μειωμένη αντοχή κ αν κατεβάσετε από το site και δείτε το pdf αρχείο που έχει στην σελίδα 7 δεν μου δίνεται κ η καλύτερη εικόνα, αν κ δεν μπορώ να καταφέρω να διαβάσω τι ακριβώς γράφει λόγο χαμηλής ανάλυσης.....
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Για ρωτα κ στο οτομοτο.. τηλ 2105699500Will do. Ευχαριστώ πολύ!
-
Εγώ πέρυσι είχα βάλει αλυσίδες στο ibiza και μου έγδαραν τις ζάντες. Θα το ξανασκεφτώ πριν ξαναβάλω...
-
Τελικά αγόρασα για το BORA τις 'αλυσίδες' autosock σε μέγεθος 62 (για λάστιχο 195/65 R15) από ένα βενζινάδικο με 110 Ευρώ μετά από πολλά παζάρια, μιας και στο Practiker δεν είχαν ούτε αυτό, και παρήγγειλα το μέγεθος 625 (για ελαστικό 225/45/R17) για το BMW, από την Αγγλία με 80 λίρες καθώς στην Ελλάδα δεν το βρήκα πουθενά ( ).
Το Σαββατοκύριακο που θα ανέβω στον Παρνασσό θα έχω τις πρώτες εντυπώσεις από την χρησιμότητα τους. Πάντως για καλό και για κακό, θα έχω και τις κανονικές αλυσίδες μαζί μου
-
Χθες οι wissefells έκαναν σκληρό τεστ μετά από πέντε χρόνια ζωής....
5 χλμ πριν το Μέγα Σπήλαιο μέχρι το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων (5 χλμ στο ενδιάμεσο σκέτη άσφαλτος αλλά βαριόμουν να τις βγάλω και να τις ξαναβάλω) και άντεξαν....- Εκπληκτικό το S3 κάποιου χιονοδρόμου με σιδερένιες ζάντες και χιονολάστιχα
- Neo Fiat Panda 4x4 Best value for money...
-
Όπως διατείνονται και οι 4Τ στο τεύχος του Μαρτίου το autosock τα πάει εξαιρετικά καλά.
Καλύτερα από κάποια ακριβότερα μοντέλα. -
Τις autosock τις αγορασα πριν 15 μερες αλλα ευτυχως δεν εχει χιονισει για να τις χρησιμοποιησω.Ειναι βολικες γιατι δεν πιανουν χωρο ,δεν εχουν βαρος.
Αν σε σταματησει τροχαιος για αλυσιδες και του δειξεις το σακουλακι πως θα αντιδρασει;Θα νομιζει οτι τον κοροϊδευεις !!! -
ki εγώ τις πήρα,'έσκασα' 109€.
Ετσι και μας σταματησουν άντε να πεισεις τους ...Κλουζώ, ότι όντως είναι αντιολησθητικό σύστημα
Ενδιαφέρον θα έχει... -
Καλησπέρα.
Χθές αγόρασα αλυσίδες Weissenfelds από την Autoplus στην Θεσ/νίκη με 84
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Όπως διατείνονται και οι 4Τ στο τεύχος του Μαρτίου το autosock τα πάει εξαιρετικά καλά.
Καλύτερα από κάποια ακριβότερα μοντέλα.Θα έπρεπε να έχουν και για 'ιδιαίτερα' ελαστικά, π.χ.18' Γι'αυτές τις περιπτώσεις είναι 'κουτί' - γιατί οι κάτοχοι τέτοιων αυτοκινήτων μάλλον δεν θέλουν αλυσίδες και απλά θέλουν κάτι ελαφρύ και βολικό για περιπτωση ανάγκης!
Αντιολισθητικές Αλυσίδες