-
Εφτασε η Αχαια στο ΑΧΟ; Τα γραμματα τελειωσαν τι θα γινει μετα; Μηπως ξερετε;
-
Κιόλας το ΑΧΟ στην Πάτρα;
Ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν είχε αναφερθεί ως τώρα.
Όπως έχουμε πει (αρκετές φορές) μετά το ΑΧΟ θα ακολουθήσει το ΑΧΥ και
μετά η σειρά των ΑΖ* (ΑΖΑ,ΑΖΒ κλπ) όπως και στις μοτοσυκλέτες.Keep platewatching!
ΥΓ: Αν φτάσει αυτό το post θα είναι ο θρίαμβος της παλαιοντολογίας: το στέλνω
από το σπίτι, από μηχάνημα 486 στα 66... -
Γιατι ειχαν πηδηξει και το ΑΧΥ; Νομιζα οτι μονο τα ΑΧΙ και ΑΧΟ ειχαν προσπεραστει! Μετα στο ΑΖ*; Δηλαδη δεν αντιπροσωπευει το ΑΧ την Αχαια αλλα το Α; Η απλως επειδη τελειωσαν;
-
Λιγα πραματα το ΣΚ.
ΝΗΑ 83, ΑΗΖ 52, ΕΡΚ 94 (αν και νομιζω το εχει πει ο Δημητρης), ΚΝΚ 64.
Εχω την εντυπωση οτι εχω μεινει πισω! Δε θα μου φαινοταν παραξενο μεχρι και 9αρι να δω. -
Εσύ τουλάχιστον βλέπεις και κάτι... Εγώ μόνο ένα πτωχό ΗΚΙ-47 είδα όλο κι όλο.
Το ΝΗΑ προχωράει καλούτσικα , σε 2-3 εβδομάδες θα δείτε τα πρώτα ΝΗΒ.Κάτι για τα ΚΝ*: είδα ΚΝΗ-541* ίδιας γρ/σειράς με τα 55 κλπ, άρα το σημείο
αλλαγής είναι στο 400 ή 900, είναι λοιπόν περίεργο που το ΚΝΚ-49 είναι παλιό.
Ίσως η αλλαγή σε ν.τ. έγινε στο 5000.Θυμίζω για τα ΑΧ* ότι η σειρά πήγε ως εξής: ΑΧΑ-ΑΧΗ,ΑΧΚ,ΑΧΜ,ΑΧΝ,ΑΧΡ,ΑΧΤ,
ΑΧΧ,ΑΧΙ,ΑΧΟ οπότε περισσεύει το ΑΧΥ που θα δοθεί αμέσως μετά.Σε παλιά
μηνύματα έχω κάνει εικασίες για το πως δίνονται οι επόμενες σειρές συνδυασμών
όταν τελειώνουν οι αρχικοί. Τέλος θυμίζω ότι στις μοτοσυκλέτες μετά τα ΑΧ* και
τα ΑΖ* στην Αχαϊα ακολούθησαν (από πέρσι) τα ΑΟ* και πιθανολογώ ότι θα
ακολουθήσουν τα ΑΥ*. Έτσι από τα Α** απομένουν μόνο τα ΑΑ*,ΑΒ*,ΑΕ* που
μου φαίνεται λογικό να δοθούν σε Ξάνθη και Λασίθι μετά τα ΑΗ*,ΑΝ* αντίστοιχα.
Δε θα αργήσουμε να δούμε τη σχετική εξέλιξη, έχω δει ήδη ΑΗΗ και ΑΝΝ.
Επίσης είδα πρόσφατα ΗΚΧ σε μοτοσυκλέτες, τι θα ακολουθήσει στο Ηράκλειο;
Ίσως ΗΟΑ!ΥΓ: Η πρώτη απόπειρα από το σπίτι πέτυχε, για να δούμε η δεύτερη.
-
Ερώτηση: Είδα MINI cooper με πινακίδες MIN**** (νέου τύπου) εδώ στην Αθήνα. Αυτός και προφανός(αφού έχουν άλλα 2 αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες) δεν είναι από Λαμία ξέρω γω. Πως έγινε αυτό? (προφανώς και ο άνθρωπος το έκανε λόγω της ονομασίας του ΜΙΝΙ καλό πάντος όπως και να το έκανε)
-
Πήγε στην αντιπροσωπεία της BMW/MINI στη Λαμία, ζήτησε ένα MINI με
πινακίδες ΜΙΝ (τρέχουσες), το ταξινόμησαν εκεί πλασματικά (στο όνομα
της αντιπροσωπείας ή οποιουδήποτε που μένει στο νομό) και έκαναν
αμέσως μεταβίβαση στο όνομά του. -
Στη θεσ/νικη σταματησαν το ΝΗΑ και δινουν νομιζω ΚΟΕ(κομιτηνη) και βολου?γιατι γινεται αυτο το μπαχαλο ρε παιδια?
