-
Εὐχαριστῶ τὸν φῖλο 'red_monster'γιὰ τὴν ἀπάντησι,περὶ τοῦ διακένου τῶν μπουζιῶν ἀλλὰ μᾶλλον δὲν εἶναι ἀπὸ ἐκεῖ τὸ πρόβλημα δυστυχῶς.Διὸτι ἤδη καθ' ὑπόδειξιν ἑνὸς φίλου τὰ ἀντικατέστησα καὶ πάλι ἀλλὰ οὐδεμία διαφορᾶ ἀπὸ πρίν ὑπάρχει.
Ἐκτὸς καὶ ἐὰν παρ' ὅτι τὰ μπουζιὰ καὶ τὶς δύο φορὲς ἦσαν καινούργια,ἐν τούτοις τὰ διάκενα δὲν ἦσαν σωστά!
Ὅμως μήπως ξέρεις πόσα χιλιοστὰ πρέπει νὰ εἶναι τὸ ΣΩΣΤΟ διάκενο εἰς κάθε μπουζί ἤ ἀπὸ ποὺ μπορῶ νὰ τὸ πληροφορηθῶ;
Ἑπίσης κάποιος νεαρὸς τεχνικὸς καὶ λάτρης τῶν αὐτοκινήτων ταχύτητος,μοῦ εἶπε ὅτι μᾶλλον ὁ 'αἰσθητήρας μεταβλητοῦ χρονισμοῦ' ἔχει πρόβλημα χωρὶς νὰ εἶναι ἀπολύτως βέβαιος.Βεβαίως δὲν ἔχω κάποια ἔνδειξι βλάβης-ἀναμμένο λαμπάκι κ.λπ. εἰς τὸ ταμπλὸ τοῦ αὐτοκινήτου ἀλλὰ αὐτὸς ὁ νεαρὸς τεχνικὸς μοῦ εἶπε ὅτι ἕνδειξις βλάβης θὰ έμφανισθῆ ὅταν ὁ 'αἰσθητήρας μεταβλητοῦ χρονισμοῦ' θὰ χαλάσῃ καὶ ὄχι ὅταν π.χ. θὰ λερωθῆ.Μήπως ξέρεις νὰ μοῦ πῆς κάτι περὶ τούτου δηλ. ἐὰν ὄντως ὁ 'αἰσθητήρας μεταβλητοῦ χρονισμοῦ' ἀλλάζῃ τὴν ὁδηγικὴ συμπεριφορᾶ τοῦ αὐτοκινήτου; -
Αν και διαβάζω αρκετό καιρό το forum σήμερα και λόγο του προβλήματος που έχω με το αυτοκίνητο πήρα την
απόφαση να συμμετέχω στο φόρουμ για να πάρω συμβουλές απο πιο ειδικούς......
To αυτοκίνητο (i30 1.4 facelift) αγοράστηκε πριν 2 μήνες (ΚΕΡΚΥΡΑ), γενικά σαν αυτοκίνητο
και για την τιμή του είναι πραγματικά αστέρι*....
Τα Χριστούγεννα ανέβηκα στην Κέρκυρα όπου το οδήγησα και έμεινα ικανοποιημένος τόσο απο συμπεριφορά οδήγησης
όσο και για την ποιότητα κατασκευής του.... Μέχρι εδώ όλα καλά, με τον ερχομό του νέου έτους ( ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ) και έτσι ξαφνικά άναψε το λαμπάκι του EPS.( Εδώ να αναφέρω οτι το αυτοκίνητο δεν έχει κάνει ούτε 300χιλ. )
Το πήγα αμέσως στo service της αντιπροσωπείας (στην Κέρκυρα η αντιπροσωπεία της Hyundai είναι μαζί με την Peugeot , το
ίδιο και το service).
Το κοίταξε ο μηχανικός με ενα λαπτοπ για αρκετή ώρα αλλά δεν έβγαζε άκρη, μετά το πήρε για να του κάνει ενα testdrive όπου παρατήρησε οτι το τιμόνι συμπεριφερόταν σωστά στο δρόμο και μου είπε οτι θα παραγγείλει όλη την κολόνα
του τιμονιού και οτι χρειαζόταν θα το άλλαζε.......Το παράγγειλε εκείνη την στιγμή και θα με ειδοποιούσε όταν
το παραλάβει για να περάσω απο το συνεργείο.
Η αίσθηση του τιμονιού ήταν κανονική δεν είχα προβλήματα στην οδήγηση, η συμπεριφορά του τιμονιού ήταν μια χαρά είτε όταν η ένδειξη ήταν σβηστή είτε όχι.
