-
Η προμήθεια καυσόξυλων αυτή την περίοδο δεν εμπεριέχει τον κίνδυνο να αγοράσει κανείς περισσότερο νερό και λιγότερο ξύλο (ανεξαρτήτως τιμής)?.
-
Προσωπικά, δεν είχαμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα, όσα χρόνια θυμάμαι τον πατέρα μου να αγοράζει. Σε κανά μήνα θα πάρω και γω, να έχω καβάτζα στο εξοχικό, μιας και με βλέπω να πηγαίνω μόνιμα εκεί
-
Ο χρήστης [color=#0000FF έγραψε:
Kωνσταντίνος[/color:1mkkprat]':1mkkprat]Η προμήθεια καυσόξυλων αυτή την περίοδο δεν εμπεριέχει τον κίνδυνο να αγοράσει κανείς περισσότερο νερό και λιγότερο ξύλο (ανεξαρτήτως τιμής)?.Χωρίς να είμαι απόλυτος, νομίζω πως έχει να κάνει περισσότερο με το διάστημα κοπής και πώλησης, παρά με την εποχή.
-
Καλημέρα , υπάρχει μια πολυ ενδιαφέρουσα ελληνική πατεντα http://www.mathios.gr/436/article/greek ... /index.htm για το τζακι . Φαίνεται ότι λειτουργεί καλα . Έχει βάλει κανείς απο εσάς να μας πει τη γνώμη του ;
-
Κοίτα τι σκέφτηκαν. Ελληνική πατέντα;
-
το ειδα να το διαφημίζει σε τοπικό καναλι των σερρων, προσωπικά μου κανει για παπαρια, απο το τροπο που το πλασαρανε
-
κοιτα , ο τροπος λειτουργιας του φαινεται ικανοποιητικος οπως και η αρχη πανω στην οποια δουλευει .
εχει εξαχθει οπως λενε και σε Νορβηγια Σουηδια κλπ .....
Δεν μου φαινεται για 'παπαρια ' εκτος αν μας πειραζει που ειναι Ελληνικο
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
κοιτα , ο τροπος λειτουργιας του φαινεται ικανοποιητικος οπως και η αρχη πανω στην οποια δουλευει .Η αρχή της ανεξέλεγκτης καύσης, ναι?
εχει εξαχθει οπως λενε και σε Νορβηγια Σουηδια κλπ .....
Προσωπικά, με πειράζει που ο Έλληνας συνεχίζει να 'πασαλείβει'.
Για τον υπόλοιπο κόσμο, η ανεξέλεγκτη καύση είναι παρελθόν. Για την Ελλάδα κ μερικές φυλές της Αφρικής, όμως, είναι παρόν!
ΥΓ1. Για να μην παρεξηγηθώ, από το 'σχέτο' ανοιχτο τζάκι, καλύτερο το ανοιχτό τζάκι με την συσκευή του τύπου του λινκ. Αυτό, όμως, κ την ενεργειακή καύση του ξύλου τα χωρίζει το χάος.
ΥΓ2. Νορβηγία, Σουηδία κλπ, αν ανάψεις φωτιά σε ανοιχτό τζάκι θα σε χώσουν βαθύτερα από τον Μπράιβικ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίτα τι σκέφτηκαν. Ελληνική πατέντα;http://hydrotherm.gr/shop/index.php?act ... roductId=7
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
κοιτα , ο τροπος λειτουργιας του φαινεται ικανοποιητικος οπως και η αρχη πανω στην οποια δουλευει .εχει εξαχθει οπως λενε και σε Νορβηγια Σουηδια κλπ .....
οπως ειπε ο ειδικος μας πρώτον ειναι η ανεξελεκτη καυση κ Β δεν βλεπω τη διαδρομή του αερα αρκετη να μπορει να ζεσταθει αρκετα μεσα στη σωληνα, ιδιατερα αν περναει με ταχυτητα
-
Μια χαρά προλαβαίνει να ζεσταθεί ο αέρας αλλά το τζάκι είναι ΑΝΟΙΚΤΟ και η απόδοσή του είναι αστεία είτε έχει σωλήνες ή όχι.
