-
Μπερδεύτηκα λιγο στις παρακαμψεις της Λεπτοκαρυας και του Μοσχοχωριου αλλα τα καταφερα!! Στη μεν Λεπτοκαρυα πηγα να βγω Εθνικη απο την κανονικη εξοδο απο της Σκοτινας αλλα την εχουν κλειστη κι ετσι γυρισα πισω και βγηκα απο τον δρομο που μου εδειξε παραπανω ο JimClark. Στο Μοσχοχωρι, εστριψα σε μια λαθος στροφη και δεν βγηκα στο παραδρομο και χρειαστηκα να κανω αναστροφη.. Τελος στη Θηβα επειδη ημουν κουρασμενος, βγηκα απο το 90 και ξαναμπηκα στην εισοδο για την πολη και πληρωσα 1 €!
-
Ο χρήστης panoshm έγραψε:
Έτοιμο Παράκαμψη ΟΛΩΝ των διοδίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετά επιστροφής- σε μορφή gpx (διεθνές μορφή για GPS)
Σε MLS Destinator περνάω αυτό το αρχείο; πως ακριβώς;
-
Γυρνώντας από Πήλιο προς Αθήνα, δοκίμασα κάποιες παρακάμψεις για 1η φορά:
Τραγάνας: έξοδο στο βενζινάδικο στο 139 και από χωριό Προσκυνά ξανά Εθνική. Μια χαρά μου έκατσε διαλειμματάκι για κολοκυθόπιτα και νερό, ξεκούραση για το τουτού σε χαμηλότερες στροφές, και μετά από 10 λεπτά ξανά στην Εθνική.
Θήβας: έξοδο στο ΣΕΑ 90 και μετά από λίγα χιλιόμετρα είσοδο από τα πλευρικά με 1Ε. Και πάλι αλλαγή ρυθμού για το τουτού, καλό και για τον οδηγό. Ευκολία και πάλι
Αφιδνών: έξοδο στα άμπαρα της Μαλακάσσας και από παράπλευρο μέχρι Αγ. Στέφανο. Λίγη παραπάνω κίνηση, αλλά έτσι κι αλλιώς δε βιαζόμουν να επιστρέψω στον τσιμεντοκαύσωνα της πόλης.
Για περιστασιακή-εκδρομική χρήση τουλάχιστον, δε βλέπω κάποιο αρνητικό στη χρήση τους.
Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που ασχολήθηκαν με την εξερεύνηση και τη μεταφορά των ευρημάτων τους
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Έτοιμο Παράκαμψη ΟΛΩΝ των διοδίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετά επιστροφής
- σε μορφή gpx (διεθνές μορφή για GPS)
Σε MLS Destinator περνάω αυτό το αρχείο; πως ακριβώς;
Σε συνέχεια των διαδρομών και παρατηρώντας την δυσκολία μερικών να περάσουν τις διαδρομές αυτούσιες στο GPS τους (τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι Garmin... χαχαχα), έφτιαξα pois Αποφυγή Διοδίων - Avoid Tolls ώστε να μπορεί ο καθένας διαλέγοντας τα pois να φτιάξει την διαδρομή του
Θα τα βρείτε εδώ: ```
https://rapidshare.com/files/803498261/Avoid_Tolls_pois_2012-05-05.rar**Είναι ΚΥΡΙΩΣ για συσκευές Garmin.** Τα gpi αρχεία, έιναι έτοιμα για να τα βάλετε κατευθείαν μέσα στο φάκελο 'poi' του GPS σας, ώστε να μην μπλέκετε με το Poiloader. Είναι η αρχή και το τέλος από τις διαδρομές που είχα φτιάξει, καθώς και κάποια σημεία στο μέσον, αφού το GPS σε κάποιες περιπτώσεις, δεν δημιουργούσε την αναμενόμενη διαδρομή αποφυγής. Όλες οι διαδρομές, τεσταρίστηκαν μία-μία αρχικά στο PC και κατόπιν στο GPS μου (Nuvi1490) με ενεργοποιημένη την αποφυγή των δρόμων με διόδια στις ρυθμίσεις και είτε με ταχύτερο χρόνο, είτε με συντομότερη απόσταση στις προτιμήσεις πορείας