-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για αυτο λοιπον, 'εγω δεν ξερω τιποτα, εγω εμπαινα στο booth για να πληρωσω τα διοδια κ αυτος πηγε να περασει αναμεσα σε εμενα κ το τσιμεντενιο τοιχειο (πως σκατα γραφεται?) - πιθανως για να περασει τσαμπα, ή για να περασει την ουρα - κ σφηνωσε ο μαλακας. Πληρωστε μου τωρα το φτερο που μου χαλασε'.Μια απλή ερώτηση επειδή το λες και το ξαναλες (την οποία σίγουρα θα σου κάνουν στο 'δικαστήριο' οπότε για να 'σαι προετοιμασμένος):
Το πλάτος της λωρίδας στα διόδια είναι τουλάχιστον 3 μέτρα (μπορεί και παραπάνω)
Ας πούμε ότι το πλάτος του αυτοκινήτου είναι 1.8 μέτρα.
Για να μπορείς να πληρώσεις τα διόδια πρέπει να πας αρκετά κοντά στην καμπίνα του ταμία ώστε να φτάνει το χέρι σου (μέσου μήκους ~0.7 μέτρα). Ας πούμε σε απόσταση 0.7 μέτρα.
Αυτό σημαίνει ότι δεξιά από το αυτοκίνητό σου υπάρχει απόσταση 0.5 μέτρο, που χωράει να περάσει μια μηχανή σιγά-σιγά.
Πως στην ευχή 'σφήνωσε' ?Επίσης παραγνωρίζεις ότι υπάρχει ένας σημαντικός μάρτυρας: ο ταμίας (χώρια τις κάμερες πχ. υπάρχει πάντα μια κάμερα μπροστά από τη μπάρα για τους τζαμπατζήδες, η οποία μια χαρά βλέπει τι γίνεται). Επίσης άλλοι μάρτυρες είναι οι οδηγοί των οχημάτων (αυτοκινήτων ή και μηχανών) πίσω από σένα. Καθώς και άλλα 'αντικειμενικά' και μη επιδεχόμενα αμφισβήτησης ευρήματα, όπως η θέση του οχήματός σου τη στιγμή του συμβάντος (δηλαδή αν είναι >1 μέτρο μακριά από την καμπίνα διαγώνια προς το δεξί τοιχείο, πως θα αποδείξεις ότι πήγαινες να πληρώσεις, με χέρι Τιραμόλα ?)
Πραγματικά η άνεση με την οποία 'παίζεις' με τα δικαστήρια και τη Δικαιοσύνη αλλά και τη νοημοσύνη των λοιπών -για να μην πω με τις ζωές τους- μου κάνει εντύπωση
-
Ανεξαρτήτως του αν συμφωνεί κάποιος με τη μία ή την άλλη πλευρά, το στυλάκι 'Θέλω να κάνω αυτό, με αφήνετε; Όχι; Θα το κάνω ούτως ή άλλως' μόνο αντίδραση ή εκνευρισμό φέρνει.
Να σημειώσω, γιατί το είχα αφήσει να περάσει ασχολίαστο, ότι στο σούπερ μάρκετ, αν έχω 1-2 πράγματα, προσωπικά ρωτάω ΜΟΝΟ τον πρώτο ΑΝ είμαι ήδη στη σειρά. Δεν ζητάω από τον πρώτο να μου παραχωρήσει τη σειρά τη δική και όλων των άλλων πίσω απ' αυτόν. Το ίδιο και στην τράπεζα ή οπουδήποτε αλλού. Άρα ως επιχείρημα για τα διόδια, ότι αλλού 'κάνουν έτσι', αυτό το πράγμα δεν ευσταθεί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ανεξαρτήτως του αν συμφωνεί κάποιος με τη μία ή την άλλη πλευρά, το στυλάκι 'Θέλω να κάνω αυτό, με αφήνετε; Όχι; Θα το κάνω ούτως ή άλλως' μόνο αντίδραση ή εκνευρισμό φέρνει.Εννοείται!
