-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Για να πουλήσεις αέριο σε λίτρα, θα πρέπει να είναι υπό συμφωνημένη πίεση. Άλλο ένα λίτρο στο 1 bar και άλλο στα 250.
Πες τα χρυσόστομε,ούτε καν φυσική , γνώσεις εμείς και ο κόσμος δημοτικού. Τα αέρια συμπιέζονται. Άλλη ποσότητα ενέργειας αγοράζεις αν αγοράσεις 1 λίτρο ΦΑ στα 5 bar του οικιακού δικτύου και άλλη ποσότητα 1 λίτρο στα 200 bar από τον σταθμό ανεφοδιασμού, σε αντίθεση με την υγρά (βενζίνη , υγραέριο , που ΔΕΝ συμπιέζονται.)
-
Το θεώρησα αυτονόητο.
-
Και αυτό τι αλλάζει από αυτά που έγραψα φίλοι μου. και ποιοι βάζουν τους κανόνες?. Αυτοί που μίλησα σίγουρα!!!!..... άρα εκτός αντικειμένου……
δεν έχω ανάγκη να είμαι ο τελευταίος παραθέτεις!.
Α. -
Αν και το αναφέρεις στο περί συμπιεστών αερίων και μη συμπιεστών υγρών, αυτό που αλλάζει είναι ότι ένα αέριο δεν μπορεί να πωλείται σε λίτρα, εφόσον η πίεση είναι μεταβλητή γιατί, όπως κατανοείς και εσύ, αλλάζει η μάζα του αερίου. Εκτός αν δεχτεί κάποιος από την αρχή ότι ένα λίτρο ΦΑ θεωρώ αυτό που βρίσκεται σε Χ πίεση, πχ 10 μπαρ.
Ο οργανισμός ΦΑ της Θεσσαλονίκης λοιπόν πωλεί στα σπίτια σε κιλοβατώρες, ενώ της Αθήνας πωλεί στα αυτοκίνητα σε κιλά. Οι δε Αμερικάνοι σε ισοδύναμα γαλονιού βενζίνης!!!
Γιατί η φίατ αναφέρει κατανάλωση σε λίτρα και λίτρα ποιου πράγματος είναι αυτά, εγώ δεν κατάλαβα.
Να επαναλάβω λοιπόν ότι χονδρικά 1 κιλό ΦΑ αντιστοιχεί σε 1,5 λίτρα βενζίνης. Αν το αμάξι μου δηλαδή καίει 7,5 λ/100χλμ
θα χρειάζομαι 5 κιλά ΦΑ/100χλμ. -
Μήπως να ανοίξουμε ένα θεματάκι με τίτλο 'Κίνηση με φυσικό αέριο' και κάποιος mod να μεταφέρει τα posts εκεί καλύτερα;
-
Καλά τι φίλος είσαι εσύ?!.
Θα με αφήσεις να φάω τα λιγκουίνια μου με άνθους της θάλασσας?!.
Να φτιάξω τι μαρινάτες σαρδέλες μου με σκόρδο και δάφνη και χοντρό αλάτι. Να απολαύσω το τσίπουρο μου βλέποντας το έργω μου στην TV?. Σαδιστή της ηρεμίας μου!!!!!!!........
Μα μάθε κακέ άνθρωπε!!!!!..... ότι το ΦΑ δεν βγάζει τόσες βλάβες με το υγραέριο. Κατά συνέπια και ενόσω εκτός από το τανκ δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, (τανκ ισχυρότερο από της μπουκάλες μου υποβρύχιου ψαρέματος!!!!) μην θυσιάσουμε πήρα 711 σελίδων και 436611 μπανιστηριτζήδων!!!!..... θα σε αφήσω σε αυτούς και ότι μαζέψουν οι κληρονόμοι!!!!!.....
Να είσαι καλά φιλέ, καλό βραδύ!.
Α. -
Καλό βράδυ!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλά τι φίλος είσαι εσύ?!.
Θα με αφήσεις να φάω τα λιγκουίνια μου με άνθους της θάλασσας?!.
Να φτιάξω τι μαρινάτες σαρδέλες μου με σκόρδο και δάφνη και χοντρό αλάτι. Να απολαύσω το τσίπουρο μου βλέποντας το έργω μου στην TV?. Σαδιστή της ηρεμίας μου!!!!!!!........
Μα μάθε κακέ άνθρωπε!!!!!..... ότι το ΦΑ δεν βγάζει τόσες βλάβες με το υγραέριο. Κατά συνέπια και ενόσω εκτός από το τανκ δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, (τανκ ισχυρότερο από της μπουκάλες μου υποβρύχιου ψαρέματος!!!!) μην θυσιάσουμε πήρα 711 σελίδων και 436611 μπανιστηριτζήδων!!!!..... θα σε αφήσω σε αυτούς και ότι μαζέψουν οι κληρονόμοι!!!!!.....
Να είσαι καλά φιλέ, καλό βραδύ!.
Α.χικ... ( )
-
Υπαρχει οργανο να μετραει την καταναλωση ανα 100 χλμ του υγραεριου ?
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Για να πουλήσεις αέριο σε λίτρα, θα πρέπει να είναι υπό συμφωνημένη πίεση. Άλλο ένα λίτρο στο 1 bar και άλλο στα 250.
