-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ψάχνω για ένα φθηνό μίνι-pc με τις δυνατότητες πάνω-κάτω ενός απλού netbook, χωρίς οθόνη, για να αντικαταστήσω ένα παλιό tower (του 2003) που έχω συνδεδεμένο στην τηλεόραση (για browsing, downloads, backup των υπολογιστών που είναι στο δίκτυο κλπ) το οποίο δε σβήνει ποτέ και καίει κάπου 100W όλη μέρα, που είναι πολλά.... Ο παλιός έχει μέσα μια κάρτα στην οποία έχω συνδέσει 4 διακοσάρηδες δίσκους (που εκείνη την εποχή ήταν τερατάκια, αλλά τώρα βέβαια είναι σχεδόν waste of power & space) και 2 εξωτερικούς των 2 tera οι οποίοι σιγά-σιγά αντικαθιστούν τους εσωτερικούς (βασικά ο ένας είναι που πλέον έχει τις ταινίες, τα installation των προγραμμάτων, κλπ κι ο άλλος είναι backup του πρώτου). Σκεφτόμουν κάτι που είχα δει σε κάποια φάση που το έψαχνα σε μέγεθος σα στερεοφωνικό αυτοκινήτου, και πολύ οικονομικό.... με all-in-one motherboard και τα σχετικά...Έχει κανείς καμιά ιδέα για κάτι τέτοιο, με τιμή μέχρι καμιά 150ριά ευρώ? (χωρίς σκληρό, μια κι έχω μπόλικους να του βάλω μέσα και έξω). Παίζει και να είναι σκέτη μητρική μινι-διαστάσεων με cpu, μνήμη & μικρό τροφοδοτικό....
- Λύση για μέγεθος κανονικού tower.
Με την προϋπόθεση το υπάρχων σύστημα να είναι κάτι χαμηλό, η φθηνότερη λύση είναι ένα τροφοδοτικό μικρής ισχύος με πιστοποίηση 80plus gold ή bronze (ή ακόμα και 90) που θα μπεί σε αυτό και θα σου εξασφαλίσει χαμηλή κατανάλωση.
Βγάζεις τους παλιούς δίσκους εκτός από έναν ή βρίσκεις κανέναν 40άρι ssd ποιό οικονομικός στην κατανάλωση και είσαι μια χαρά. (Αν το υπάρχων σύστημα φοράει κανέναν Preskot με 100φεύγα TDP τότε κοιτάς για κάτι άλλο)
Αν τώρα το παλιό σύστημα είναι ενεργοβόρο από κατασκευής τότε θα σε βολέψει ένα συστηματάκι με celeron (775 socket που είναι και πολύ φθηνό) συν τα παραπάνω που ανέφερα.
Στα μεταχειρισμένα βρίσκεις πλήρη κουτάκια με λιγότερα από 100ευρώ.-
Λύση για μικρό (πολύ μικρό) κουτί.
Όπως το zotac που σου πρότειναν κοιτάς λύση σε barebone με mini-itx board.
Θα βρείς σχετικά παλαιότερα μονοπύρηνα atom, ποιό νέα διπύρηνα atom, amd brazos κλπ.
Υπάροχυν επώνυμα π.χ. Acer Veriton, λιγότερο γνωστά π.χ. zotac και shuttle ή μπορείς να φτιάξεις δικό σου σύστημα.
Είναι η απολύτως καλύτερη λύση για χαμηλή κατανάλωση αλλά υπολόγισε κάνα 200άρι+++ ευρώ κόστος απόκτησης. -
Λύση τύπου NAS.
Για αποθήκη, κατεβαστήρι και σχεδό ότι βάλει ο νούς σου κοίτα για λύση τύπου NAS όπως π.χ. το πολύ καλό Synology NAS DS212j.
Έχεις ήδη τους δίσκους (μετεστέγαση στο NAS) και με λίγο ψάξιμο θα έχεις κάτι μικρό και οικονομικό.
Εννοείτε ότι δεν είναι κανονικό πισί, π.χ. για να δείς μια ταινία πρέπει να πάρεις και κάποιο media streamer αλλά στέκει σαν λύση.
Πάνω κάτω αυτά είναι...
Yπολόγισε το budget που έχεις και αποφάσισε ανάλογα.Για τους υπόλοιπους που αρχίσαν τις κατάρες και τα ξόρκια για λύσεις τύπου atom να υπενθυμίσω άλλη μία φορά τί είπε το παλικάρι ότι ψάχνει:
Ψάχνω για ένα φθηνό μίνι-pc με τις δυνατότητες πάνω-κάτω ενός απλού netbook, χωρίς οθόνη, για να αντικαταστήσω ένα παλιό tower (του 2003)
- Λύση για μέγεθος κανονικού tower.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
.Για τους υπόλοιπους που αρχίσαν τις κατάρες και τα ξόρκια για λύσεις τύπου atom να υπενθυμίσω άλλη μία φορά τί είπε το παλικάρι ότι ψάχνει:
Ψάχνω για ένα φθηνό μίνι-pc με τις δυνατότητες πάνω-κάτω ενός απλού netbook, χωρίς οθόνη, για να αντικαταστήσω ένα παλιό tower (του 2003)
Εγω τα καταράστηκα πρώτος και θα συνεχίσω μεχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μου
Ειναι ΓΤΠ εν ετη 2012 ακόμα και για κάποιον που δεν θέλει κάτι ιδιαίτερο. Ακόμα και ο Fusion που έχω θεωρώ πως είναι η βάση ακομα και για απλά πράγματα. Οι Ατομ ηταν καλη πρόταση το 2008... εκ τοτε τους παράτησε η Intel. Καμια ουσιαστική βελτίωση... εξού και η θέση μου.Death to the motherfuckin Atoms
-
Μεταξύ vertex II και Intel Χ25Μ, να προτιμήσω τον Ιντέλ; Και τα δύο μτχ θα είναι.