Η ονομασία των pois έχουν κωδικό μπροστά TBASxxxxx & TBSAxxxxx που σημαίνουν TollBypassAthensSallonikaxxxxx & TollBypassSallonikaAthensxxxxx αντίστοιχα (δεν έβαλα AvoidTollAthensSallonikaxxxxx λόγω των πολλών Α που θα είχα) Η αρίθμησή τους έγινε με κριτήριο πως κινήστε... Δηλαδή 01-02-03.... από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και αντίστοιχα 01-02-03..... από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα Η επιλογή της κωδικοποίησης των pois, έγινε κατόπιν πολλών τεστ, ώστε να επιλεγεί η πιο ευδιάκριτη και ταυτόχρονα να καταλαβαίνει κάποιος και ποια 'κατεύθυνση' Athens-Sallonika αφορά **Οι κάτοχοι MLS, παρακαλώ λίγη υπομονή, θα σας ανεβάσω ένα zip αρχείο που περιλαμβάνει pois για τα δικά σας, καθώς έφτιαξα για ένα φίλο μου και τα έχω έτοιμα. Για τις άλλες μάρκες GPS, θα πρέπει να βρείτε κάποιο πρόγραμμα που κάνει convert τα σημεία gpx στην μορφή Pois που διαβάζει η συσκευή που έχετε.**
-
Εδώ:
https://rapidshare.com/files/1459846586/Avoid_Tolls_MLS_Destinator_pois_2012-05-05.rar
θα βρείτε οι κάτοχοι MLS Destinator τα pois που έλεγα
Αντιγράφω κάποιες οδηγίες για το πως θα τα βάλετε:
How to install speedcam files in Destinator I have been asked this question several times, since I posted some links here. Honestly I don't know. I know nothing about Destinator. So I searched a bit and came up with this: Download and install Microsoft Active Sync. Download pois and unzip it. Turn on the device and then connect it to your computer using the supplied USB cable. Once the device is detected by your computer, a green icon appears at the bottom of your screen and a window opens: 'Definition of a Partnership',always answer 'NO ', then click Next. Click on 'Tools'then 'Explore device', then open the following folder: 'Resident Flash / DestinatorApps / Destinator / User Data / Favorites' and copy the files in the folder Radar. A message appears, click 'OK'. The pois are installed, close all open files, disconnect the device and press reset with the stylus. To activate the pois, go to navigation and menu 'Favorites'. Press the small square before the name of the poi, it turns green. Go to 'Tools', 'Settings'and set the alert distance.
Για τους υπόλοιπους χρήστες GPS, ένα καλό πρόγραμμα για μετατροπή μορφών pois είναι το ITN Converter 1.78
Καλές και ανέξοδες διαδρομές
-
thanks θα δοκιμάσω και θα τα ξαναπούμε
-
Μπορεί κάποιος να δώσει την παράκαμψη για τα διόδια Πυργετου στο google maps?? Κατεύθυνση νότια.
Έχω βαρεθεί να τα πληρώνω τα γαμημένα και ενώ έχω φάει στη μάπα Πλαταμώνες, Πόρους κλπ, μετά να τρώω και τα Τέμπη! -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Μπορεί κάποιος να δώσει την παράκαμψη για τα διόδια Πυργετου στο google maps?? Κατεύθυνση νότια...Από παλιότερο ποστ του elvet:
'Διόδια Πυργετού.
...Κατεύθυνση νότια.
