-
Χτες βραδυ το κλιματιστικο δωματιου μαλλον μας αφησε χρονους...ριχνει την ασφαλεια για πλακα
Για τιμωρια το εβγαλα απο την πριζα..αλλα θα πρεπει καποια στιγμη να αντιμετωπισω την σκληρη αληθεια -
Μπορεί να είναι απλή η επισκευή, κάποια πλακέτα ή ασφάλεια, ίσως και θέμα καλωδίωσης. Μάρκα, ηλικία;
-
Υποπτευομαι πλακετα γιατι εχει ξαναχτυπησει εκει και το ειχα φτιαξει στην εγγυηση
Περιμενω τον αρχι-πρωτο-μαστορα να ερθει να το δει και να μου πει οτι θελει 500 ευρω απλως γιατι το ειδε απο κοντα
Ειναι mitsu και inve, απο το 2006-7 περιπου -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υποπτευομαι πλακετα γιατι εχει ξαναχτυπησει εκει και το ειχα φτιαξει στην εγγυηση
Περιμενω τον αρχι-πρωτο-μαστορα να ερθει να το δει και να μου πει οτι θελει 500 ευρω απλως γιατι το ειδε απο κοντα
Ειναι mitsu και inve, απο το 2006-7 περιπουΑν ειναι πλακετα πηγαινε σε κανεναν ηλεκτρονικο να στην φτιαξει. Περσυ σε εναν γνωστο μου τα φτυσε η πλακετα σε ενα Μιτσουμπιση ινβερτερ, την εβγαλα και την εδωσα σε εναν φιλο μου ηλεκτρονικο και την εφτιαξε με μολις 50€ . Η Μιτσου και ο μαστορας ζηταγαν ενα 500€ λιαν επιεικως .
-
Αληθεύει ότι τα ινβέρτερ είναι πιο ευαίσθητα σε βλάβες από τα απλά;
Η καθημερινή εμπειρία τι λέει; -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Αληθεύει ότι τα ινβέρτερ είναι πιο ευαίσθητα σε βλάβες από τα απλά;
Η καθημερινή εμπειρία τι λέει;ΝΑΙ
-
Ουφ!!! Απλό έχω!
Ευχαριστώ.
-
Υποθέτω οτι αυτό που χαλάει στα κλιματιστικά inverter είναι είτε στην ανόρθωση (AC to DC) είτε στο ίδιο το inverter (DC to AC).
Όντως αξίζει να πάς την πλακέτα σε ηλεκτρονικό γιατι συνήθως σε αυτά είτε σκάνε πυκνωτές είτε καίγονται τρανζίστορ. Οπότε για υλικά αξίας μερικών δεκάδων ευρώ δέν αξίζει να πληρώσεις για καινούρια πλακέτα, εκτός αυτού μπορεί ο ηλεκτρονικός να βάλει καλύτερης ποιότητας τρανζίστος και πυκνωτές και να μήν ξαναχαλάσει ποτέ.
Εγώ πάντως μετά τη συμβίωση μου με καλό inverter Daikin ποτέ δέν θα έβαζα απλό κλιματιστικό, κι ας έχει αυξημένες πιθανότητες να χαλάσει. Με το απλό κλιματιστικό ιδρώνεις όταν σταματάει και παγώνεις όταν ξαναξεκινάει και το πρωί ξυπνάς πιασμένος. Με inverter κρατάει τελείως σταθερη τη θερμοκρασία που θα το ρυθμίσεις.
-
Λοιπον τελικα το κλιματιστικο φαινεται να δουλευει...μπορει να την γλυτωσα με ενα απλο restart..ιδωμεν.
Σε οτι αφορα inverter και μη,μου εχουν χαλασει καθε ειδους,δεν θα τα ξεχωριζα παρόλλο που υποτιθεται οτι τα inverter ειναι πιο ευπαθη,ειναι περισσοτερο τι θα σου κατσει και τι χρηση κανεις.
Αλλα τα inverter ειναι καλυτερα για θερμανση,κατι που δεν ηξερα και ειδα τυχαια:Τα κλιματιστικα inveret μπορουνε να λειτουργουνε στην θερμανση μεχρι και –15βαθμους κελσιου με αποτελεσμα να εχετε κυρια θερμανση σε ολοι την διαρκεια του χειμωνα σε αντιθεση με τα κλιματισκικα απλου τυπου που λειτουργουνε μεχρι 0 βαθμους κελσιου με αποτελεσμα της πολη κρυες μερες του χειμωνα να μην εχετε θερμανση,
-
Με απλό έχω θέρμανση όλο το χειμώνα εδώ και 8 χρόνια.
Είμαι στη βόρεια Ελλάδα. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Είμαι στη βόρεια Ελλάδα.Όταν έχει πολύ κρύο βγάζει χλιαρό αέρα (στο γραφείο έχω απλό κλιματιστικό).
Τα inverter δεν καταλαβαίνουν τίποτε ακόμα και με μηδέν βαθμούς βγάζουν φουλ ζέστη και δεν σταματάνε κάθε τόσο για ξεπάγωμα (πολύ πιο αραιά).Έχουν μεγάλη διαφορά στην θέρμανση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είμαι στη βόρεια Ελλάδα.Όταν έχει πολύ κρύο βγάζει χλιαρό αέρα (στο γραφείο έχω απλό κλιματιστικό).
Τα inverter δεν καταλαβαίνουν τίποτε ακόμα και με μηδέν βαθμούς βγάζουν φουλ ζέστη και δεν σταματάνε κάθε τόσο για ξεπάγωμα (πολύ πιο αραιά).Έχουν μεγάλη διαφορά στην θέρμανση.
