-
Παίδες έχετε να προτείνετε κάποιο λαπτοπ αυστηρά μέχρι 450ε για απλή χρήση (πλοήγηση ιντερνετ, μουσική, ταινίες);
Ψάχνει ο θείος μου για τέτοια χρήση αλλά και να τρέχει κάνα σχολικό πρόγραμμα εκμάθησης (αν χρειάζεται, δε ξέρω τι παίζει με τις εκπαιδευτικές μεθόδους των παιδιών του δημοτικού σήμερα ) για την κόρη του που είναι στο δημοτικό.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Είδα κάποια εγώ, όλα με AMD επεξεργαστή. Αξίζουν; ή πρέπει να ξεπεραστεί το όριο των 450ε;. Πάντως τα λάπτοπ στην οικογενειά μας (2 και 3 ετών), με επεξεργαστές intel dual core στα 2,1 και με 3άρες ράμ, μια χαρά τα πάνε απο επιδόσεις σε απλή χρήση που τους κάνω, οπότε φαντάζομαι ένα σημερινό λάπτοπ δε θα τον απογοητεύσει τον θείο.
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
μαλλον τα επαιξε για τα καλα και αυτα αν τα παιξουν παει τελειωσε
αντικατεστησε το γιατι θα σου ψηθει ο επεξεργαστης (και δεν εννοω ζεσταθει, εννοω θα χαλασει)
και φυσικα μην δουλευεις καθολου τον υπολογιστη μεχρι να γινει αυτο
επισης ριξε λιγο detol και απολυμανε το ΚΑΛΑ
βγαλε τις δυο επανω βιδες που κρατανε την μητρικη (ασχετο αλλα καντο)
να καθαριζεις τακτικα το Power button ανοιγοκλεινε το συνεχεια και λαδωνε (ασε το Pc στην πριζα)
εαν η μητρικη εχει στερεους πυκνωτες ριξε χλωρινη επανω να ασπρισουν λενε οτι δινει μεγαλυτερη ζωηΑνοιγοκλεισα 2 φορές το κουμπί του τροφοδοτικού και δούλεψε.Αλλά το είχα ξανακάνει και τη 2η φορά που το άνοιξα κανονικά δεν...Είναι και 4 χρονών το pc οπότε λογικό τόσες ώρες που έχει δουλέψει.Επειδή το σύστημα είναι αρχαίο και λέω να φτιάξω καινούριο pc για ρίχτε προτάσεις.Κυρίως gaming και όχι πάνω από 600 ευρώ.Όσο το δυνατόν πιο λίγα,αλλιώς υπάρχει και το xbox για όσο κρατήσει και αυτό
Θέλεις να περιορίσεις το κόστος στα 600€ οπότε:
εφόσον εχεις case, psu, dvd και πληκτρολόγιο θέλεις τα εξής 4 πράγματα: μητρική, επεξεργαστή, μνήμες και κάρτα γραφικών.
Για μένα πάρε έναν phenom fx 6100(αρκετά δυνατός για παιχνίδια, αν σε παίρνει οικονομικά παρε fx8120 που ειναι ισχυρότερος), 4gb dd3 1333+, μια μητρική με am3+ (προσπάθησε να έχει 990fx τσιπάκι) και μια εκ των ati7850 ή ati6950 ή nvidia 560ti με την σειρά που στα έδωσα. Όλα αυτά με κόστος κάτω από 600€ αλλά συναρμολόγηση δική σου. -
Ο χρήστης amazing έγραψε:
μαλλον τα επαιξε για τα καλα και αυτα αν τα παιξουν παει τελειωσε
αντικατεστησε το γιατι θα σου ψηθει ο επεξεργαστης (και δεν εννοω ζεσταθει, εννοω θα χαλασει)
και φυσικα μην δουλευεις καθολου τον υπολογιστη μεχρι να γινει αυτο
επισης ριξε λιγο detol και απολυμανε το ΚΑΛΑ
βγαλε τις δυο επανω βιδες που κρατανε την μητρικη (ασχετο αλλα καντο)
να καθαριζεις τακτικα το Power button ανοιγοκλεινε το συνεχεια και λαδωνε (ασε το Pc στην πριζα)
εαν η μητρικη εχει στερεους πυκνωτες ριξε χλωρινη επανω να ασπρισουν λενε οτι δινει μεγαλυτερη ζωηΑνοιγοκλεισα 2 φορές το κουμπί του τροφοδοτικού και δούλεψε.Αλλά το είχα ξανακάνει και τη 2η φορά που το άνοιξα κανονικά δεν...Είναι και 4 χρονών το pc οπότε λογικό τόσες ώρες που έχει δουλέψει.Επειδή το σύστημα είναι αρχαίο και λέω να φτιάξω καινούριο pc για ρίχτε προτάσεις.Κυρίως gaming και όχι πάνω από 600 ευρώ.Όσο το δυνατόν πιο λίγα,αλλιώς υπάρχει και το xbox για όσο κρατήσει και αυτό
