-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Αν μπορείτε να μου πείτε επειδή είμαι λάτρης των μακαρονιών, τα καλύτερα μακαρόνια κατά τη γνώμη σας ποια είναι και από που τα αγοράζουμε? ευχαριστώτα καλυτερα μακαρονια τα φτιάχνεις εσυ σπίτι σου. Αν αγοράζεις, παίρνεις καποια ελληνικής εταιρίας, για ολα λιγο πολύ ειναι το ιδιο...
-
μιας και ειμαι και εγω μακαρονας,αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι περισσοτερο ρολο παιζει το τριμμενο τυρι που θα βαλεις στα μακαρονια,παρα το μακαρονι.Δοκιμαστε κεφαλοτυρι(οχι κεφαλογραφιερα) Καραλη Ηπειρου τριμμενο στην ψιλη σκαλα(αυτο που γινεται σαν σκονη,οχι το αλλο που γινεται λωριδες) απο Σκλαβενιτη.
Εχω δοκιμασει οτι τυρι υπαρχει,αυτο το τυρι δεν παλευεται λεμε,αλλα περι ορεξεως... -
Αν μπορείτε να μου πείτε επειδή είμαι λάτρης των μακαρονιών, τα καλύτερα μακαρόνια κατά τη γνώμη σας ποια είναι και από που τα αγοράζουμε? ευχαριστώBarilla κατα την γνωμη μου,τα βρισκεις παντου.
αυτη την εποχη εχει προσφορα στον Γαλαξια για τα ολικης αλεσεως που της barilla ειναι αρκετα πιο ευκολοχωνευτα απο αλλες μαρκες. -
+1 για τα barilla.
-
τα καλύτερα μακαρόνια κατά τη γνώμη σας ποια είναι και από που τα αγοράζουμε
Tα καλύτερα μακαρόνια, καθώς επίσης και το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ καλύτερο, είναι αυτό που αρέσει σε εμάς, ίσως όχι σε εσένα λοιπόν.
Άρα, πας στο σούπερ της περιοχής σου, αγοράζεις 5 πακέτα από 5 μάρκες (πάνω κάτω τόσες είναι στην αγορά), φτιάχνεις μακαρονάδα ισάριθμες φορές, και αποφασίζεις ΕΣΥ.
Θα σου κοστίσει κάτω από 5 ευρώ, και θα ξεμπερδέψεις για πάντα με αυτό το δίλημμα. -
ΑΝ θες σκληρό μακαρόνι που να κάθεται δοκίμασε τα πριμο γκουστο. Επειδη όλο και κάποιος θα τα αναφέρει δεν μπόρεσα να δικαιολογήσω τη διπλή τιμή στα Di Cecco
-
Αν μπορείτε να μου πείτε επειδή είμαι λάτρης των μακαρονιών, τα καλύτερα μακαρόνια κατά τη γνώμη σας ποια είναι και από που τα αγοράζουμε? ευχαριστώhttp://www.divella.it/?lang=en
divella και τα βρισκεις σε σουπερμαρκετ γαλαξιας
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΑΝ θες σκληρό μακαρόνι που να κάθεται δοκίμασε τα πριμο γκουστο. Επειδη όλο και κάποιος θα τα αναφέρει δεν μπόρεσα να δικαιολογήσω τη διπλή τιμή στα Di CeccoΝόμιζα ότι κάπου το έχω γράψει: Ούτε ο εισαγωγέας μπορούσε να δικαιολογήσει τη διπλή τιμή, έτσι κυκλοφόρησε προσφορά πακέτο 1000g με ετικέτα '500g δωρεάν', στοκάρισα και έχω ακόμη linguine.
