-
λαθος, το διορθωσα.
-
Πάντως είναι παράλογο ο μισθός να έχει πέσει στα 800 ευρώ και η σύνταξη να είναι στα 1400.
Πόσο πρέπει να δουλεύει κάποιος για να πληρωνεται η σύνταξη; 50 χρόνια;
-
Τα 1400€ (ο ΔΥ τουλάχιστον), θα τα πάρει ως σύνταξη μετά απο 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας (ως 60άρης), ενώ τα 800€, ως πρωτοδιόριστος (πχ 25άρης) !
-
Δεν υπαρχουν πολλες περιπτωσεις στο δημοσιο που οι συνταξεις παιζουν; Χω ακουσει για συνταξη 1200 μετα τις μειωσεις απο ΔΕΗ σε ατομο που βγηκε στην συνταξη στα 42!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Απαράδεκτο είναι οτι κάποιοι συνεχίζουν να παίρνουν συντάξεις ανω των 1200 ευρώ και οτι κάποιοι κάτω των 60 παίρνουν γενικώς σύνταξη.
Πάντως είναι παράλογο ο μισθός να έχει πέσει στα 800 ευρώ και η σύνταξη να είναι στα 1400.
Αυτό πείτε το στον ναυτικό που δούλεψε 30 χρόνια για να πάρει αυτή την σύνταξη.
Δεν είναι όλοι γραφειάκηδες ΔΥ... -
...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πάντως είναι παράλογο ο μισθός να έχει πέσει στα 800 ευρώ και η σύνταξη να είναι στα 1400.Πόσο πρέπει να δουλεύει κάποιος για να πληρωνεται η σύνταξη; 50 χρόνια;
Παράλογο είναι να έχουν καλυφθεί οι συντάξεις κυρίως ΔΥ από δανεικά, τα οποία τα αποπληρώνουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, με μισθό πολύ χαμηλότερο από τις συντάξεις όσων πήδηξαν από τη βάρκα εγκαίρως και με σχετικά λίγα χρόνια υπηρεσίας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Απαράδεκτο είναι οτι κάποιοι συνεχίζουν να παίρνουν συντάξεις ανω των 1200 ευρώ και οτι κάποιοι κάτω των 60 παίρνουν γενικώς σύνταξη.
Δεν είναι όλοι γραφειάκηδες ΔΥ...elteo έχεις πάρει χαμπάρι οτι το κράτος χρεοκόπησε η δεν σου πέρασε απο το μυαλό.
Οτι λεφτά έδωσες σε αυτούς που επέλεγες τόσα χρόνια να τα διαχειριστούν (80% θυμίζω ο δικοματισμός) πετάξανε
Και ωραία ο κακόμοιρος ναυτικός που θαλασσοδερνόταν θέλει σύνταξη. Απο ποιον να κόψουμε για να παίρνει 2000 αυτός. Μήπως να δανειστούμε κιόλας για να τα ξεπληρώσουμε εγώ κι εσύ.
-
Δεν είναι ανταποδοτικές οι συντάξεις. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τους συνταξιούχους.
Οι ναυτικοί να πάνε στο άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου να δείξουν εκεί την αγάπη τους γι αυτόν πού κατέστρεψε το ΝΑΤ συνταξιοδοτώντας χιλιάδες που δεν είχαν εισφέρει ούτε δραχμή.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παράλογο είναι να έχουν καλυφθεί οι συντάξεις κυρίως ΔΥ από δανεικά, τα οποία τα αποπληρώνουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, με μισθό πολύ χαμηλότερο από τις συντάξεις όσων πήδηξαν από τη βάρκα εγκαίρως και με σχετικά λίγα χρόνια υπηρεσίας.
Το σύστημα το 'ρούφηξαν' κυριολεκτικά όσοι -είτε κανονικά, είτε πρόωρα- συνταξιοδοτήθηκαν μεταξύ 1997-2007.
Λοιποί εργαζόμενοι και 'φρέσκοι' συνταξιούχοι, θα πληρώσουν δυστυχώς το τίμημα ! -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν υπαρχουν πολλες περιπτωσεις στο δημοσιο που οι συνταξεις παιζουν; Χω ακουσει για συνταξη 1200 μετα τις μειωσεις απο ΔΕΗ σε ατομο που βγηκε στην συνταξη στα 42!Η ΔΕΗ δεν είναι ΔΗΜΟΣΙΟ. Ποτέ δεν ήταν για το λόγο αυτό είχε ασφαλιστικό φορέα.
(ανεξαρτήτως αυτού...)
