-
Ο χρήστης tzanis έγραψε:
...
ειδάλλως θα κάνεις αυτό που κάνω εγώ, δλδ να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο της οικογένειας πάντα υπό δική μου ευθύνη καθώς πληρώ τις προϋποθέσεις να βγάλω δίπλωμα αλλα δεν έχω την οικονομική δυνατότητα πρός το παρόν, αλλά έχω μία κάποια ανώτερη εμπειρία απο τον μέσο οδηγό, χωρίς να θέλω να περιαυτολογώ, καθώς έχω την αγάπη για πολλών ειδών μηχανοκίνητα..... τζανής 18 χρονών καμμένος εκ πανελληνίων....
Τζανή, 18 ετών, καμμένος εκ'πανελληνίων, πρόσεξε γιατί αυτά που γράφεις είναι επικίνδυνα και μάλλον αποτελούν δική σου κοσμοθεωρία για την οδήγηση και μπορεί να σε κάψει πραγματικά.
Και καλό θα ήταν να μην προτρέπεις άλλους να κάνουν τα ίδια επειδή εσύ έχεις δική σου κοσμοθεωρία.Όταν οδηγείς αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα την ευθύνη για ότι και αν συμβεί την έχει και ο κάτοχος του αυτοκινήτου (που ηθελημένα ή όχι, σου έδωσε το αυτοκίνητο ή την μηχανή για οδήγηση).
υ.γ. Και αυτά δεν τα γράφω για να περνά η ώρα, αλλά επειδή έχει τύχει να βιώσω τροχαίο με παλικάρι που δεν είχε δίπλωμα και είχε 'δανειστεί' το αυτοκίνητο της μητέρας του (με ανώτερη εμπειρία και αυτός) και τώρα είναι υπόδικος και αυτός και η μητέρα του, επειδή πήγε και έπεσε πάνω σε παπί με δύο επιβάτες επάνω. Εγώ ήμουν θεατής στο μακελειό και αυτός που κάλεσε τα ασθενοφόρα.
-
Ο χρήστης srint έγραψε:
Τι πρόστιμο υπάρχει για οδήγηση χωρίς δίπλωμα/ ασφάλεια; (εφόσον δεν υπάρχει δίπλωμα δεν βγάζουν ούτε ασφάλεια, έτσι;)
Δεν υπάρχει πρόστιμο. Υπάρχει αυτό:
Σύμφωνα με μαρτυρίες στελεχών της Τροχαίας, σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ανηλίκους που οδηγούν μηχανές μικρού κυβισμού εν γνώσει των γονιών τους. Αυτή η «ανοχή», όταν δεν καταλήγει σε αιματηρά τροχαία, κοστίζει πολύ ακριβά στον παραβάτη καθώς ο ΚΟΚ είναι εξαιρετικά αυστηρός. **«Ο νομοθέτης, πολύ σοφά, την έχει υπαγάγει στις παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα με ποινή φυλάκισης από ένα μέχρι και 12 μήνες. Με το ίδιο πλαίσιο νομικής ευθύνης αντιμετωπίζεται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει λήξει ή έχει ανακληθεί για οποιοδήποτε λόγο. Η Τροχαία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιες περιπτώσεις διότι, εκτός από τις νομικές απαγορεύσεις, η οδήγηση χωρίς δίπλωμα κοστίζει ζωές συνανθρώπων μας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. **Αθ. Κοκκαλάκης.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 010_398579
-
Ο χρήστης tzanis έγραψε:
ειδάλλως θα κάνεις αυτό που κάνω εγώ, δλδ να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο της οικογένειας πάντα υπό δική μου ευθύνη καθώς πληρώ τις προϋποθέσεις να βγάλω δίπλωμα αλλα δεν έχω την οικονομική δυνατότητα πρός το παρόν, αλλά έχω μία κάποια ανώτερη εμπειρία απο τον μέσο οδηγό, χωρίς να θέλω να περιαυτολογώ, καθώς έχω την αγάπη για πολλών ειδών μηχανοκίνητα..
Και εγώ οδηγούσα χωρίς δίπλωμα αλλά τέτοιες βλακείες δεν έλεγα...
