-
Καλώς σας βρήκα και με βρήκατε!
Θα σας είμαι ευγνώμων αν με βοηθούσατε σε ένα θέμα μου. Έχω την Fabia 1 1.4 SE και σε κάνα μήνα θα αλλάξω τα πολυφορεμένα Toyo proxes T1R.Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το ελαστικό μιας και το έχω επιλέξει 2 φορές.Συνολικά και τα τις 2 τετράδες έχω κάνει ~130000χλμ. Τα φοράω στην 195/45/16 ενώ το αυτοκίνητο όταν το πήρα φορούσε 205/45/16 (με διάμετρο 591χιλ).
Επειδή σαν οδηγός έχω ηρεμήσει, σκέφτομαι να αλλάξω και να βάλω ένα πιο συμβατικό ελαστικό.
Θέλω να περάσω στην διάσταση 195/50/16. Έχει συνολική διάμετρο 602χιλ ενώ τώρα τα 195/45/16 έχουν 582χιλ.1)Η απορία μου είναι αν θα χωράει το ελαστικό και δεν θα βρίσκει στον θόλο. Μπορώ να είμαι σίγουρος πριν τα βάλω;
-
Έχω δει τα Kumho kv31, Federal SS-595 όπως και τα Nankang ns2. Έχετε να πείτε κάτι για αυτά τα ελαστικά;
-
Για να σας προλάβω 205/45/16 δεν θα βάλω επειδή θεωρώ ότι είναι μεγάλη η διάσταση για το αυτοκίνητο αλλά και για το οικονομικό.
4)Η 195/50/16 έχει μεγαλύτερη περίμετρο άρα θα έχω και μικρότερη κατανάλωση σε πορεία; Ή άσχετο;
- Η διάσταση 195/50/16 έχει μεγάλη διαφορά σε μάζα από την 195/45/16;
Με την 195/45/16 με τέρμα στριμμένο τιμόνι η ρόδα έχει περίπου 1μιση δάχτυλο μέσα στον θόλο.
Λοιπόν;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
-
Καλώς ήρθες στο φόρουμ .
Απαντώντας μόνο στην πρώτη σου απορία, πραγματικά δε νομίζω τα 195/50 να δημιουργήσουν πρόβλημα, αφού το ύψος αυξάνεται κατά μόλις ...μισό πόντο!
Κατά τα λοιπά, καλύτερα θα ήταν ν' αποφύγεις τις μάρκες που ανέφερες και να πας σε κάτι πιο επώνυμο, μόνο που το πρόβλημα με τη διάσταση αυτή είναι, πως είναι αρκετά ακριβή... Ενδεικτικά, μια τετράδα Continental PremiumContact 2 κοστίζει πάνω από 500 € !Υ.Γ.: αυτήν την ακατάλληλη για την Ελλάδα διάσταση εξακολουθεί η Skoda να χρησιμοποιεί και τώρα στα Fabia II Scout και δεν ξέρω και 'γω σε ποιο άλλο μοντέλο. Το σκεπτικό να 'πηδάει' από την 195/55/15 σε 205/45/16 είναι μεν το αντίστοιχα σωστό, πλην όμως υπερβολικό...
-
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Τα λάστιχα που ανέφερα έχουν ~300€. Το 500άρι είναι αστρονομικό αυτή την εποχή...Πριν καμία 4ετία έδινα τόσα για λάστιχα αλλά απαιτούσα πράγματα και από αυτά .
Τώρα δεν τα ζορίζω τα λάστιχα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει και η ποιότητά τους.
-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Τα λάστιχα που ανέφερα έχουν ~300€. Το 500άρι είναι αστρονομικό αυτή την εποχή...Πριν καμία 4ετία έδινα τόσα για λάστιχα αλλά απαιτούσα πράγματα και από αυτά .
Τώρα δεν τα ζορίζω τα λάστιχα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει και η ποιότητά τους.Σεβαστά τα περί ακρίβειας, αν όμως πας για τα Kumho, πάρε τουλάχιστον τα ΚΗ 17.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ισχύει πάντως και για το 1.6. Αρκετοί μάλιστα στην πρώτη αλλαγή πήγαιναν σε 185/65R-14. -
Infinity INF 050 σε 225/40/18 στα 370€ , θα κάνω την δουλειά μου?
Ολα στην άνω διάσταση παίζουν στα 550 με 600€ οι πιο γνωστές φίρμες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Infinity INF 050 σε 225/40/18 στα 370€ , θα κάνω την δουλειά μου?Ολα στην άνω διάσταση παίζουν στα 550 με 600€ οι πιο γνωστές φίρμες.
Τρελάθηκες άνθρωπέ μου; Με την ζωή σου θα παίξεις για 200€;
Κάνε αλλού οικονομία Σάββα!Το βάρεσα με το Defy μου
-
infinity? 1η φορά τα ακούω. Αν έλεγες κάτι πιο επώνυμο του στυλ avon, kumho, κλπ θα έλεγα οκ με προσοχή, αλλά τα λάστιχα μια φορά να τα χρειαστείς τα έβγαλαν τα λεφτά τους.
-
Έβγαλε o ινφινιτι λάστιχα;
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έβγαλε o ινφινιτι λάστιχα;Sent from my GNex using smoke signals.
Εγω νομιζα οτι τον ρωταγε!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγω νομιζα οτι τον ρωταγε!!!