Ναι αληθεύει. ΤΕ, με 3 παιδιά ανήλικα σε μικρότερη από εμένα ηλικία βγήκε στη σύνταξη με χρήση του νόμου της 15ετίας με αρχική σύνταξη.... 1600€ (κατά δήλωση) και μετά τις μειώσεις στα 1200€.
Τώρα το κράτος θα πρέπει να δίνει σε αυτή τη γυναίκα που δούλεψε τα 12 το πολύ από τα 15 χρόνια σύνταξη για τα υπόλοιπα 50. Και όλα αυτά γιατί έχει 3 τέκνα. Χμμμμμ... κάτι δεν πάει καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Και όσο θεωρώ γελοίες τις περικοπές στο αφορολόγητο των τρίτεκνων και πολύτεκνων, (αλήθεια κανένας από τα @@ που ψήφισαν το αφορολόγητο στα 2,000€ και που έχει παιδί πόσα δίνει για να πάνε τα μούλικα στο Ιδιωτικό Σχολείο, γιατί το Δημόσιο είναι για τον όχλο...) άλλο τόσο θεωρώ γελοίες εντελώς αστήριχτες και προφανώς καταστρεπτικές αυτές τις ευεργετικές διατάξεις που δημιουργούσαν τεράστια οικονομικά κενά στα ταμεία.
ΥΓ. Η σύνταξη της προκύπτει με βάση τις εισφορές και τις κρατήσεις που είχε. Το θέμα είναι ότι κάποιος τις χαρίζει τα 20 από τα 35 χρόνια εργασίας. Ποιος άραγε;; Κοιτάξτε στον καθρέπτη.
ΥΓ. (2) Η απίστευτη ισοπέδωση του καμία σύνταξη >2600 € πχ είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη κλοπή για τους λίγους έστω που πρέπει ανταποδοτικά να την πάρουν. Αν κάποιος έχει δουλέψει 40+ χρόνια και θα πρέπει ανταποδοτικά να πάρει 5,000€ το να του βάλεις πλαφόν τα 2,600€ είναι σαν να πριμοδοτείς το λαμόγιο που έκλεβε τα ταμεία. Αλλά αυτά είναι μαθηματικά που δεν βολεύουν να ακουστούν στην πολιτική. Καθώς οι λίγοι έχουν λίγες ψήφους ενώ τα λαμόγια που έχουμε εκτρέψει τόσα χρόνια είναι πολλοί, οργανωμένοι και το κυριότερο έχουν γνώσεις που μπορούν να σε στείλουν σε φυλακή. Αν είσαι ένα τέτοιο ξεπεσμένο/πουλημένο πολιτικόπουστράκι τι λες να κάνεις;;; Να σώσεις το τομάρι σου;;; (αυτά περί ΝΑΤ).
ΥΓ (3). Να μην ακούσω ΣΥΡΙΖΙΤΗ πρωήν ΠΑΣΟΚΤΖΗ ή ΠΑΣΟΚΤΖΗ να μιλά για το ΝΑΤ. Το ταμείο που γάμησε ο λαοφιλής Ανδρέας που αντί να τον έχουμε καταδικάσει ιστορικά τον έχουμε ακόμα περί πολλού και τον θεωρούμε μεγάλο ηγέτη. Αλλά αμοραλιστής ο λαός .... τι ηγέτες να έχει...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν είναι όλοι γραφειάκηδες ΔΥ...μα δεν λεει κανεις οτι δεν ειναι αδικο! Ειναι και μαλιστα πολυ!
ειναι λιγοτερο αδικο η ανεργια να ειναι στο 25% ή ο νεος να δουλευει 8-12ωρες για 400€;γιαυτο ειπα οτι πρεπει να ξεκινησουμε απο αλλου:
η λυση ειναι μια, απολυσεις οσων εχουν μπει απο τα πορτοπαραθυρα και οσων καταργουνται οι οργανικες θεσεις με τις συγχωνευσεις/καταργησεις οργανισμων.-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν είναι όλοι γραφειάκηδες ΔΥ...Αυτό ξαναπέστο, φίλτατε. Η μητέρα μου (χήρα ναυτικού) από το 2010 μέχρι σήμερα έχει χάσει περί τα 400 ευρώ από τη σύνταξη του ΝΑΤ. Εντάξει, βοηθάμε εγώ κι ο αδερφός μου που είμαστε μπακούρια ( ), αλλά αν δεν ήμασταν, τι θα συνέβαινε; Για να μην μιλήσω για τον ΕΟΠΥΥ.
-
Εχω δουλεψει 37 χρονια σαν ΙΥ και καθε μηνα τα εσκαγα κανονικα εγω και ο εργοδοτης μου για να ερθει καποια μερα να αρχισω και γω να παιρνω πισω τα λεφτα ΜΟΥ..ΜΟΥ.. το καταλαβαινετε εσεις ολοι που ζητατε να μειωθουν οι συνταξεις ετσι συληβδην ολες και απο ολους;
Αλλη μια φορα για να το καταλαβετε...
