-
Δεν κατάλαβα ποιά είναι η σόμπα, ούτε ποιό είναι το πρόβλημα.
-
Παλια ειχαμε συζητησει σχετικα με τη οδευση των μπουριων μιας σομπας. Και η προτεινομενη λυση ειναι τετοια ωστε να εχει τη μικροτερη διαδρομη. Στη περιπτωση μου, η σομπα θα μπει στο κεντρο του σπιτιου αρα η μονη ευκολη λύση ειναι προς ...πανω. Εγω ειχα σκεφτει καποιες αλχημειες για το μπουρι και το καπνοδοχο, κανωντας συζητηση πρότεινες την αμεση όδευση του μπουριου προς τα πανω. Δηλαδη η καπνοδοχος τερματιζει στη πλακα απο πανω και το μπουρι μπαινει μεσα σε αυτον στην ιδια ευθεια. Χωρις γωνιες κλπ. Μαλιστα ειχες πει οτι το εχεις κανει και οτι τυχον θεματα υγροποιησεων κλπ ειναι ελαχιστα οπως και στο καθαρισμο ολα πεφτουν μεσα στη σόμπα. Αυτο, δεν συστηνει ο 'δικος' μου οπως και τη δυσκολια τοποθετησης του μπουριου στη καπνοδοχο. -
Ιδου και η λυση που βλεπω εγω,
Η εξοδος της σομπας ειναι Φ150 αρα καιτ ομπουρι το ιδιο. Ο καπνοδοχος μπορει να ειναι το ιδιο? αν καταλαβα καλα στο μανουαλ πρεπει να ειναι Φ200 η εσωτερικη διαμετρος μονωμενου καπνοδοχου. Επισης ειδα τιμες ινοχ μονωμενων αγωγων. Απο 80€/μετρο για Φ200 εσωτερικη συν ΦΠΑ!!!
Εγω θελω 3μετρα καπνοδοχο, συν εξαρτηματα συν εσωτερικο μπουρι, φτασαμε στα 500!! Φυσικα για λειο εσωτερικο καπονοδοχο και μπουρι ΑΑ -
Η καπνοδόχος στάζει ΠΟΛΥ και θα πρέπει να τα μαζεύεις μέσα στο σπίτι .
...και βέβαια όταν καθαρίσεις την καπνοδόχο το σπίτι θα θέλει βάψιμο.
Να κάνεις τη σύνδεση έξω από το σπίτι για να τρέχουν τα νερά στην ταράτσα.Στο σπίτι απέναντι έφτιαξαν παρόμοια καπνοδόχο για ενεργειακό τζάκι με απλή ανοξείδωτη σωλήνα.
Μετά την μόνωσαν πρόχειρα (πετροβάμβακα) και την έχτισαν με τούβλα.
(θα αφήσεις άνοιγμα καθαρισμού στο κάτω μέρος και τρύπα για τα νερά)Τα τούβλα θα έχουν πρόβλημα σε σεισμό, κάποιος πολιτικός μηχανικός καλύτερα να σου πει πως θα τα οπλίσεις.
Εγώ θα έδενα το πάνω μέρος της καπνοδόχου με 4 συρματόσχοινα και δεν θα όπλιζα τα τούβλα.εντιτ
Ηλία και ο παραπάνω καπναγωγός από τη σόμπα μέχρι την καπνοδόχο θα πρέπει να καθαρίζεται κάθε χρόνο, όπως η σόμπα; -
Η πλησιεστερη αποσταση για 'εξωτερικη' θεση του καπνοδοχου απαιτει ~2μιση μετρα εσωτερικο μπουρι. Αυτο θελω να αποφυγω.
-
Γιατί να το αποφύγεις; Καλύτερα να τρυπήσεις πλαϊνό τοίχο παρά πλάκα (χαλάει η μόνωση της πλάκας).
Μήπως λερώνεται ο οριζόντιος καπναγωγός και θέλει συχνό καθάρισμα;Αυτό που έγραψα παραπάνω είναι το ίδιο σχέδιο με το δικό σου απλά την σύνδεση να την κάνεις πάνω από την πλάκα και όχι μέσα στο σπίτι.
-
Δηλαδη προτεινεις να κανω αυτο?
