-
ιδανικος η οχι, αυτον χω τωρα. σε ποση ωρα να περιμενω πληρη φορτιση?
-
Θα σταματήσει να τη φορτίζει κανονικά επειδή είναι αυτόματος.
ΑΛΛΑ
Με πόσα αμπέρ τη φορτίζει;
Ζεστάθηκε πολύ η μπαρταρία;
-
ζεσταθηκε αλλα δεν θα ελεγα 'επικυνδυνα'.
edit: Δεν δειχνει καποια αμπερ το αμπερομετρο
-
Αυτές οι μπαταρίες είναι σφραγισμένες και δεν πρέπει να τις φορτίσεις γρήγορα. Δεν είμαι σίγουρος, νομίζω δεν πρέπει να ζεσταθεί πάνω από 25-30 βαθμούς.
Επίσης, αν αφήσεις τον φορτιστή πολύ ώρα και ανέβουν τα βολτ πάνω απο 14, ο ηλεκτρολύτης θα αρχίσει να βράζει και μπορεί να χαλάσει η μπαταρία.
Δεν είναι όπως των αυτοκινήτων που μπορείς να τις φορτίζεις συνέχεια με λίγο ρεύμα (1 Α). -
Την αφησα ~1+ωρα. δειχνει να φορτισε, ποσο ομως δεν ξερω.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Την αφησα ~1+ωρα. δειχνει να φορτισε, ποσο ομως δεν ξερω.Λογικο ειναι να φορτισε
ο φορτιστης εχει την ικανοτητα να δινει 10 Α σε μια ωρα, αφου λοπον η μπαταρια εχει χωρητικοτητα 7,2 Α δεν χρειαζεται παραπανω.
Τετοιες μπαταριες χρησιμοποιουνται στα καρτ και φορτιζονται με φορτιστες 1-1,5 Α σε 5-6 περιπου ωρες, οσο πιο αργα φορτιζονται τοσο μεγαλυτερη αποδωση και μακροζωια εχουν. -
στο ένα από τα ηλιακά πάνελ, βλέπω υδρατμούς από τη μέσα πλευρά του τζαμιού.
ο εγκαταστάτης μου λέει ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό αλλά δεν τον πολυπιστεύω. κάποιος που να ξέρει σίγουρα;
το λέω πριν φέρω και κάνα δεύτερο υδραυλικό να το δει... -
Μάλλον είναι ανησυχητικό.
Ρώτα στο www.hlektronika.gr να πάρεις πιο σίγουρη απάντηση. -
ειδικα στο ηλεκτρονικα.gr θα σου απαντησουν με υπευθηνοτητα και γνωσεις για το προβλημα του ηλιακου σου θερμοσιφωνα. Ναι ντε, αυτος που τοποθετησε ο υδραυλικος πριν μερικα χρονια και δουλευει με νερο και ψυκτικο υγρό.
ΥΣ. νταξ, μπορει να υπαρχει και καποιος γνωστης.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
ειδικα στο ηλεκτρονικα.gr θα σου απαντησουν με υπευθηνοτητα και γνωσεις για το προβλημα του ηλιακου σου θερμοσιφωνα. Ναι ντε, αυτος που τοποθετησε ο υδραυλικος πριν μερικα χρονια και δουλευει με νερο και ψυκτικο υγρό.ΥΣ. νταξ, μπορει να υπαρχει και καποιος γνωστης.
Έχω την εντύπωση οτι είναι φωτοβολταικό, οχι πάνελ θερμοσίφωνα
-
Νόμιζα ότι με το 'ηλιακά πάνελ' εννοούσε φωτοβολταϊκά.
-
Θερμοσίφωνο είναι.
Μπορεί η υγρασία να είναι από την βροχή γιατί δεν είναι στεγανό το πάνελ, δεν πειράζει πολύ.Αν όμως έχει διαρροή το κύκλωμα του θερμοσίφωνα (όχι η ύδρευση) τότε θα πρέπει κάθε τόσο να ελέγχεις και να συμπληρώνεις με αντιπηκτικό.
-
Έχω περάσει σε λευκές μαρμάρινες σκάλες το easy M-T της M&F nano (Ελληνική εταιρία). Σε 14 μήνες που έχουν περάσει οι σκάλες είναι όπως ήταν όταν τις πέρασα με το υλικό (τις είχα πλύνει με πιεστικό πρώτα)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θερμοσίφωνο είναι.
