-
Ας κάνουμε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα: φορολογούμε όσα μας λείπουν.
Ιδιωτικοποιείς τον ΟΠΑΠ κι έτσι δεν έχεις πλέον τα έσοδα που είχες από αυτόν (800 εκ π.χ;).
E, φορολογούμε τον ΟΠΑΠ 800 εκ.
Γιατί το σκεφτόμαστε, αυτό δεν κάναμε πάντα; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ας κάνουμε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα: φορολογούμε όσα μας λείπουν.
Ιδιωτικοποιείς τον ΟΠΑΠ κι έτσι δεν έχεις πλέον τα έσοδα που είχες από αυτόν (800 εκ π.χ;).
E, φορολογούμε τον ΟΠΑΠ 800 εκ.
Γιατί το σκεφτόμαστε, αυτό δεν κάναμε πάντα;ή βάζεις στο δελτίο ΦΠΑ 23% και καθαρίζεις....
-
Διαβάζοντας όλον αυτόν τον καιρό τα posts που έχετε γράψει οι περισσότεροι, μόνο σε ένα συμπέρασμα καταλήγω :
**Πάσχετε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης ** !!! -
φάκιν' τζίζους κράιστ! θα ζήσουμε dr;
ρε φίλε εσύ έχεις σκόντα!
και το διαφημίζεις κιόλας! τι να λέμε τώρα -
«Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες!»
Σοκάρουν όσα είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες μετανάστες στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Απαντώντας σε ερώτηση μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, τόνισε:
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προβλεφθεί μια μαζική είσοδος των Ελλήνων στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την μεγάλη ύφεση και να προστατευθεί η Βρετανία».
«Εχουμε προφανώς σχέδια έκτακτης ανάγκης για όλες τις πιθανότητες», συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι ακόμα κι αν υπάρξουν εξαιρετικές «νομικές πιέσεις» είναι δυνατό να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της μεταναστευτικής εισροής, για να προσθέσει όμως «προφανώς ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί».
Βέβαια, αν βγει η Ελλάδα από το μη φετιχιστικό ευρώ, θα έρθει ανάπτυξη, δεν θα φύγει κανείς πια από τη χώρα, θα κρατήσουμε τους επιστήμονες και τη νέα γενιά.
Ή και όχι. -
Εγώ θα του συνιστούσα να τα κλείσει σε κάθε περίπτωση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=16591Ο Άσμουσεν και ο Τσίπρας
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν είπε χθές στην Σία Κοσιώνη ότι εκτός από την υποτίμηση του βαθμού της ύφεσης, η ελληνική πολιτική απέφυγε να κάνει το πρόγραμμα προσαρμογής δικό της και αυτό επαιξε σημαντικό ρόλο στην μέχρι σήμερα αποτυχία του προγράμματος. Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση με τον κ. Άσμουσεν –έναν σοσιαλδημοκράτη ανώτερο υπάλληλο – ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την νέα κυβέρνηση να απαιτήσει από τους δανειστές μας να εξισωθεί με το στάτους της Ισπανίας, της Ιταλίας και όσων άλλων χωρών διεκδικήσουν όσα συμφωνήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στις Βρυξέλλες.
Μόνο που αυτές οι αποφάσεις, που θα αργήσουν να υλοποιηθούν τουλάχιστον ένα εξάμηνο, αφορούν τους «καλούς μαθητές». Εκείνους που από μόνοι τους αντιλαμβάνονται ότι έχουν πρόβλημα και ανακοινώνουν χωρίς να τους ζητηθεί τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 100.000 ή περνούν διατάξεις για τα εργασιακά, όπως συνέβη στη Μαδρίτη και τη Ρώμη. Εμείς συζητάμε ακόμα σοβαρά αν πρέπει να έχουμε στον ιδιωτικό τομέα μισθούς υψηλότερους από τους ισπανικούς. Η Ελλάδα είναι μία χώρα χωρίς μέλλον στον διεθνή καταμερισμό εργασίας, με μηδενική προοπτική να δημιουργηθούν δουλειές και ακόμα μικρότερη προοπτική να δημιουργηθούν δουλειές για νέους.