Για να είναι δικιά σου η ευθύνη θα πρέπει αν σε πιάσουν ο κάτοχος του αυτοκινήτου να σου κάνει μήνυση για κλοπή. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι πρόστιμο υπάρχει για οδήγηση χωρίς δίπλωμα/ ασφάλεια; (εφόσον δεν υπάρχει δίπλωμα δεν βγάζουν ούτε ασφάλεια, έτσι;)
Σύμφωνα με μαρτυρίες στελεχών της Τροχαίας, σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ανηλίκους που οδηγούν μηχανές μικρού κυβισμού εν γνώσει των γονιών τους. Αυτή η «ανοχή», όταν δεν καταλήγει σε αιματηρά τροχαία, κοστίζει πολύ ακριβά στον παραβάτη καθώς ο ΚΟΚ είναι εξαιρετικά αυστηρός. **«Ο νομοθέτης, πολύ σοφά, την έχει υπαγάγει στις παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα με ποινή φυλάκισης από ένα μέχρι και 12 μήνες. Με το ίδιο πλαίσιο νομικής ευθύνης αντιμετωπίζεται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει λήξει ή έχει ανακληθεί για οποιοδήποτε λόγο. Η Τροχαία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιες περιπτώσεις διότι, εκτός από τις νομικές απαγορεύσεις, η οδήγηση χωρίς δίπλωμα κοστίζει ζωές συνανθρώπων μας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. **Αθ. Κοκκαλάκης.
Όχι φίλε, η οδήγηση δίχως μυαλό κοστίζει ζωές, το δίπλωμα δεν σε κάνει οδηγό, το τι κουβαλάς στο κεφαλάκι σου σε κάνει, δίπλωμα η χωρίς, η βλακεία παραμένει βλακεία. Αν κάποιος ξέρει να οδηγεί και να συμπεριφέρεται σωστά στον δρόμο, δίπλωμα η χωρίς, δεν πρόκειται ποτέ να 'τρακάρει' με πεζούς όπως το παιδί στο παράδειγμα.
Απλώς το δίπλωμα κάποτε σήμαινε και πως ΄ήξερες να οδηγείς, τώρα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, με όλα τα λαδώματα και μπλα μπλα που πέφτουν, και τυφλός να είσαι, δίπλωμα θα πάρεις, τέλος. -
Ο χρήστης srint έγραψε:
Σύμφωνα με μαρτυρίες στελεχών της Τροχαίας, σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για ανηλίκους που οδηγούν μηχανές μικρού κυβισμού εν γνώσει των γονιών τους. Αυτή η «ανοχή», όταν δεν καταλήγει σε αιματηρά τροχαία, κοστίζει πολύ ακριβά στον παραβάτη καθώς ο ΚΟΚ είναι εξαιρετικά αυστηρός. «Ο νομοθέτης, πολύ σοφά, την έχει υπαγάγει στις παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα με ποινή φυλάκισης από ένα μέχρι και 12 μήνες. Με το ίδιο πλαίσιο νομικής ευθύνης αντιμετωπίζεται και όποιος οδηγεί ενώ η άδειά του έχει λήξει ή έχει ανακληθεί για οποιοδήποτε λόγο. Η Τροχαία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιες περιπτώσεις διότι, εκτός από τις νομικές απαγορεύσεις,[b] η οδήγηση χωρίς δίπλωμα κοστίζει ζωές συνανθρώπων μας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. [/b]Αθ. Κοκκαλάκης.
Όχι φίλε, η οδήγηση δίχως μυαλό κοστίζει ζωές, το δίπλωμα δεν σε κάνει οδηγό, το τι κουβαλάς στο κεφαλάκι σου σε κάνει, δίπλωμα η χωρίς, η βλακεία παραμένει βλακεία. Αν κάποιος ξέρει να οδηγεί και να συμπεριφέρεται σωστά στον δρόμο, δίπλωμα η χωρίς, δεν πρόκειται ποτέ να 'τρακάρει' με πεζούς όπως το παιδί στο παράδειγμα.
Απλώς το δίπλωμα κάποτε σήμαινε και πως ΄ήξερες να οδηγείς, τώρα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, με όλα τα λαδώματα και μπλα μπλα που πέφτουν, και τυφλός να είσαι, δίπλωμα θα πάρεις, τέλος.Ποσο προβλεψιμος.
Το διπλωμα σε κανει νομιμο για κυκλοφορια.Τελος. -
Μπορείς να λες ό,τι θες. Η ουσία είναι μία: παρανομείς εφόσον οδηγείς στερούμενος διπλώματος. Αν εμπλακείς σε ατύχημα με τραυματισμό από την άλλη πλευρά (π.χ. παιδάκι που θα σου πεταχτεί ξαφνικά) , έχεις καταστραφεί οικονομικά... Θα πληρώνεις τον τραυματία (ή τους συγγενείς του) μέχρι την ημέρα που θα αφήσεις το μάταιο τούτο κόσμο...