Πες τα χρυσόστομε,ούτε καν φυσική , γνώσεις εμείς και ο κόσμος δημοτικού. Τα αέρια συμπιέζονται. Άλλη ποσότητα ενέργειας αγοράζεις αν αγοράσεις 1 λίτρο ΦΑ στα 5 bar του οικιακού δικτύου και άλλη ποσότητα 1 λίτρο στα 200 bar από τον σταθμό ανεφοδιασμού, σε αντίθεση με την υγρά (βενζίνη , υγραέριο , που ΔΕΝ συμπιέζονται.)
δε νομιζω.
γιατι το cng πωλειται σε συγκεκριμενη πιεση,στην οποια ειναι υγρο.
οπως και το Lpg
αλλα το τελευταιο απλα θελει λιγοτερη πιεση για να υγροποιηθει... -
PV=nR*T λέγαμε στο δημοτικό
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
δε νομιζω.
οπως και το Lpg
αλλα το τελευταιο απλα θελει λιγοτερη πιεση για να υγροποιηθει...Εντελώς λάθος όμως!!! Το cng είναι σε αέρια μορφή. Η μόνη υγρή μορφή του ΦΑ ονομάζεται LNG (liquefied natural gas) και για να υγροποιηθεί ψύχεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (-162 βαθμούς).
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
PV=nR*T λέγαμε στο δημοτικό -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
δε νομιζω.
οπως και το Lpg
αλλα το τελευταιο απλα θελει λιγοτερη πιεση για να υγροποιηθει...Εντελώς λάθος όμως!!! Το cng είναι σε αέρια μορφή. Η μόνη υγρή μορφή του ΦΑ ονομάζεται LNG (liquefied natural gas) και για να υγροποιηθεί ψύχεται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (-162 βαθμούς).
ναι εχεις δικιο
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Υπαρχει οργανο να μετραει την καταναλωση ανα 100 χλμ του υγραεριου ?αν δεν σε ενδιαφέρει να μετράς συνεχώς την κατανάλωση αλλά θέλεις να επιβεβαιώσεις την μέση τιμή για το αυτοκίνητό σου μπορείς να κάνεις το έξης:
Γεμίζεις φουλ με LPG στο πρατήριο
Μηδενίζεις το οδόμετρο
Οδηγείς αποκλειστικά με LPG μέχρι το οδόμετρο να φτάσει στα 100χλμ
Αν το αμάξι σου έχει σύστημα υγραερίου που γυρίζει αυτόματα σε βενζίνη, προσέχεις να πηγαίνεις σχετικά σιγά για να μένεις στο υγραέριο
Στα 100χλμ πηγαίνεις ακριβώς στο ίδιο πρατήριο περίπου την ίδια ώρα (πχ πρωί, μεσημέρι ή βράδυ) και ξαναγεμίζεις φουλ με LPG
Σημειώνεις τα λίτρα που έβαλες, και αυτή είναι η κατανάλωσή σου με πολύ καλή προσσέγγιση
Επαναλαμβάνεις το ίδιο ζεύγος μετρήσεων 4 ή 5 φορές ακόμα, πηγαίνοντας και σε άλλα πρατήρια
Η μέση τιμή είναι η κατανάλωσή σου. -
το θεμα ειναι οτι ακομα και στο ιδιο πρατηριο δεν εχει η αντλια παντα την ιδια πιεση.
και αν μιλαμε για 100 χιλιομετρα μονο μια μικρη αποκλιση στα λιτρα του υγραεριου θα δωσει μεγαλη αποκλιση στην καταναλωση
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
δε νομιζω.
οπως και το Lpg
ναι εχεις δικιο
Οπωσδήποτε και το υγραέριο και το φυσικό αέριο, παράγονται σε αέρια μορφή. Υπό κάποια πίεση υγροποιούνται. Και σίγουρα χωρίς την παρεμβολή των -162ο !.
Το υγραέριο μπορείς να το ρίξεις σε μια λεκάνη και να μείνει υγρό!!!!!!.......
Μόνον η βενζίνη δεν συμπιέζετε σχετικά.
Η μονή διάφορα μετάξι αερίων καυσίμων είναι ότι η υγροποιημένη τους μορφή, δεν απαιτεί τα ιδία bar. Και σίγουρα τα φλοτέρ που διακόπτουν την παροχή της κάνουλας στο τανκ, δεν ενεργοποιούνται με καύσιμο αέριας μορφής!. Κατά συνέπια σωστά γράφει ο nintza στην αρχική του παράθεση. Στο τρίλεξο τα χαλάει!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Οπωσδήποτε και το υγραέριο και το φυσικό αέριο, παράγονται σε αέρια μορφή. Υπό κάποια πίεση υγροποιούνται. Και σίγουρα χωρίς την παρεμβολή των -163ο (απόλυτο 0)!.
Α.
Τι λε ρε μαστορα, τοσο πηγε το απολυτο μηδεν
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
PV=nR*T λέγαμε στο δημοτικό
Στα Ανάβρυτα πήγες δημοτικό?....
Α -
xaxaxaxa
Υγραεριοκίνηση!