-
Ειδα χτες καινουργια ΙΒΟ-3* στον Πειραια, δεν ξερω αν εχει αναφερθει .
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Στη θεσ/νικη σταματησαν το ΝΗΑ και δινουν νομιζω ΚΟΕ(κομιτηνη) και βολου?γιατι γινεται αυτο το μπαχαλο ρε παιδια?μήπως είναι κάτι προσωρινό όπως παλαιότερα στην Πάτρα που 'δεν είχαν' πινακίδες ΑΧ... κ έδιναν από Τρίπολη (ΤΡ....) και από Μεσολόγγι (ΜΕ....) ή πριν κανά χρόνο στην Αθήνα όπου έδιναν πινακίδες Ιωαννίνων (εν ανμονή των νέων)....
Τι να πεις? φαντάζομε ότι η λέξη οργάνωση δεν είναι ακριβώς αυτό που χαρακτηρίζει την χώρα μας
-
Γιατρε, ποια ειναι η πηγη σου αν επιτρεπεται;
Γιατι με τα χιονια δεν εχω κυκλοφορησει καθολου για να δω.
Γενικα ομως βλεπω λιγοτερες χαρτινες απο οτι περιμενα.
ΚΟΕ δυσκολο. ΚΟΖ μηπως; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Γιατρε, ποια ειναι η πηγη σου αν επιτρεπεται;
Γιατι με τα χιονια δεν εχω κυκλοφορησει καθολου για να δω.
Γενικα ομως βλεπω λιγοτερες χαρτινες απο οτι περιμενα.
ΚΟΕ δυσκολο. ΚΟΖ μηπως;ειναι απο αντιπροσωπεια σοβαρη της θεσ/νικης,μιλουσαμε για παραδοση αυτ/του και πινακιδες και μου το ειπαν,μπορει να κανω λαθος στο κοε αυτο που θυμαμαι ομως ειναι οτι μου ειπαν για κομοτηνη και βολο,αλλα οχι για πολλα νουμερα.απλα δεν καταλαβαινω γιατι συμβαινει αυτο το μπαχαλο.τους τελειωνουν οι πινακιδες?μηδεν προγραμματισμος?τι στο καλο 10-10 τις προμηθευονται?
-
Μέχρι τώρα η Θεσσαλονίκη είχε μείνει μακριά από αλλαξοπινακιδιές, το ίδιο και η
Κομοτηνή. Θα με εκπλήξει λοιπόν αν τώρα που η κατάσταση υποτίθεται ότι έχει
ομαλοποιηθεί έχετε πάνω τέτοια φαινόμενα. Μήπως γιατρέ είδες δυό παρέες από
Κομοτηνή και Βόλο και οδηγήθηκες στο συμπέρασμα; Ειδάλλως κοίτα greo για
αυξημένη συχνότητα από νέα ΚΟΖ-7* ή 8* και ΒΟΡ-5* ή παραπάνω, δεν το θεωρώ
όμως πολύ πιθανό.Μία διόρθωση: στην Αθήνα δεν κυκλοφόρησαν ποτέ πινακίδες Ιωαννίνων. Τα
ΙΒ* που άρχισαν να κυκλοφορούν τον Ιούνιο του 2004, δίνονται και τώρα και θα δίνονται
για κάμποσους μήνες ακόμα πριν δώσουν τη θέση τους στα ΙΕ*, είναι συνδυασμοί
που προορίζονταν εξαρχής για την Αττική, όπως φαίνεται κι από τις μοτοσυκλέτες.
Βεβαίως μια καλή ερώτηση είναι τι θα ακολουθήσει μετά τα ΙΝ* στα Γιάννενα. Ε,
αφού παραλήφθηκαν τα ΙΑ* και ΙΙ* ως τώρα από τις μοτοσυκλέτες...Και ολίγες παρατηρήσεις από την 1η του μήνα, ό,τι πρόλαβα πριν κλειστώ στο σπίτι
λόγω ίωσης: το πρώτο ΑΧΙ ν.τ., ένα ΑΧΙ-86 (άρα αλλαγή σε ν.τ. στο 8200 και όχι στο
8700). Επίσης υψηλοί ρυθμοί στο τέλος του Γενάρη (όπως σε κάθε τέλος μήνα) εδώ:
ΙΒΙ-40 στην Κ.Αθήνα, ΖΥΤ-78 στην Αν. Αττική, ΙΒΝ-71 στην Αν. Αθήνα όπου το απόθεμα
τελειώνει συντομότατα (στο 7699) και αναμένεται (αρχές νέας εβδομάδας) κάτι νέο:
πχ κάτι σε ΙΒΡ ή ΙΒΤ.Τα ΙΒΟ-3* από το 3700 και μετά δόθηκαν στα (γειτονικά στον Πειραιά) Νότια προάστια.
