-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το 'περασα καλα στη θητεια μου' ειναι που δεν καταλαβαινω και οποτε το ακουω με τρελαινει
εννοειται οτι πρεπει να εισαι κανονικος, αλλα κανεις δεν ειναι κανονικος ειναι ολοι ξενερωμενοι
μιλησα εγω για χαχες? το να εισαι αισιοδοξος και χαρουμενος ισουται με χαχα ?
ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ
τρελάθηκες?
Όσο περνάει ο καιρός και με κατακλύζουν οι καθημερινές υποχρεώσεις τόσο καλύτερη θεωρώ πως ήταν η θητεία μου.....τώρα κάνω πολλές παραπάνω αγγαρείες και πράγματα που δεν μου αρέσουν ή δεν έχουν νόημα αλλά πρέπει να τα κάνω
Εσύ δε πιάνεσαι ρε. Μη τρολλάρεις τους στρατιώτες.
PSY war master.... χειρότερο από κάθε ποινή....
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Και εγω αυτο σκεφτομαι dimik ασε που η μονη σου εννοια ηταν μην σε πιασει καμια εφοδος,κλπ, κλπ.
βέβαια εγώ ήμουν η έφοδος αλλά είχα άλλα πράγματα να ανησυχώ.....σαφώς περισσότερα όμως έχω τώρα
Οι καλυτερες εφοδοι ηταν με τους ΔΕΑ, βεβαια στην ΛΑΦ δεν ειχαμε εφοδους
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
το 'περασα καλα στη θητεια μου' ειναι που δεν καταλαβαινω και οποτε το ακουω με τρελαινει
εννοειται οτι πρεπει να εισαι κανονικος, αλλα κανεις δεν ειναι κανονικος ειναι ολοι ξενερωμενοι
τρελάθηκες?
Όσο περνάει ο καιρός και με κατακλύζουν οι καθημερινές υποχρεώσεις τόσο καλύτερη θεωρώ πως ήταν η θητεία μου.....τώρα κάνω πολλές παραπάνω αγγαρείες και πράγματα που δεν μου αρέσουν ή δεν έχουν νόημα αλλά πρέπει να τα κάνω
Ναι τρελάθηκα είναι η αλήθεια , για λόγους που θα πρεπε να εννοούνται , αλλά αφού το βλέπεις έτσι ξαναπήγαινε να γουστάρεις
Εγώ ούτε λεπτό δε θέλω να είμαι σε ένα μέρος που δε μου προσφέρει απολύτως τίποτα , αλλά μου κοστίζει πολλά κι από πάνω και η δική μου θητεία υπήρξε κωλοθητεία , οπότε δε μπορώ όσο και να θέλω να πω ότι πέρασα καλά εκτός αν μου έκαναν λοβοτομή
Τώρα αν εσύ ανήκεις στους λίγους κληρωτούς (αφού δε θεωρείς τον εαυτό σου στρ ) που είχαν τη τύχη να περάσουν καλά μπράβο σου και μαγκιά σου , μην προσπαθείς όμως ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος να μας πείσετε ότι είναι καλά
Εμένα ο στρατός μου αφήνει κυρίως μια έντονη πικρία και διάθεση να πηδήξω στη μετέπειτα ζωή μου συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων όπου βρω ευκαιρία
Το τι θα κάνω αργότερα που θα έχω πάλι τον έλεγχο της τύχης μου , το ξέρω πολύ καλά και πρόβλημα δεν έχω με αυτό , δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανίκανο να ορίσει τον εαυτό του ακόμα και στα πιο απλά , αυτοί που δε μπορούν ας καταταγούν και να μετρούν μια ζωή και σήμερα..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εγώ ούτε λεπτό δε θέλω να είμαι σε ένα μέρος που δε μου προσφέρει απολύτως τίποταΑυτό είναι όντως πρόβλημα και ένας από τους λόγους που παραπονιούνται και με το δίκιο τους οι στρατεύσιμοι. Από την άλλη όμως όταν τρέχαμε σε ασκήσεις, εκπαιδεύσεις κλπ, πάλι γκρίνιαζαν για τις κακουχίες. Πουθενά δεν τους πιάνεις. Θέλω να πιστεύω ότι αν ήσουν κάπου που σου άρεσε (Δεν θα σου άρεσε για παράδειγμα να ήσουν οδηγός ή αρχηγός άρματος; Πόσοι άνθρωποι έχουν τέτοια δυνατότητα στη ζωή τους;) θα γούσταρες κι εσύ.