-
αφου ο τυπος ειναι μειωμενης αντιληψης και δεν τα πιανει, τι καθεστε και ασχολειστε μαζι του?
Ο καθ' ενας λεει οτι μαλακια του κατεβει, δεν κοστιζει τιποτα! -
Ο χρήστης srint έγραψε:
Απλώς το δίπλωμα κάποτε σήμαινε και πως ΄ήξερες να οδηγείς, τώρα μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, με όλα τα λαδώματα και μπλα μπλα που πέφτουν, και τυφλός να είσαι, δίπλωμα θα πάρεις, τέλος.Αυτά που γράφεις τα πιστεύεις πραγματικά;
Εγώ είμαι σίγουρος ότι απλά όλα αυτά τα γράφεις και τα πιστεύεις, για να κάνεις τελικά αυτό που θέλεις.
Δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα. Δηλαδή οδήγηση χωρίς δίπλωμα.Αν πραγματικά αυτά τα πιστεύεις, τότε θα τα πεις και στον 'Τροχαίο' αν σε σταματήσει και θα τα υποστηρίξεις θερμά, όπως κάνεις και τώρα.
Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.
-
Ναι, το ότι το δίπλωμα δεν σε κάνει οδηγό, αλήθεια είναι. Δηλαδή οι υπόλοιποι πιστεύετε ότι όποιος παίρνει δίπλωμα, την στιγμή που το παίρνει στα χέρια του, αυτομάτως μαθαίνει να οδηγεί/γίνεται καλός οδηγός;
Οι πιο πολλοί δεν ξέρουν καν τα βασικά, π.χ την διάβαση πεζών. Έχει τύχει και να τσακωθώ με οδηγούς που δεν σταμάτησαν καθώς περνούσα την διάβαση πεζών με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα μου. Και να λες, διάβασε κ.ο.κ, και να σε λέει και μαλάκα που πέρασες δικαιωματικά από την διάβαση... Μην μιλήσω για τα 'καημένα' παιδάκια που σκοτώνουν/σκοτώνονται λόγω μέθης/κόντρες/σούζες/παραβίαση σηματοδότη/απλή βλακεία, έχοντας δίπλωμα.
Το θέμα μου επίσης δεν είναι η οδήγηση γενικώς χωρίς δίπλωμα, οπότε ας κοιτάξουν κάποιοι άλλοι την ικανότητα αντίληψης τους, εγώ για την γειτονιά μου μίλησα.
Και επίσης για όσους λένε για τραυματίες και νεκρούς, ποιος πεθαίνει ρε αν πέσει από μηχανάκι με 20 χλμ. ;
Και να πέσω επίτηδες, δεν πεθαίνω. Και σε άλλον να πέσω, δεν θα πεθάνει, αν και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είσαι πολύ καμένος να μην προλάβεις να πατήσεις φρένο με τέτοια ταχύτητα, η να είναι πολύ καμένος ο άλλος να περάσει απότομα/στο άκυρο τον δρόμο (αν είναι πεζός) όταν ακούει το δίχρονο από το παραπέρα τετράγωνο. Οπότε σταματήστε τα δραματικά, ακόμη και να γίνει κάτι, είτε σε πεζό πέσω είτε σε αμάξι είτε μόνος μου στο ίσωμα, σκοτωμός δεν γίνεται.
Και εντάξει, καταλάβαμε, οδήγηση χωρίς δίπλωμα δεν δικαιολογείται ούτε στα όρια της γειτονιάς σου, το θέμα τι το συνεχίζετε;
Πάω να κλέψω καμία τράπεζα να βγάλω τα λεφτά του διπλώματος να ησυχάσω. -
Δεν υπάρχει επιλογή: χωρίς δίπλωμα δεν οδηγάς, όσο 'καλά' και να ξέρεις ή να νομίζεις πως ξέρεις.
Σε όποιο δρόμο, με όποια ταχύτητα, με όποιο μέσο.
Έχουμε φτάσει να αμφισβητούμε τα πλέον βασικά και αυτονόητα... -
Επίσης: αν πέσεις σε πεζό με 20χαω μπορεί να τον σκοτώσεις (αρκεί να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι).
edit: Γνωρίζω περίπτωση ανθρώπου στη γειτονιά μου που πέθανε μετά από ένα 'αθώο' χτυπημα από ποδήλατο -όντας πεζός- από εσωτερική αιμορραγία.
