-
Καλησπέρα!
Πενταμελής οικογένεια και σκεφτόμαστε να πάμε σε νέο αυτοκίνητο (όλο διαβάζω για super προσφορές σε μεταχειρισμένα αλλά χαζεύοντας στο car.gr δεν βρήκα τίποτα εντυπωσιακό).
Οι επιλογές οι ακόλουθες και χρειάζομαι γνώμες
- Ford C-Max Titanium 150Hp Ecoboost
- Peugeot 5008 Premiun 156Hp
- Peugeot 3008 Premium 156Hp
- Citroen C4 Picasso 155Hp
Δεν μπορώ να πάω σε μακρύτερα αυτοκίνητα λόγω προβλήματος χώρου στο parking, οπότε αυτό το ~4,5 είναι το περισσότερο που μπορούμε να συζητήσουμε.
Τί θα προτείνατε και γιατί;
Ευχαριστώ,
-
Καλησπέρα!
Πενταμελής οικογένεια και σκεφτόμαστε να πάμε σε νέο αυτοκίνητο (όλο διαβάζω για super προσφορές σε μεταχειρισμένα αλλά χαζεύοντας στο car.gr δεν βρήκα τίποτα εντυπωσιακό).
Δεν μπορώ να πάω σε μακρύτερα αυτοκίνητα λόγω προβλήματος χώρου στο parking, οπότε αυτό το ~4,5 είναι το περισσότερο που μπορούμε να συζητήσουμε.
Ευχαριστώ,
-
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ,
-
Renault Scenic/Grand scenic με τον 1.6 dci
-
Άμα σου πώ ότι περίμενα να μου προσθέσει κάποιος και το Scenic θα με πιστέψεις;
ΟΚ, ας το βάλουμε και αυτό στο παιχνίδι.
Γιατί να το προτιμήσω λοιπόν;ΥΓ> Παρεμπιπτόντως, παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα του αυτοκινήτου. Το να μην είναι σαράβαλο σε 3 χρόνια δηλαδή
-
Ο χρήστης dolph έγραψε:
Άμα σου πώ ότι περίμενα να μου προσθέσει κάποιος και το Scenic θα με πιστέψεις;
ΟΚ, ας το βάλουμε και αυτό στο παιχνίδι.
Γιατί να το προτιμήσω λοιπόν;ΥΓ> Παρεμπιπτόντως, παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα του αυτοκινήτου. Το να μην είναι σαράβαλο σε 3 χρόνια δηλαδή
Με τη διαφορά ντίζελ-βενζίνη στα 30 λεπτά(1,50 με 1,80 και με την τάση από τον οκτώβρη το ντίζελ κίνησης να εξισώνεται με το θέρμανσης στο 1,40 και τη βενζίνη πιθανόν στα 2€ ή και παραπάνω,καταλαβαίνεις )Βάλε και ότι τα ντίζελ καίνε 25-30% λιγότερο τι άλλο θες.Οντως ο 1.6 dci είναι φοβερός σε τεχνικά χαρακτηριστικά και πολιτισμένος σε θόρυβο για ντίζελ μοτέρ .Περίπου το ίδιο καλός και ο 1.6 tdci της φόρντ-1.6 hdi της psa(και τα 2 είναι ολόιδια μοτέρ).Eγώ προτείνω
1.renault scenic 1.6 dci dynamic
2.nissan qashqai +2 1.6 dci action
3.ford grand c-max 1.6 tdci trend
4.skoda yeti 1.6 tdi expirience ή octavia combi 1.6 tdi dsg -
Κι από εμένα +1 στο Scenic 1.6 DCi.
Για το κινητήρα του -διαμάντι, την οικονομία του σε καύσιμα και τέλη κυκλοφορίας, τις καλές του εγγυήσεις και τη φρεσκάδα που βγάζει το facelift.