Η εναλλακτικη λυση που βλεπω γω και συμβαδιζει με τα παλια δεδομενα των σομπων
ειναι αυτη
οπου τα μπουρια κανουν 2μιση μετρα εντος διαδρομη και βγαινουν σε παταρι, οπου και ξεκιναει ο καθετος καπνοδοχος.
ΥΣ. απο πανω εχω κεραμοσκεπη, και το υψος του καπνοδοχου θα ειναι 3 μετρα πανω απο τη πλακα. -
Οκ, ο καθένας λέει τα δικά του, αλλά το μοναδικό μειονέκτημα αν βγαίνει το μπουρί ευθεία είναι μια ελαφρά αυξημένη κατανάλωση (που αν υπάρχει τάμπερ καμινάδας, εξαφανίζεται). Οι υγροποιήσεις είναι σαφέστατα λιγότερες (λόγω του θερμότερου καπνού), το καθάρισμα ευκολότερο.
Η περίπτωση της καμινάδας με Φ150 που μετά γίνεται Φ200 μου είναι ακατανόητη. Γενικά δεν είναι σωστό να αλλάζουμε διατομή, εκτός κ υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε. -
Καλως τον μαστορα!
Δηλαδη μπορω να συνεχισω με Φ150 στη καπνοδοχο, ειδικα αν ειναι ευθεια πανω?
Το προβλημα τις τοποθετησεις του μπουριου, στη καπνοδοχο, πως το λυνεις? Γιατι η σομπα ειναι σταθερη, η καπνοδοχος το ιδιο. Πως θα μπει το μπουρι και στα δυο ακρα? Να τσουλισει μεσα στη καπνοδοχο, αυτο μονο στην αρχη, αν το επιτρεπει και η κατασκευη της καπνοδοχου. Για μετεπειτα βγαζω-βαζω, εστω και σπανια, θα πρεπει να μετακινηται και η σομπα. Κατι οχι ευκολο.
Υπαρχουν κατι μπουρια-καπναγωγοι επεκτεινομενοι. Εχεις δει, γνωριζεις? -
Γνωρίζω κ χρησιμοποιώ. Αλλά γιατί να βγάλεις κάποτε τα μπουριά?
Και, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό πίσω απ΄την αλλαγή διαμέτρου καμινάδας.
Δες εργοστασιακές οδηγίες χρήσης κ τοποθέτησης: http://www.amesti.cl/wp-content/uploads ... AMESTI.pdf -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Η εναλλακτικη λυση που βλεπω γω και συμβαδιζει με τα παλια δεδομενα των σομπων
ειναι αυτη
οπου τα μπουρια κανουν 2μιση μετρα εντος διαδρομη και βγαινουν σε παταρι, οπου και ξεκιναει ο καθετος καπνοδοχος.
ΥΣ. απο πανω εχω κεραμοσκεπη, και το υψος του καπνοδοχου θα ειναι 3 μετρα πανω απο τη πλακα.Αυτό με τη μακριά οριζόντια σωλήνα το κάνανε για να εκμεταλλευτούν καλύτερα τη θερμότητα των καυσαερίων. Νομίζω δέν έχει πολύ νόημα σε μια σύγχρονη ενεργειακή σόμπα.
-
Αντε καλα, δεν τα βγαζω. Πως θαβαλω τα εσωτερικα μπουρια αν απο πανω η καπνοδοχος ειναι σταθερη όπως και η σομπα? Μηπως καταληγουμε στη λυση του ρυθμιζομενου μπουριου? Για τα μπουρια, αυτα που βλεπω για καλα ειναι 0,4 - 0,6 χιλιοστα. Καλο ειναι το παχος? Προεινομενη μαρκα μπουριων? Μια μαρκα pounjoulet εχω δει στο ιντερνετ με @δατες προδιαγραφες και ντιζαιν.
-
Προκειται να βγαλω καμιναδα απο τοιχο ο οποιος ειναι εκτεθειμενος σε βροχη και αερα. Το ερωτημα ειναι με ποιο τροπο πρεπει να καλυψω το κενο μεταξυ καμιναδας και τοιχου για να αποφυγω την εισροη βροχης και υγρασιας στο εσωτερικο του σπιτιου
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Αντε καλα, δεν τα βγαζω. Πως θαβαλω τα εσωτερικα μπουρια αν απο πανω η καπνοδοχος ειναι σταθερη όπως και η σομπα? Μηπως καταληγουμε στη λυση του ρυθμιζομενου μπουριου? Για τα μπουρια, αυτα που βλεπω για καλα ειναι 0,4 - 0,6 χιλιοστα. Καλο ειναι το παχος? Προεινομενη μαρκα μπουριων? Μια μαρκα pounjoulet εχω δει στο ιντερνετ με @δατες προδιαγραφες και ντιζαιν.Θα βάλεις πρώτα την σόμπα κ μετά τα μπουριά.
