-
Αν φταίει η έλλειψη πάστας, θα υπήρχε γενικότερο πρόβλημα υπερθέρμανσης.
Με αυτό το προγραμματάκι φαίνονται οι θερμοκρασίες που ανεβάζει η CPU:
http://www.techpowerup.com/downloads/20 ... _3.70.html
Όμως, σε τέτοια περίπτωση δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην εκκίνηση (που οι θερμοκρασίες είναι ακόμα χαμηλές), αλλά κυρίως στη χρήση. Θα κόλλαγε δηλαδή το σύστημα, πράγμα που δεν συμβαίνει.Υποψιάζομαι ότι υπάρχει πρόβλημα είτε με την έκδοση των Win7, είτε με την εγκατάστασή τους, είτε με οδηγούς. Αλλά δεν αποκλείεται να είναι και θέμα hardware.
Τι θα έκανα: θα έφτιαχνα ένα live CD με το Ubuntu (πανεύκολο, κατεβάζεις το ISO και το γράφεις, εκκινείς το σύστημα από CD/DVD) και θα έβλεπα αν θα ξεκινούσε. Αν έτρεχε το λειτουργικό χωρίς πρόβλημα, τότε φταίνε τα Windows ή κάποιοι οδηγοί κατά πάσα πιθανότητα.
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
H πάστα είναι σίγουρα. Χωρίς αυτή ανεβάζει θερμοκρασία πολύ γρήγορα ο όποιος επεξεργαστής. Όλοι την ξεχνάμε (και εγώ) αλλά το ιδανικό είναι κάθε 2-3 χρόνια (αναλoγα και την χρήση) να την ανανεώνουμε
Για αυτό και εγώ αλλαζω επεξεργαστή το πολύ κάθε 2 χρόνια για να η χρειάζεται να θυμάμαι την παστα.
Έχεις βαθιά τσέπη φαίνεται...
-
Μπαίνεις στα BIOS και βλέπεις θερμοκρασία επεξεργαστή, η απουσία πάστας είναι λίγο δύσκολο να δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα, άλλωστε 3-4 βαθμούς ρίχνει και πολλά λέω. Κάτι παίζει με το τροφοδοτικό και τα καλώδια εφόσων βέβαια έχεις κουμπώσει καλά την ψήκτρα, ειδικά αν είναι από τις απαράδεκτες intel που τις βιδώνεις ξανατσέκαρε αν είναι καθόλου λάσκα.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Καινούρια πάστα έβαλες ή άφησες την παλιά? Σχεδόν όλες οι ψύκτρες με ζόρι μπαίνουν (εκτός και αν είναι βιδωτές όπως κάποιες), μην ανησυχείς.Η μόνη πάστα που έχω σπίτι είναι μια σοκολατίνα αμυγδάλου που πήρε η μάνα μου χθες. Πλάκα μας κάνεις? Δεν είμαι τόσο geek! Την παλιά άφησα, ή για να ακριβολογώ ότι έχει απομείνει από αυτή. Σχεδόν μέταλλο με μέταλλο ακουμπάει.
Για αυτό και εγώ αλλαζω επεξεργαστή το πολύ κάθε 2 χρόνια για να μη χρειάζεται να θυμάμαι την παστα.
Κι εγώ αυτό θέλω να κάνω τώρα αλλά το πάω λάου λάου...
Υποψιάζομαι ότι υπάρχει πρόβλημα είτε με την έκδοση των Win7, είτε με την εγκατάστασή τους, είτε με οδηγούς. Αλλά δεν αποκλείεται να είναι και θέμα hardware.