-
Δε ξέρω ρε Αλεξανδρε, εγώ δεν είμαι μάχιμος , μόνο για γραφεία κάνω και μόνο αυτό γουστάρω (παρά τη χαζομάρα που έχει κι εκεί ) , όλα τα άλλα είναι για πιο καυλωμένους/πιτσιρίκια
-
τρελάθηκες?
Ναι τρελάθηκα είναι η αλήθεια , για λόγους που θα πρεπε να εννοούνται , αλλά αφού το βλέπεις έτσι ξαναπήγαινε να γουστάρεις
Εγώ ούτε λεπτό δε θέλω να είμαι σε ένα μέρος που δε μου προσφέρει απολύτως τίποτα , αλλά μου κοστίζει πολλά κι από πάνω και η δική μου θητεία υπήρξε κωλοθητεία , οπότε δε μπορώ όσο και να θέλω να πω ότι πέρασα καλά εκτός αν μου έκαναν λοβοτομή
Τώρα αν εσύ ανήκεις στους λίγους κληρωτούς (αφού δε θεωρείς τον εαυτό σου στρ ) που είχαν τη τύχη να περάσουν καλά μπράβο σου και μαγκιά σου , μην προσπαθείς όμως ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος να μας πείσετε ότι είναι καλά
Εμένα ο στρατός μου αφήνει κυρίως μια έντονη πικρία και διάθεση να πηδήξω στη μετέπειτα ζωή μου συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων όπου βρω ευκαιρία
Το τι θα κάνω αργότερα που θα έχω πάλι τον έλεγχο της τύχης μου , το ξέρω πολύ καλά και πρόβλημα δεν έχω με αυτό , δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανίκανο να ορίσει τον εαυτό του ακόμα και στα πιο απλά , αυτοί που δε μπορούν ας καταταγούν και να μετρούν μια ζωή και σήμερα..
Κοίτα να δεις...τα λεγόμενα σου και οι χαρακτηρισμοί σου σε κάνουν αυτόματα να χάνεις ότι δίκιο έχεις και μάλλον το ποιο μισητό είδος στρατιώτη.
Για να στο κάνω λιανά, έχεις χαρακτηρίσει μέρη και ανθρώπους (κωλοχώρια, σκατόβλαχοι κλπ κλπ) τα οποία σαφώς δεν σου φταίνε για το γεγονός ότι το κωλαράκι σου ήταν συνηθισμένο σε προδέρμ και ζορίστηκε (και το δικό μου ήταν και ίσως παραπάνω αλλά προσαρμόστηκε).
Δεύτερον, δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά χρησιμοποιείς την αργκώ των 18χρονων κολωφάνταρων, πιστεύω είσαι μεγαλύτερος και πρέπει σαφώς να δείχνεις λίγο περισσότερη σοβαρότητα και ωριμότητα.
Τρίτον, η θητεία σου είναι βυσματική, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, χαλάρωσε, ούτε στα σύνορα σε στείλανε ούτε σε 'μαύρες' μονάδες, αν δεν κατάφερες να προσαρμοστείς εσύ έχεις πρόβλημα και κανένας άλλος, το 80% όσων υπηρέτησαν θα γελούσαν κλαίγοντας αν τους έλεγες ότι πήγες Λιτόχωρο-Αθήνα και έχεις και παράπονο.