Δεν είναι κ από μπετόν τα μπουριά, ακόμα κ αν χρειαστεί ποτέ να βγάλεις την σόμπα, την μετακινείς λίγο, την γέρνεις κ βγαίνει. Εξαρτάται κ από τον τρόπο κατασκευής της καμινάδας, αλλά γενικά γιατί δεν το συζητάς κ μ' αυτόν που πουλάει την σόμπα, να σου πει πως κάνει συνήθως τις τοποθετήσεις?Προκειται να βγαλω καμιναδα απο τοιχο ο οποιος ειναι εκτεθειμενος σε βροχη και αερα. Το ερωτημα ειναι με ποιο τροπο πρεπει να καλυψω το κενο μεταξυ καμιναδας και τοιχου για να αποφυγω την εισροη βροχης και υγρασιας στο εσωτερικο του σπιτιου
Τρύπα στρογγυλή με καροτιέρα, καμινάδα μονωμένη διπλού τοιχώματος μέσα στον τοίχο κ έξω, καλή μόνωση με καλή 'μαστίχα' με αντοχή στη θερμοκρασία κ βάψιμο με προστατευτικό χρώμα. Εναλλακτικά, έναν μονωσά.
(προσοχή κ στις εξωτερικές συνδέσεις, μπορεί να κατέβει νερό μέσα στο σπίτι κ από εκεί) -
Τρύπα στρογγυλή με καροτιέρα, καμινάδα μονωμένη διπλού τοιχώματος μέσα στον τοίχο κ έξω, καλή μόνωση με καλή 'μαστίχα' με αντοχή στη θερμοκρασία κ βάψιμο με προστατευτικό χρώμα. Εναλλακτικά, έναν μονωσά.
(προσοχή κ στις εξωτερικές συνδέσεις, μπορεί να κατέβει νερό μέσα στο σπίτι κ από εκεί)[/quote]
Η εξοδος της σομπας ειναι φ 150 οποτε η μονωμενη καμιναδα θα ειναι περιπου φ200. υπαρχει τοσο μεγαλη καροτιερα ;Μαστιχα ανθεκτικη στη θερμοκρασια εννοεις σιλικονη; Δηλ το τσιμεντοκονιαμα με επαλειψη μονωτικου , αποκλειεται.Τι εννοεις λεγοντας > -
ο πωλητης προτεινει δυο εναλλασομενες γωνιες εντος της οικιας πριν τη συνδεση στη καθετη καπνοδοχο, με εναλλαγη 150-200mm !Και το καλο; τα μπουρια να μπουν με αρσενικο μερος προς τα πανω ωστε να μην βγαίνει καπνος! Και ο καπναγωγος που μου προτεινε, με τη ιδια λογικη τοποθετειτε, οπως ειδα στο site του κατασκευαστη του.
Με ολα αυτα που εχδω δει και διαβασει προσπαθω να βγαλω 'ακρη' και να παρ αποφαση τι θα κανω. Μεσα σεπτεμβρη θα εχω τη σομπα, μαλλον τα μπουρια κλπ θα τα παρω μετα... -
Γεία σας σήμερα ήρθε σπίτι μου τεχνικός της nordpeis για μια ξυλόσομπα που θέλω να βάλω στο διαμέρισμα μου 83 τμ .Μένω σε πολυκατοικία στον τρίτο όροφο ,και μου πρότυνε μια τζακόσομπα της nordpeis τριτογενούς καύσης 2 εως 10 kw απόδοσης.
το θέμα μου είναι οτι πρέπει να ανεβάσουμε το μπουρί 10 μέτρα ύψος για να φτάσουμε την ταράτσα της 5όροφης πολυκατοικίας.
Θά ήθελα οι ποίο ειδικοί στα θέματα αύτα να μου πούν αν αυτό που λεεί ο τεχνικός στέκει,και αν μια τέτοια σόμπα θα μπόρει να κάνει την ζεστή δουλεία για ολο το σπίτι.