[...][...]
Συμφωνείς δηλαδή στα περί κατώτατου μισθού και στο ότι η μείωσή του φέρνει ανάπτυξη. Πέστο ντε να μην παιδευόμαστε. Α, φέρε μας και 1 παράδειγμα που το συγκεκριμένο σχήμα δούλεψε.
Φοβάμαι ότι θα έρθουν τα πολυεθνικά τραστ να μας κουρεύουν και θα καταστραφεί ο Έλληνας κουρέας.
Είδα το συγκεκριμένο ρεπορταζ στο Μέγκα. μετά την κλασσική κλάψα, πήρε τηλέφωνο η δημοσιογράφος στην Περιφέρεια(νομίζω) που είναι αρμόδια για την έκδοση αδειών. Έγινε(στγο περίπου) ο εξής διάλογος:
Δημοσιογράφος: μπλα μπλα μπλα θέλω να ανοίξω κουρείοΥπάλληλος: έχετε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
Δημοσιογράφος: μπλα μπλα δηλαδή δεν απελευθερώθηκε το επάγγελμα;
WIN
-
Στην Ελλάδα δε νομίζω ότι είχαμε όντως πρόβλημα κατώτατου μισθού, μια χαρά χαμηλότατος ήταν (στον ιδιωτικό τομέα εννοείται).
Ούτε είχε πολυσκάσει κανείς (πλην ΙΥ) για το ύψος του, ο καημός και η μαχητικότητα κομμάτων, συνδικαλιστών, φορέων ήταν μήπως και κόψουν τα 3χίλιαρα+++ από ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΟΤΕ και λοιπά ευαγή ιδρύματα και μην κόψουν κανένα επίδομα από τους ΔΥ.
Τι να τα ξαναλέμε.
Προσοχή τώρα στο παρακάτω κείμενο που μου έστειλαν. Έχω λόγο που το ποστάρω στο περί ΔΝΤ θέμα.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ, παρά μόνο θα πω ότι η γμένη ιστορία ΔΙΔΑΣΚΕΙ (όποιον τη θυμάται):μαρτυρία του Λεωνίδα Κύρκου στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες για τον εμφύλιο και την ελληνική αριστερά» (εκδόσεις 'Εστία')
'Ο πατέρας μου ήταν κοκέτης. Του άρεσε να ντύνεται καλά, με τη γραβάτα και το μαντιλάκι του. Κάποτε πήγε σε μια συγκέντρωση με ένα λευκό μεταξωτό κοστούμι από σαντακρούτα, για το οποίο ήταν πολύ περήφανος. Στη συγκέντρωση κάποιος από το πλήθος τού πέταξε μια μάζα φούμο και ο πατέρας μου γύρισε στο σπίτι σαν κλόουν. Μόνο τα μάτια του είχαν μείνει λευκά. Η σαντακρούτα καταστράφηκε. Ο πατέρας μου ήταν εξαγριωμένος, όχι για το πολιτικό νόημα της πράξης, όσο για το κοστούμι που καταστράφηκε.
Πέρασαν τα χρόνια και κάποτε, σε μια συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής γύρω από ένα ουζάκι, διηγιότανε την ιστορία και έλεγε: «Αν τον πιάσω αυτόν τον άτιμο…» Άκουσε γέλια από την ομήγυρη. Αυτός που γελούσε ήταν ο Παρτσαλίδης.
«Γιατί γελάς, ρε Μήτσο;» «Πού να ξέρεις, Μιχάλη, ότι εγώ ήμουνα αυτός». Ο Παρτσαλίδης ήταν τότε γραμματέας της ΟΚΝΕ και είχε θεωρήσει ότι αυτό χρειαζόταν στον αστό ομιλητή σαν τον πατέρα μου.