Και σε μια καλή τιμή, περίπου 22-23.000 στο επίπεδο εξοπλισμού Dynamic.Επίσης με τον ίδιο κινητήρα στο Qashqai, αν και πρέπει να βγαίνει λίγο πιο ακριβό.
-
Το Qashqai είναι στενό πίσω, αν θυμάμαι καλά, και δεν θα χωράει τρία παιδικά καρεκλάκια, οπότε αποκλείεται.
Το Renault, αν πηγαίνει στα 22-23.000 βγαίνει αρκετά ακριβότερο από τα C-Max/3008 τα οποία τα παίρνω στα 20.000 με το κλειδί στο χέρι (με προσφορές). Ίσως όμως να έχουν (Renault) καλύτερες προσφορές - πρέπει να τους ρωτήσω.
Έχει ψαχτεί κανένας σας τώρα τελευταία για να ξέρει αν υπάρχουν διαθέσιμα ή μόνο με παραγγελία (κοινώς το φάγαμε το καλοκαίρι);
Κάτι ακόμα...τί παίζει με την ποιότητα Renault;
Γιατί ακούω συχνά κριτική για την ποιότητά της; Παίζει να πάω σε Renault και να βλαστημήσω την ώρα και την στιγμή που το αποφάσισα;Ευχαριστώ,
-
Σαν moter το dci με τα 130hp .
Ως σύνολο και τιμή θα πήγαινα στο FORD . -
Το Scenic έχει αρχική τιμή 24.950 - 1.500 προσφορά Renault - 1.430 από απόσυρση = 22.020 και προσθέτεις μεταλλικό 460 και τέλη/πινακίδες ακόμη 300-400.
Αυτή τη στιγμή πέφτεις ακριβώς πάνω στην κυκλοφορία του facelift. Μέχρι τέλη του μήνα λογικά θα αρχίσει να εμφανίζεται στις εκθέσεις το facelift. Αλλά επειδή μάλλον πας σε παραγγελία υπολογίζεις maximum 2 μήνες για παραλαβή.
Tα Megane III/Scenic III δεν έχουν εμφανίσει προβλήματα άρα και τα βελτιωμένα facelift λογικά θα συνεχίσουν έτσι. Γενικά τα Renault από το Clio III και μετά δεν έχουν ζήτημα αξιοπιστίας. Ούτως ή άλλως με 5 χρόνια εγγύηση έχεις ήρεμο το κεφάλι σου για χρόνια.
-
Με τρία χιλιάρικα πιο ακριβό, το Renault δεν φαίνεται ως τόσο καλή επιλογή.
Άλλωστε δεν κάνω παραπάνω από 7-8.000 χλμ τον χρόνο για να έχω μεγάλη κατανάλωση καυσίμου που να δικαιολογεί την αυξημένη τιμή σε αυτό το επίπεδο. Δεν ξέρω φυσικά αν η συντήρηση του πετρελαίου είναι σημαντικά οικονομικότερη ώστε να πρόσθετα οικονομικό όφελος και από εκεί.Τα Ford θεωρούνται καλύτερα από τα υπόλοιπα σε θέμα ποιότητας;
Και τί παίζει με τα Peugeot/Citroen;
Δεν λένε;Συγγνώμη που ρωτάω πολλά αλλά είμαι ψιλοάσχετος.
-
Ο χρήστης dolph έγραψε:
Με τρία χιλιάρικα πιο ακριβό, το Renault δεν φαίνεται ως τόσο καλή επιλογή.
Άλλωστε δεν κάνω παραπάνω από 7-8.000 χλμ τον χρόνο για να έχω μεγάλη κατανάλωση καυσίμου που να δικαιολογεί την αυξημένη τιμή σε αυτό το επίπεδο. Δεν ξέρω φυσικά αν η συντήρηση του πετρελαίου είναι σημαντικά οικονομικότερη ώστε να πρόσθετα οικονομικό όφελος και από εκεί.Τα Ford θεωρούνται καλύτερα από τα υπόλοιπα σε θέμα ποιότητας;
Και τί παίζει με τα Peugeot/Citroen;
Δεν λένε;Συγγνώμη που ρωτάω πολλά αλλά είμαι ψιλοάσχετος.