-
εγώ λεω να τα βάλεις.
λες και η μισελέν πχ ειχε ανέκαθεν καλά ελαστικά. πριν απο 100 χρονια πχ κανείς δνε την ήξερε.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
εγώ λεω να τα βάλεις.λες και η μισελέν πχ ειχε ανέκαθεν καλά ελαστικά. πριν απο 100 χρονια πχ κανείς δνε την ήξερε.
Οποτε σε 100 χρονια να τα βαλει τα ινφινιτι
-
πού βλεπετε το περιεργο δεν μπροώ να καταλαβω
-
Του να βάλεις no name λάστιχο που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του και κοστίζει μισή τιμή από τα καλά; Όχι μωρέ, δεν βλέπω κάτι περίεργο στην υπόθεση...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τρελάθηκες άνθρωπέ μου; Με την ζωή σου θα παίξεις για 200€;Tι ειναι ρε φιλε τα 200€? δραχμες? Μισο μηνιατικο ειναι....εκτος αν τα κοβεις απο καναν τοιχο
Εχετε ξεφυγει?Φυσικα και θα τα βαζα τουλαχιστον για κανα χρονο....μετα αν ειχα θα τα εβγαζα για κατι καλυτερο....απ το να εχω καραφλα ''premium'', χιλιες φορες φρεσκα κινεζικα!!
-
Έβαλα τα S drive χθες και απλά επιβεβαιώνω την άποψη μου ότι παίζει στο τοπ 3 των μη σλικ ελαστικών από τα 6 7 μοντέλα που έχω δοκιμάσει. Μια ευθυγράμμιση μονο χρειάζεται και πάμε για μεγάλα γλέντια. Τα ειχα ξαναβάλει στο προηγούμενο φιεστάκι, 1.25 χαμηλωμένο σκληρυμένο.
Πολύ προοδευτικό, πολύ προβλέψιμο, άριστο κράτημα (ίσως μονο ολόφρεσκα Re 050A και Goodyear F1 μπορούν να ανταγωνιστούν), τρομερή πληροφόρηση στα μεσαία G σε παρατεταμένες καμπές, αριστη απόκριση, πολύ καλό φρενάρισμα, σχετικά αθόρυβα. Να επιβεβαιώσω επίσης και στις πρώτες βροχές το οτι δε με είχαν εντυπωσιάσει.
Τσέτης, 360, ευρά άριστο σέρβις. Το προτείνω. Και το λάστιχο και τον κύριο.
-
Είναι πολύ καλά τα S drive (Yokohama έτσι?) αν και από ότι θυμάμαι ήθελαν λίγο ζέσταμα. Έχω δοκιμάσει και F1 σα λάστιχο 1ης τοποθέτησης στο Corsa μου και είχα ενθουσιαστεί αλλά δεν τα ξαναβρήκα. Φθάρηκαν πάντως πολύ γρήγορα ίσως και λόγω οδήγησης αλλά θυμάμαι μου είχε κάνε εντύπωση αυτό.
Τα λάστιχα που έχω τώρα, και είναι τα πρώτα που βάζω για 2η φορά, είναι τα Exalto Michelen. Είναι καλύτερα ή ισάξια από τα Yokohama παντού, τα F1 ίσως να είχαν λίγο καλύτερη πρόσφυση στο στεγνό. Γενικά δεν τους βρίσκω μειονέκτημα κανένα. Επιπλέον αυτό που λένε οι λαστιχάδες ότι τραυματίζονται εύκολα από πεζοδρόμια κλπ. δεν ισχύει. Τα έχω κακομεταχειριστεί και ΠΟΤΕ δε χρειάστηκε να προσθέσω αέρα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό σε λάστιχο...να σημειωθεί πάντως ότι το βουλκανιζατέρ που τα βάζω χρησιμοποιεί κάτι σαν κόλλα κατά την τοποθέτηση, δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο.ΥΓ. Έχω δοκιμάσει και Continental δε θυμάμαι μοντέλο, και κάτι no name θυγατρική της Goodyear (μετά από επιμονή του λαστιχά ) από τα οποία δεν ήμουν ευχαριστημένος. Αυτά που αναφέρω είναι τα μόνα άξια λόγου.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Έβαλα τα S drive χθες και απλά επιβεβαιώνω την άποψη μου ότι παίζει στο τοπ 3 των μη σλικ ελαστικών από τα 6 7 μοντέλα που έχω δοκιμάσει. Μια ευθυγράμμιση μονο χρειάζεται και πάμε για μεγάλα γλέντια. Τα ειχα ξαναβάλει στο προηγούμενο φιεστάκι, 1.25 χαμηλωμένο σκληρυμένο.Πολύ προοδευτικό, πολύ προβλέψιμο, άριστο κράτημα (ίσως μονο ολόφρεσκα Re 050A και Goodyear F1 μπορούν να ανταγωνιστούν), τρομερή πληροφόρηση στα μεσαία G σε παρατεταμένες καμπές, αριστη απόκριση, πολύ καλό φρενάρισμα, σχετικά αθόρυβα. Να επιβεβαιώσω επίσης και στις πρώτες βροχές το οτι δε με είχαν εντυπωσιάσει.
Τσέτης, 360, ευρά άριστο σέρβις. Το προτείνω. Και το λάστιχο και τον κύριο.
Σε τι διάσταση τα έβαλες;
-
για 185/55/14 τι προτεινετε?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]