Μόλις τελειώσουν οι παρακάμψεις των έργων στους Νέους Πόρους και βγούμε στο κομμάτι με τις 2 λουρίδες και το διαχωριστικό, αμέσως στρίβουμε δεξιά στην έξοδο που λέει σίγουρα για Μεσάγγαλα (και κάτι ακόμα..) συνεχίζουμε αριστερά και κινούμαστε στην πάροδο παράλληλα και δεξιά από την εθνική. Μετά από 3-4 χιλιόμετρα και αφού περάσουμε κάτω από μία γέφυρα, αμέσως μετά έχει διασταύρωση, όπου στρίβουμε δεξιά (ίσια πηγαίνει για Λάρισα και ξαναβγαίνει στη εθνική πριν τα διόδια). Προσοχή εκεί έχει φαρδιά λακκούβα μόλις στρίψουμε, συνεχίζουμε και ακολουθούμε το δρόμο που είναι φιδωτός στενός αλλά φρεσκοστρωμένος με καλή σήμανση, μπαριέρες και διαγράμμιση ο οποίος καταλήγει κάθετα σε ένα σταυροδρόμι με Στοπ. Στο Στοπ πηγαίνουμε αριστερά (δεξιά πάει στον Πυργετό). Συνεχίζουμε στο δρόμο με τα πλατάνια δεξιά και αριστερά και μετά από λίγο βγαίνουμε στη εθνική (εκεί που έχει καντίνα και σχεδόν πάντα αστυνομία) όπου στρίβουμε δεξιά…'Ξέρω... αυτό δεν είναι googlemaps αλλά ίσως σε βοηθήσει!
Σημειωτέον, η παράκαμψη αυτή είναι από τις πιο εύκολες που υπάρχουν και οι οδηγίες του elvet είναι μια χαρά. Τα
μόνα που θα πρόσθετα, αν βοηθάνε, είναι- πως η πινακίδα στην έξοδο για Μεσάγγαλα επίσης γράφει Αιγάνη,
- στη διασταύρωση όπου στρίβεις δεξιά ήδη θα έχεις δει πινακίδες για διόδια (η τελευταία νομίζω λέει 600μ).
-
Βόηθησε. Το που ακριβώς βγαίνω από την εθνική θέλω να δω το χάρτη. Το υπόλοιπο μέρος το βρήκα.
Edit: http://goo.gl/maps/vCCW
Λογικά αυτή είναι η διαδρομή έτσι; -
Αυτή είναι! Το σίγουρο (και κρίσιμο για να μη χάσεις την παράκαμψη) είναι να βγεις στην έξοδο για Αιγάνη, μετά δεν
υπάρχει θέμα. Μετά τα έργα κοντά στους Νέους Πόρους έχει μία ελαφρά ανηφοριά και μία αριστερή στροφή στο τέλος
της οποίας θα δεις μία κλειστή πια έξοδο (στο χάρτη που έβαλες αυτή πρέπει να φαίνεται ακριβώς κάτω από τα
γράμματα 'Ε.Ο. 1'-όχι τα πάνω, τα κάτω, με το 'Ε' πάνω και το '1' κάτω), θα την περάσεις κάνοντας ελάχιστα μέτρα
στο δρόμο με το διαχωριστικό πια και ταχύτατα θα δεις τις πινακίδες για Αιγάνη και την έξοδο όπου θα βγεις. -
Ναι κομπλέ. Τον κάνω κάθε βδομάδα τουλάχιστον τον δρόμο. Κατάλαβα που θα βγω.
Όντως φαίνεται γελοία παράκαμψη. Επιπέδου Λεπτοκαρυάς.
ThanxΓια το ανέβασμα, είναι σωστό αυτο; http://goo.gl/maps/ZjZyi
-
αν το Α είναι στην παράκαμψη 100m πριν τα διόδια ναι. δεξιά, κάτω από τη γέφυρα και το αντίστροφο της διαδρομής που αναφέρθηκε προηγουμένως
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Ναι κομπλέ. Τον κάνω κάθε βδομάδα τουλάχιστον τον δρόμο. Κατάλαβα που θα βγω.
Όντως φαίνεται γελοία παράκαμψη. Επιπέδου Λεπτοκαρυάς.