Η συνταξη που παιρνω και δεν ξερω ως ποτε θα ζω για να τη παιρνω ειναι τα δικα ΜΟΥ λεφτα που τα εδωσα στο κρατος για τα γεραματα μου...Οσα Ευρω μου κοβει το κρατος αυτοματα με ΚΛΕΒΕΙ.....Γκεγκε;; -
Υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλά που θα έπρεπε να περικοπούν πριν φτάσουμε να συζητάμε για μισθούς και συντάξεις.
Και εννοείται ότι είναι προτιμότερο να έχουμε τους μισούς υπαλλήλους με ολόκληρο το μισθό τους, παρά όλους με μισούς μισθούς. -
Zούμε σε μια χώρα ( την φτιάξαμε έτσι εμείς, και εμείς πρέπει να την αλλάξουμε πετώντας στη θάλασσα όσους εμπιστευτήκαμε και μας κορόϊδεψαν, έκλεψαν, εξαπάτησαν ) όπου το προφανές θέλει εξηγήσεις, επεξηγήσεις, νομοσχέδια και προεδρικά διατάγματα. Που ξανάγινε ώστε το προφανές να θέλει χιλιάδες σελίδων για να γίνει αντιληπτό ? Που δεν γίνεται τελικά γιατί δεν συμφέρει τους πολιτικούς μας νταβατζήδες.
Πίσα και πούπουλα σε όλους όσους διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Εχω δουλεψει 37 χρονια σαν ΙΥ και καθε μηνα τα εσκαγα κανονικα εγω και ο εργοδοτης μου για να ερθει καποια μερα να αρχισω και γω να παιρνω πισω τα λεφτα ΜΟΥ..ΜΟΥ.. το καταλαβαινετε εσεις ολοι που ζητατε να μειωθουν οι συνταξεις ετσι συληβδην ολες και απο ολους;
Η συνταξη που παιρνω και δεν ξερω ως ποτε θα ζω για να τη παιρνω ειναι τα δικα ΜΟΥ λεφτα που τα εδωσα στο κρατος για τα γεραματα μου...Οσα Ευρω μου κοβει το κρατος αυτοματα με ΚΛΕΒΕΙ.....Γκεγκε;;Δεν ειναι ακριβως ετσι και εξαρταται και που εισαι ασφαλισμενος. Γενικα το κρατος μαζευει καποια ποσα απο τους ασφαλισμενους και μετα μοιραζει καποιες συνταξεις αφου προσθεσει και επιχορηγηση απο τον προυπολογισμο.
-
έχουμε ένα μεγάλο σεντούκι πληθωριστικής δανεισμένης δραχμής που φυλάμε όοοοοολες τις κρατήσεις όσων είναι να βγουν στις σύνταξη.
παρακαλούνται να περάσουν να εισπράξουν γιατί δεν έχουμε χώρο.
κλαίω λέμε . -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
έχουμε ένα μεγάλο σεντούκι πληθωριστικής δανεισμένης δραχμής που φυλάμε όοοοοολες τις κρατήσεις όσων είναι να βγουν στις σύνταξη.
παρακαλούνται να περάσουν να εισπράξουν γιατί δεν έχουμε χώρο.
κλαίω λέμε .Και πουλησε το σπιτι σου στη τιμη που το αγορασε ο παππους σου.....Ωραια οικονομικα....
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Η συνταξη που παιρνω και δεν ξερω ως ποτε θα ζω για να τη παιρνω ειναι τα δικα ΜΟΥ λεφτα που τα εδωσα στο κρατος για τα γεραματα μου...Οσα Ευρω μου κοβει το κρατος αυτοματα με ΚΛΕΒΕΙ.....Γκεγκε;;εχεις απολυτο δικιο.-
το θεμα οτι τα λεφτα που εδινες εσυ (ολοι μας), πηγαν να πληρωθουν συνταξεις 2-3-4000€ καποιων που πηραν συνταξη με 15-20 χρονια 'εργασιας', προνοιακες παροχες σε μαιμου τυφλους, κουτσους, χαζους.
καποια αλλα πηγαν για να καλυψουν αλλες τρυπες απατεωνων που διαχειρηστηκαν δημοσιο χρημα.
οτι περισσεψε απο τα παραπανω, το παιρνεις εσυ σημερα/αυριο σε συνταξη. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Και οπως ειπα πιο πριν, υπαρχουν αλλα που πρεπει να κοπουν πρωτα και μετα οι συνταξεις.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)