Με σωλήνες φυσικά θα είναι καλύτερα αλλά και την πιο φτηνή τούρκικη κασέτα να πάρεις, λιγότερα ξύλα θα καίει - είναι ΑΝΟΙΚΤΟ.Το χειμώνα καθόμουν και κοιτούσα τις καπνοδόχους από τα τζάκια.
Όσοι είχαν ανοικτά τα χρησιμοποιούσαν για λίγο και κάπνιζαν συνέχεια.Τα ενεργειακά δεν καπνίζουν καθόλου - μόνο όταν τα ανάβουν μέχρι να ζεσταθούν.
Μυρίζουν λίγο, ακόμα και όταν δεν βλέπεις καθόλου καπνό αλλά και η καπνοδόχος από το πετρέλαιο μυρίζει.Το φθηνό βουλγάρικο του γείτονα (αν και καίει λίγα ξύλα σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη) ποτέ δεν σταματάει να καπνίζει εντελώς, πάντα λίγο φαίνεται ο καπνός έστω και ελάχιστα.
Το απέναντι μεγάλο και ακριβό ενεργειακό (με ηλεκτρονικές ενδείξεις και συνδεδεμένο στο κύκλωμα μαζί με λέβητα πετρελαίου) δούλευε συνέχεια στην αρχή της σεζόν όταν ήταν καινούριο αλλά στα μεγάλα κρύα άναβε περιστασιακά και δούλευε συνέχεια το πετρέλαιο - φαίνεται ο ιδιοκτήτης κουράστηκε να κάνει τον θερμαστή. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Η προμήθεια καυσόξυλων αυτή την περίοδο δεν εμπεριέχει τον κίνδυνο να αγοράσει κανείς περισσότερο νερό και λιγότερο ξύλο (ανεξαρτήτως τιμής)?.Δεν έχεις πολύ άδικο, το ξύλο που κόβεται τον χειμώνα έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό καθώς το χειμώνα το περισσότερο νερό βρίσκεται στις ρίζες.
Το θέμα είναι βέβαια όποια εποχή και να' ναι κομμένα να μην αγοράσεις φετινά ξύλα...
Όταν μου τελείωσαν τα ξύλα γέμισα δύο φορές το πορτμπαγκαζ του αυτοκινήτου για να περάσω λίγο καιρό ακόμα. Την πρώτη φορά χώρεσε 230 κιλά ξύλα... την δεύτερη 140! (επαναλαμβάνω και τις δύο φορές το γέμισα)Υγ. Για ανατολική αττική μπορεί κανείς να βοηθήσει? Θέλω 3-4 τόνους?
-
Νεότερα για τιμές...
Έβαλα φίλο μου να ρωτήσει στην Τρίπολη.
Μου βρήκε ελάχιστη παραγγελία (5-6 τόνους όσο χωράει ένα βαν) τιμή 150 ευρώ
Αν η παραγγελία γεμίσει μεγάλο φορτηγό (24 τόνους) η τιμή γίνεται 130 ευρώ.Επίσης τυχαία βρήκα αυτόν από δυτική αττική λέει για 160 ο τόνος http://anastasopoulos-kausoksila.gr/
Ψιλιάστηκαν ότι θα πάρουμε όλοι από επαρχία? Αν ισχύει μάλλον θα τον προτιμήσω αφού δεν θέλω παραπάνω από 4 τόνους προς το παρών...
Αν έχετε άλλες τιμές παρακαλώ γράψτε τις εδώ να ξέρουμε... -
τα 130 ειναι με μεταφορικα?
-
Ναι τελική τιμή μου είπε, ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο σχετικά με την μέτρηση της ποσότητας.
