-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Eγω δεν κατααβαινω ενα πραγμα, το οποιο δεν καταλαβα ουτε στις προηγουμενες εκλογες...
Γιατι δεν θελει ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνησουν ολοι μαζι και θελει η μονος του την εξουσια η να ειναι μονο αντπολιτευση?Γιατί έχουν αντίθετα προγράμματα.
Συγκυβερνείς με αυτούς που συμφωνούν.Δεν θέλει και πολύ σκέψη.
+1.
Το αυτονόητο δηλαδή. Απορώ γιατί δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό.
Ναι οτι εχουν αντιθετα προγραμματα ειναι κατανοητο αλλα παντα υπαρχει η χρυση τομη (οπως πχ τις τελευταιες μερες ελεγε περι παραμονης της Ελλαδας στο ευρο κλπ), και παντα πρεπει να βαζουμε νερακι στο κρασι μας γιατι εδω δεν κρινεται το μελλον ενως κομματος αλλα ο μελλον μιας ολοληρης χωρας.
Απο εκει και περα, αν ειναι μεσα στην κυβερνηση σε οποιοδηποτε ποστο ειναι παντα καλυτερο γιατι μπορει απο το ποστο το δικο του να παρει καποια αποφαση η να πιεσει για καποια προταση. Απο την πλευρα της αντιπολιτευσης ομως πολυ φοβααι μην δουμε το στυλ που ειχε τοσα χρονια μεσα στην βουη, με αποχωρησεις, με οχι γνικοτερα χωρις να δικαιολογουνε την αποφαση αυτη η ακομα χειροτερα χωρις να προτεινουν λυση.(κατα την γνωμη μου παντα) Για αυτο και ρωταω....
Όπως το νερωμένο κρασί δεν πίνεται, έτσι και η νερωμένη πολιτική είναι μια αηδία. Όταν είσαι κάθετα αντίθετος με κάποιον, δεν μπορείς να συνεργαστείς μαζί του. Όταν ο Σαμαράς θα κάνεις πίπες στους δανειστές και ο Αλέξης αντάρτικο στη Μανταμέρκελ πως θέλεις να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι καν;
@manosk: Από που προκύπτει ότι ΣΥΡΙΖΑ = Αρμαγεδών στους δρόμους;
Μιας και εισαι στρατιωτικος. Πες μου ποτε ενα ανταρτικο ποτε λειτουργει καλυτερα?
Οταν παει να κανει οτι κανει μονο του η και οταν εχει βοηθεια απο το οργανωμενο στρατευμα? και το αντριστροφο φυσικα. Αν δεν δουλευουν μαζι και ο ενας κοιταει να εξουδετερωσει τον αλλον μαλλον η επιχειρηση δεν θα εχει επιτυχια.(ανταρτικο = αντιπολιτευση, οργανωμενο στρατευμα = κυβερνιση).Αφού θέλεις να μιλήσουμε με στρατιωτικούς όρους ας το κάνουμε.
Όταν ο ΑΝΣΚ (ΑΝτικειμενικός ΣΚοπός) δύο μαχόμενων δυνάμεων διαφέρει, οποιαδήποτε συνεργασία μειώνει τις πιθανότητες και των δύο να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει καθότι δημιουργείται απλά κατακερματισμός δυνάμεων και αποπροσανατολισμός από τον τελικό σκοπό του καθενός. Μόνο όταν υπάρχει κοινός ΑΝΣΚ έχει νόημα μια συντονισμένη επιχείρηση από διαφορετικές δυνάμεις.
Συνονοματε δεν υποτιθεται οτι ο αντικειμενικος σκοπος και των δυο ειναι να σωσουν την χωρα? Απλα ο τροπος διαφερει. Τι καλυτερο λοιπον απο το να υπαχουν συζητησεις και συντονισμενη προσπαθεια απο ολα τα μερη διδοντας αρμοδιοτητες σε ολους (και στους ανταρτες και στο συντονισμενο στρατευμα) απο το να εχει τους ανταρτες και το στρατευμα να πολεμανε πρωτα μεταξυ τους και μετα με τον εχθρο. Δεν λεμε διαφορετικα πραγματα. Το θεμα ειναι οτι εγω θεωρω και οτι και οι δυο εχουν κοινο σκοπο (σωτηρια της χωρας) με διαφορετικο τροπο λυσης ενω εσυ πιστευεις οτι εχουν διαφορετικο. Δηλαδη οτι ο ενας θελει την σωτηρια της χωρας ενω ο αλλος οχι.
-
Η οδηγία για τα ψηφοδέλτια από ότι ξέρω είναι με τυχαία σειρά και έτσι δίνονται πάντα από ότι έχω δει.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Εφ οσον λοιπον πει της γενικευμενης βιας τα εχεις πει πολλακις, τοτε γιατι παραπονιεστε οταν η ΧΑ δερνει τους πακιστανοινδους? Αυτο δεν οδειγειται απο την διαρκως οξυνση των κοινωνικων αντιθεσεων στην ενταση της κοινονικης πιεσης και αδικιας?
ναι.
Το ένα πως αναιρεί το άλλο;Δεν ειπα οτι το αναιρει. Ειπα οτι εφ οσον και αυτο δημιουργειται για τον ιδιο λογο που δηιουργουντε και οι καταστροφες δημοσιας η ιδιωτικης περουσιας, γιατι παραπονιουντε μονο στις περιπτωσεις των δευτερων.
Αυτη την απαντηση αραγε θα μπορουσες να την δωσεις κοιτοντας στα ματια τις οικογενειες των θυματων της μαρφιν? Τα θυματα ξυλοδαρμων απο αριστεριστες η αναρχικα στοιχεια η φαστικα στοιχεια? Τους απλους πολιτες που βεπουν τις περιουσιες τους να καταστρεφοντε και να λεηλατουντε?
ναι
Τα θύματα ξυλοδαρμών από αριστεριστές πρέπει να τα βρούμε πρώτα όμωςΜην εθελοτυφλουμε. Υπαρχουν ξυλοδαρμοι απο αριστεριστες αλλα δεν δινεται εκταση σε αυτα τα γεγονοτα. Επισεις αν ειδες δεν μιλαω μονο γα ξυλοδαρμους αλλα και για λεηλασιες και καταστροφες. Ουτε αυτες θες να μου πεις δημιουργουντε απο αριστεριστες η εστω υποτιθεμενους αριστεριστες? Δηλαδη οποτε λεμε για αριστερα και επισοδειο ειναι ολοι προβοκατορες και πρακτορες ενω αν ειναι απο αλλη πλευρα τοτε μιλαμε για φασισμο, και κατακριταιες ακραιες συμπεριφορες?
Οκ. Εστω οτι εχεις δικιο στο σκεπτικο σου. (συζητηση κανουμε αλλωστε). Να σου θυμησω ομως μερικα γεγονοτα. Δεν κανει την δουλεια της η αστυνομια και δεν επιτηθειτε για να μην προκαλεσει (εχει γινει πολλακις) σπανε το κεντρο τα μαγαζια κλπ και ολοι λενε που ειναι η αστυνομια που δεν μας προφυλασει κλπ. Βγαινει η αστυνομια να καταστειλει τις ταραχες, γιατι μας ψεκαζουνε γιατι μας βαρανε, φασιστες κλπ κλπ. Μηπως λοιπον πρεπει να αποφασησουμε τι θελουμε?
αυτά δεν είναι γεγονότα. Αυτά είναι μια δική σου οπτική, την οποία εγώ δε συμμερίζομαι ποσώς.
Εγώ δεν έχω κάποια αμφιθυμία στο τι θέλω.Δεν ειναι μονο δικη μου οπτικη. Ειναι γεγνοτα... Π.Χ τοτε με την δολοφωνια του Αλεξη. Φωναζανε ολοι τους αστυνομικους γουρουνια δολοφονους και πεταγανε πετρες και τους διωχνανε κλπ και δεν ενεμπλεκονταν την πρωτη και δευτερη μερα μην εξαγριωσουν παραπανω τον κοσμο. Οταν ομως ξεκινησαν οι λεηλασιες και οι καταστροφες ξεκινησαν ολοι να τρεχουν και να λενε στα καναλια που ειναι η αστυνομια να κανει την δουλεια της. Ετυχε και ημουν Ελλαδα τοτε για ενα meeting και τα εζησα. Μονιμος το ιδιο πραγμα γινεται. Δες δηλωσεις αυτων των κατασταματαρχων που τους σπανε και καινε τα μαγαζια καθε φορα να δεις τι λενε.
Ε τοτε τι κατεβαινεις αφου ειναι 99% σιγουρο οτι θα πεσουν χημικα και ξυλο? Αλλιως επειδη εχεις το δικαιωμα να διαμαρτυρηθεις προφυλαξε την πορεια σου και αμα δεις κατι οτι παει να ξεφυγει η φυγε η βοηθα την αστυνομια στο εργο της.
Βάζω αυτά που πιστεύω και αυτά για το ποία θέλω να stand by πάνω από τη σωματική μου ακεραιότητα.
Και καλα κανεις και διαδυλωνεις. Στο ξαναλεω. Αλλα παλι δεν μυ απαντας. Εφ οσον πας ΜΟΝΟ για να διαμαρτυρηθεις γιατι δεν προφυλασεις και την πορεια / διαμαρτυρια σου απο τα ταραχοποια στοιχεια τα οποια ειναι σιγουρο οτι θα προκαλεσουν την αντιδραση των αστυνομικων με τα χημικα και το ξυλο
Αυτό ουδέποτε εμπόδισε τα ΜΑΤ να κάνουν το 'έργο τους' που -όπως σου έγραψα- καθόλου δεν συνάδει με αυτό που νομίζεις εσύ ως έργο τους.
Το εργο το ΜΑΤ αν εχω καταλαβει καλα σε ολο τον κοσμο ειναι η καταστολη σε περιπτωση βιαιης εξεγερσης (και τα εισοδεια και τα σπασιματα και οι φωτιες ειναι ενα ειδος βιας). Αν δεν υπαρχουν βιαια ξεσπασματα δεν θα επρεπε να υπαρχει βιαια αντιδραση. Αλλα εδω μαλλον οι γνωμες μας συγκλινουν. Η δικια μου ειναι και οι δυο πλευρες του γαμανε την μανα και απο τις δυο πλευρες.
Όποιος όμως νομίζει ότι τα πράγματα μπορούν να πηγαίνουν κατά διαόλου και η κοινωνία να κοιτά αμέριμνη την φθίνουσα καθημερινότητά της, είναι απλώς ανιστόρητος.
Αυτη την τελευταια σου προταση δεν την καταλαβα. Μπορεις να μου την εξηγησεις λιγο?
Η ιστορία δείχνει ότι όσο αυξάνεται η κοινωνική πίεση και αδικία, μειώνεται η 'κοινωνική ειρήνη'.
Αν θες να αποκαταστήσεις την κοινωνική ειρήνη, πρέπει να αποκαταστήσεις την κοινωνική δικαιοσύνη.Η ιστορια δειχνει πολλα φιλε μου. Στο χερι μας ειναι να κατσουμε να την αναλυσουμε χωρις χρωματισμους και χωρις συναισθηματισους. Αλλα παντα μα παντα κοιταμε και καταλαβαινουμε οτι μας συμφερει.
Σε αυτο λοιπον που λες εχεις δικιο. Οντως η ιστορια δειχνει οτι οσο αυξανεται η κοινωνικη αδικια και η πιεση τοσο μειωνεται η κοινωνικη ειρηνη. Αλλα εχουμε δει και πολλες φορες η κοινωνικη δικαιωσινη δεν απονεμεται στην Ελλαδα κυριως λογο της επεμβασεις πολιτικων συνιστοσων απο ολα τα χρωματα. Αν εσυ βεβαια θεωρεις δικαιολογημενες τις πραξεις οι οποιες οφειλοντε οδειγειται απο την διαρκως οξυνση των κοινωνικων αντιθεσεων στην ενταση της κοινονικης πιεσης και αδικιας τοτε θα επρεπε να θεωρεις πως γινεται να πιστευεις στην δικαιοσυνη οταν εσυ (ο καθε εσυ, γενικα μιλαω) πολεμας την αστυνομια στο να κανει την δουλεια της η οταν αφηνεις πολιτκους να ελευθερουν πχ συλληφθεντες της παραταξης που υποστιριζεις ενω συγχρονος ζητας την δικαιοσυνη για ολους τους αλλους την αντιθετης παραταξης.ΗΑΝΝΙ
θελουμε η δικαιοσυνη να λειτουργει και να ειναι αυστηρη αλλα μονο για τους αλλους και ποτε για μας...για μας παντα θελουμε να την ξεχυλωνουμε οπως βολευευι τον κολο μας...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η οδηγία για τα ψηφοδέλτια από ότι ξέρω είναι με τυχαία σειρά και έτσι δίνονται πάντα από ότι έχω δει.ευχαριστω για την απαντηση.
μπορω ομως να το δω καπου γραπτως με επισημο τροπο? -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Η οδηγία για τα ψηφοδέλτια από ότι ξέρω είναι με τυχαία σειρά και έτσι δίνονται πάντα από ότι έχω δει.
ευχαριστω για την απαντηση.
μπορω ομως να το δω καπου γραπτως με επισημο τροπο?Γίνεται υπόμνηση στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που
διανέμουν τα ψηφοδέλτια:
[...]
δ.- Ότι (προς αποφυγή έντασης και καχυποψίας) πρέπει να τηρείται
εναλλασσόμενη σειρά διανομής των ψηφοδελτίων (κυκλικώς) ή, με άλλες
λέξεις, να μη δίδεται πάντοτε πρώτο το ψηφοδέλτιο του ίδιου Συνδυασμού,
αλλά τα ψηφοδέλτια να εναλλάσσονται κυκλικώς.Απο εδω:
http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Anako ... ODIGOS.pdf -
ευχαριστω!
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Αυτη την απαντηση αραγε θα μπορουσες να την δωσεις κοιτοντας στα ματια τις οικογενειες των θυματων της μαρφιν? Τα θυματα ξυλοδαρμων απο αριστεριστες η αναρχικα στοιχεια η φαστικα στοιχεια? Τους απλους πολιτες που βεπουν τις περιουσιες τους να καταστρεφοντε και να λεηλατουντε?
ναι
Τα θύματα ξυλοδαρμών από αριστεριστές πρέπει να τα βρούμε πρώτα όμωςΜην εθελοτυφλουμε. Υπαρχουν ξυλοδαρμοι απο αριστεριστες αλλα δεν δινεται εκταση σε αυτα τα γεγονοτα. Επισεις αν ειδες δεν μιλαω μονο γα ξυλοδαρμους αλλα και για λεηλασιες και καταστροφες. Ουτε αυτες θες να μου πεις δημιουργουντε απο αριστεριστες η εστω υποτιθεμενους αριστεριστες? Δηλαδη οποτε λεμε για αριστερα και επισοδειο ειναι ολοι προβοκατορες και πρακτορες ενω αν ειναι απο αλλη πλευρα τοτε μιλαμε για φασισμο, και κατακριταιες ακραιες συμπεριφορες?
Μόνο ξυλοδαρμούς;
Εύκολο.Σπάνε καταστήματα, τα καίνε, ότι θέλεις (και με κόσμο μέσα, δεν έχουν πρόβλημα να κάψουν κόσμο).
Μερικές φορές προειδοποιούν, όταν είναι ειρηνική διαδήλωση.
Για παράδειγμα έχουν εκδώσει μανιφέστο ότι ΟΛΗ η αγορά θα είναι κλειστή γιατί θα κάνουν πορεία.
Αν κάποιος έχει ανοιχτό μαγαζί, οι προπομποί του λένε 'κλείστο αμέσως γιατί θα το σπάσουμε'. -
....με την σειρα που καθοριζεται στην προκυρηξη προς αποφυγει παρεξηγησεων...'
'πρεπει να τηρειται αναλλασομενη σειρα διανομης ψηφοδελτιων (κυκλικως)...'αυτο βαζω στοιχημα οτι σε πολλες περιπτωσεις δεν τηρειται
-
Ωραίος ο Τσίπρας. Πετάει το μπαλάκι στους 'μνημονιακούς', αυτός επιμένει να κάτσει αντιπολίτευση και να περιμένει. Σου λέει, που θα πάει, σε 3 μήνες θα τα κάνει πουτ@ν@ ο Σαμαράς και το 50% έρχεται....γιατί να μπλέκω τώρα?
-
'πρεπει να τηρειται αναλλασομενη σειρα διανομης ψηφοδελτιων (κυκλικως)...'αυτο βαζω στοιχημα οτι σε πολλες περιπτωσεις δεν τηρειται
Κι εγώ πως τηρείται Γενικά ο ΔΑ είναι εκεί για να γίνει σωστά η διαδικασία.
http://www.dsanet.gr/.../PRAKTIKOS_ODIGOS.pdf
Διάβασε όλο τον οδηγό και θα καταλάβεις το γιατί...
Υ.Γ. Αν υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν το πρώτο κόμμα που βλέπουν μπροστά τους είναι άξιοι της μοίρας τους.
Υ.Γ2 Όσες φορές ψήφισα ψήφιζα με όλη την οικογένεια. Πάντα τα ψηφοδέλτια ήταν με διαφορετική σειρά -
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Ωραίος ο Τσίπρας. Πετάει το μπαλάκι στους 'μνημονιακούς', αυτός επιμένει να κάτσει αντιπολίτευση και να περιμένει. Σου λέει, που θα πάει, σε 3 μήνες θα τα κάνω πουτ@ν@ και το 50% έρχεται....γιατί να μπλέκω τώρα? -
Ωραίος ο Τσίπρας. Πετάει το μπαλάκι στους 'μνημονιακούς', αυτός επιμένει να κάτσει αντιπολίτευση και να περιμένει. Σου λέει, που θα πάει, σε 3 μήνες θα τα κάνω πουτ@ν@ και το 50% έρχεται....γιατί να μπλέκω τώρα?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κι εγώ πως τηρείται Γενικά ο ΔΑ είναι εκεί για να γίνει σωστά η διαδικασία.
http://www.dsanet.gr/.../PRAKTIKOS_ODIGOS.pdf
Διάβασε όλο τον οδηγό και θα καταλάβεις το γιατί...
Υ.Γ. Αν υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν το πρώτο κόμμα που βλέπουν μπροστά τους είναι άξιοι της μοίρας τους.
Υ.Γ2 Όσες φορές ψήφισα ψήφιζα με όλη την οικογένεια. Πάντα τα ψηφοδέλτια ήταν με διαφορετική σειρά- συμφωνω (οπως αξιοι της μοιρας τους ειναι και οσοι το κανουν επιτηδες και βαζουν συγκεκριμενα πανω)
- εχω ακριβως αντιθετο συμβαν....
- στην περιπτωση μου αλλα και σε αλλες 2 ο ΔΑ δεν ελεγχε τον τροπο διανομης των εντυπων
δεν υπαρχει λογος να συνεχισουμε ...ειχα μια απορεια κμε βοηθησαν να την λυσω με τον πιο σωστο τροπο
-
Σε ενημέρωση είπαν να εναλάσσουν τα περισσότερο γνωστά/μεγάλα κόματα και να μην δίνουν τα εντελώς άγνωστα πρώτα-πρώτα για να μην νομίζουν ότι προωθούν κάποιο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα έχω ξαναπεί. Δουλεύω ως ενοικιαζόμενος υπάλληλος (outsourcing). Δεν ανήκω στη ΔΕΚΟ, δεν έχω σχέση με το οργανόγραμμά της, δεν έχω προνόμια. Έναν ξερό μισθό και τίποτα άλλο.
Μην με ρωτήσεις γιατί μία ΔΕΚΟ παίρνει outsoursing. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι.
Χωρίς πάντως τις outsourcing υπηρεσίες μάλλον η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ θα είχε ήδη βαρέσει φαλιμέντο.Θα πω στους εργολαβικούς εδω πέρα να συστήνονται ως αουτσόρσινγκ. Ειναι σαφως πιο σικ από το να λενε 'εργολαβικός'
-
Πωπω γκρίνια! Η Ελλάδα σώθηκε παιδιά, χαρείτε!
Δεν φτάνει που σας κάνει την χάρη ο Αλέξης να μην μει στην κυβέρνηση, γκρινιάζετε κιόλας.
-
εδω βλεπουμε το νεο οχημα του μιχαλολιακου
-
Eιναι πραγματικά ασύλληπτο σε διλημματικές εκλογές να υπάρχει έστω και σκέψη για συμμετοχή σε κυβέρνηση του 'χαμένου'. Υπήρχε δίλημμα ή οχι ρε παιδια;
Το ΚΚΕ ζει ξανά το 1991 και αποδεικνύεται περίτρανα ότι το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν γνήσια κομμουνιστικό και ιδεολογικά καθαρό ΚΚΕ είναι το 4,5% του ελληνικού πληθυσμού (4,54 τότε). Η συζήτηση ελπίζω να ανοίξει και να παρθούν αποφάσεις, γιατί αν είναι να πάρει άλλα 20 χρόνια να το διπλασιάσει και να ξαναπάει εκεί σε ένα μήνα, το γαμήσαμε και ψόφησε. Ή θα αρχίσει να πείθει (προφανώς εξηγώντας τα πράματα καλύτερα) ή συνεχίζει έναν αγώνα που μοιάζει άσκοπος (δηλαδή γίνεται αριστερίστικο κατά Λένιν)
-
Έλα ντε. Τι ασχολούνται να ρωτάνε τον χαμένο; Και γιατί ν' ασχολιότανε μαζί τους ο Τσίπρας, αν έβγαινε πρώτος;
Είπαμε, η αντιπολίτευση χρειάζεται, δεν έχει νόημα να κυβερνάνε όλοι μαζί σαν κολλητάρια που βγήκαν για μπύρες.
-
@greo
Αν μου επιτρέπεις, δεν μπορεί να πείσει με Παπαρήγα και 20 χρόνια τα ίδια και τα ίδια και ύμνους στο Στάλιν και το Ζαχαριάδη.
Εκλογές 2012 The Day after Tomorrow [#4]