-
Παιδιά καλησπέρα, χρειαζόμαστε άμεσα πληροφόρηση!
Η κοπέλα μου οδηγεί ένα i10 1,1 του 2009. Σήμερα πηγαίνοντας για το προγραμματισμένο service των 3 ετών ανακαλύπτουν στο συνεργείο διαρροή βαλβολίνης από το κιβώτιο από ένα σημείο κάτω μπροστά που είναι 2 κομμάτια του κιβωτίου κολλημένα με κάποιου είδους κόλλα που χάλασε όπως είπαν και έσταζε από τη σχισμή όπως φαινόταν βαλβολίνη, καθώς και διαρροή ψυκτικού από κάποιες πλαστικές κούρμπες του συστήματος ψύξης που είχαν λιώσει... Περιττό να σας πω πως αντί για τα 100€ που είχαμε πάει προετοιμασμένοι να πληρώσουμε φύγαμε με καρδιά μαύρη και ένα λογαριασμό συνολικό μαζί με το προγραμματισμένο service 414 ευρουλάκια αφού προφανώς δεν μας αφήνανε να φύγουμε με τόσο σοβαρά προβλήματα... Το αυτοκίνητο έμεινε μέσα και θα παραδοθεί τη Δευτέρα.
Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι: πρώτον αν όντως έχουν ακουστεί αστοχίες υλικού στο πρώτης γενιάς i10 (όχι το facelift) στο κύκλωμα ψύξης και τις τιμές για τα ανταλλακτικά όσοι τα περάσατε, καθώς και τη διάρκεια της εγγύησης που θα μπορούσε να τα καλύψει ίσως αυτά - ειδικά όταν μιλάμε για αστοχία υλικού και όχι λανθασμένους χειρισμούς... Το αυτοκίνητο αγοράστηκε το Φλεβάρη του '09, δεν ισχύει εγγύηση πλέον για μηχανικά μέρη; -
το ειδες εσυ οντως οτι εσταζε απο κατω βαλβολινες?? να παρεις το αμαξι και να το πας σε ενα αλλο συνεργειο να στο ελενξουν...
-
Ναι μας το δείξανε πρώτα και μας εξηγήσανε ακριβώς... Πάντως δεν έχω ξανακούσει τόσο σοβαρές ζημιές σε i10 και να πεις ότι ήταν θέμα χρήσης... Όλα αστοχίες υλικών ήταν
Μάλιστα ο υπεύθυνος εκεί είπε ότι δεν παίρνει ευθύνη να το αφήσει να φύγει το αυτοκίνητο σε τέτοια κατάσταση... Οπότε το αφήσαμε για επισκευή και τη δευτέρα το παίρνουμε. -
Γιατι δεν τον ρωτησες γιατι δε μπηκε στη εγγυηση ή καλυτρα γιατι δεν το απαιτησες?
-
Ώπα ώπα μισό λεπτό. Έχω απορία και πάνω σ'αυτό. Η εγγύηση η ολική 2 χρόνια δεν είναι ΚΑΙ για μηχανικά μέρη;
-
ολικη εγγυηση εχεις 3 ΧΡΟΝΙΑ αν δεν κανω λαθος και σε καλυπτει απολυτα για αυτα που αναφερεις........
αυριο οταν πας να το παραλαβεις πας διαβασμενος και με απαιτηση να σε καλυψει σε ολα πλην του προγραμματισμενου σερβις..... -
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Ώπα ώπα μισό λεπτό. Έχω απορία και πάνω σ'αυτό. Η εγγύηση η ολική 2 χρόνια δεν είναι ΚΑΙ για μηχανικά μέρη;αν ισχύει ακόμα η εγγύηση οφείλεις να το κυνηγήσεις...
-
Έχω 2 ενστάσεις πάνω σε αυτά. Η πρώτη είναι ότι κοιτώντας το βιβλιαράκι της συντήρησης για να δω τι θα χρειαστεί στο service νομίζω είδα 2 χρόνια εγγύηση. Δυστυχώς έχει μείνει στο συνεργείο μαζί με το αυτοκίνητο και θα το δω αύριο ξανά. Δεύτερον ακόμη και 3 χρόνια να είναι δυστυχώς το αυτοκίνητο έκλεισε τριετία το Φλεβάρη (αγοράστηκε καινούριο το Φλεβάρη του 2009)... Θα προσπαθήσω να κάνω μια νύξη αλλά εκ των υστέρων το κόβω δύσκολο. Σίγουρα πάντως απαράδεκτο που τριών χρονών αυτοκίνητο έβγαλε τέτοιες ζημιές, και τα είχα τα Hyundai για τέρατα αξιοπιστίας (έχουμε ένα οικογενειακό Lantra 1.8 του '95 και είναι σκυλί πραγματικό).
Το πιο εκνευριστικό είναι ότι το θέμα του λιωμένου σωλήνα στο κύκλωμα ψύξης ήταν γνωστό γιατί μας είπε ο μηχανικός ότι το καινούριο ανταλλακτικό θα είναι αλλαγμένο/βελτιωμένο... -
Για τοσο μικρο διαστημα πολλες εταιριες καλυπτουν τη ζημια, η τουλαχιστον μεγαλο μερος της. Λογικα κατι τετοιο θα σου προτεινουν, πιεσε για πληρη καλυψη εφοσον το προβλημα ειναι κατασκευαστικο.
-
Σίγουρα πάντως απαράδεκτο που τριών χρονών αυτοκίνητο έβγαλε τέτοιες ζημιές, και τα είχα τα Hyundai για τέρατα αξιοπιστίας (έχουμε ένα οικογενειακό Lantra 1.8 του '95 και είναι σκυλί πραγματικό).