Πιστεύω όμως να φέρνει παλέτες. -
Ρωτησα σημερα ενα μαγαζατορα για την aS-300, κατι παραπανω απο 1000€ μου ειπε. Την ειδα και απο κοντα, δεν γεμιζει στο ματι, ενα κλαπετο έχει μονο-ρυθμιστικο αερα- αλλα εχει την οποια στιβαροτητα περιμενει κανεις απο μια σομπα. Ειδα και τη La nordica norvegia, 1690€ αλλα ξεφευγει σε μεγεθος και στιβαροτητα σε σχεση με τη πρώτη. Φυσικα μιλαμε για 105 κιλα η πρώτη σχεδον 200 η δεύτερη.
Μια παρατηρηση σχετικα με το κουβαλημα και μου ειπε οτι εχουν καροτσι που ανεβαινει τις σκάλες, τη πρώτη με τα 105κ την ανεβαζουμε και με τα χερια, τη δευτερη ομως...ειδικα αν ειναι μονοκοματη, οχι.
Επισης, της ανεφερα τις συγκεριμενες ως αεροθερμες και στη συζητηση καταληξαμε οτι η κύρια θερμοτητα βγαίνει απο το τζαμι. Εγω αν τη βαλω στη μεση του σπιτιου, το τζαμι θα κοιταει μονο εμπρος, αρκει η ανακυκλοφορια του αερα για να ζεστάνει και τον υπολοιπο χώρο?Επισης ηρθε και μια φλασια μιας ιδεας χρήσης σομπας υδραυλικης. Τοποθετηση στον κατω χώρο, ανεξαρτητο σπίτι, ταισμα απο τους γέρους, και με συνδεση στις γραμμες καλοριφερ για θερμανση επάνω. Ο πωλητης μου είπε οτι πρέπει να συνδεθει στο συλλέκτη, συλεκτης ομως δεν υπάρχει. Η συνδεση σε σειρα με την κύρια γραμμη εχει λογικη? Δηλαδη κάτι σαν συνδεση ενος σώματος καλοριφερ?
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Ναι τελική τιμή μου είπε, ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο σχετικά με την μέτρηση της ποσότητας.
Πιστεύω όμως να φέρνει παλέτες.Οξιά 10 τόνους 'κατάξερα ' 900 ευρώ από Φυτειά ξεφορτώθηκαν πριν 3 ώρες στην αυλή μου
-
με πηγε ενας ξαδελφος μου σε ενα χωραφι του με ελιες , και μεσα ειχε 4 δενδρα πουρναρια , για να πω την αληθεια δεν
ειχα ξαναδει τοσο μεγαλα , νομιζα οτι τα πουρναρια ειναι θαμνοι.
τελος παντων μου ειπε οτι αν τα θελω μπορω να τα κοψω .
ερωτηση 1η κανει για σομπα?
καποιος μου ειπε οτι απαγορευεται να κοπουν ακομα και αν ειναι στο κτημα σου μεσα.
και οτι η καυση κλαδιων μεσα στι κτημα απο ελιες η πουρναρια ειναι μεχρι τελους απριλιου.
ξερετε τι ισχυει? -
Μια χαρά είναι το πουρνάρι για ξυλόσομπα.
Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δεν ξερω. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
με πηγε ενας ξαδελφος μου σε ενα χωραφι του με ελιες , και μεσα ειχε 4 δενδρα πουρναρια , για να πω την αληθεια δεν ειχα ξαναδει τοσο μεγαλα , νομιζα οτι τα πουρναρια ειναι θαμνοι.
τελος παντων μου ειπε οτι αν τα θελω μπορω να τα κοψω .
ερωτηση 1η κανει για σομπα?OXI. Πες μου πότε να έρθω να τα πάρω κ να σου φέρω άλλα ξύλα, καλά.
καποιος μου ειπε οτι απαγορευεται να κοπουν ακομα και αν ειναι στο κτημα σου μεσα.
Κάποιος δεν ήξερε τι έλεγε.
και οτι η καυση κλαδιων μεσα στι κτημα απο ελιες η πουρναρια ειναι μεχρι τελους απριλιου.
ξερετε τι ισχυει?Εδώ, ήξερε.
Ξυλόσομπα