Τέλος, μόνο και μόνο το ότι χρησιμοποιείς εκφράσεις του στύλ θα πηδούσα ομάδες ανθρώπων κλπ δείχνει ένα κόμπλεξ και μια εκδικητικότητα που δεν δικαιολογείται, δεν πιστεύω ότι είσαι κακός άνθρωπος ή χαρακτήρας, ίσα ίσα σε θεωρώ από τους πιο συμπαθητικούς στο φόρουμ όμως πήρες την όλη ιστορία της θητείας πολύ στραβά από την αρχή μάλλον γιατί δεν σου έκατσαν τα σχέδια που είχες πλάσει στο μυαλό σου στο 100%.
Ίσως φταίει ότι ήξερες από πριν το τι θα κάνεις μετά, εγώ δεν ήξερα αλλά μια χαρά κατάφερα πράγματα που οι περισσότεροι συνομήλικοι μου είτε δεν θα τολμούσαν είτε δεν θα μπορούσαν να κάνουν και πλέον δεν έχω ανάγκη κανέναν. Θα ξαναπήγαινα μόνο και μόνο για τους ανθρώπους και τα μέρη που γνώρισα και τις φιλίες που έκανα κατά τα άλλα ήταν απλά μια ευκαιρία να γνωρίσω το σάπιο του ελληνικού τρόπου του επιχειρείν που εφαρμόζεται ακόμα και στον ΕΣ.Τόσο καιρό που γκρινίαζεις πιστεύω ότι πολλοί εδώ μέσα ήθελαν να σου γράψουν κάποια πράγματα από όσα γράφω αλλά τηρούσαν το σαβουαρ βιβρ, σορρυ αλλά όταν βλέπω ότι ούτε πλάκες σηκώνεις δεν αντέχω
-
Σκέψου το άρμα σαν μεγάλο αυτοκίνητο, πολύ ανθεκτικό, που έχει και κανόνι (sic) και αν σου την σπάσει κανένας τον κάνεις φλαμπέ! Δεν θα σου άρεσε αυτό να το είχες στο κέντρο όταν έχει κίνηση;
Οι βολές ατομικού οπλισμού δεν σου αρέσουν; Πλάκα δεν έχουν; Μπορείς τώρα που εκπαιδεύτηκες να πηγαίνεις και με την γυναίκα στο λούνα παρκ και να την γεμίζεις κουκλάκια. Όποτε με έβλεπαν εμένα κατέβαζαν πλερέζες, τους είχα μαδήσει όλα τα λούτρινα!
Προσπαθώ να σου δώσω κίνητρα για να γουστάρεις.
-
Edit
Άστο είμαι εγώ ο μαλάκας και το βύσμα ..
Ας μου πει ο καθένας ο,τι θέλει ,τουλάχιστον αυτοί που ήταν μαζί μου και τον πίναμε/πίνουμε μαζί ξέρουν
Και κόμπλεξ δεν είχα με κανένα , απέκτησα με αυτούς που είχαν αδικαιολόγητο μαζί μου και με αυτούς που πίστεψαν ότι είναι ανώτεροι από μένα ενώ είναι μηδενικά
-
Άσε μας ρε dimik που θα με πεις και βύσμα , ήσουν εκεί να δεις πώς είναι ή έκανες υπηρεσίες μαζί μου ?Θα μου τη πεις που δεν ήμουν Έβρο ? Κλάιν , έχω εδώ παιδιά από έβρο που τους πήγαινε 1-4 , κάτι που εμένα δε με έχει πάει ποτέ και έχουν 90 μέρες άδεια, όταν εγώ με το ζόρι φτάνω 25 (μαζί με γκρουπακια και κέντρο )
Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που έχουν περάσει πολύ χειρότερα από μένα , αλλά αυτό δε κάνει αυτό που πέρασα καλό ή εύκολο
Το τι πέρασες εσύ με αφήνει αδιάφορο από τη στιγμή που τα ήθελε ο κωλος σου (ΥΕΑ) και από τη στιγμή που πήγες στο πιο άχρηστο ρουφιανο-σωμα όπου από ένα σημείο και μετά δεν κάνετε τίποτα δύσκολο και ποτέ σας τίποτα χρήσιμο
Τουλάχιστον εγώ έχω κάνει και 2,3 πράγματα που ωφέλησαν και το στρατό , άλλα και τους συνάδελφους μου , οπότε έχω το δικαίωμα να τα βλέπω αλλιώς τα πράγματα