Το περίεργο ήταν οτι η ένδειξη EPS μετά το συνεργείο και μέχρι να έρθει το αναταλακτικο 1-2 φορές έσβησε!!!!!!!
Μέτα απο μια βδομάδα λοιπόν και αφού το πήρε ο πατέρας μου στο συνεργείο (τελικά)του αλλάξαν την κολόνα.
Αφού πέρασαν 2 μέρες απο την αλλαγή και η ένδειξη EPS ήταν σβηστή........ άναψε πάλι.
(αυτό συνέβη χθες)!!!!!
Την Δευτέρα πάλι θα πρέπει να μπει το αυτοκίνητο στο συνεργείο.......
Μπορεί να μου πει κάποιος τι μπορεί να φταίει και ανάβει αυτό το EPS????????????? -
Προφανώς είναι πρόβλημα στο Ηλεκτρικό Τιμόνι.
Αυτό μπορεί να είναι είτε στον αισθητήρα ροπής (control unit) που βρίσκεται όντως στην κολόνα του τιμονιού, και ρυθμίζει την ηλεκτρική υποβοήθηση ανάλογα με την ταχύτητα που κινείσαι (μεγάλη υποβοήθηση και πιο ελαφρύ τιμόνι όταν είσαι ακίνητος ή πας σιγά, και μικρή υποβοήθηση και πιο βαρύ όταν πας γρήγορα).
Όμως μπορεί και να είναι πρόβλημα στην κρεμαγιέρα, όπου βρίσκεται και το μοτέρ. Οπότε μάλλον πας και για άλλαγμα κρεμαγιέρας μου φαίνεται.
Σου κάνει καθόλου θόρυβο όταν στρίβεις το τιμόνι ή όταν το στρίβεις τέρμα έχεις προσέξει ?
Στην καλύτερη περίπτωση, να έχει πρόβλημα το λαμπάκι, αν και χλωμό το κόβω. Στο GDS σου το βάλανε να δούνε τι error βγάζει ο εγκέφαλος ??
-
Αυτή την στιγμή δεν είμαι Κέρκυρα, μίλησα όμως με τον πατέρα μου και μου είπε οτι δεν έχει παρατηρήσει
κάτι διαφορετικό στο τιμόνι μετά την αλλαγή της κολόνας....... Όλα δλδ μοιάζουν κανονικά εκτός απο την ένδειξη του EPS.
Όσο για το GDS δεν ξέρω τι είναι..... -
Σου κάνει καθόλου θόρυβο όταν στρίβεις το τιμόνι ή όταν το στρίβεις τέρμα έχεις προσέξει ?
Τί σημαίνει ο θόρυβος όταν στρίβεις τέρμα το τιμόνι;
-
Στα υδραυλικά τιμόνια ζορίζεται η αντλία και κανονικά πρέπει να αποφεύγουμε να το κόβουμε τέρμα προς αποφυγή ενδεχόμενης βλάβης μακροπρόθεσμα.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Στα υδραυλικά τιμόνια ζορίζεται η αντλία και κανονικά πρέπει να αποφεύγουμε να το κόβουμε τέρμα προς αποφυγή ενδεχόμενης βλάβης μακροπρόθεσμα.ο κατασκευαστής λέει μέχρι 20 δευτερόλεπτα , εγώ προτιμώ με το που το πας τέρμα και ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο, κάντο ένα κλικ πιο μέσα
-
Ο χρήστης listarxos έγραψε:
Αυτή την στιγμή δεν είμαι Κέρκυρα, μίλησα όμως με τον πατέρα μου και μου είπε οτι δεν έχει παρατηρήσει
κάτι διαφορετικό στο τιμόνι μετά την αλλαγή της κολόνας....... Όλα δλδ μοιάζουν κανονικά εκτός απο την ένδειξη του EPS.
Όσο για το GDS δεν ξέρω τι είναι.....GDS είναι ο έλεγχος που κάνουν όταν συνδέουν τον εγκέφαλο με τον υπολογιστή, για να δουν τι βλάβες έχει καταγράψει....
Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατί σου αλλάξανε κολόνα και όχι την κρεμαργιέρα π.χ. που έχει επάνω και το μοτέρ.... Ίσως το κάνανε για να αποκλείσουν την κολόνα (που είναι και πιο φτηνή) πρώτα....