επεσες στην περιπτωση... τοσες χιλιαδες ι10 κυκλοφορουν και προσωπικα πρωτη φορα ακουω τετοιο προβλημα... μια στο εκατομυριο που λεμε... οποτε περι αξιοπιστιας
-
Το made in India έχει το τίμημά του. Καλή συναρμογή αλλά φθηνά υλικά.
-
πηρε το ματι μου πριν σε διαφημιση στην τηλεοραση το i20 diesel 1.4 90hp με 22 κιλα ροπη!
τιμη γυρω στα 11500 μαζι με την αποσυρση.
μια χαρα μου φαινεται.. -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Το made in India έχει το τίμημά του. Καλή συναρμογή αλλά φθηνά υλικά.δεν νομιζω οτι η χωρα κατασκευεις εχει να κανει με την ποιοτητα των υλικων
η ποιοτητα καθοριζεται εξ'αρχης οπου και αν φτιαχτει το αυτοκινητο,ιδιως οταν προοριζεται για την ευρωπη -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
πηρε το ματι μου πριν σε διαφημιση στην τηλεοραση το i20 diesel 1.4 90hp με 22 κιλα ροπη!
τιμη γυρω στα 11500 μαζι με την αποσυρση.
μια χαρα μου φαινεται..Τόσο κάνει (δες και στο car.gr αγγελίες καινούριων).Το δε 1.2 ξεκινά με 8990€ και με στανταρ esp & 6 airbags,a/c,rcd
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Το made in India έχει το τίμημά του. Καλή συναρμογή αλλά φθηνά υλικά.
δεν νομιζω οτι η χωρα κατασκευεις εχει να κανει με την ποιοτητα των υλικων
η ποιοτητα καθοριζεται εξ'αρχης οπου και αν φτιαχτει το αυτοκινητο,ιδιως οταν προοριζεται για την ευρωπηΑν κρίνω από τα Magyar Suzuki και το Mitsubishi Pajero Pinin Italia που είχα ... οι χώρες συναρμολόγησης παίζουν μεγάλο ρόλο όταν υλικά και κομμάτια του αυτοκινήτου, κατασκευάζονται από τοπικές βιομηχανίες/βιοτεχνίες.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι όλα τα υλικά για την συναρμολόγηση μεταφέρονται από την έδρα του κατασκευαστή.
-
δεν ξερω αν μεταφερονται η' οχι αλλα σιγουρα καλυπτουν συγκεκριμενες απαιτησεις-προυποθεσεις-στανταρ....
-
Αν η συναρμολόγηση γινόταν στην Ελλάδα και πολλά από τα κομμάτια του αυτοκινήτου ήταν 'ελληνικής κατασκευής', τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είναι ακριβώς ίδια με τα αντίστοιχα της έδρας του κατασκευαστή;
Εγώ πιστεύω ότι η κουλτούρα ενός λαού επηρεάζει και αυτούς τους τομείς, ασχέτως τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις κλπ...κλπ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν η συναρμολόγηση γινόταν στην Ελλάδα και πολλά από τα κομμάτια του αυτοκινήτου ήταν 'ελληνικής κατασκευής', τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είναι ακριβώς ίδια με τα αντίστοιχα της έδρας του κατασκευαστή;Εγώ πιστεύω ότι η κουλτούρα ενός λαού επηρεάζει και αυτούς τους τομείς, ασχέτως τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις κλπ...κλπ...
θυμαμαι χαρακτηριστικα, οταν υπηρχε το εργοστασιο συναρμολογησης των nissan στον Βολο, οτι τα καθισματα των sunny φτιαχνονταν απο ελληνικη βιομηχανια η οποια βεβαια και προφανως ειχε παρει τις απαραιτητες εγκρισεις προδιαγραφων απο την μαμα nissan. Μενει να μας επιβεβαιωσει καποιος ιδιοκτητης αν του εχουν βγει καλα!!
οσον αφορα τα μηχανικα βεβαια, ερχόταν κατ' ευθειαν καραβακι απο japan... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Αν η συναρμολόγηση γινόταν στην Ελλάδα και πολλά από τα κομμάτια του αυτοκινήτου ήταν 'ελληνικής κατασκευής', τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα είναι ακριβώς ίδια με τα αντίστοιχα της έδρας του κατασκευαστή;
Εγώ πιστεύω ότι η κουλτούρα ενός λαού επηρεάζει και αυτούς τους τομείς, ασχέτως τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις κλπ...κλπ...
θυμαμαι χαρακτηριστικα, οταν υπηρχε το εργοστασιο συναρμολογησης των nissan στον Βολο, οτι τα καθισματα των sunny φτιαχνονταν απο ελληνικη βιομηχανια η οποια βεβαια και προφανως ειχε παρει τις απαραιτητες εγκρισεις προδιαγραφων απο την μαμα nissan. Μενει να μας επιβεβαιωσει καποιος ιδιοκτητης αν του εχουν βγει καλα!!
οσον αφορα τα μηχανικα βεβαια, ερχόταν κατ' ευθειαν καραβακι απο japan...είχε αγοράσει ο θείος μου ένα τέτοιο ελληνικό μπουρδέλο... έπεσε στην παρτίδα με το στραβό πλαίσιο...
είχαν και άλλες ωραίες παρτίδες... το έδωσε στα γρήγορα παραδεχόμενος την χειρότερη αγορά της ζωής του
-
παιδιά είμαι σε αναζήτηση μεταχειρισμένου ατοκινήτου και θα ήθελα τη γνώμη σας το hyundai i30 μοντέλο του 2008 αξίζει στα 5.500 ή καταναλώνει υπερβολικά βενζίνη?
ευχαριστώ
HYUNDAI FORUM