Άμα δε σου αρέσει το πώς μιλάω λυπάμαι , ας είμαι ακόμα ένα κωλόπαιδο στα μάτια σου , δεν έχω καμιά ανάγκη να σου αποδείξω ποιο είναι το ήθος μου και η μόρφωσή μου. Το ότι τα λόγια μου μειώνουν ή θίγουν το μεγάλο σου επίτευγμα είναι κάτι που σου τη σπάει , όπως μου τη σπάει κι εμένα να μου κάνουν το άσπρο μαύρο
Για την ιστορία πέρασα 7,5 μήνες σε μονάδα ΜΚ ΠΖ πριν πάω στο πιο άχρηστο σώμα όπως λες -για 4 μήνες πριν απολυθώ- με τον 1 μήνα σε φυλάκιο στον Έβρο....τα μέσα έξω που μετράς σαν τον τελευταίο φανταράκο έρχονται σε αντίθεση με το ήθος και την μόρφωση που υπερασπίζεσαι, παιδιά με διδακτορικά έμεναν 30 και 40 μέρες μέσα μαζί με μένα, έκαναν σκοπιές στους -10 καθημερινά και στον συναγερμό ήταν οι πρώτοι στο όρυγμα...ε και? Απλά σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι είσαι η τελευταία τρύπα του ζουρνά εκεί μέσα.
Δεν σε χαρακτήρισα ποτέ, και ίσα ίσα σου είπα ότι μου είσαι πολύ συμπαθής αλλά υπερβάλλεις σε μεγάλο βαθμό. Εγώ δεν έκανα κανένα επίτευγμα, ειδικά σε σύγκριση με άλλους εφ. αξκους ή στρατιώτες, ίσα ίσα ήμουν βύσμα και το παραδέχομαι, θα μπορούσα να είμαι και περισσότερο αλλά δεν το επεδίωξα σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάνεις δύσκολη θητεία....με άλλα λόγια μεταξύ κατεργαρέων.....
Για το ότι έχει χίλια κακά ο στρατός μαζί σου....δεν το αμφισβήτησα ποτέ ούτε άρχισα τις φανφάρες περί αξιόμαχου κλπ, ένα μπ@ρδελο είναι κι αυτό επιεικώς.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
το 'περασα καλα στη θητεια μου' ειναι που δεν καταλαβαινω και οποτε το ακουω με τρελαινει...............................................
Κοίτα να δεις...τα λεγόμενα σου και οι χαρακτηρισμοί σου σε κάνουν αυτόματα να χάνεις ότι δίκιο έχεις και μάλλον το ποιο μισητό είδος στρατιώτη.
Για να στο κάνω λιανά, .........................
@ Qsis :
Αν κάποιος δεν ''μπαίνει στη γραμμή' στη διάρκεια της θητείας του, δύσκολo θεωρώ να μπεί και στην ιδιωτική του ζωή. Και επειδή ο dimik στην 'είπε' δικαίως με τις αφορμές που του έδωσες, θα προσπαθήσω να σου παρουσιάσω τη γνώμη μου λιγότερο 'στρατιωτικά', περνώντας σε πιό real life καταστάσεις:
Δεν θα έχεις προϊστάμενο ποτέ, όπου και να δουλέψεις, ο οποίος πιθανώς θα είναι δύστροπος?
Αν η δουλειά είναι δική σου, δεν θα έχεις πελάτες που μπορεί να είναι ιδιότροποι και θα πρέπει να κάνεις 'το παπί' για να μην τους χάσεις?
Αλλά ξέχασα, στον στρατό δεν έχεις οικονομικά οφέλη, είναι 'χαμένος χρόνος'.
ΟΚ, πάμε σε άλλη περίπτωση, άσχετη με οικονομικά οφέλη:
Με τη γυναίκα σου (αν θελήσεις να κάνεις οικογένεια), πώς θα τη βγάλεις? Θα κάθεται αυτή μόνο 'προσοχή', κι εσύ όλο 'ημιανάπαυση-ανάπαυση'?
