-
Kαλησπέρα!
Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο ποδήλατο και έχω καταλήξει σε αυτά τα 2 cube..
http://www.cube.eu/en/hard/comp/attention-blacknred/
http://www.cube.eu/en/hard/ltd/ltd-black-anodized/
Τα έχει δοκιμάσει κανείς?Εντυπώσεις,απόψεις?
Δεδομένω του ότι η χρήση θα είναι ερασιτεχνική μήπως είναι υπερβολή τα 200€ επιπλέον για το ltd?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Drunkard σε βρήκα ποδήλατο.http://www.factorbikes.com/astonmartin/
40000 ντάλαρς και είναι δικό σου
The Aston Martin One-77 Bicycle comes in a limited production of only 77 models and is ideal for serious cyclists for whom performance is of utmost importance. The One-77 bike is reported to sport a hefty pricetag of £25,000 ($39,000).
http://www.luxurylaunches.com/transport ... unched.phpΠαω να παρω το υπογλωσσιο για την καρδιά και έρχομαι !
-
η τιμή είναι πολύ λογική πάντως.
μιλάω σοβαρά, με βάση το τι έχει πάνω απο άποψη ωρών σχεδιασμού και κατασκευής. -
Χωρίς να το κατέχω το άθλημα μάλλον θα έλεγα ότι αυτό που πληρώνεις είναι το exclusivity και τη 'συνεργασία' με την Aston.
Χρεώνουν τόσο επειδή μπορούν -και καλά κάνουν βέβαια-. Το αν μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο φτηνότερα είναι άλλη ιστορία.
-
Ο χρήστης ReaperX έγραψε:
Kαλησπέρα!
Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο ποδήλατο και έχω καταλήξει σε αυτά τα 2 cube..
http://www.cube.eu/en/hard/comp/attention-blacknred/
http://www.cube.eu/en/hard/ltd/ltd-black-anodized/
Τα έχει δοκιμάσει κανείς?Εντυπώσεις,απόψεις?
Δεδομένω του ότι η χρήση θα είναι ερασιτεχνική μήπως είναι υπερβολή τα 200€ επιπλέον για το ltd?Με ποια κριτήρια κατέληξες σε αυτά τα δύο μοντέλα; Είσαι σίγουρος ότι δεν θα βολευόσουνα ικανοποιητικά και με ακόμα φτηνότερα; Και το θέλεις για να πάρεις τα βουνά; Γιατί αλλιώς ίσως οι 10 πόντοι διαδρομής, τα υδραυλικά δισκόφρενα και τα επιπλέον κιλά τους να είναι μειονέκτημα... και οι πάρα πολλές ταχύτητες υπερβολή....
Και τα δύο ποδήλατα θα έλεγα είναι άνω του μέσου όρου. Οπότε όταν λες ερασιτεχνική χρήση τι εννοείς; Προφανώς όλες οι χρήσεις περιλαμβάνουν ότι θα το καβαλάς πότε πότε και θα πηγαίνεις κάπου. Και η επαγγελματική χρήση το ίδιο όμως είναι, πότε πότε και κάπου, κανένας δεν το έχει πακτωμένο στον πωπό του... Αν μπορέσεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος για το πότε-πότε και το κάπου καλό θα ήταν.
Βασικά δεν σε ξέρω οπότε δεν ξέρω και τι γνώσεις και εμπειρίες διαθέτεις και αν ξέρεις τι αγοράζεις. -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Βλέπω στα φυλλάδια του Lidl ότι την Πέμπτη θα έχει 'ασύρματο υπολογιστή ποδηλάτου' και 'μίνι τρόμπα ποδιού'. Έχει κανείς εμπειρία από δαύτα από άλλες φορές;
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_20948.htm
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_20946.htmΠρόκειται να χρησιμοποιηθούν γι' αυτό που λέμε 'εντελώς ερασιτεχνική χρήση'.
Λοιπόν το κοντεράκι το πήρα το τοποθέτησα:
Δεν είναι μικρό όσο δειχνει η φωτό, αλλά δεν είναι άσχημο. Λίγο μπέρδεμα στις αρχικές ρυθμίσεις αλλά τα κατάφερα.
Εύκολο στην τοποθέτηση.
Προσοχή θέλει (και το λέει στις οδηγίες) η απόσταση του του μαγνητακίου που δίνει τον παλμό με τον παλμογράφο να είναι κάτω από 2mm, σχεδόν να γλύφει λέω εγώ γι αυτό ο παλμογράφος καλό είναι να τοποθετείται ψηλά στο καλάμι του πηρουνιού εκεί που οι ακτίνες έρχονται αρκετά κοντά με το πηρούνι.
Μέχρι τα 4 λεπτά από την προηγούμενη χρήση ξεκινά αυτόματα μετά θέλει πάτημα κουμπί.
Το κακό είναι ότι το μαγνητάκι της συσκευασίας είναι ΓΤΠ, εγώ τοποθέτησα ένα παλιό που είχα από άλλο κοντέρ που είναι πολύ πιο σταθερό και δουλεύει.
Επίσης ένα ελάττωμα είναι οτι ξεκινά τις μετρήσεις καμιά 50ρια μέτρα μετά την εκίννηση.
Τα υπόλοιπα δεν τα κοίταξα έχει πολλά, δεν είχα χρόνο.Γνώμη μου είναι να το πάρεις.
-
πρόσεξε την ρύθμιση για το πάτημα της ρόδας να βάλεις την σωστή μέτρηση.
δηλ να κάνεις στο πάτωμα μία πλήρη περιφορά του τροχού και να μετρήσεις στο πάτωμα πόσο διένυσε.
αλλιώς θα σου βγάζει διανυθείσα απόσταση άλλη ενώ θα έχεις κάνει άλλα χλμ.
αυτό ισχύει για όλα τα ασύρματα κοντεράκια. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πρόσεξε την ρύθμιση για το πάτημα της ρόδας να βάλεις την σωστή μέτρηση.
δηλ να κάνεις στο πάτωμα μία πλήρη περιφορά του τροχού και να μετρήσεις στο πάτωμα πόσο διένυσε.
αλλιώς θα σου βγάζει διανυθείσα απόσταση άλλη ενώ θα έχεις κάνει άλλα χλμ.
αυτό ισχύει για όλα τα ασύρματα κοντεράκια.Είχε στις οδηγίες λίστα με τις περιμέτρους που αναλογούν σε διάφορες διαμέτρους. Έβαλα την περίμετρο από εκεί αλλά νομίζω ότι τα λέει ελαφρώς αισιόδοξα τα πράγματα. Αύριο θα μετρήσω ακριβώς την περίμετρο της δικής μου ρόδας και θα αλλάξω την ρύθμιση.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
...
Το κακό είναι ότι το μαγνητάκι της συσκευασίας είναι ΓΤΠ, εγώ τοποθέτησα ένα παλιό που είχα από άλλο κοντέρ που είναι πολύ πιο σταθερό και δουλεύει.
Επίσης ένα ελάττωμα είναι οτι ξεκινά τις μετρήσεις καμιά 50ρια μέτρα μετά την εκίννηση.
Τα υπόλοιπα δεν τα κοίταξα έχει πολλά, δεν είχα χρόνο.Γνώμη μου είναι να το πάρεις.
Το πήρα! Σύντομα θα το τεστάρω κι εγώ. Ευχαριστώ για τα tips.
-
Το δικο μου crivit αγορασμενο απο το lidl πριν 1 χρονο, με εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Εχει γραψει περιπου 4500 χλμ χωρις κανενα προβλημα. Εχω αλλαξει μια φορα μπαταριες σε αισθητηρα κ οθονη. Δουλευει αμεσως με το που κουνησω την ροδα. Το ειχα παρει €4.99 ουτε καν €5
Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
...
Το πήρα! Σύντομα θα το τεστάρω κι εγώ. Ευχαριστώ για τα tips.
Επανέρχομαι
Το ελάττωμα να αργεί να ξεκινήσει την μέτρηση παρακάμπτεται αν έχεις ενεργοποιήσει το χρονόμετρο: STPWATCH.
Τότε η μέτρηση ξεκινά κυριολεκτικά από το πρώτο μέτρο.
Το τσεκάρισα και για την ακρίβεια του, είναι πολύ αξιόπιστο.Μακριά από κινητό τηλέφωνο γιατί με τις παρεμβολές μπερδεύεται. Μπορεί να σου γράφει χλμ και χρόνο χωρίς να δουλεύει.
Πάντως καλύτερα ήταν όταν μου είχε σπάσει το παλιό και δεν είχα κοντεράκι.
Τότε το μυαλό μου ήταν να ποδηλατώ, τώρα το μάτι μου είναι συνέχεια στο κοντεράκιEdit: Δεν φταίει τελικά το κινητό τηλέφωνο για τις παρεμβολές. Το laptοp φταίει. Το είχα δίπλα για να δω κάτι και δούλευε σαν τρελλό.
Μακριά από laptop λοιπόν -
-
-
26 χλμ στην βραστή Αθήνα. Το λές και μαζοχισμό
Ξεκίνησα από Λεωφόρου Αλίμου βγήκα μέχρι το 'Αβέρωφ' στα Ολυμπιακά ακίνητα και μετά ξανα πίσω μέχρι τα Ολυμπιακά ακίνητα στο Ελληνικό. Έχω την διαδρομή στο endomondo αλλά δεν την βάζω γιατι θα μάθετε που μένωΠάντως είχα αρκετά καλή συμπεριφορά από τους πεζούς πράγμα που δεν περίμενα.. Μπαβο κάτι γίνεται εδώ τουλάχιστον.
Εντωμεταξύ ψόφησα ένα παραπάνω γιατί ήμουν με FS με χωμάτινα λάστιχα πλάτους 2.10 και σε μέγεθος XL..