-
Ένα παράδειγμα για να καταλάβεις kc οτι κάποιες φορές μπορεί να χάσεις το δίκιο σου επειδή δεν προστάτευσες τον απέναντι είναι οι μονόδρομοι-στενά, όπου αν παίξεις chicken με κανέναν δικυκλιστή που έρχεται ανάποδα από απέναντι και χτυπήσει μπορεί να βρεις και εσύ τον μπελά σου, επειδή -υποτίθεται- εκεί οι ταχύτητες είναι πολύ μικρές και μπορούσες να τον δεις εγκαίρως και να σταματήσεις, εφόσον συνέτρεχε κίνδυνος. Συνυπευθυνότητα, you know?
Σαφώς και δε θα είμαι υπέρ στο να ζητήσει τα ρέστα ο μηχανόβιος σε τέτοια περίπτωση, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, c' est la vie.
-
σε μονοδρομο που ερχεται αναποδα ο αλλος,σε ποια περιπτωση θα κανεις ακρη λιγο για να χωρεσετε?
αν ο αλλος κατσει μεσα στη μεση σαν αρχοντας,η αμα κανει οσο πιο δεξια μπορει και ζητησει συγγνωμη? -
Μίλησα για περίπτωση όπου εσύ είπες 'στ'@@ μου, έχω προτεραιότητα, δεν κόβω' και έγινε η τράκα.
Τα υπόλοιπα που λες είναι τόσο ευνόητα που δεν υπήρχε καν λόγος να τα αναφέρω. -
αν ο αλλος σου πει στα @@ μου θα σταματησει ο αλλος
τοτε το στα @@ μου εχω προτεραιοτητα ειναι η απαντηση. -
Δεν καταλαβαινόμαστε...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν θα το 'λεγα.
Ο άλλος έχει τη δυνατότητα να διακόψει την πορεία του, προκειμένου να σώσει τη ζωή του ή τη σωματική του ακεραιότητα, και δεν το πράττει.
Μέχρι τη στιγμή της επέλευσης του κινδύνου, ο 'δράστης' κάνει κάτι απολύτως νόμιμο, δηλαδή κινείται στο δρόμο έχοντας προτεραιότητα.
Η παράνομη/επικίνδυνη ενέργεια που οδηγεί στο αποτέλεσμα (θάνατο-τραυματισμό-υλική ζημία) δεν είναι του 'δράστη', αλλά του θύματος.
Θα πρέπει ν' αποδειχθεί ότι ο 'δράστης' είχε δει το βλάκα, είχε τα αντανακλαστικά να αντιδράσει και παρά ταύτα δεν το έπραξε.
Εξαιρουμένης της ομολογίας, άλλος τρόπος απόδειξης αυτού του πράγματος δεν υπάρχει. Μόνο υποθέσεις γίνονται, που φυσικά μένουν υποθέσεις.Προφανώς βασίζομαι στη δική του ομολογία στην προηγούμενη σελίδα. Στην περίπτωση που δέν μπορεί να αποδειχτεί αυτό, το πιό πιθανό είναι οτι το δικαστήριο θα του επιδικάσει ανθρωποκτονία απο αμέλεια, με το σκεπτικό οτι όφειλε να είναι πιό προσεκτικός. Αλλά όπως λέει και ο nass, θα υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες απο τα άλλα οχήματα καθώς και video απο τις κάμερες. Να τη γλιτώσει χωρίς συνέπειες και να του πληρώσουν και το φτερό όπως θέλει να πίστεύει είναι απλά σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Αλλά έχω μια απορία προς τον Kacey. Επειδή τσαντίστηκε με το μηχανάκια που του έφαγε τη σειρά και για να μή χάσει 1-2 λεπτά παραπάνω, τον πατάει. Επιτόπου θα πρέπει να περιμένει να έρθει η αστυνομία να πάρει καταθέσεις απο τους μάρτυρες κτλ ενώ μετά σίγουρα θα προσαχθεί στο τμήμα για τα περαιτέρω. Στη συνέχεια όταν αφεθεί ελέυθερος θα χάσει τουλάχιστον 1 μήνα συνολικά για τα δικαστήρια (ποινικό και αστικό, ραντεβού με δικηγόρους, εφέσεις), θα πληρώσει ένα σωρό λεφτά για αμοιβές, παραστάσεις κτλ. ενώ θα έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μπεί φυλακή.