ThanxΓια το ανέβασμα, είναι σωστό αυτο; http://goo.gl/maps/ZjZyi
Ναι και το «ανέβασμα» και το «κατέβασμα» είναι σωστά. Γενικά έχει πολλή κίνηση και τώρα το καλοκαίρι έχει ακόμα περισσότερη. Λίγη προσοχή γιατί από την πολλή χρήση έχει αρκετές λακκούβες σε πονηρά σημεία
-
Η Λεπτοκαρυα ισχυει κανονικα; Μου φανηκε οτι ειδα κατεβασμενες τις μπαρες
-
Έχω 20 ημέρες να περάσω.
Στην έξοδο (με κατεύθυνση Λάρισα) έχει δύο κουβούκλια, το ένα έχει πάντα κατεβασμένη τη μπάρα, περνάς από το άλλο (δεν έχει υπάλληλο). Στην είσοδο (μπαίνοντας δηλαδή στην ΕΟ για Κατερίνη) έχει πάλι δύο κουβούκλια, το ένα έχει κόκκινο απαγορευτικό στο φωτεινό πίνακα, πας από τα άλλο (πράσινο με το σχήμα του ταμία). Σταματάς, ο ταμίας καταγράφει την πινακίδα σου, σου χαμογελά και ανοίγει τη μπάρα. -
ΟΚ γιατι ειδα στο κατεβασμα 3 ΙΧ ουρα και ειπα μην αλλαξε κατι
-
Μεθαύριο ανεβαίνω προς Θεσσαλονίκη. Λαμία - Λάρισα απο τις παρακάμψεις είναι μιάμιση ώρα. Απο Φαρσάλα ποσο είναι; Αν είναι κάτω απο τη μιάμιση ώρα να το δοκιμάσω. Σημειοτεον οτι λόγω παιδιού στην ΕΟ πάω με 120
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μεθαύριο ανεβαίνω προς Θεσσαλονίκη. Λαμία - Λάρισα απο τις παρακάμψεις είναι μιάμιση ώρα. Απο Φαρσάλα ποσο είναι; Αν είναι κάτω απο τη μιάμιση ώρα να το δοκιμάσω. Σημειοτεον οτι λόγω παιδιού στην ΕΟ πάω με 120Δεν το εχω κανει, αλλα το google maps το βγαζει 114 χλμ και 1:43'.
Η 1:30' σημαινει ΜΟ 76 χαω, εφικτο χαλαρα νομιζω. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μεθαύριο ανεβαίνω προς Θεσσαλονίκη. Λαμία - Λάρισα απο τις παρακάμψεις είναι μιάμιση ώρα. Απο Φαρσάλα ποσο είναι; Αν είναι κάτω απο τη μιάμιση ώρα να το δοκιμάσω. Σημειοτεον οτι λόγω παιδιού στην ΕΟ πάω με 120H χιλιομετρική διαφορά είναι περίπου 20 χλμ εάν θυμάμαι καλά, λιγότερα από Φάρσαλα. Όμως σε χρόνο δύσκολα θα κάνεις λιγότερο. Η διαδρομή έχει πολλές στροφές ακόμα και μέσα στον κάμπο, ενώ ο δρόμος δεν είναι καλός (σχεδόν αποκλειστικά 1 λουρίδα) και έχει πολλή κίνηση. Ειδικά το Φάρσαλα-Λάρισα περνάει μέσα από αρκετά χωριά (με αστυνομικά μπλόκα), έχει πονηρές στροφές (η διαδρομή είναι σε διαδοχικούς λόφους), πολλούς τοπικούς με τρακτέρ και φορτηγά. Επίσης, από ομορφιά δεν έχει τίποτα απολύτως (το αντίθετο μάλλον), οπότε εγώ θα πήγαινα από την εθνική (ειδικά με παιδιά) γρηγορότερα και ασφαλέστερα.
-
Δηλαδή ΠΑΘΕ και παράκαμψη μονο Μόσχοχωρι;
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...