Πώς γίνεται αυτό? Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι εκμεταλλεύονται την παρασιτικη θερμότητα που βγάζει το inverter για να κάνουν απόψυξη
-
Στη θέρμανση τα inverter δουλεύουν συνέχεια τον εξωτερικό ανεμιστήρα ενώ τα απλά τον ανάβουν περιστασιακά.
Επίσης δουλεύουν τον συμπιεστή σε ψηλές στροφές για λίγο και μετά πάλι στο κανονικό (και επαναλαμβάνεται).Δεν ξέρω αν έχουν κι άλλες διαφορές.
-
στατιστικό για τη χρήση αντλίας θερμότητας στην ψύξη ενδοδαπέδιας σε 160 τμ πλάκα.
το 8ωρο του μειωμένου τιμολογίου, το σύστημα γράφει 16 κιλοβατώρες οπότε κοστίζει ένα ευρώ και κάτι ψιλά τη μέρα.
μετά έχω άλλη θερμοκρασία στους θερμοστάστες και κλείνει για να μην καίει στο κανονικό τιμολόγιο.
η αίσθηση είναι μια ελαφρια δροσιά μέσα, ενώ σαν θερμοκρασία δεν έπεσε παρά... μισό βαθμό! αλλά στους 26 μέσα κάθεσαι μια χαρά.
Προχθές την άνοιξα σε δροσισμό, για δοκιμή, γιατί όπου να ναι μετακομίζουμε.. -
Ανάμεσα σε αυτό το Toyotomi MTN MTG A228IVP (http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... d=10104621) και στο Mitsubishi
MSZ HC25VA (http://www.kotsovolos.gr/site/product.j ... d=10105780) ποιό θα διαλέγατε? To Mitsubishi φαίνεται πιο αθόρυβο στη χαμηλή λειτουργία αλλά το toyotomi έχει επιπλέον φίλτρα και ιονιστή που δεν έχει το mitsubishi. Κανένα δεν είναι ιαπωνικό (από όσο γνωρίζω).Ο θόρυβος ναι μεν είναι σημαντικός (μιας και είναι για υπνοδωμάτιο) αλλά επίσης σημαντική είναι και η ποιότητα του αέρα. Προσφέρει κάτι παραπάνω το toyotomi ή όλα τα επιπλεόν χαρακτηριστικά του είναι για 'φιγούρα' για να προσελκήσουν αγοραστές? (Αν έχετε να προτείνετε κανένα άλλο αξιόλογο μοντέλο σε αυτή την τιμή θα το εκτιμούσα πολύ )
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Υποθέτω οτι αυτό που χαλάει στα κλιματιστικά inverter είναι είτε στην ανόρθωση (AC to DC) είτε στο ίδιο το inverter (DC to AC).Χωρίς να έχω ασχοληθεί, το κλιματιστικό inverter δεν κάνει το αντίθετο από αυτό που γράφεις; Δηλαδή, κάνει το AC DC και όχι το ανάποδο.
-
Οπως εχω ξαναπει,πηρα inverter περισυ απο leroy merlin,εκανε 199 νομιζω (χωρις εγκατασταση)
Με εχει βγαλει ασπροπρόσωπο,ολα μια χαρα
Θεωρω παρανοια να δινει κανεις 500+ ευρω -
Γενικώς τα φθηνά inverter τα φοβάμαι μιας που (θεωρητικά) είναι πιο ευαίσθητα... Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ένα ακριβότερο θα έχει αναγκαία καλύτερης ποιότητας κυκλώματα...
Πάντως το πιο φθηνό (inverter) που βρήκα ήταν γύρω στα 400 ευρώ... Ε επειδή είναι και για υπνοδωμάτιο είπα να είναι κάτι κάπως καλύτερο. Αν ήταν για σαλόνι ή άλλο χώρο δεν θα έπαιρνα καν inverter (αφού ούτε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έχω ούτε πρόκειται να το χρησιμοποιησω για θέρμανση)...
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Υποθέτω οτι αυτό που χαλάει στα κλιματιστικά inverter είναι είτε στην ανόρθωση (AC to DC) είτε στο ίδιο το inverter (DC to AC).
Χωρίς να έχω ασχοληθεί, το κλιματιστικό inverter δεν κάνει το αντίθετο από αυτό που γράφεις; Δηλαδή, κάνει το AC DC και όχι το ανάποδο.
Inverter είναι η ηλεκτρονική συσκευή που μετατρέπει το DC σε AC.
Στα κλιματιστικά τύπου inverter το AC ρεύμα της πρίζας γίνεται πρώτα DC (ανόρθωση) και μετά το inverter το ξαναμετατρέπει σε AC αλλά διαφορετικής συχνότητας. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι οτι τα AC μοτέρ των συμπιεστών δουλεύουν με ταχυτητα ανάλογη με τη συχνότητα του ρεύματος. Στην περίπτωση ενός απλού AC κλιματιστικού η ταχύτητα είναι σταθερή εφόσον το ρεύμα είναι στα 50hz. Τα κλιματιστικά inverter αυξομειωνοντας τη συχνότητα του ρεύματος μπορούν να αυξομειώνουν την ταχύτητα περιστροφής του συμπιεστή.
-
Καλά, inverter είναι η γενική ονομασία της διάταξης που μετατρέπει το ρεύμα είτε από DC σε AC είτε το ανάποδο. Το ότι ξανακάνει μετατροπή, δεν το ήξερα
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