Θέλω να πώ λοιπόν ότι ο στρατός είναι και μιά ευκαιρία 'ψυχικής εξάσκησης', αφού πολεμική τέχνη δεν μαθαίνεις είτε γιατί φταίνε οι εκπαιδευτές- το σύστημα- οι συνθήκες κλπ, είτε γιατί δεν γουστάρεις.
Αν λοιπόν ψυχικά στριμώχτηκες στη θητεία σου (γιατί σωματικά δέν δέχομαι νέα παιδιά ότι 'ρεύουν') και θέλεις μάλιστα να εκδικηθείς κάποιους, τότε παρόμοιες σκέψεις και συμπεριφορές ίσως αναπτύξεις και στην ιδιωτική σου ζωή. Και αυτή θα σε κουράσει-θυμώσει-δυσκολέψει περισσότερο γιατί έχει μακρά διάρκεια, δεν είναι μόνο 9 μήνες!
Σε κάθε περίπτωση, καλό υπόλοιπο και ... υπομονή! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Με τη γυναίκα σου (αν θελήσεις να κάνεις οικογένεια), πώς θα τη βγάλεις? Θα κάθεται αυτή μόνο 'προσοχή', κι εσύ όλο 'ημιανάπαυση-ανάπαυση'?Εκεί έχεις άλλα οφέλη.
Αντίθετα στο στρατό δεν κερδίζεις τίποτα. Χάνεις απλά χρόνο από τη ζωή σου. -
@dimik
Δε μου φταις εσύ που δεν είμαι στα καλά μου ώρες ώρες , ούτε θέλω να ξεσπάσω σε κανένα , λυπάμαι που δε μείναμε στο edit μου@dbekos
Όταν κάποιος χάνει 12 κιλά βίαια μάλλον ταλαιπωρείται και σωματικά , όταν κάποιος εμφανίζει αιμορροΐδες από τα σκουπίδια που τον ταιζουν τον πετσοκοβουν χωρίς αναισθησία για το θρόμβο του , του δίνουν ένα μπουκάλι betadin για να μη μολυνθεί και το ξαναστελνουν σκοπιά μάλλον ταλαιπωρειται και σωματικά
Όταν έχεις γαμησει τα πόδια σου και κανείς μέχρι και τον 8ο μήνα (και ίσως τον 9ο) ένοπλες σχεδόν ασταμάτητα με ελάχιστες άδειες μάλλον το πίνεις κανονικά
Ξέρεις πόσες φορές έχω κάνει άρρωστος υπηρεσίες ή μήπως πόσα λίτρα φλέμμα έχω κατεβάσειΔε μπήκα ποτέ στο κόπο να παραπονεθώ στους ανωτέρους μου και να αποφύγω να κάνω κάτι για να μην είμαι ξεφτίλας σαν μερικούς που αποφεύγουν και το παραμικρό
και όλα αυτά τα έκανα για το απόλυτο τίποτα και όχι μόνο δεν κέρδισα , αλλά μπήκα μέσα και ένα σωρό λεφτά , λεφτά που μου λείπουν
Οπότε καλές και οι θεωρητικές κουβέντες και τα παραδείγματα ( έχω παρεμπιπτόντως και μια σπασμένη κλείδα από πολεμικές τέχνες ), αλλά στη πράξη κι εγώ όπως τόσα άλλα παιδιά νιώθω αδικημένος
Θα πάψω όμως να γκρινιάζω έστω κι εδώ , γιατί δεν έχει νόημα , θα το υπομείνω και κάποια στιγμή θα τελειώσει θέλει δε θέλει
Το τι μου αφήνει όμως αυτό μέσα μου, είναι ένα άλλο κακό θέμα..
Είναι πολλοί που μου λένε ότι πλέον έχω σοβαρέψει , άλλα μάλλον το χω απλά χάσει -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Με τη γυναίκα σου (αν θελήσεις να κάνεις οικογένεια), πώς θα τη βγάλεις? Θα κάθεται αυτή μόνο 'προσοχή', κι εσύ όλο 'ημιανάπαυση-ανάπαυση'?Εκεί έχεις άλλα οφέλη.