Ευχαριστώ. -
καλησπερα σε όλους κ ολες...ειμαι καινουργιος στο forum μιας και το βρηκα εντελως τυχαια...λοιπον επειδη βλεπω οτι υπαρχουν 126 σελιδες και δεν εχω χρονο να τις διαβασω θελω να κανω καποιες ερωτησεις και οποιοσ μπορεσει να μου απαντησει θα ειναι μεγαλη μου χαρα.....1ον να σας πω οτι μενω στον πρωτο οροφο σε μια μονοκατοικια και η ταρατσα ειναι δικια μου.το σπιτι ειναι 90 τετραγωνικα με 6 σωματα...στην ταρατσα διπλα στο καμαρακι εχω φτιαξει ενα μικρο δωματιακι απο τσιγκο οπου μεσα εχω βαλει τον καυστήρα του καλοριφερ και μια μικρη δεξαμενουλα για το νερο...διπλα στον καυστηρα σκεφτομαι να βαλω μια ξυλοσομπα που θα την ενωσω με το καλοριφερ...η ερωτηση μου ειναι αν θα ζεσταίνεται το σπιτι κατω και αν μπορει καποιος να μου πει στο περιπου για 5-6 ωρες λειτουργίας ποσες φορες θελει ανεφοδιασμο ???
-
Καλησπερα σε ολους
Ονομαζομαι Αλεξανδρος και ειμαι καινουριος στο φορουμ, διαβασα περιπου 50 σελιδες απο το φορουμ για τις ξυλοσομπες και δεν καταλαβα πως να προχωρησω και θα ηθελα οποιος εχει λιγο χρονο να μου γραψει δυο γραμμες για το τι να κανω με την αγορα ξυλοσομπας.
Μενω στις κυκλαδες σε ενα σπιτι 70 τετραγωνικα που ειναι σχεδον ενιαιος χωρος και θελω να βαλω μια ξυλοσομπα καλης ποιοτητας με φουρνο γυρω στα 500 ευρω μιας και θα πληρωσω και 150 μεταφορικα λογικα. Εδω στο νησι πουλανε με 250 ευρω χωρις φουρνο βουλγαρικες που ειναι δοκιμασμενες χωρις ιδιεταιρα προβληματα καπνας και σταχτης αλλα οσο ψαχνω βλεπω τεχνικα πραγματα που δεν γνωριζω, να ειναι ατσαλι η μαντεμι, ενεργειακη, με διπλο τοιχωμα.....Σας ευχαριστω εκ τον προτερων για την απαντηση σας.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ο πωλητης προτεινει δυο εναλλασομενες γωνιες εντος της οικιας πριν τη συνδεση στη καθετη καπνοδοχο, με εναλλαγη 150-200mm !Και το καλο; τα μπουρια να μπουν με αρσενικο μερος προς τα πανω ωστε να μην βγαίνει καπνος!Τα μπουριά σε κάθε κομμάτι έχουν σημειωμένη πάνω τη ροή των καυσαερίων. Επίσης στη θηλυκή υποδοχή έχουν μια ροδέλα-δακτυλίδι σιλικόνης ώστε να εφαρμόζουν αεροστεγώς. Εκτός και αν πάρεις μπουριά του κιλού δε βρίσκω τον λόγο να αρχίσεις τις πατέντες με κάτι που σχεδιάστηκε να λειτουργεί εντελώς... ανάποδα
Εγώ με τον δικό μου εγκαταστάτη-υδραυλικό μάλωνα 2 μέρες για να τον πείσω να εγκαταστήσει την εξωτερική παροχή αέρα... Σύμφωνα με τα λεγόμενα του η σόμπα δεν θα λειτουργούσε σωστά (αλήθεια τότε γιατί υπάρχει στη σόμπα?) και όταν τελικά θα έπρεπε να την αφαιρέσω θα έπρεπε να το κάνω μόνος μου γιατί αυτός δεν θα ερχόταν να το κάνει ( ). Τελικά την εγκατάστησε και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Φυσικά όταν αργότερα ήρθε ο τεχνικός από την εταιρία της σόμπας για την πρώτη λειτουργία και τον ρώτησα αν υπήρχε πρόβλημα είπε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος τοποθέτησης. Και οι δυο οι μάστορες συνεργάζονταν με το κατάστημα από το οποίο έγινε η αγόρα.
Ξυλόσομπα