Μόνο ένας ψυχοπαθής θα ζύγιζε αυτά τα δύο ενδεχόμενα και παρ όλα αυτά θα επέλεγε αντί να περιμένει να χτυπήσει τον μηχανάκια.
-
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http ... A&dur=1953
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ένα παράδειγμα για να καταλάβεις kc οτι κάποιες φορές μπορεί να χάσεις το δίκιο σου επειδή δεν προστάτευσες τον απέναντι είναι οι μονόδρομοι-στενά, όπου αν παίξεις chicken με κανέναν δικυκλιστή που έρχεται ανάποδα από απέναντι και χτυπήσει μπορεί να βρεις και εσύ τον μπελά σου, επειδή -υποτίθεται- εκεί οι ταχύτητες είναι πολύ μικρές και μπορούσες να τον δεις εγκαίρως και να σταματήσεις, εφόσον συνέτρεχε κίνδυνος. Συνυπευθυνότητα, you know?Σαφώς και δε θα είμαι υπέρ στο να ζητήσει τα ρέστα ο μηχανόβιος σε τέτοια περίπτωση, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, c' est la vie.
'Μα κύριε πρόεδρε (του δικαστηρίου) αδυνατούσα να πιστέψω ότι ο οδηγός της μηχανής δε θα πήγαινε εντελώς άκρη έστω και την τελευταία στιγμή! Πρώτη φορά έτυχα σε αντίστοιχο σκηνικό! Είναι δυνατόν να κινείσαι παράνομα, να βλέπεις 1,5 τόνο μέταλλο να έρχεται προς το μέρος σου και να μην κάνεις στην άκρη; Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν κάνει στην άκρη, ήταν αργά...'
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Προφανώς βασίζομαι στη δική του ομολογία στην προηγούμενη σελίδα. Στην περίπτωση που δέν μπορεί να αποδειχτεί αυτό, το πιό πιθανό είναι οτι το δικαστήριο θα του επιδικάσει ανθρωποκτονία απο αμέλεια, με το σκεπτικό οτι όφειλε να είναι πιό προσεκτικός. Αλλά όπως λέει και ο nass, θα υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες απο τα άλλα οχήματα καθώς και video απο τις κάμερες. Να τη γλιτώσει χωρίς συνέπειες και να του πληρώσουν και το φτερό όπως θέλει να πίστεύει είναι απλά σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Το δικαστηριο, στο σκηνικο οπου μηχανακι πηγε να περασει απο καπου που δεν επρεπε κ δεν χωραγε κ τελικα εμεινε εκει, θα επιδικασει σε εμενα ανθρωποκτονια απο αμελεια, επειδη ΕΓΩ ωφειλα να ειμαι πιο προσεκτικος, που πηγαινα να μπω στα διοδια κανονικα?
Τελικα αυτος ο γαμημενος ο μηχανακιας πότε φταιει ρε παιδια? Ποτε του αποδιδεται οτι εφαγε το κεφαλι του οταν κανει τετοιες μλκιες? Ποτέ?
Ρε αγορι μου, καταλαβε το: θα κανεις οτι γουσταρεις? Θα κανω κ εγω οτι γουσταρω. Με τη διαφορα οτι εγω παω κανονικα στο δρομο μου. Πιο απλο δεν μπορω να στο πω.
-
Ρέ αγόρι μου, κατάλαβε και σύ οτι το δικαστήριο δίνει (και καλά κάνει) πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ανθρώπινη ζωή. Σε αντίθεση με σένα.