Επίσης Νο2: έχει τύχει να σκοτωθεί μοτοσυκλετιστής σταματημένος, καθώς είχε βγάλει το κράνος, γλίστρησε το πόδι του και έσκασε με το κεφάλι στη γωνία του πεζοδρομίου.
Επίσης νο3: αν πέσει κανείς πάνω σου και φταίει θα σου ζητήσει η ασφαλιστική του και τα ρέστα, καθώς κανονικά δε θα επρεπε να εισαι εκει, εφόσον δεν εχεις διπλωμα.
Είναι και άλλα, αλλά βαριέμαι τώρα...
Έχεις πολλά να μάθεις πάντως ακόμα για το τι μπορεί να συμβεί στο δρόμο και αυτό στο λέω καθαρά φιλικά, καθόλου επικριτικά. -
Ο χρήστης srint έγραψε:
Πάω να κλέψω καμία τράπεζα να βγάλω τα λεφτά του διπλώματος να ησυχάσω.
Σου εχω καλυτερο! Αφου απ' οτι φανεται την εχεις κανει λαστιχο, πηγαινε τον κοπο σου σε καμμια τραπεζα σπερματος!
Λογικα, δεν θα σου παρει πολυ χρονο για να μαζεψεις το ποσον που θες!
Μετα θα μπορεις να το τριψεις στη μουρη ολων!!
και θα το εχεις παρει και με τον κοπο σου!! -
Αν σε πιάσουν χωρίς δίπλωμα/ασφάλεια (φαντάζομαι κ κράνος), θα πρέπει να σε σκίσουν κανονικά!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Σου εχω καλυτερο! Αφου απ' οτι φανεται την εχεις κανει λαστιχο, πηγαινε τον κοπο σου σε καμμια τραπεζα σπερματος!
και θα το εχεις παρει και με τον κοπο σου!!Εγώ λέω να σου φέρω και ένα ποτηράκι να δροσιστείς από την 'σοδειά' μου, τώρα που είναι καλοκαίρι, δώρο απ'το κατάστημα.
Κοίτα να μάθεις να μιλάς πρώτα, και μετά απάντα πάντως, θες να πεις κάτι, καν'το κόσμια, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Μου μπήκατε πίσω από μια οθόνη και γράφεται μαλακίες.
Μία ερώτηση έκανα σε ανοιχτό forum, είτε απαντάς είτε ανοίγεις άλλο topic, ειρωνεία και δούλεμα στους δικούς σου. -
Ο χρήστης srint έγραψε:
και θα το εχεις παρει και με τον κοπο σου!!Εγώ λέω να σου φέρω και ένα ποτηράκι να δροσιστείς από την 'σοδειά' μου, τώρα που είναι καλοκαίρι, δώρο απ'το κατάστημα.
Κοίτα να μάθεις να μιλάς πρώτα, και μετά απάντα πάντως, θες να πεις κάτι, καν'το κόσμια, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Μου μπήκατε πίσω από μια οθόνη και γράφεται μαλακίες.
Μία ερώτηση έκανα σε ανοιχτό forum, είτε απαντάς είτε ανοίγεις άλλο topic, ειρωνεία και δούλεμα στους δικούς σου.υποθετω οτι εχεις δοκιμασει την 'σοδεια' σου και ειναι δροσερη στο στομα σου?
διοτι η κοινη λογικη (ειναι κατι που δεν εχεις, μην δινεις σημασια) λεει οτι ειναι σε θερμοκρασια (σχεδον) σωματος!
οσο για την προσφορα σου, θα παω πασσο, ευχαριστω!
Βλεπω οτι δεν εχεις το περιθωριο να σπαταλησεις ουτε σταγονα! -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Επίσης νο3: αν πέσει κανείς πάνω σου και φταίει θα σου ζητήσει η ασφαλιστική του και τα ρέστα, καθώς κανονικά δε θα επρεπε να εισαι εκει, εφόσον δεν εχεις διπλωμα.
Αυτο δεν ισχυει παντα, το εχουμε δει κ εχουν υπαρξει κ αποφασεις.
Προς ολους: απο κει κ περα πρεπει κ οι μεν κ οι δε να καταλαβαινετε τι λεει ο αλλος, γιατι αυτο που κανετε τωρα ειναι να απαντατε σε αυτο που θα θελατε να εννοει ο αλλος, ωστε να πειτε τα δικα σας. Ισχυει οτι το διπλωμα δεν κανει τον οδηγο κ οτι η μη κατοχη διπλωματος δεν καθιστα τον αλλο αυτοματα επικινδυνο, ή χειροτερο οδηγο απο αλλους χιλιους τυχαιους που εχουν διπλωμα.