Όταν λοιπόν λίγο πριν από το Δεκέμβρη του 1944 ο πατέρας μου συνάντησε τον Παρτσαλίδη, του είπε: «Μήτσο, μην έχετε αμφιβολία, οι Εγγλέζοι θα χτυπήσουν. Επομένως πάρτε το αυτό υπόψη σας ως γεγονός».
Ο Παρτσαλίδης είπε στον πατέρα μου: «Μιχαλάκη, έχουμε κι εμείς τις πληροφορίες μας, οι Εγγλέζοι τα διαχέουν αυτά για να μας υποχρεώσουν να δεχτούμε την επέμβασή τους αμαχητί, εμείς όμως έχουμε τις πληροφορίες μας ότι αυτά είναι μπλόφα, ότι οι Εγγλέζοι δεν θα χτυπήσουν»...........
-
Λακωνικό σε κόβω σήμερα. Έλα σε θερμοπαρακαλούμε : πες μας και το λόγο που έχεις και το ποστάρεις, τόσα άτομα να τον ψάχνουμε ματαίως, ενώ εσύ μπορείς με 2 κουβεντούλες να μας τα εξηγήσεις όλα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Λακωνικό σε κόβω σήμερα. Έλα σε θερμοπαρακαλούμε : πες μας και το λόγο που έχεις και το ποστάρεις, τόσα άτομα να τον ψάχνουμε ματαίως, ενώ εσύ μπορείς με 2 κουβεντούλες να μας τα εξηγήσεις όλαΕκεί κόλλησες εσύ; Δεν σου έκανε εντύπωση το βιβλίο που διαβάζει;
-
Μην κυκλοφορείτε με φανταχτερό λευκό κουστούμι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μην κυκλοφορείτε με φανταχτερό λευκό κουστούμι.Να το, όπως ακριβώς το περίμενα : με μόλις 6 λέξεις τσιμπήσαμε και το σημερινό μας μάθημα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Ευχαριστούμε Μάνο
-
Κ. Λαγκάρντ: «Δεν έχω διάθεση να επαναδιαπραγματευθώ το δάνειο προς την Αθήνα»
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα πως «δεν έχει καμία διάθεση» να επαναδιαπραγματευθεί το δάνειο που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα από το Ταμείο, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
«Ουδεμία διάθεση έχω να διαπραγματευθώ και να αναδιαπραγματευθώ. Διάθεση έχουμε να βρούμε τα δεδομένα», τόνισε η Λαγκάρντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
«Είμαι βεβαία πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει λαμπρά αριθμητικά στοιχεία να μας παρουσιάσει. Ανυπομονώ να δω τι έχει πράξει τους τελευταίους μήνες για να προσαρμοσθεί στο πρόγραμμα» που έχουν καταρτίσει οι τρεις διεθνείς δανειστές της, τόνισε η Λαγκάρντ. ( )
Η τρόικα θα καταγράψει τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε στην Ελλάδα
Οι συζητήσεις των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα θα καταγράψουν τι έγινε και τι δεν υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ανέφερε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον για την έκθεση του ΔΝΤ όσον αφορά την αμερικανική οικονομία.
Η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι θα δούμε τι έχει γίνει τους προηγούμενους μήνες και πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.
Αναφερόμενη στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ευρωζώνη, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους παραμένει ένας «παράγοντας αστάθειας» που επιδρά αρνητικά στις προσπάθειες ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα επωφεληθεί όταν η ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ενωμένη.
Πηγή: ΑΠΕ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βέβαια, αν βγει η Ελλάδα από το μη φετιχιστικό ευρώ, θα έρθει ανάπτυξη, δεν θα φύγει κανείς πια από τη χώρα, θα κρατήσουμε τους επιστήμονες και τη νέα γενιά.
Ή και όχι.Φοβούνται τόσο τους Έλληνες, που σκέφτονται σοβαρά να βγεί το ΗΒ από την ΕΕ...