Του χρόνου θα κατεβάσω το δικό μου.. -
Ρε, τι καλή συμπεριφορά από τους πεζούς; Η διαδρομή που ακολούθησες είναι πεζόδρομος, παρενόχληση έκανες. Αφού δε σε πέταξαν κάτω, γιατί εσύ ήσουν ο παρείσακτος, δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις τους πεζούς καλούς, αλλά ζωντόβολα.
-
Σημερα εκανα το ετησιο σερβις στο ποδηλατο μου, φυσικα μονος μου. Ανοιξα και ελενξα-γρασαρισα ολα τα ρουλεμαν (τροχοι, μεσαια τριβη και τιμονι ), ειδα τα τακακια, τα λαστιχα και ανοιξα και καθαρισα την αλυσιδα. Tip for begginers: αμα ειναι να χρησημοποιησετε γρασο και δεν θελετε να φορατε γαντια, αφηστε τα νυχια να μεγαλωσουν και μετα απο την δουλεια κοψτε τα! Δεν μενουν μαυριλες.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Από τον γύρο των Σπετσών το περασμένο Σάββατο. Νοικιάρικα ποδήλατα από ένα μαγαζί κοντά στο λιμάνι, το οποίο δε συστήνεται. Πιο κάτω, πηγαίνοντας για Αγία Μαρίνα, δίπλα σε ένα γεφυράκι, βρήκαμε άλλο ποδηλατάδικο με πολύ ανώτερα TREK. Την επόμενη φορά... (εκτός κι αν κουβαλήσουμε τα δικά μας)Την τελευταία Παρασκευή του περσινού Αυγούστου είχε ξαναγίνει ποδηλατικός γύρος του νησιού. Φτάνω στο νησί λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Στην πλατεία του Ποσειδωνίου μαζεμένοι καμιά 100αριά ποδηλάτες. Χωρίς δεύτερη σκέψη τρέχω σπίτι να καβαλήσω το ποδήλατό μου για να ακολουθήσω τους άλλους. Νηστικός, κουρασμένος μετά από τη δουλειά και 2+ ώρες οδήγηση για να έρθω στο νησί. Επιπλέον χωρίς να πάρω μαζί μου νερό...Ξεκινώ τη διαδρομή και στα 3 χλμ παθαίνω λάστιχο, την ώρα που είχα, συμπτωματικά, συναντήσει στο ίδιο σημείο μια γνωστή κοπέλα από το νησί που είχε κι αυτή πάθει λάστιχο και περίμενε τον ποδηλατά (αυτόν από τον οποίο νοίκιασες ποδήλατο -Σκαρμούτσος λέγεται και φέρνει τα Ideal) για να τη βοηθήσει, μαζί κι εμένα (είχα σαμπρέλα αλλά όχι τρόμπα). Με τα πολλά αλλάζω σαμπρέλα, όπως και η κοπέλα, η οποία απομακρύνεται γρήγορα από το σημείο και τη χάνω. Ξεκινώ κι εγώ και μετά από 2 περίπου χλμ νοιώθω έντονη εξάντληση με τάσεις λιποθυμίας. Σταματώ με τα χίλια ζόρια να μην πέσω απ το ποδήλατο και το παρατάω και ξαπλώνω στην άκρη του δρόμου, κοντά στη Ζωγεριά. Είχα 2 κουλουράκια στις τσέπες και ίσως με αυτά κατάφερα να μη λιποθυμήσω. Τηλέφωνο στη γυναίκα που αφίχθη μετά 15 λεπτά με το παπάκι με μια γειτόνισσα με άφθονο νερό και αλάτι που ζήτησα εγώ. Μετά όλα ΟΚ. Συμπέρασμα: Ποτέ δε βγαίνουμε για ποδήλατο ώρες που έχει ήλιο κ ζέστη ειδικά εκτός πόλης χωρίς τα απαραίτητα ή/και χωρίς παρέα, πόσο μάλλον για το γύρο των 26χλμ ενός νησιού.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ρε, τι καλή συμπεριφορά από τους πεζούς; Η διαδρομή που ακολούθησες είναι πεζόδρομος, παρενόχληση έκανες. Αφού δε σε πέταξαν κάτω, γιατί εσύ ήσουν ο παρείσακτος, δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις τους πεζούς καλούς, αλλά ζωντόβολα.Ριλυ? Ο φακ
. Επιτρεποντουσαν και τα μηχανάκια σε ένα σημείο μάλλον για αυτό δεν μου είπαν τίποτα.
@αμειζινγκ
Χθες έτυχε απλά. Δεν έχω ποδήλατο μαζί μου οπότε δεν μπορώ να ξαναπάω
Sent from my MT27i using Tapatalk 2 -
πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή για τις ληστείες ποδηλάτων.
κοινώς μέσα στο σπίτι σας αν δεν θέλετε να τα κλαίτε... -
την ειχα δει την εκπομπη, οταν εψαχνα για κλειδαρια για το ποδηλατο!
βεβαια, δεν εχουμε φτασει να ειμαστε αγγλια, αλλα σαφως και πρεπει να προσεχουμε!
Η ζωή...ποδήλατο!