-
Το ανέφερα και στο πρώτο μου ποστ νομίζω οτι ο μηχανικός είχε συνδέσει ένα λαπτοπ με τον εγκέφαλο............. Εκτός και
αν μιλάς για υπολογιστή τύπου desktop που έχουν όμως όχι την πρώτη φορά αυτό δεν το χρησιμοποίησε......
Αύριο που θα μπει πάλι συνεργείο το αυτοκίνητο θα σας ενημερώσω.... -
Στα υδραυλικά τιμόνια ζορίζεται η αντλία και κανονικά πρέπει να αποφεύγουμε να το κόβουμε τέρμα προς αποφυγή ενδεχόμενης βλάβης μακροπρόθεσμα.
Ά ρε σύ και μένα έκανε έτσι και νόμιζα ότι έχει κανα πρόβλημα
-
Ο χρήστης listarxos έγραψε:
Το ανέφερα και στο πρώτο μου ποστ νομίζω οτι ο μηχανικός είχε συνδέσει ένα λαπτοπ με τον εγκέφαλο............. Εκτός και
αν μιλάς για υπολογιστή τύπου desktop που έχουν όμως όχι την πρώτη φορά αυτό δεν το χρησιμοποίησε......
Αύριο που θα μπει πάλι συνεργείο το αυτοκίνητο θα σας ενημερώσω....Το ίδιο είναι, αλλά συνήθως λάπτοπ έχουν μικρά....
Άντε καλή τύχη εύχομαι, λογικά ή πρέπει να έχει πρόβλημα η ηλεκτρική σου κρεμαγιέρα (αν και μου κάνει εντύπωση επειδή δεν κάνει θόρυβο- εκτός αν έχει χαλάσει τελείως το μοτέρ αλλά θα ήταν πολύ βαρύ το τιμόνι), ή είναι λάθος η ένδειξη για κάποιο λόγο (αφού λες και ότι δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά στο τιμόνι).....
-
Το αυτοκίνητο πλέον είναι μια χαρά....
Το πήραν στο συνεργείο όπως σας είχα πει αλλά η ένδειξη του EPS ήταν σβηστή!!!!
Οι μηχανικοί το κράτησαν για μια μέρα για να το ελέγξουν, τους φαίνονταν περίεργο να αναβοσβήνει....
Την επομένη το πήρε ο πατέρας μου με σβηστή την ένδειξη και έτοιμο κατά τα λεγόμενα των μηχανικών...(μακάρι)!!!
Αν κατάλαβα καλά κάτι προγραμμάτισαν στον εγκέφαλο και το πρόβλημα διορθώθηκε....
Σαν αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας το τιμόνι πλέον είναι ακόμα πιο ελαφρύ σε σχέση με πριν (φτερό)!!!!!
Τώρα τι είχε και τι έκαναν ακριβώς πραγματικά δεν ξέρω....... -
Μακάρι να μου το κάνουν κι εμένα πάλι έτσι, γιατί μετά το service στη ΛΑΜΔΑ, μου το κάνανε από ΤΕΛΕΙΟ και ΠΟΥΠΌΥΛΟ, βαρύ, δύσκαμπτο, δυσκίνητο, και με πολύ αργή επαναφορά και έχω σκάσει....
Το έχω ψάξει όσο δεν πάει, και η επίσημη απάντηση από τα κεντρικά όπου έφτασα, είναι ότι μάλλον σφίξανε παραπάνω την κρεμαγιέρα, και ότι θα χαλαρώσει πάλι από μόνο του σε περίπου 3-4000km...
Άσε, ερίπειο μου το έχουν κάνει...
Έτοιμος είμαι να αλλάξω κρεμαγιέρα-κολόνα κι εγώ αν δεν γίνει κάτι άμεσα!!!!!
-
Καλησπέρα σε όλους τουσ φίλους και φίλες θα ήθελα να ρωτήσω επειδή το αγόρασα μεταχειρισμένο
- Τα καθίσματα έχουνε δύο τρυπούλες μπορούνε να επισκευαστούνε με κάποιο τρόπο ? Έχει αγοράσει κανείς κάποιο εξωτερικό κάλυμα που να εφάπτεται τέλεια χωρίς να φράξει τους πλαινούς αερόσακους ?
- Έχει αγοράσει κανείς κάτι τέτοιο ARMREST CENTRE CONSOLE http://www.ebay.co.uk/itm/ARMREST-CENTR ... 3f11297b33?
- Μπορείς να μετατρέψεις τους καθρέφτες σε ηλεκτρικούς θερμαινόμενους ?