Τα Primo Gusto είναι και για μένα εξαιρετικά, αλλά περί ορέξεως... Έτσι κι αλλιώς δυό λεπτά +/- στο χρόνο βρασμού και έχεις άλλο πιάτο. -
Σας ευχαριστώ παίδες πολύ για τις απαντήσεις. Μια που πέρνουμε σπίτι τουλάχιστον 5 πακέτα, θα πάρω τις μάρκες που μου προτείνετε και επίσης συμφωνώ και για το τριμμένο τυρί. Αλλάζει πάρα πολύ η γεύση από τυρί σε τυρί, παρά από μακαρόνια σε μακαρόνια. Το κάραλη το έχω δοκιμάσει και όντως είναι . Ρώτησα πάντως γιατί έχω σκοπό να πάω εγώ για ψώνια (μια που όταν πηγαίνουν οι δικοί μου δεν παίρνουν πάντα αυτά που θέλω) και θα πάρω και θα σας πω γνώμες. Να 'στε καλά
-
Κι εμένα τα primo gusto με κέρδισαν αλλά η σύζυξ δε συμφώνησε με την al dente-ίλα τους οπότε Μέλισσα (ελληνικά και νόστιμα) ή ό,τι τύχει. Αν τύχει όμως φρέσκο ή φτιαχτό είναι άλλο πράμα.
Το τυρί όντως παίζει σημαντικό ρόλο αν και δεν βάζω πολύ (μπορώ και χωρίς τυρί!) γιατί χαλάει τη μακαρονίλα. Νομίζω το ρεγκάτο θυμάμαι μου άρεσε.
Δεν μου αρέσει το πολύ ψιλοτριμμένο τυρί, αισθάνομαι ότι πάει χαμένο, πρέπει να βάλεις πολύ για να το νιώσεις.Εκτιμώ τα κοινά σε κάποιες συνταγές αλλά προτιμώ τις πέννες ή ριγκατόνι και πάνω από όλα τα fusilli (λέγονται αλλιώς σε άλλες μάρκες, βίδες, τριβελάκια ή κάτι τέτοιο). Νομίζω αυτά προσφέρουν μεγάλη επιφάνεια και δυνατότητα προσκόλλησης της σάλτσας χωρίς να έχουν το τζούφιο (τρύπα με αέρα) που εμποδίζει το πιρούνιασμα (δηλαδή τα fusilli τα πιρουνιάζεις πιο εύκολα και σίγουρα).
Τα πιο ατυχή σα σχήμα είναι τα κοχύλια, μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο και έτσι καταλήγεις με πολλή πάστα με λίγη επιφάνεια και σάλτσα/τυρί.
Από γεμιστά έχω ένα φετίχ για τα ραβιόλια.... όχι ότι τα τορτελίνι και κανελόνια μου πέφτουν άσχημα αλλά έχω παιδικές αναμνήσεις από ραβιόλια και δεν ξεπερνιώνται.Πολύ σωστή ιδέα η γευσιγνωστική έρευνα και σύγκριση. Περιμένουμε εντυπώσεις και σχόλια για κάθε μάρκα.
Καλύτερα αν ταΐζεις κόσμο να την κάνεις τυφλή τη μελέτη, δηλαδή όσοι τρώνε να μην ξέρουν τι μάρκα είναι. Αν μπορείς να έχεις και 2+ μάρκες στο ακόμα πιο σωστά. -
Σωστός. Κοίτα γενικά πρόβλημα δεν έχω με τα μακαρόνια, έχω τρέλα όπως έχω πει με όλα τα ζυμαρικά, απλά ρώτησα για να δω διαφορές (έστω και ψιλές). Τα αγαπημένα μου πάντως θα έλεγα ότι είναι τα γεμιστά, θα έλεγα κυρίως όμως τορτελίνια . Γενικά δεν έχω πρόβλημα με τις σάλτσες, αν εξαιρέσουμε τις πιπεριές τις οποίες δεν τις θέλω με τπτ. Οτιδήποτε άλλο σε σάλτσα δεν θα πω όχι. Αγαπημένη καρμπονάρα (πάντα!!!). Οι δικοί μου παίρνουν κυρίως μίσκο, μέλισσα και στέλλα. Τελικά είμαι πίσω ρε παιδιά. Πολλές μάρκες δεν τις έχω δοκιμάσει απ' αυτές που λέτε. Λέτε να χάνω ε?