Να το, όπως ακριβώς το περίμενα : με μόλις 6 λέξεις τσιμπήσαμε και το σημερινό μας μάθημα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Ευχαριστούμε Μάνο
Ο Μάνος είναι κάτι σαν

-
Ε! όχι δά! Να κλέψω τόσο στεγνά τη χάρη του koutsan, που μπαίνει, δεν λέει τίποτα επί του θέματος υπό συζήτηση, αλλά σερβίρει πατέ σοφίας με αφρώδες IQ;
Επαναφέρσου στην τάξη. -
Η τρόικα στην Κύπρο, Μνημόνιο στην Ισπανία
Υποψήφια και η Σλοβενία
Επιασε δουλειά από χθες η τρόικα στην Κύπρο, την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βάσος Σιαρλή δήλωνε ότι η πιθανότητα διακρατικών δανείων από τη Ρωσία ή την Κίνα έχει πλέον εξαλειφθεί. Αντιπροσωπεία της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έχει βάλει από χθες στο μικροσκόπιο τα δεδομένα της κυπριακής οικονομίας προκειμένου να εξακριβώσει το ύψος του αναγκαίου για τη χώρα δανείου. Σύμφωνα με το Reuters, η ανακεφαλαιοποίηση των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών, που έχουν έκθεση στο ελληνικό χρέος θα απαιτήσει 2,3 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά η χώρα 8-10 δισ., ποσό που υπερβαίνει το 50% του ΑΕΠ της.
Στην τελική ευθεία εισέρχονται, εξάλλου, οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με τη Μαδρίτη για τη χρηματοδότηση των ισπανικών τραπεζών και το Μνημόνιο αναμένεται να εγκριθεί τη Δευτέρα από το Eurogroup.** Τέλος, το παράδειγμα της υπαγωγής στον μηχανισμό στήριξης αναμένεται να ακολουθήσει στο εγγύς μέλλον και η Σλοβενία, παρότι επισήμως το διαψεύδει**.
καθημερινή
η αγάπη του ιλιλια φαίνεται να μην τη γλιτώνει
-
Τα εθνικά κράτη δημιουργήθηκαν από τον 19ο αιώνα και εντεύθεν, με τη χώρα μας να είναι ένα από τα πρώτα τέτοια. Στην Ευρώπη εξαπλώθηκαν κυρίως με τη λήξη του Α'ΠΠ και την οριστική καταρρευση της Αυστροουγγαρίας, της Οθωμανικής και της Τσαρικής Αυτοκρατορίας. Δηλαδή παρά τα όσα πιστεύουμε, είναι απλά ενα διάλλειμα διάρκειας λιγότερης από 2 και στην πλήρη του έκταση 1 αιώνα. Τι λέτε; Θα τον πιάσουν τον ενα αιώνα ζωής τα εθνικά κράτη; Εχει νόημα η ύπαρξή τους σε μία ευρωζώνη με το 60% των χωρών σε μηχανισμό στήριξης (δηλαδή οικονομικά υποτελείς);
Και το μίλιον ντάλαρ κουεστχιον: Ποιο είναι το τίμημα της εθνικής ανεξαρτησίας και ποιοι είναι διατεθιμένοι να το πληρώσουν;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και το μίλιον ντάλαρ κουεστχιον: Ποιο είναι το τίμημα της εθνικής ανεξαρτησίας και ποιοι είναι διατεθιμένοι να το πληρώσουν;Αρκετή δουλειά και δημιουργία είναι το τίμημα και σίγουρα οι κατσίβελοι υπάνθρωποι που έχουν μάθει να κάνουν το μάγκα με λεφτά άλλων δεν είναι διατεθειμένοι να το πληρώσουν.
-
Ενταξει αυτοι που αναφερεις ειναι αυτοι που θελουν να ισοπεδοσουν τα παντα προς τα κατω ωστε να μην εχουμε ανισοτητες... Η ουαν μπιλιον ερωτησης ειναι ποτε εκτιμουν οι οπαδοι αυτοι οτι θα εφαρμοσθει η ισοπεδοση με δημοκρατικες διαδικασιες???
-
Η ισοπέδωση των πάντων όπως και τόσο ριζικές αλλαγές που υπονοεί ο γκρέο γίνονται μόνο με βία !!! (δυστυχώς)
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)