- Και τέλος κάποιο φθηνό και καλό σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος - park tronic που να αξίζει κινέζικο από ebay έχει τοποθετήσει κανείς ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης michaelred έγραψε:
- Έχει αγοράσει κανείς κάτι τέτοιο ARMREST CENTRE CONSOLE http://www.ebay.co.uk/itm/ARMREST-CENTR ... 3f11297b33?
Στη θέση σου θα το απέρριπτα αμέσως. Φτηνό υποβραχιόνιο τύπου universal πολύ δύσκολα θα ταιριάξει καλά. Επίσης τα δύο μεγάλα πλαϊνά μεταλλικά στηρίγματα με τις τρύπες θα φαίνονται πολύ άσχημα πάνω στο κεντρικό τούνελ.
Εκτός από το εργοστασιακό, καλά θα ταιριάξουν και αυτά:
http://www.ebay.co.uk/itm/Armster-Leath ... 19c6ec61e0
http://www.ebay.co.uk/itm/ARMREST-SPECI ... 3cba5c44f3
http://www.ebay.co.uk/itm/HYUNDAI-I30-2 ... 588d998e9f
http://www.ebay.co.uk/itm/HYUNDAI-i-30- ... 2ebe6ff7cdτα οποία φυσικά είναι και πολύ ακριβότερα.
-
Ο χρήστης michaelred έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τουσ φίλους και φίλες θα ήθελα να ρωτήσω επειδή το αγόρασα μεταχειρισμένο- Τα καθίσματα έχουνε δύο τρυπούλες μπορούνε να επισκευαστούνε με κάποιο τρόπο ? Έχει αγοράσει κανείς κάποιο εξωτερικό κάλυμα που να εφάπτεται τέλεια χωρίς να φράξει τους πλαινούς αερόσακους ?
- Μπορείς να μετατρέψεις τους καθρέφτες σε ηλεκτρικούς θερμαινόμενους ?
- Και τέλος κάποιο φθηνό και καλό σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος - park tronic που να αξίζει κινέζικο από ebay έχει τοποθετήσει κανείς ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Υπάρχει η ταπετσαρία του καθίσματος σαν ξεχωριστό ανταλλακτικό. Το είχα αλλάξει όταν με κλέψανε, επειδή τα θραύσματα από τα τζάμια είχαν σκίσει το κάθισμα επειδή πάτησε πάνω ο διαρρήκτης.
Εναλλακτικά πάντως, που στο προτείνω, μπορείς να βάλεις όμορφα καλύμματα που να έχουν και το χρώμα του αυτοκινήτου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από 20 ευρώ ξεκινάνε και μπορείς να βρεις και συμβατά με πλαϊνούς αερόσακους!! -
Το δικό μου το έχει στον standard εξοπλισμό τον τεμπέλη. Είχα βάλει κάτι τέτοιο στο παλιό μου Corolla, αλλά δεν ταίριαζε, έφευγε συνέχεια, σφήνωνε ανάμεσα στα καθίσματα κτλ. και το έβγαλα. Αν θέλεις βάλε το γνήσιο της Hyundai που θα ταιριάζει και τέλεια....
-
Λογικά πρέπει να τους αλλάξεις, αλλά κάνε μια ερώτηση στην Hyundai Μητρόπουλος 2102634512.
-
Εγώ έχω αισθητήρες MED, τους είχα βάλει στον Καλογερόπουλο πριν 3 χρόνια γύρω στα 200 ευρώ βαμμένους στο χρώμα του αυτοκινήτου. Μπορείς να βρεις και πιο φτηνούς φυσικά. Στο ACCENT έχω βάλει VEBA που τους είχα πάρει γύρω στα 40 ευρώ από ebay και είναι μια χαρά εδώ και χρόνια....
-
Στο ebay εχει αισθητήρες βαμμένους με πολύ μικρό κόστος. Εχουμε βάλει σε 4 αμάξια (διαφορετικών χρωμάτων) κ δεν έχουν ξεβάψει καθόλου (σε αντίθεση με ένα αλλο σετ που μας έβαψε ένας έλληνας )
-
Είδα διαφήμιση με το νέο i30 ή με γελάν τα μάτια μου .
Το site πάντως δεν έχει τίποτα ( όχι ότι πρίν ξεχίλιζε από πληροφορίες ... lol )
-
Την Πέμπτη που πήγαινα στον Άγιο Κωνσταντίνο, στα διόδια της Θήβας, είδα νταλίκα που μετεφερνε καινούργια i30.. Ωραίο το έκαναν
-
Καλορίζικαααααααααα!!
Hyundai i30