Μπορεί η υγρασία να είναι από την βροχή γιατί δεν είναι στεγανό το πάνελ, δεν πειράζει πολύ.Αν όμως έχει διαρροή το κύκλωμα του θερμοσίφωνα (όχι η ύδρευση) τότε θα πρέπει κάθε τόσο να ελέγχεις και να συμπληρώνεις με αντιπηκτικό.
αυτό μου είπαν και από την εταιρία που πήρα, στα... κεντρικά. είπαν ότι αν είναι μόνο περιστασιακές στάλες, είναι από υγρασία που μπορεί να μπει από το τζάμι. και πραγματικά έχει λάστιχο το τζάμι γύρω γύρω, οπότε ελπίζω να είναι μόνο αυτό.
το γμτ είναι ότι με τον καιρό θα γεμίσει άλατα..παιδιά, δεν έχει καμία σχέση με φωτοβολταικό, είναι πάνελ για θέρμανση boiler, επιλεκτικό
-
Ο χρήστης beto έγραψε:
Έχω περάσει σε λευκές μαρμάρινες σκάλες το easy M-T της M&F nano (Ελληνική εταιρία). Σε 14 μήνες που έχουν περάσει οι σκάλες είναι όπως ήταν όταν τις πέρασα με το υλικό (τις είχα πλύνει με πιεστικό πρώτα)Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστούμε για την πληροφορία.
Δεν τα 'χω δει όμως σε κανένα μαγαζί με εργαλεία. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Έχω περάσει σε λευκές μαρμάρινες σκάλες το easy M-T της M&F nano (Ελληνική εταιρία). Σε 14 μήνες που έχουν περάσει οι σκάλες είναι όπως ήταν όταν τις πέρασα με το υλικό (τις είχα πλύνει με πιεστικό πρώτα)
Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστούμε για την πληροφορία.
Δεν τα 'χω δει όμως σε κανένα μαγαζί με εργαλεία.panoss, από ότι μου έχουν πει, επειδή έχω μια συνεργασία μαζί τους, μέχρι στιγμής κάνουν κάποιες εξαγωγές. Δεν έχουν μπει ακόμα σε μαγαζιά, τα πουλάνε απευθείας οι ίδιοι
-
Μια συμβουλή παιδια .. Θελω να βάψω τα καγκελα στο σπιτι. Ειναι 2 παράλληλοι κυλινδρικοί σωλήνες μηκους 10 μέτρων στην πρόσοψη. Η προεργασια ειναι μαλλον ευκολη γιατι ειναι σε καλή κατάσταση αλλά σκεφτομαι να αποφύγω το κλασσικο .. πινέλο γιατι δεν νομιζω οτι θα γινει καλή δουλεια (και λογω σχήματος των καγκελων).
Σκεφτομαι για πιστόλι βαφης αλλά δεν εχω εμπειρία. Τι παιζει με αυτά ; -
Θα λερώσεις το σύμπαν, τέντες, τοιχία, πατώματα...
Ρολάκι σαν σφουγγάρι, χαρτόνια από κάτω εκεί που θα βάφεις μην πέσουν μπογιές στα μάρμαρα/πατώματα, όχι πολύ χρώμα στο ρολάκι μην 'τρέξει', κίνηση οριζόντια σε λωρίδες, ξεκινάς από την έξω πλευρά για να μη λερωθείς σκύβοντας κι ακουμπώντας στο υγρό χρώμα της μέσα πλευράς, πρόχειρα ρούχα που δεν θα σε πειράξει αν τα πετάξεις, έτοιμο πανί με διαλυτικό για άμεσο καθάρισμα όπου στάξει η λαδομπογιά.
-
Σαφώς και όχι πιστόλι ή spray βαφής.
Θα πρότεινα πρώτο χέρι με πινέλο 1μιση ιντσα και μετά για το φινίρισμα του δεύτερου χεριού, το ρολουδάκι.
Κατά τα λοιπά, όπως ο manosk προτείνει + σφουγγαράκι πιάτων για τρίψιμο στα πιό δύσκολα σταξίματα-λερώματα -
OK παιδιά, ευχαριστώ πολύ..
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]