Aκόμα και 8000 χλμ να κάνεις,κερδίζεις γύρω στα 800-1000€ εξαιτίας της χαμηλότερης καταναλωσης και τιμής καυσίμου στο ντίζελ,αλλά και τα χαμηλότερα τέλη που έχουν τα ντίζελ από τα βενζίνης.Δηλαδή σε 3 χρόνια καλύπτεις τη διαφορά των 3000€ περίπου.Υπόψη πως ένα οικογενειακό 1400 κιλών,βενζίνης 130-150 ίππων έχει μικτή πραγματική(μην κοιτάς εργοστασιακά νούμερα ) γύρω στα 9 με 10 λίτρα ανα 100 χιλ,όταν ένα αντίστοιχο ντίζελ 1.6 tdci ή 1.6 dci καίει μικτά γύρω στα 6 με 6,5 λίτρα.Βάλε σου λέω και τη διαφορά τιμής που είναι μεταξύ 25 και 30 λεπτών με τάση αυτή η διαφορά να ανοίγει το φθινόπωρο και μάλλον σε συμφέρει το ντίζελ.Αν δεν θες να δώσεις πάνω από 20.000€,ρώτα αν το scenic f/l το φέρνουν και με τον νέο 1.5 dci 110ps που θα βγαίνει φτηνότερα στα 20.000€ ή και λιγότερο
-
Θεωρώ ότι είναι αυτά τα 3 ( Πικασο , Σενίκ , Ψ μαχ ) είναι πολύ κοντά και σε χαρακτήρα και σε αποτέλεσμα.
Οδήγησε τα και μετά αποφάσισε . Επίσης δες, πιο σου αρέσει στο μάτι καλύτερα .
Το πετρέλαιο σε αυτά τα χιλιόμετρα (7,000-8,000) δεν θα σου δώσει κάποια εξαιρετική οικονομία απο 300 έως 500 euro το χρόνο .
Σε αυτά πρόσθεσε και την διαφορά των τελών λόγω λιγότερων ρύπων .
Επίσης μην ξεχνάς , η ζωή έχει γυρίσματα , Σήμερα 7-8000 αύριο 15,000 -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Θεωρώ ότι είναι αυτά τα 3 ( Πικασο , Σενίκ , Ψ μαχ ) είναι πολύ κοντά και σε χαρακτήρα και σε αποτέλεσμα.
Οδήγησε τα και μετά αποφάσισε . Επίσης δες σου αρέσει στο μάτι καλύτερα .
Το πετρέλαιο σε αυτά τα χιλιόμετρα (7,000-8,000) δεν θα σου δώσει κάποια εξαιρετική οικονομία απο 200 έως 400 euro το χρόνο .
Σε αυτά πρόσθεσε και την διαφορά των τελών λόγω λιγότερων ρύπων .
Επίσης μην ξεχνάς , η ζωή έχει γυρίσματα , Σήμερα 7-8000 αύριο 15,000200 και 400€ μόνο, δεν είναι με τίποτα.Κάνε υπολογισμούς ενδεικτικά με τιμη ντίζελ 1.50 και βενζίνη 1,80 και κατανάλωση στο ντίζελ 6,5 λίτρα και στη βενζίνη 9,5 λίτρα και όλα αυτά για 8000 χλμ,που όπως λες μπορεί αργότερα να γίνουν παραπάνω(π.χ 10.000 χλμ ή 15.000 χλμ).Θα δεις η διαφορά είναι από 800€ με τα τωρινά δεδομένα μέχρι και 1200€ το χρόνο αν αυξηθούν τα χιλιόμετρα ή αν ανοίξει η διαφορά τιμής στα 2 καύσιμα(π.χ 1.40 το ντίζελ και 2€ η βενζίνη).