-
ναι
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ναιΚαι ο Samsung 830? Να μην περιμένει να βρεθεί ένας μεταχειρισμένος?
-
ας βρει και τον 470.... ακομη καλυτερα...
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μεταξύ vertex II και Intel Χ25Μ, να προτιμήσω τον Ιντέλ; Και τα δύο μτχ θα είναι.Τον μεγαλύτερο σε χωρητικότητα και αυτον που εχει περισσόερη εγγυηση.
-
kubiak
-
http://www.lada.gr/ (Και πανω που πηγα να τρολλαρω λιγο στο θεμα του up μπαινω εδω και τι να δω)
-
α κάτι που ακομα δε βρήκα...
οταν το ποντικάκι ειναι στις καρτέλες, με τη ροδέλα μπορεις στο κρομ να αλλάζεις καρτελιτσες.
στην αλεπουδίτσα πώς γινεται αυτο;
πολύ το εκανα κέφι αυτό το φίτσουρ
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
kubiak -
Γιατί με διαολίζουν τώρα?
http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13411
Και είχα πει το επόμενο να είναι ultrabook.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Γιατί με διαολίζουν τώρα?http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13411
Και είχα πει το επόμενο να είναι ultrabook.
η τιμούλα δεν ειναι και πολυ καλή.
κατά τ'άλλα τα ΧΡΣ ειναι
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Γιατί, τι έχει ρε παιδιά? Εκτός αν δεν κατάλαβα την ερώτηση. Κάτι να μην καίει και να είναι μικρό σκέφτηκα.
Πρωτα απο ολα.... εχεις προτεινει ΑΤΟΜ... την χειροτερη εκδοση των Zotac... ενω ηδη του εχω δώσει τις σωστες εκδοχες! Δευτερον, του προτεινες ενα rebadge MSI (quest) το οποιο εξω κάνει 170 ευρώ περιπου... και εδώ 400+. Ελα... παραδέξου το, εχετε διαφορες με τον Nidosan... ετσι δεν ειναι?
Έλιωσα!
Thanks προς όλους. Kάτι σαν το παραπάνω ψάχνω πάντως, απλά όσο γίνεται φθηνότερο και με όσο γίνεται πιο χαμηλή κατανάλωση - για παιχνίδια έχω ένα αρκετά καλό τερατάκι που τρέχει άνετα π.χ. DiRT3 με σχεδόν όλα τα εφέ στο μάξιμουμ, οπότε δεν προβληματίζομαι. Το θέμα είναι το 'μικρό' που δε σβήνει ποτέ...
-
Πάντως, πληροφοριακά το λέω, πολλά κουτιά μπορούν να δεχθούν μητρική τύπου ITX, με ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών και, φυσικά, intel atom.
http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?c ... lter-128=1Γι' αυτό που διάβασα ότι ενδιαφέρεται ο κ. nidosan, δηλαδή κατεβαστήρι, internet, οικιακό server και άλλα απλά πραγματάκια, με ελάχιστη κατανάλωση (περί τα 20 watt απ' ό,τι βλέπω), μαμεί και δέρνει.
Μέχρι κι ο corsair θα συμφωνήσει πιστεύω, όχι με ενθουσιασμό, αλλά... -
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως, πληροφοριακά το λέω, πολλά κουτιά μπορούν να δεχθούν μητρική τύπου ITX, με ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών και, φυσικά, intel atom.
http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?c ... lter-128=1Γι' αυτό που διάβασα ότι ενδιαφέρεται ο κ. nidosan, δηλαδή κατεβαστήρι, internet, οικιακό server και άλλα απλά πραγματάκια, με ελάχιστη κατανάλωση (περί τα 20 watt απ' ό,τι βλέπω), μαμεί και δέρνει.
Μέχρι κι ο corsair θα συμφωνήσει πιστεύω, όχι με ενθουσιασμό, αλλά... -
μαλλον τα επαιξε για τα καλα και αυτα αν τα παιξουν παει τελειωσε
αντικατεστησε το γιατι θα σου ψηθει ο επεξεργαστης (και δεν εννοω ζεσταθει, εννοω θα χαλασει)
και φυσικα μην δουλευεις καθολου τον υπολογιστη μεχρι να γινει αυτο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μαλλον τα επαιξε για τα καλα και αυτα αν τα παιξουν παει τελειωσεαντικατεστησε το γιατι θα σου ψηθει ο επεξεργαστης (και δεν εννοω ζεσταθει, εννοω θα χαλασει)
και φυσικα μην δουλευεις καθολου τον υπολογιστη μεχρι να γινει αυτο
επισης ριξε λιγο detol και απολυμανε το ΚΑΛΑ
βγαλε τις δυο επανω βιδες που κρατανε την μητρικη (ασχετο αλλα καντο)
να καθαριζεις τακτικα το Power button ανοιγοκλεινε το συνεχεια και λαδωνε (ασε το Pc στην πριζα)
εαν η μητρικη εχει στερεους πυκνωτες ριξε χλωρινη επανω να ασπρισουν λενε οτι δινει μεγαλυτερη ζωη -
ενδιαφέρομαι κι εγώ για mini itx pc, low budget solution αλλά ικανό να παίζει ταινίες hd
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]