Στον Πειραιά αναμένεται σύντομα το ΥΝΕ. -
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Μέχρι τώρα η Θεσσαλονίκη είχε μείνει μακριά από αλλαξοπινακιδιές, το ίδιο και η
Κομοτηνή. Θα με εκπλήξει λοιπόν αν τώρα που η κατάσταση υποτίθεται ότι έχει
ομαλοποιηθεί έχετε πάνω τέτοια φαινόμενα. Μήπως γιατρέ είδες δυό παρέες από
Κομοτηνή και Βόλο και οδηγήθηκες στο συμπέρασμα; Ειδάλλως κοίτα greo για
αυξημένη συχνότητα από νέα ΚΟΖ-7* ή 8* και ΒΟΡ-5* ή παραπάνω, δεν το θεωρώ
όμως πολύ πιθανό.Νομιζω πιο πανω εγινα απολυτα κατανοητος.πηγα να παραγγειλω αυτ/το και οταν μιλησαμε για πινακιδες μου το ειπαν,τι παρεες απο κομοτηνη και βολο μου λετε.απλα μου ειπαν οτι μαλλον προκειται για παροδικο φαινομενο.
-
Όταν έγραφα το μήνυμα δεν είχα δει την απάντηση στον greo. Περιμένω λοιπόν
επιβεβαίωση μέσω των παρατηρήσεών σας. Μήπως πράγματι τα αποθέματα φτάνουν
ως το ΝΗΑ-9299 (...greo θυμάσαι την κουβέντα για τα ΝΖΥ-9*);Αν είναι έτσι τότε δικαιολογείται και το αντίστοιχο μπέρδεμα στην Αθήνα όπου οι
4 κλάδοι παίρνουν με το σταγονόμετρο (σε σχέση με παλιότερες παρτίδες) κομμάτια
από τα ΙΒΜ,ΙΒΝ,ΙΒΟ κλπ -
Δεν ειδα ΚΟΖ ή ΒΟΡ, αλλα ειδα ΙΝΜ 97!!!
Καλου κακου ομως γιατρε γινε λιγο πιεστικος στο θεμα νουμερα, γιατι εχει γινει της μοδας να πουλιουνται για καινουργια ήδη ταξινομημενα αυτοκινητα. Μου ετυχε εμενα αλλα συνεχως ακουω παραδειγματα. Μηπως τα αυτοκινητα ειναι ΗΔΗ ταξινομημενα σε Ροδοπη ή Μαγνησια. Αν ειναι οντως ταξινομημενο τοτε κυνηγας εκπτωση
Επισης ΕΕΚ 97 και ΜΙΝ 15 σε ΚΤΕΛ.
-
Σημερα ειδα σε χαρτι ΒΟΡ 76 και 78. Επισης σε χαρτι ΗΜΝ 49 και τυπωμενη ΚΒΜ 48 και ΙΝΜ 96.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν ειδα ΚΟΖ ή ΒΟΡ, αλλα ειδα ΙΝΜ 97!!!Καλου κακου ομως γιατρε γινε λιγο πιεστικος στο θεμα νουμερα, γιατι εχει γινει της μοδας να πουλιουνται για καινουργια ήδη ταξινομημενα αυτοκινητα. Μου ετυχε εμενα αλλα συνεχως ακουω παραδειγματα. Μηπως τα αυτοκινητα ειναι ΗΔΗ ταξινομημενα σε Ροδοπη ή Μαγνησια. Αν ειναι οντως ταξινομημενο τοτε κυνηγας εκπτωση .
τι εννοεις κυνηγαω εκπτωση?εξηγησε μου.δεν εχω παραγγειλει τιποτα ακομα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σημερα ειδα σε χαρτι ΒΟΡ 76 και 78.Πάντως τα ΒΟΡ-51** έχουν δοθεί κανονικά στον Βόλο σε νέες πινακίδες.
-
Γιατρε απο οτι ξερω, πολλες αντιπροσωπιες πουλανε καινουργια αυτοκινητα πλην ομως ταξινομημενα απο αυτες σε παλιοτερες ημερομηνιες. Συνηθως 1-2 μηνες πριν. Μου ετυχε αυτο τα Χριστουγεννα. Μαλιστα ειχε γινει και συζητηση εδω
Τελικα απο οτι εμαθα στην ερευνα που εκανα δεν υπαρχει τιποτα υποπτο, συνηθως το κανουν για λογους μπονους. Το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι η ημερομηνια πρωτης κυκλοφοριας ειναι παλιοτερη απο την ημερομηνια εκδοσης της αδειας στο ονομα σου. Δηλαδη φαινεται σαν να το πηρες δευτερο χερι. Οποτε ΑΝ συμβαινει κατι τετοιο δικαιουσαι εκπτωση, μια και τυπικα αγοραζεις μεταχειρισμενο και οχι καινουργιο τουτου.
Μου φαινεται ομως πως δεν ειναι αυτη η περιπτωση, γιατι ειδα και ΒΟΡ 77 σε χαρτι και απο οτι φαινεται απο ΒΟΡ 75 και μετα ειναι πινακιδες Θεσσαλονικης
Car Plate Spotting!!!