-
Αγαπητοι τα φωτα σας
Στο auto μου corolla του 92 οταν σταματημενος πατω φρενο σταθερα το πεταλι κατεβαινει σιγα σιγα και χρειαζεται να πατω περισοτερο το φρενο για να εχω πεδηση σε κατηφορο σταματημενος
Εξαερωση εχω κανει ,υγρα εχω αλλαξει ,πουθενα δεν εχω διαροη και το μυαλο μου παει στην τρομπα στα λαστιχακια .
Μηπως εχουν φθαρει και εχω επιστοφη των υγρων στο τανκ?ειναι αυτο η κατι αλλο. -
Αγαπητοι τα φωτα σας
Στο auto μου corolla του 92 οταν σταματημενος πατω φρενο σταθερα το πεταλι κατεβαινει σιγα σιγα και χρειαζεται να πατω περισοτερο το φρενο για να εχω πεδηση σε κατηφορο σταματημενος
Εξαερωση εχω κανει ,υγρα εχω αλλαξει ,πουθενα δεν εχω διαροη και το μυαλο μου παει στην τρομπα στα λαστιχακια .
Μηπως εχουν φθαρει και εχω επιστοφη των υγρων στο τανκ?ειναι αυτο η κατι αλλο. -
Αγαπητοι τα φωτα σας
Η πιθανότερη περίπτωση είναι εσωτερική διαρροή στην αντλία των φρένων.
Μήπως όμως υπάρχει καπου διαρροή ? Σωληνάκι, σύνδεση, κυλινδράκια ταμπούρων? -
Πουθενα τα εχω ψαξει γυρω γυρω ολα.
Και δεν εχω απωλεια υγρου στο τανκ. -
99% είναι αντλία φρένων Μάνο
-
Δηλαδη αλλαζω λαστιχακια και ειμαι οκ.Χρειαζεται να κοιταξω το σωμα της αντλιας για φθορα εσωτερικα ,πως φαινετε η φθορα ?η δεν παιζει αυτη η βλαβη.
Σε ρωτω διοτι τα παλευω μονος μου και παω ψαχνοντας καμια φορα, η αποψη σου -σας ,ειναι πολυτιμη για εμενα -
Δεν εχω λύσει αντλία ποτε αλλά επισκευάζονται
Αν εχει γραμμές ή σκουριά ο κύλινδρος άλλαξε την -
Συνήθως είναι φθαρμένο το κεντρικό λαστιχάκι και η επισκευή είναι φτηνή και εύκολη. Ακόμα και αν έχουν πρόβλημα τα δυο στις άκρες του εμβόλου (ένα ανά κατεύθυνση) πάλι τα πράγματα είναι εύκολα. Ακόμα και αν το έμβολό έχει πρόβλημα υπάρχουν για τις περισσότερες αντλίες κιτ επισκευής. Η μόνη περίπτωση που πρέπει να την πετάξεις είναι αν έχει σκουριές η άλλες φθορές που κάνουν άγριες τις επιφάνειες του κυλίνδρου. Σε τέτοια περίπτωση η αγριάδα θα φάει σύντομα ξανά τα λαστιχάκια οπότε δεν καταφέρνεις τίποτα και πρέπει να αλλαχτεί.
-
Το Σαββατοκυριακο θα κατσω να την λυσω και θα κοιταξω αυτα που μου ειπατε, πριν λιγο πηρα και το σετ με τα λαστιχακια κομλε με εμβολο και ελατηρια 30e .
Ερωτηση χρειαζεται πουθενα λιπανση με γρασσο διοτι στο σετ δεν εχει.Και παλι ευχαριστω
-
Προσοχή φίλε Μάνο ούτε γράσα ούτε λάδι γιατί μετά θα έχεις πρόβλημα.
Αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσης υγρό φρένων για να περάσεις πιο εύκολα τα λαστιχάκια. -
ποσο κανει ρε παιδια μια τρομπα καινουργια??
Δεν ξερω, αλλα προσωπικα θα φοβομουνα να την επισκευασω...
Φρενα ειναι, οχι υαλοκαθαριστηρες!! -
Δεν ειναι το θεμα φτηνη ακριβη αλλα εαν θελει αλλαγμα, εαν δεν θελει γιατι να πετας λεφτα ,με την ιδια λογικη εαν θελεις τσιμουχες στις δαγκανες αγοραζεις καινουργιες δαγκανες οχι
-
Προσοχή μόνο στην τοποθέτηση του εμβόλου να μην τσαλακώσεις το λαστιχάκι της πίσω πλευράς (όπως το βάζεις) που πιθανά να έχει τελείωμα αντίθετης φοράς από την κίνηση. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Λίγο υγρό φρένων θα λειτουργήσει ως λιπαντικό και θα σε βοηθήσει αρκετά. Απαγορεύονται πέρα από τα άλλα είδη λιπαντικών κάθε χρήση γυαλόχαρτου ή άλλου λειαντικού μέσου.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Προσοχή μόνο στην τοποθέτηση του εμβόλου να μην τσαλακώσεις το λαστιχάκι της πίσω πλευράς (όπως το βάζεις) που πιθανά να έχει τελείωμα αντίθετης φοράς από την κίνηση. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Λίγο υγρό φρένων θα λειτουργήσει ως λιπαντικό και θα σε βοηθήσει αρκετά. Απαγορεύονται πέρα από τα άλλα είδη λιπαντικών κάθε χρήση γυαλόχαρτου ή άλλου λειαντικού μέσου.Σωστα το τελευταιο εχει αντιθετη φορα ,να εισαι καλα, ευχαριστω για την βοηθεια
-
Ο χρήστης manos16 έγραψε:
Ερωτηση χρειαζεται πουθενα λιπανση με γρασσο διοτι στο σετ δεν εχει.Όπως είπανε και άλλο ΜΟΝΟ υγρό φρένων και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!!
-
Εάν χρειάζεται μόνο λαστιχάκια, εντάξει. Αν έχει οποιαδήποτε φθορά (μονόπλευρο γυάλισμα κλπ) θέλει αλλαγή.
Μετά την επισκευή, καλή εξαέρωση ΠΡΙΝ την τοποθέτηση.
-
Αγαπητοι το αποτελεσμα μετα τηνεπεμβαση ηταν πολυ καλο,εκανε πεταλι χωρις να υποχωρει στο πατωμα και καλα φρενα
ευχαριστω ολους
-
Ο χρήστης MANOS17 έγραψε:
Αγαπητοι το αποτελεσμα μετα τηνεπεμβαση ηταν πολυ καλο,εκανε πεταλι χωρις να υποχωρει στο πατωμα και καλα φρεναευχαριστω ολους
O manos16 που έγινε manos17?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αγαπητοι το αποτελεσμα μετα τηνεπεμβαση ηταν πολυ καλο,εκανε πεταλι χωρις να υποχωρει στο πατωμα και καλα φρενα
ευχαριστω ολους
O manos16 που έγινε manos17?
Θα ειχε γενεθλια
ΤΡΟΜΠΑ ΦΡΕΝΩΝ HELP