Αντίθετα στο στρατό δεν κερδίζεις τίποτα. Χάνεις απλά χρόνο από τη ζωή σου.Το αναφέρει παραπανω:
Αλλά ξέχασα, στον στρατό δεν έχεις οικονομικά οφέλη, είναι 'χαμένος χρόνος'.
Και απο την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που το θεωρούν δεδομενο δεν θα κατσει κανένας να τους πείσει για το αντίθετο.
@dbekos
Όταν κάποιος χάνει 12 κιλά βίαια μάλλον ταλαιπωρείται και σωματικά , όταν κάποιος εμφανίζει αιμορροΐδες από τα σκουπίδια που τον ταιζουν τον πετσοκοβουν χωρίς αναισθησία για το θρόμβο του , του δίνουν ένα μπουκάλι betadin για να μη μολυνθεί και το ξαναστελνουν σκοπιά μάλλον ταλαιπωρειται και σωματικά
Όταν έχεις γαμησει τα πόδια σου και κανείς μέχρι και τον 8ο μήνα (και ίσως τον 9ο) ένοπλες σχεδόν ασταμάτητα με ελάχιστες άδειες μάλλον το πίνεις κανονικά
Ξέρεις πόσες φορές έχω κάνει άρρωστος υπηρεσίες ή μήπως πόσα λίτρα φλέμμα έχω κατεβάσει
Δε μπήκα ποτέ στο κόπο να παραπονεθώ στους ανωτέρους μου και να αποφύγω να κάνω κάτι για να μην είμαι ξεφτίλας σαν μερικούς που αποφεύγουν και το παραμικρό
και όλα αυτά τα έκανα για το απόλυτο τίποτα και όχι μόνο δεν κέρδισα , αλλά μπήκα μέσα και ένα σωρό λεφτά , λεφτά που μου λείπουν
Οπότε καλές και οι θεωρητικές κουβέντες και τα παραδείγματα ( έχω παρεμπιπτόντως και μια σπασμένη κλείδα από πολεμικές τέχνες ), αλλά στη πράξη κι εγώ όπως τόσα άλλα παιδιά νιώθω αδικημένος
Θα πάψω όμως να γκρινιάζω έστω κι εδώ , γιατί δεν έχει νόημα , θα το υπομείνω και κάποια στιγμή θα τελειώσει θέλει δε θέλει.Βγάζεις πολλές αλήθειες και εμπειρίες ... αλλά απο άλλη οπτική γωνία. Τη δική σου.
Για όλα αυτά ομως υπάρχουν τα αντιστοιχα και έξω. Σε θεματα υγείας? Δεν θα τυχει ο κακος γιατρός ή το κακο νοσοκομείο εξω? Δεν θα τυχει να πας άρρωστος στη δουλειά διότι διαφορετικά δε γίνεται?
Δεν νομίζω ότι κανένας θέλει να παρουσιάσει την θητεία ως την απολυτα εκπληκτική περιοδο της ζωής του άντρα. Απλώς όλοι και όλα δείχνουν τις ίδιες αναλογίες των δυσκολιών και μέσα και έξω.
Εκεί συνάντησα τον απάισιο, αθλιο και κομπλεξικό λοχαγό μου και έξω τον ίδιο και χειρότερο εργοδότη. Εκεί πήγα στη σκοπιά με πυρετό απο τα κρύα μπάνια και πήγα και στη δουλειά ακόμα και με έντονους πονους στη χολή.Το τι μου αφήνει όμως αυτό μέσα μου, είναι ένα άλλο κακό θέμα..
Είναι πολλοί που μου λένε ότι πλέον έχω σοβαρέψει , άλλα μάλλον το χω απλά χάσειΤωρα σου αφήνει θυμό. Μετά απο χρόνια θα σου αφήνει απλώς εμπειρία.