-
Να και ένας που κατάλαβε τι εννοούσα!!
Έτσι είναι, το δίπλωμα δεν σε κάνει οδηγό, αλλά είναι και αυτό πανάκριβο, ειδικά εδώ στην Αθήνα.
Λέω να το βγάλω πουθενά αλλού μαζί με τις διακοπές μου...
Εκτός αν ξέρει κανείς σχολή από την οποία ΟΛΟ το δίπλωμα (μαθήματα/παράσταση/μπλα μπλα) να είναι γύρω στα 300-400 ευρώ.
Αν ξέρει κανείς, pm. -
Ο χρήστης srint έγραψε:
Ναι, το ότι το δίπλωμα δεν σε κάνει οδηγό, αλήθεια είναι. Δηλαδή οι υπόλοιποι πιστεύετε ότι όποιος παίρνει δίπλωμα, την στιγμή που το παίρνει στα χέρια του, αυτομάτως μαθαίνει να οδηγεί/γίνεται καλός οδηγός;
Οι πιο πολλοί δεν ξέρουν καν τα βασικά, π.χ την διάβαση πεζών. Έχει τύχει και να τσακωθώ με οδηγούς που δεν σταμάτησαν καθώς περνούσα την διάβαση πεζών με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα μου. Και να λες, διάβασε κ.ο.κ, και να σε λέει και μαλάκα που πέρασες δικαιωματικά από την διάβαση... Μην μιλήσω για τα 'καημένα' παιδάκια που σκοτώνουν/σκοτώνονται λόγω μέθης/κόντρες/σούζες/παραβίαση σηματοδότη/απλή βλακεία, έχοντας δίπλωμα.
Το θέμα μου επίσης δεν είναι η οδήγηση γενικώς χωρίς δίπλωμα, οπότε ας κοιτάξουν κάποιοι άλλοι την ικανότητα αντίληψης τους, εγώ για την γειτονιά μου μίλησα.Έχεις απόλυτο δίκιο φιλαράκι. Όταν λοιπόν είναι τόσο άσχετοι όσοι έχουν πάρει δίπλωμα, φαντάσου πόσο κρετίνοι είναι όσοι οδηγούν χωρίς να έχουν καταφέρει καν να πάρουν δίπλωμα! Αμοιβάδα λέμε!
Και επίσης για όσους λένε για τραυματίες και νεκρούς, ποιος πεθαίνει ρε αν πέσει από μηχανάκι με 20 χλμ. ; Και να πέσω επίτηδες, δεν πεθαίνω.
Η πολλή σε κάνει αθάνατο, σαν τον Highlander ένα πράγμα;
-
Ώς νέο μέλος στο παρόν φόρουμ μπορώ να πώ πως είστε αρκετά επικριτικοί.. whatever όλες οι κριτικές δεκτές..
ελπίζω πώς ότι είχα να πώ επί του θέματος το είπα στο ποστ που έγραψα στην αρχή, και ας τελικά φαίνεται πώς νομικά αυτα που λέω είναι λάθος, ώς ένα σημείο παντα.όσον αφορά τις τιμές εγώ εδώ κοζάνη που μένω, οι τιμές που ρώτησα ώς πακέτο μηχανή αμάξι ολική τελική τιμή 5.5 κατοστάρικα με την προϋπόθεση ότι θα κάνω λιγότερες ώρες απο τις στάνταρ που πρέπει. ψάξτε το γενικά με τις τιμές γτ λόγω κρίσης και λόγω ανταγωνισμού μπορούν να πέσουν εύκολα.
-
Το δίπλωμα είναι η απόδειξη σε τριτους, ότι κατέχεις τον KOK και τις μινιμουμ γνώσεις οδήγησης για να κυκλοφορήσεις σε δημόσιο δρόμο. (και στην ασφαλιστική για να σε ασφαλίσει)
Πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να αποδείξει ότι δεν είναι επικίνδυνος.
Σε περίπτωση ελεγχου ή ατυχήματος θα έδινε επιτόπου εξετασεις του ΚΟΚ και της οδήγησης;
Και με ποιό τρόπο θα μπορούσαν να αποκλειστούν από την κυκλοφορία, ώστε να μην δημιουργούν ατυχήματα, οι άσχετοι που δεν πληρούν ούτε καν αυτές τις προυποθέσεις;
Ορθώς είναι αυστηροί σε αυτό.
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα