-
Καλησπέρα.Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο,ο ιδιοκτήτης του μου είπε ότι ειναι άδειας του 2009, αλλά θέλω να σιγουρευτώ ότι λέει αλήθεια πρωτού το αγοράσω.Από οσο ξερω μπορει να βρεθει η ηλικια ενος αυτοκινήτου από την πινακίδα του...Η πινακιδα του ειναι ΙΕΙ. Μπορει να με διαφωτησει καποιος τι ηλικιας ειναι το αυτοκινητο?
-
Δεύτερο τρίμηνο του 2005 από νότια Αθήνα (διεύθυνση Αλίμου) δόθηκε το ιει.
Sent from my ST18i
-
Ο χρήστης DrHouse έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο ΕΕΕ333 ότι η πινακίδα είναι από την Λιθουανία. Νομίζω ότι το δεύτερο γράμμα L αναφέρεται σε γεωγραφικό διαμέρισμα, στην περίπτωσή μας KLAIPEDA. Εάν όντως είναι έτσι τότε η πινακίδα χρονολογείται προ του 2004. Τα αποκαλυπτήρια της σημαιούλας θα μας λύσουν την απορία.
-
Ο χρήστης dg57 έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο ΕΕΕ333 ότι η πινακίδα είναι από την Λιθουανία. Νομίζω ότι το δεύτερο γράμμα L αναφέρεται σε γεωγραφικό διαμέρισμα, στην περίπτωσή μας KLAIPEDA. Εάν όντως είναι έτσι τότε η πινακίδα χρονολογείται προ του 2004. Τα αποκαλυπτήρια της σημαιούλας θα μας λύσουν την απορία.
Από το 2004 και μετά έχουν καταργηθεί,που το μεσαίο γράμμα δήλωνε το γεωγραφικό διαμέρισμα, και οι πινακίδες με την σημαιούλα της Λιθουανίας έχει αντικατασταθεί από την Ευρωπαϊκή σημαία,αλλά όπως αναφέρεις αν το όχημα είναι προ του 2004 θα μπορούσε να κρατήσει τους ίδιους αριθμούς (που δήλωναν γεωγρ.διαμέρισμα)και υποχρεωτικά θα την άλλαζε με πινακίδα με σημαία Ευρ.Ένωσης ...
... και να διωρθώσω κάτι από το post μου προς τον Dr.House, 'ότι το όχημα είναι τουλάχιστον 3 ετών' καταλάθος κόλλησε εκείνο το 'δεν',θέλοντας να γράψω ότι 'δεν είναι κάτω από 3 ετών',
τα ερωτήματα όμως παραμένουν ... και ισχύουν γι όλους ...
φυσικά και για σένα dg57!!! -
Σήμερα είδα κάτι απίστευτο (!!!!). Δεν το 'χω ξαναδεί, αλλά νομίζω ότι έχει ξαναειπωθεί εδώ. Είδα την μηχανή ΒΧΙ 131 περασμένη ΚΤΕΟ (!!). Πως έγινε αυτό το κουλό? βγήκε τελικά ο νόμος που λέγανε ότι θα περνάνε ΚΤΕΟ και οι μηχανές? είμαι απόλυτα σίγουρος για το ΚΤΕΟ, το κοίταξα πάρα πολύ προσεκτικά και είναι ακριβώς όπως των αυτοκινήτων, είναι φέτος περασμένη (λογικό, αφού φετινή είναι)
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Σήμερα είδα κάτι απίστευτο (!!!!). Δεν το 'χω ξαναδεί, αλλά νομίζω ότι έχει ξαναειπωθεί εδώ. Είδα την μηχανή ΒΧΙ 131 περασμένη ΚΤΕΟ (!!). Πως έγινε αυτό το κουλό? βγήκε τελικά ο νόμος που λέγανε ότι θα περνάνε ΚΤΕΟ και οι μηχανές? είμαι απόλυτα σίγουρος για το ΚΤΕΟ, το κοίταξα πάρα πολύ προσεκτικά και είναι ακριβώς όπως των αυτοκινήτων, είναι φέτος περασμένη (λογικό, αφού φετινή είναι)Σύμφωνα με το νόμο 3582/2010 πρέπει και δίκυκλα από 50 cc και άνω να περνούν από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ.
@EEE333:Υποκλίνομαι, δεν γνώριζα ότι στην Λιθουανία μπορείς να κρατήσεις τους αριθμούς.
Η πινακίδα της Λιθουανίας ξεχωρίζει από τις άλλες ευρωπαϊκές πινακίδες με τρία γράμματα και τρεις αριθμούς διότι δεν έχει παύλα ανάμεσά τους και δεν έχει το παραλληλόγραμμο αυτοκόλλητο έγκρισης της σουηδικής. -
Ο χρήστης dg57 έγραψε:
@EEE333:Υποκλίνομαι, δεν γνώριζα ότι στην Λιθουανία μπορείς να κρατήσεις τους αριθμούς.
Η πινακίδα της Λιθουανίας ξεχωρίζει από τις άλλες ευρωπαϊκές πινακίδες με τρία γράμματα και τρεις αριθμούς διότι δεν έχει παύλα ανάμεσά τους και δεν έχει το παραλληλόγραμμο αυτοκόλλητο έγκρισης της σουηδικής.Κι όμως ... υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις!!!
Καταρχήν η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται (σημ.σαν την φωτό του Dr.House) την έχουν μόνο η Σουδία (γι αυτό μπερδεύτικε ο focusman91) η Λετονία και η Λιθουανία!!!
Στις επιμέρους μεταξύ τους διαφορές τώρα: Οι Λιθουανικές και οι Σουηδικές ειναι πια ολόιδιες αφού το αυτοκόλλητο έχει καταργηθεί από το 2010 ====> http://img521.imageshack.us/img521/4535/skbl590.jpg ...
... Normal series since 1972. 2003 onwards plate style.
Since 2010 validation stickers are no longer used. No coding
Οι Λετονικές μοιάζουν στην γραμματοσειρά αλλά αναμεσα σε γράμματα και αριθμούς υπάρχει μικρή παύλα,άσε που χρησιμοποιειούν μόνο 1 εώς 2 γράμματα και 2 εώς 4 αριθμούς.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα όμως από που ξεχωρίζει ότι είναι Λιθουανικό και όχι Σουηδικό?
Απλά, στην Σουηδία απαγορεύονται οι 'τετράγωνες' ή αλλιώς δίσειρες σε όλα τα οχήματα πλην των μηχανών που είναι υποχρεωτικές!!! ====> http://publikationswebbutik.vv.se/uploa ... kyltar.pdf
Υποχρεωτικά οι τετράγωνες των Λιθουανών ξεκινούν από 'Ζ':(παλαιού τύπου πινακίδα) ====> http://img163.imageshack.us/img163/1373/ltzpk777.jpg ...
... Normal series since 1992. 1992 - September 2004 plate style. District coded until 2003.
P = Panevezys. Two line plates issued backwards from Z
Και για του λόγου το αληθές,ότι μετατρέπονται σε 'Ευρώ'-πινακίδες οι παλαιές (τουλάχιστον για οχήματα που πρόκειται να ταξιδέψουν εκτός χώρας- η αντικατάσταση γίνεται κι όταν περνούν ΚΤΕΟ) ====> http://img193.imageshack.us/img193/55/ltkln990.jpg ...
... Normal series since 1992. 2004 onwards plate style. District coded until 2003. L = Klaipeda.
This is an older registration remade on europlates.Περιμένω όμως απάντηση και στο δεύτερο ερώτημα,πως φαίνεται ότι είναι άνω 3-ετίας το όχημα?
-
Αλήθεια περιμένουμε καμία καινούργια κατανομή? γιατί προβλέπω σε λίγο ελλείψεις σε κάποιες περιοχές (π.χ. Αργολίδα, είναι πολύ κοντά αν δεν έχει ήδη)
-
XNI-728* απο την προηγουμενη βδομαδα
και ΙΟΑ-3993 και 3994 σε punto fl -
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Σήμερα είδα κάτι απίστευτο (!!!!). Δεν το 'χω ξαναδεί, αλλά νομίζω ότι έχει ξαναειπωθεί εδώ. Είδα την μηχανή ΒΧΙ 131 περασμένη ΚΤΕΟ (!!). Πως έγινε αυτό το κουλό? βγήκε τελικά ο νόμος που λέγανε ότι θα περνάνε ΚΤΕΟ και οι μηχανές? είμαι απόλυτα σίγουρος για το ΚΤΕΟ, το κοίταξα πάρα πολύ προσεκτικά και είναι ακριβώς όπως των αυτοκινήτων, είναι φέτος περασμένη (λογικό, αφού φετινή είναι)δηλ. το λογικο ειναι μια μηχανη που δεν εχει κλεισει χρονο να περναει ΚΤΕΟ?
η δικια μου που ειναι του 2008 να παει για αποσυρση?
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Σήμερα είδα κάτι απίστευτο (!!!!). Δεν το 'χω ξαναδεί, αλλά νομίζω ότι έχει ξαναειπωθεί εδώ. Είδα την μηχανή ΒΧΙ 131 περασμένη ΚΤΕΟ (!!). Πως έγινε αυτό το κουλό? βγήκε τελικά ο νόμος που λέγανε ότι θα περνάνε ΚΤΕΟ και οι μηχανές? είμαι απόλυτα σίγουρος για το ΚΤΕΟ, το κοίταξα πάρα πολύ προσεκτικά και είναι ακριβώς όπως των αυτοκινήτων, είναι φέτος περασμένη (λογικό, αφού φετινή είναι)
δηλ. το λογικο ειναι μια μηχανη που δεν εχει κλεισει χρονο να περναει ΚΤΕΟ?
Mηπως ειναι εισαγωγης;
-
Άσχετο. Η Ευρυτανία έχει πιάσει ΚΗΒ?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mηπως ειναι εισαγωγης;
ΔΕΝ σε συμφερει με τιποτα να παρεις μεταχειρω φετεινο μοντελο απο εξω...
θα σου στοιχισει περισσοτερο απο το να την παρεις καινουρια απο εδω...
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
Mηπως ειναι εισαγωγης;
Φετινή ειναι η πινακιδα απο οτι καταλαβα οχι το μηχανακι.
-
Ο χρήστης EEE333 έγραψε:
Κι όμως ... υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις!!! .....
Περιμένω όμως απάντηση και στο δεύτερο ερώτημα,πως φαίνεται ότι είναι άνω 3-ετίας το όχημα?Κύριε καθηγητά ξαναυποκλίνομαι.Νόμιζα ότι της Λετονίας ξεχωρίζονται εύκολα επειδή προηγούνται οι αριθμοί των γραμμάτων ή το άλλαξαν το σύστημα ;
Μάλλον έχω χάσει αρκετά επεισόδια, είναι αρκετά πράγματα που αγνοώ γι' αυτό χρειάζομαι την συνδρομή σου και μέσω πμ εάν δεν έχεις πρόβλημα.
Σχετικά με την ηλικία του οχήματος την αναγνωρίζεις από την πινακίδα ή έχεις αντιληφθεί τι είδους όχημα είναι και ότι δεν παράγεται πλέον τα τρια τελευταία έτη ; -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Άσχετο. Η Ευρυτανία έχει πιάσει ΚΗΒ?Ούτε στα αυτοκίνητα, ούτε στα δίκυκλα!
-
ZXN 6973 VW Polo
-
Μπαλκονάτη παρατήρηση ΕΕΡ 2841
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mηπως ειναι εισαγωγης;
Φετινή ειναι η πινακιδα απο οτι καταλαβα οχι το μηχανακι.
Δεν θυμάμαι το μηχανάκι ποιο ήταν, αλλά σίγουρα η κατάστασή του δεν θύμιζε με τπτ φετινό. Η πινακίδα, ναι, είναι φετινή, σόρρυ έπρεπε να το επισημάνω
-
ΚΒΤ-1643 στην όμορφη Θάσο.
Πινακίδες κυκλοφορίας 2012