http://www.skroutz.gr/s/416649/AMD-A8-3870K.html
http://www.skroutz.gr/s/371883/Gigabyte ... -DS3P.html
http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ra ... 3+DDR3+4GB
http://www.skroutz.gr/s/444319/VTX3D-Ra ... ition.html (κανεις και crossfire με την εσωτερικη καρτα γραφικων)
http://www.skroutz.gr/s/441109/Enermax- ... nermax+550 -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Παίδες έχετε να προτείνετε κάποιο λαπτοπ αυστηρά μέχρι 450ε για απλή χρήση (πλοήγηση ιντερνετ, μουσική, ταινίες);
Ψάχνει ο θείος μου για τέτοια χρήση αλλά και να τρέχει κάνα σχολικό πρόγραμμα εκμάθησης (αν χρειάζεται, δε ξέρω τι παίζει με τις εκπαιδευτικές μεθόδους των παιδιών του δημοτικού σήμερα ) για την κόρη του που είναι στο δημοτικό.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Είδα κάποια εγώ, όλα με AMD επεξεργαστή. Αξίζουν; ή πρέπει να ξεπεραστεί το όριο των 450ε;. Πάντως τα λάπτοπ στην οικογενειά μας (2 και 3 ετών), με επεξεργαστές intel dual core στα 2,1 και με 3άρες ράμ, μια χαρά τα πάνε απο επιδόσεις σε απλή χρήση που τους κάνω, οπότε φαντάζομαι ένα σημερινό λάπτοπ δε θα τον απογοητεύσει τον θείο.
για τις δουλειές που τα θέλεις όλα τα σύγχρονα λάπτοπ ικανοποιούν τις ανάγκες που περιέγραψες. Οπότε επέλεξε εκείνο που έχει το καλύτερο aftersales(dell για παράδειγμα) αλλά και εκείνο που έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Dell Inspiron 1545
Intel Core 2 Duo T6400 2.0 GHz
RAM 3 GBΜηχανημα τριετιας. Αλλαζω σκληρο λογω κρασαρισματος.
Τι windows να βαλω;
Είχε Vista Home Premium, με τα οποια την παλευε καλουτσικα και πρεπει καπου να τα εχω.
Να ξαναβαλω τα ιδια;
Σηκωνει 7αρια; Χρειαζομαι drivers;Επ' ευκαιρίας βάλε SSD...
Ειχα ηδη αγορασει εναν 250αρη sata 2 με 73 €. Το μηχανημα δεν ειναι το βασικο, το χρησιμοποιουμε (τα παιδια κυριως) για light χρηση, οποτε δεν εχω πολλες απαιτησεις σε ταχυτητα. Μπηκαν και τα 7αρια, ολα καλα.
Ευχαριστω.Ολα καλα, NOT!
Το μηχανημα παρουσιαζει το εξης προβλημα. Μετα απο καμποση ωρα λειτουργιας 'παγωνει' και δεν ξεκολλαει με τιποτα. Δεν παιζει το tab απο εφαρμογη σε εφαρμογη, δεν κλεινουν οι εφαρμογες, δεν λειτουργει το Alt+Ctrl+Del, δεν επανερχεται οσο κι αν περιμενεις. Μονο power off και ξανα ανοιγμα.
Αυτο δεν το παρουσιαζε ποτε πριν με ιδια προγραμματα να τρεχουν. Ουτε ζεσταινεται περισσοτερο. Ουτε μπορω να το συνδυασω με καποιο συγκεκριμενο προγραμμα.
Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα που δεν λυθηκε με την αλλαγη του δισκου; Μπορει να φταινε τα 7αρια; Να ξαναβαλω τα δικα του (original) Vista Premium?Ευχαριστω
-
αφού θέλεις να παίζεις σύγχρονα παιχνίδια μην πάρεις 6850...ειναι σχετικά αδύναμη...καλύτερα επένδυσε εκεί περισσότερα χρηματα και πάρε κάποια από εκείνες που σου πρότεινα
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Το μηχανημα παρουσιαζει το εξης προβλημα. Μετα απο καμποση ωρα λειτουργιας 'παγωνει' και δεν ξεκολλαει με τιποτα. Δεν παιζει το tab απο εφαρμογη σε εφαρμογη, δεν κλεινουν οι εφαρμογες, δεν λειτουργει το Alt+Ctrl+Del, δεν επανερχεται οσο κι αν περιμενεις. Μονο power off και ξανα ανοιγμα.
Αυτο δεν το παρουσιαζε ποτε πριν με ιδια προγραμματα να τρεχουν. Ουτε ζεσταινεται περισσοτερο. Ουτε μπορω να το συνδυασω με καποιο συγκεκριμενο προγραμμα.
Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα που δεν λυθηκε με την αλλαγη του δισκου; Μπορει να φταινε τα 7αρια; Να ξαναβαλω τα δικα του (original) Vista Premium?Ευχαριστω
βαλε xp
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ενδιαφέρομαι κι εγώ για mini itx pc, low budget solution αλλά ικανό να παίζει ταινίες hdhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... B3-00G.htm
τι λέει;με κανά τέτοιο κουτάκι http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 021N2E.htm
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
αφού θέλεις να παίζεις σύγχρονα παιχνίδια μην πάρεις 6850...ειναι σχετικά αδύναμη...καλύτερα επένδυσε εκεί περισσότερα χρηματα και πάρε κάποια από εκείνες που σου πρότειναη 6850 ειναι αδυναμη? η μηπως δεν καταλαβες γιατι εβαλα αυτον τον επεξεργαστη με αυτη την καρτα?
-
Περίμενε... στη σειρά 6 η σειρά 69ΧΧ ήταν ισχυρή ενώ η 68ΧΧ ήταν περισσότερο μικρομεσαία παρά δε μεσαία. Είχαν τοποθετήσει την κάρτα σε χαμηλότερο επίπεδο
Στη σειρά 7 αποκαταστάθηκε η 78ΧΧ όντας ισχυρή και μεγαλομεσαία όπως η σειρά 58ΧΧ. Τον ρόλο της 68ΧΧ παίζουν οι 77ΧΧ όπως γινόταν παλαιότερα.
Με άλλα λόγια στην σειρά 6 άλλαξαν οι συσχετισμοί στις ικανότητες της σειράς κάτι που αποκαταστάθηκε στην νέα σειρά. Αν ψάξεις σχετικά benchmarks θα καταλάβεις γιατί το γράφω αυτό. Ναι λοιπόν, η 6850 είναι λίγη για τα σύγχρονα παιχνίδια. Θα τρέξουν μεν τα πάντα αλλά σε χαμηλές αναλύσεις και με AA off για να παίζουν ικανοποιητικά. -
ελα ρε Σπυρο που ειναι αδυναμη η 6850 γαμω τις καρτες ειναι και αυτη και η 6870
γιατι, νομιζεις οτι με πιο δυνατες καρτες σε πιο βαρια παιχνιδια δεν αναγκαζεσαι να κλεινεις φιλτρα?
ενω (εφοσον δουλευει το crossfire οπως πρεπει) με 2 'φθηνες' 6850 ισοπεδωνεις σχεδον τα παντα -
μα πως ειναι μικρομεσαια η 850 εφοσον ειναι μια software κομμενη 870?
και ξαναλεω ο βασικοτερος λογος ειναι οτι μπορει να κανει crossfire με την 6550 που εχει η apu μεσα -
και την 870 θεωρει μικρομεσαια , ομως στη πραγματικοτητα δεν μιλαμε για αδυναμες καρτες
η 6950 που ηταν στη 'high end' σειρα ριχνει στην 6870 ενα 10-15%
αν μιλαμε για cf μιας και εχω νουμερα απο heaven (1080p , 8x AA , 16 anisotropic , tesselation normal ) η μια 6950 στοκ βγαζει 36 fps και μια 6870 (επιδοσεις που φτανει ανετα η 6850) σχεδον 32
με cf οι 2 6870 φτανουν τα 60 fps , παιζουν δηλαδη ανετα οτιδηποτε και διαλυουν τις μονοπυρηνες καρτες
βεβαια το θεμα ειναι να δουλευει σωστα το crossfire
-
H 6850 δεν είναι αδύναμη, είναι στο επίπεδο μιας gtx460, βέβαια σε full hd με dx11 δεν είναι κάτι σπουδαίο. Η amd είχε ψιλομπερδέψει με τη ονοματοδοσία σε αυτή τη σειρά, μιας και μια 5850, ήταν ταχύτερη από τη 6850.
-
η αντιστοιχη καρτα της 5850 ηταν η 6870
σε full hd dx11 δε νομιζω οτι καποια μονοπυρηνη ειναι κατι σπουδαιο.. πρεπει να θυσιαζεις πραγματα
-
τα 2 τελευταία ποστς ειναι εκείνα που περιέγραψαν αυτό που έγραψα. Πρώτα απ' όλα δεν μίλησα για crossfire...αυτό συνεπάγεται άλλα κόλπα που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες ταχύτητες αλλά και δεινά όπως θερμοκρασίες στο κουτί, δυσλειτουργια του συνδυασμού κ.α.
Εγω σας είπα ότι το έχασε η εταιρεία στην ονοματοδοσία και οτι η κάρτα είναι ΣΧΕΤΙΚΑ αδύναμη για hd gaming.Από την άλλη έχουν ήδη βγει οι νεώτερες κάρτες από την ati ενώ περιμένουμε τον Μάη τα μικρότερα μοντέλα της σειράς 6χ0 της nvidia. Παιχνίδι παίζω και εγώ με την 4870 παιχνίδι και εκείνος με την 7970! Το θέμα είναι το τι βλέπει ο καθένας.
Ο φίλος μας έβγαλε κοστολόγιο μέχρι 600€ και απλά του πρότεινα τα καλύτερα δυνατά για εκείνα που ήθελε να κάνει με το συγκεκριμένο ποσό. -
εγω δεν εθιξα αν σημερα αξιζει η αγορα της 6850, αλλα αν ειναι δυνατη ή οχι καρτα
και αν δε μιλαμε για dx11 , η συγκεκριμενη δεν εχει κανενα (σχεδον ) προβλημα να παιξει τα παντα σε full hd
αλλα αν μιλαμε για dx11, τοτε ολες ουσιαστικα οι μονοπυρηνες εχουν θεμα.. αλλες περισσοτερο, αλλες λιγοτερο
κι εγω πχ αυτη τη περιοδο παιζω batman με dx11 , αλλα υπαρχουν και στιγμες που πεφτω στα 33 fps και για να μην πεφτω στα 25 και αρχιζει και ενοχλει πραγματικα εριξα καποια πραγματα ( νομιζω aa, γιατι απο αυτο κερδιζεις στανταρ πολυ και κλασικα το ριχνω πρωτο οταν εχω θεμα ), θα ηθελα να παιζω καρφωμενος στο 60αρι, αλλα ουτε τα λεφτα που θελει κατι τετοιο προκειται να διαθεσω , ουτε να κλεισω το dx11 οπου το παιχνιδι φαινεται πολυ πιο 'φτωχο' , οποτε ψαχνω μια μεση λυση
(το κακο του pc gaming, τρως κανα μισαωρο με τις ρυθμισεις ) -
Ερώτηση άσχετου με το gaming και τα high performance graphics: τι χρειάζονται τα 60 fps ? Δε φτάνουν τα κλασσικά 24-30 fps του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ?
-
θες πανω απο 30 για να ειναι 'playable' και 60αρι για να ειναι ομαλο
αμα μιλαμε για τυπους που λιωνουν σε online first person shooters με υπερανθρωπα αντανακλαστικα και τα 60αρια ειναι λιγα
δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο, αλλα στα 20 ή 25 'σπαει' πολυ η εικονα, γιατι σε ενα 3d παιχνιδι σε αντιθεση με μια ταινια ο παιχτης κινει τη καμερα ή τελοσπαντων η καμερα μπορει να κινειται συχνα στο χωρο και η ελλειψη καρε γινεται ευκολα αντιληπτη, κουραζει και χαλαει την εμπειρια (ασε που μπορει να χασεις ενα κρισιμο σημειο και να μην αντιδρασεις καταλληλως)
σε ενα strategy που τα βλεπεις ολα απο ψηλα και η καμερα ειναι κατα κυριο λογο σταθερη , η αναγκη για υψηλα frames δεν ειναι τοση, εκει και με 30 εισαι καλα ή και να πεσεις στα 25 μπορει να μην το παρεις καν χαμπαρι
σε ενα 3d person , παλι δε θες πολλα frames (θες, απλα μια εντονη πτωση σε ενα ανοιχτο χωρο ισως να μη σε ενοχλησει τοσο) , σε ενα first person εγω προσωπικα ενοχλουμαι οταν πεφτω κατω απο 40αρια γιατι εκει θες η κινηση που κανεις να γινεται οσο πιο αμεσα ειναι δυνατον , το να δωσεις την εντολη στο οποιο χειριστηριο και αυτη να καθυστερησει (εστω και καποια κλασματα του δευτερολεπτου) ειναι φοβερη ξενερα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο, αλλα στα 20 ή 25 'σπαει' πολυ η εικονα, γιατι σε ενα 3d παιχνιδι σε αντιθεση με μια ταινια ο παιχτης κινει τη καμερα ή τελοσπαντων η καμερα μπορει να κινειται συχνα στο χωρο και η ελλειψη καρε γινεται ευκολα αντιληπτη, κουραζει και χαλαει την εμπειρια (ασε που μπορει να χασεις ενα κρισιμο σημειο και να μην αντιδρασεις καταλληλως)Βασικά νομίζω δέν είναι αυτό. Απλά όταν έχεις 25-30 οταν είσαι ακίνητος σε ένα first person shooter, με το που στρίψεις λίγο το mouse θα πέσει στιγμιαία στο 10-15 που είναι έντονο το σπάσιμο. Αν όμως ξεκινάς απο 60 τότε έχεις πιό πολύ περιθώριο να πέσεις χωρίς να σπάει η κίνηση.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]