Αλλά δέν απάντησες στο παραπάνω, θα κινδυνέυσεις να φάς το χρόνο σου και τα λεφτά σου στα δικαστήρια και να μπείς φυλακή προκειμένου να δώσεις ένα μάθημα στο μηχανάκια?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ρέ αγόρι μου, κατάλαβε και σύ οτι το δικαστήριο δίνει (και καλά κάνει) πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ανθρώπινη ζωή. Σε αντίθεση με σένα.Αλλά δέν απάντησες στο παραπάνω, θα κινδυνέυσεις να φάς το χρόνο σου και τα λεφτά σου στα δικαστήρια και να μπείς φυλακή προκειμένου να δώσεις ένα μάθημα στο μηχανάκια?
Καλα κανει κ δινει μεγαλη βαρυτητα στη ζωη, ας τον αναστησει να τον ρωτησει γιατι εκανε τη μλκια κ πηγε να περασει απο εκει που πηγε να περασει.
Κ καταλαβε το, στα @@ μου ο μηχανακιας (ή νταλικιερης, ή πεζος, ή ποδηλατης, ή ΙΧης, ή οτιδηποτε εκτος απο ζωακια, που δεν καταλαβαινουν τι κανουν) κ το 'μαθημα' που θα παρει ή οχι. Δεν ειναι δουλεια μου αυτο. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ. Για μενα το κανω, οχι για να μαθω τον αλλο. Το οτι θα μαθει οτι αν εκβιαζει καταστασεις μπορει να την πατησει, ειναι ευχαριστο παραπλευρο αποτελεσμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ καταλαβε το, στα @@ μου ο μηχανακιας (ή νταλικιερης, ή πεζος, ή ποδηλατης, ή ΙΧης, ή οτιδηποτε εκτος απο ζωακια, που δεν καταλαβαινουν τι κανουν) κ το 'μαθημα' που θα παρει ή οχι. Δεν ειναι δουλεια μου αυτο. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ. Για μενα το κανω, οχι για να μαθω τον αλλο. Το οτι θα μαθει οτι αν εκβιαζει καταστασεις μπορει να την πατησει, ειναι ευχαριστο παραπλευρο αποτελεσμα.Απο το παραπάνω παραληρημα θα εστιάσω μόνο σε αυτό:
Για μενα το κανω, οχι για να μαθω τον αλλο.
Αυτό δέν καταλαβαίνω. Ποιό ακριβώς θα είναι το όφελος γι εσένα που αξίζει την πιθανότητα να βρεθείς στη φυλακή?
-
'Παραληρημα', αλλα ασχολουμαστε με το τι ειπωθηκε κ ψαχνουμε να καταλαβουμε...
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ, ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ Ή ΜΕ ΠΟΥΣΤΙΑ Ή ΑΔΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ (=τσαμπα μαγκας). Αυτο ειναι το οφελος.
-
+πολλα στον kacey. Αν ειχανε μαθει τα κωλοζωα οτι μπορει και παθουν κατι απο την βλαχομαγκια τους, τοτε ισως και να μην ειχαμε τετοιες συμπεριφορες στον δρομο.
-
Έχω περιέργεια να δω τι θα γίνει όταν ο μηχανάκιας kacey σε μια από τις συνηθισμένες διαδρομές-διηθήσεις (γιατί αποκλείεται να μην κάνει), συναντηθεί με τον αυτοκινητιστή τύπου kacey. Της kaceyαδας το κάγκελο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
'Παραληρημα', αλλα ασχολουμαστε με το τι ειπωθηκε κ ψαχνουμε να καταλαβουμε...ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΗ, ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ Ή ΜΕ ΠΟΥΣΤΙΑ Ή ΑΔΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ (=τσαμπα μαγκας). Αυτο ειναι το οφελος.
Το ίδιο τζάμπα μάγκας είσαι και σύ που θα πείς ψέματα στο δικαστήριο. Αν είσαι μάγκας επι πληρωμή πές τους αυτό που γράφεις με κεφαλαία απο πάνω
-
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http ... w&dur=1302
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.