Και δικιο έχουν οι πολλοι. Θα το καταλάβεις όμως για την τωρινή διαμόρφωση του χαρακτηρα σου και εσύ, καποια στιγμή όταν θα τελειώσεις. Οχι τωρα κατα την διάρκεια που υπάρχει 'αντιδραση'.Το 1991 έχασα 20 κιλά απο την αγωνία του στρατού. Το 2010 έχασα 20 κιλά απο αισθηματική (και όχι μονο) στενοχώρια.
Μάντεψε ποια ήταν πιο οδυνηρή 'διαιτα'! -
Είναι απίστευτο το γεγονός ότι κάποιοι νέοι( και δεν το λέω μόνο για τα παιδιά του φόρουμ) παραπονιούνται για την θητεία τους που είναι ΜΟΝΟ 9 μήνες και πως τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά από τότε που πήγε στρατό ο πατέρας μου,ο παππούς..κάνανε τότε 28 μήνες και δεν λέγανε κουβέντα και υπομένανε τον κάθε άχρηστο και αγράμματο μονιμά.Φταίνε και οι μανάδες μας που μας κάνανε να τρέχουμε πίσω από τις φούστες τους.
-
φοβούνται μη σκίσουν κανά καλσόν
-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
Είναι απίστευτο το γεγονός ότι κάποιοι νέοι( και δεν το λέω μόνο για τα παιδιά του φόρουμ) παραπονιούνται για την θητεία τους που είναι ΜΟΝΟ 9 μήνες και πως τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά από τότε που πήγε στρατό ο πατέρας μου,ο παππούς..κάνανε τότε 28 μήνες και δεν λέγανε κουβέντα και υπομένανε τον κάθε άχρηστο και αγράμματο μονιμά.Φταίνε και οι μανάδες μας που μας κάνανε να τρέχουμε πίσω από τις φούστες τους.και ο προπαππους μου εκανε 10 χρονια και οι πιο πισω δεν εφταναν καν τα 40 τι μου λες τωρα?
οι εποχες αλλαζουν για πολλους (δηλαδη εσας) προς το χειροτερο.. προβλημα σας και προβλημα μου στη τελικη που δε τη παλευωδε λεγανε κουβεντα? ποιος δεν ελεγε κουβεντα τοτε και στη τελικη ποιος λεει κουβεντα τωρα?
σιγα μην εχουμε και συνδικαλισμοκαποιοι εχετε πολυ διαφορετικη εντυπωση απο τη πραγματικη που ισχυει , περασαν τα χρονια και ξεχασατε
ειμαι βεβαιος οτι αν βλεπατε σημερα καποια πραγματα θα συμφωνουσατε μαζι μου, απλα εμμενετε στην υποτιθεμενη γενικη χαλαροτητα που επικρατει και στο μικροτερο απο ποτε χρονικο διαστημα (για το τελευταιο εχετε και δικιο βεβαια) -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
φοβούνται μη σκίσουν κανά καλσόν+1
Πολλες φορες μου δίνεται η εντυπωση οτι μερικοι γκρινιαζουν για την θητεια τους απλα........ για να γκρινιαζουν. -
ενταξει ρε παιδια αφηστε μας να γκρινιαζουμε εμεις που το περναμε τωρα (αφου δεν ειμαστε και εκτος θεματος) και μετα απο 10+ χρονια αν ειμαστε καλα και γραφουμε ακομα εδω , να λεμε στους επομενους οτι ολα ειναι μελι γαλα
-
ενταξει ρε παιδια αφηστε μας να γκρινιαζουμε εμεις που το περναμε τωρα (αφου δεν ειμαστε και εκτος θεματος) και μετα απο 10+ χρονια αν ειμαστε καλα και γραφουμε ακομα εδω , να λεμε στους επομενους οτι ολα ειναι μελι γαλαΝομιζεις οτι μονο εσυ πηγες φανταρος;Ή μονο εσυ εισαι γνωστος μου που ειναι φανταρος;
-
Και αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν μπορεί να χαλιέται;
Με την λογική των παλαιότερων, μην γκρινιάζουμε για οτιδήποτε. Πονόδοντος; Take it like a man, παλιά πέθαιναν έτσι και μολύνονταν το δόντι.
Περί Θητείας [#3]