-
To c-max παίρνει πίσω 3 καθισματάκια ?Γιατί το κόβω ψιλοστενό σε πλάτος σαν το qashqai.Σε αυτήν την περίπτωση βοηθάνε μόνο 3 ανεξάρτητα καθίσματα και συρόμενα ακόμα καλύτερα.Νομίζω σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ καλά τα scenic αλλά και το yeti.Ιδίως αν ο φίλος θέλει βενζίνη και τιμή μέχρι 20000€ είναι αξιόλογο το skoda yeti 1.4 tsi ambition που και καλή εκμετάλλευση χώρων-πρακτικότητα έχει,και μικρό μήκος 4.2,και καλές επιδόσεις με λογική κατανάλωση-τεκμήρια αλλά και καλή τιμή .Και ποιοτικά το βρίσκω άριστο,εφάμιλο με το tiguan για παράδειγμα.
-
Προχθες ημουν με φιλο συνφορουμιτη στον Σφακιανακη στον Κηφισο και ειδα το νεο Grand scenic με τον 1.6 dci απλα , παρα πολυ καλη ποιοτητα, παρα πολυ ωραιο εσωτερικο, ανετο πανω απ'ολα εξαιρετικη πλευρικη στηριξη στα καθισματα για τις ανησηχιες ενος πατερα , τωρα τιμη δεν θυμαμαι καθως μονο χαζευα . Εχω χρονια ακομα για να γινω οικογενειαρχης
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Προχθες ημουν με φιλο συνφορουμιτη στον Σφακιανακη στον Κηφισο και ειδα το νεο Grand scenic με τον 1.6 dci απλα , παρα πολυ καλη ποιοτητα, παρα πολυ ωραιο εσωτερικο, ανετο πανω απ'ολα εξαιρετικη πλευρικη στηριξη στα καθισματα για τις ανησηχιες ενος πατερα , τωρα τιμη δεν θυμαμαι καθως μονο χαζευα . Εχω χρονια ακομα για να γινω οικογενειαρχηςΘα με κάνεις να τρέχω στον Σφακιανάκη αύριο
Από ποιότητα καλύτερη από το προηγούμενο;
Το είχα δει και δεν με είχε ενθουσιάσει, ιδίως αυτό το ηλεκτρονικό κοντέρ, ούτε στο Star Trek να ήμουνΓια να το είδες δε, μάλλον θα έχουν και ετοιμοπαράδοτα. Καλό αυτό
-
Ο χρήστης dolph έγραψε:
Προχθες ημουν με φιλο συνφορουμιτη στον Σφακιανακη στον Κηφισο και ειδα το νεο Grand scenic με τον 1.6 dci απλα , παρα πολυ καλη ποιοτητα, παρα πολυ ωραιο εσωτερικο, ανετο πανω απ'ολα εξαιρετικη πλευρικη στηριξη στα καθισματα για τις ανησηχιες ενος πατερα , τωρα τιμη δεν θυμαμαι καθως μονο χαζευα . Εχω χρονια ακομα για να γινω οικογενειαρχης
Θα με κάνεις να τρέχω στον Σφακιανάκη αύριο
Από ποιότητα καλύτερη από το προηγούμενο;
Το είχα δει και δεν με είχε ενθουσιάσει, ιδίως αυτό το ηλεκτρονικό κοντέρ, ούτε στο Star Trek να ήμουνΓια να το είδες δε, μάλλον θα έχουν και ετοιμοπαράδοτα. Καλό αυτό
Τωρα που ειπες για το κοντερ τα σπαει ειναι και εγχρωμο .
-
Τωρα εγω να προτεινω Grand C- Max ή θα μου πειτε οτι στηριζω τη Ford?
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Τωρα εγω να προτεινω Grand C- Max ή θα μου πειτε οτι στηριζω τη Ford?ΝΑΙ
Ford C-Max vs Peugeot 5008 vs Peugeot 3008 vs Citroen C4 Pic