-
Καρμπονάρα με τι μέσα;
-
Αν δεν έχει κρέμα είναι σαν κάτι ιταλικές συνταγές (φρικτές) που βάζουν στα μακαρόνια κάτι περίεργες σάλτσες και ψάρια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν έχει κρέμα είναι σαν κάτι ιταλικές συνταγές (φρικτές) που βάζουν στα μακαρόνια κάτι περίεργες σάλτσες και ψάρια.Αυγό, μπείκον ή άλλο παρόμοιο λιπαρό αλλαντικό, τριμμένη παρμεζάνα, μπόλικο φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
Η πιο πετυχημένη καρμπονάρα που έχω κάνει ήταν με λεπτοκομμένη χοιρινή παντσέτα ψημένη στον φούρνο και τελειωμένη στο τηγάνι για να ροδοκοκκινίσει-γίνει τραγανή
-
Μακαρόνια θα φάω το πολύ μια φορά την εβδομάδα, συνήθως 1 φορά στις 10 μέρες. Όχι επειδή δεν μου αρέσουν, απλώς δεν θέλω να τα ...ξαναβαρεθώ (το έπαθα σαν φοιτητής όπου τα μακαρόνια ήταν η εύκολη και φτηνή λύση και το... είχα παρακάνει! ).
Σχεδόν πάντα η επιλογή μου είναι τα linguine (και όχι linguini όπως τα μάθαμε στην Ελλάδα! ) και συνήθως Barilla (τα De Cecco είναι για κροίσους τύπου koutsan, εγώ είμαι φτωχαδάκι! ).Τα καλά ζυμαρικά δεν θέλουν πολύ βράσιμο, αν τα παραβράσεις, όλα ίδια μοιάζουν. Αυστηρά al dente βράσιμο λοιπόν και όλη η ιστορία μετά είναι η σάλτσα. Για εμένα που ΔΕΝ τρίβω τυρί επάνω, αλλά προτιμώ να τα συνοδεύω με φέτα (παραξενιά, τι να κάνω; ), η σάλτσα είναι το Α και το Ω στο αν θα βγει ωραίο το πιάτο...
Αποφεύγω τις κόκκινες σάλτσες (εκτός από τα σπαγγέτι με κιμά που θα φάω από τα χεράκια της μαμάς... ) και προτιμώ σάλτσες με βάση λαχανικά (κολοκυθάκια, σπανάκι, μελιτζάνες), μανιτάρια, θαλασσινά, ψάρι, κρασί ή και γάλα καρύδας για πιο εξωτική γεύση (μοιάζει με καρμπονάρα, αλλά στο πιο νόστιμο για εμένα! ).
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ αλλαντικά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο (φυτικό ή ζωϊκό).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχεις χάσει το 1/3 πολύ καλών συνταγών ζυμαρικών.
Καρμπονάρα και Αματριτσιάνα για αρχή. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Η πιο πετυχημένη καρμπονάρα που έχω κάνει ήταν με λεπτοκομμένη χοιρινή παντσέτα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχεις χάσει το 1/3 πολύ καλών συνταγών ζυμαρικών.
Καρμπονάρα και Αματριτσιάνα για αρχή.Το γνωρίζω, αλλά εν τέλει, μάλλον έχω περισσότερη ποικιλία από το μέσο Έλληνα που ξέρει μονάχα τα μακαρόνια με κιμά και την καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος (και όχι με αυγό όπως την κάνουν οι Ιταλοί).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
προτιμώ να τα συνοδεύω με φέτα (παραξενιά, τι να κάνω; ) -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
προτιμώ να τα συνοδεύω με φέτα (παραξενιά, τι να κάνω; )
Φετα σε χοντρα κομματακια απο πανω
Μακαρόνια, πάστα γενικότερα...