Τι θα έκανα: θα έφτιαχνα ένα live CD με το Ubuntu (πανεύκολο, κατεβάζεις το ISO και το γράφεις, εκκινείς το σύστημα από CD/DVD) και θα έβλεπα αν θα ξεκινούσε. Αν έτρεχε το λειτουργικό χωρίς πρόβλημα, τότε φταίνε τα Windows ή κάποιοι οδηγοί κατά πάσα πιθανότητα.
http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/downloadΤα win από χθες δουλεύουν ρολόι. Δεν φαίνεται κανενός είδους software πρόβλημα. Μετά το καθάρισμα και βάλε-βγάλε της ψύκτρας άρχισαν τα κόλπα. Τώρα την ψύκτρα πρέπει να την έχω πειράξει καμιά 20αρια φορές μέχρι να σιγουρευτώ ότι έχει κάτσει καλά αλλά και πάλι έχω αμφιβολίες. Μπορεί αν δεν έχει κάτσει καλά να ευθύνεται για το πρόβλημα?
Η μαμά intel είναι του core2duo 6300@1.86GHz. Δεν βιδώνει ακριβώς αλλά έχει 4 παπαράκια τα οποία σε πρώτη φάση κουμπώνουν και μετά τους δίνεις μισή βόλτα για να πιάσουν στη μητρική. Το ένα από τα 4 δεν πιάνει 100% αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει τη σταθερότητα της ψύκτρας. Τώρα ας πούμε είναι μια χαρά ανοιχτό το desktop και βλέπω και hd video με τη cpu να βαράει υπερωρίες αλλά δεν κρασάρει, ούτε ανεβάζει απαγορευτικές θερμοκρασίες.
Temperatures:
THRM 82
SYSTIN 33
CPUTIN 84
AUXTIN 52όλα αυτά είναι max τιμές
-
H πάστα είναι σου λέω. Να μη σώσω να ψηφίσω Βαγγέλη, αν κάνω λάθος ...
Τώρα που σου δουλεύει απλά ψιλοέκατσε. Μην το αφήσεις έτσι όμως. Επίσης το ένα ματζαφλάρι που δεν κάθεται καλά είναι κακό σημάδι ακόμη και πάστα καινούρια να βάλεις. Όταν πάρεις πάστα βγάλε το και δες μήπως έχει στραβώσει κάποιο πλαστικό ίσιο που έχει από κάτω. Να είναι όπως και τα άλλα τρία. -
H πάστα είναι σίγουρα. Χωρίς αυτή ανεβάζει θερμοκρασία πολύ γρήγορα ο όποιος επεξεργαστής. Όλοι την ξεχνάμε (και εγώ) αλλά το ιδανικό είναι κάθε 2-3 χρόνια (αναλoγα και την χρήση) να την ανανεώνουμε
Για αυτό και εγώ αλλαζω επεξεργαστή το πολύ κάθε 2 χρόνια για να η χρειάζεται να θυμάμαι την παστα.
Έχεις βαθιά τσέπη φαίνεται...
Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
-
Κατάλαβα και κατανοώ. Το overclocking το έχει σκεφτεί καθόλου? Εγώ δεν είμαι φαν αλλά ένας ι7 που πήρα πριν 2 χρόνια σε λίγους μήνες θα φάει ένα γερό και όσο αντέξει. Επειδή δεν είμαι και ειδικός φρόντισα να πάρω και μια μητρική που τα κάνει ψιλομόνη της.
Εγώ πάντως είμαι της σχολής 'μία και καλή και για 4-5-6 χρόνια'. -
OC θα γίνει μόλις πάρω την κατάλληλη ψύκτρα.
Απλά περιμένω να ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία για να αναγκαστώ να ψωνίσω. -
H πάστα είναι σου λέω. Να μη σώσω να ψηφίσω Βαγγέλη, αν κάνω λάθος ...Και από πάστα παίρνουμε ότι να ναι? Πήρα και 2χ1gb ram να του βάλω να μη λαχανιάζει και απ' ότι βλέπω κάτι έχει στο ίδιο μαγαζί για να μου τα φέρουν όλα μαζί.
-
Nαι αυτή την ψύκτρα λέω με τα παπαράκια, σε ένα μου μηχάνημα και μένα δεν πατάει το ένα καλά γιατί όταν την είχα βγάλει έσπασε (υποθέτω και συ κάπως έτσι τα κατάφερες) αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα.
THRM 82
SYSTIN 33
CPUTIN 84
AUXTIN 52Αυτά τα 80αρια πάντως με τρομάζουν. Επιπλέον μπορεί να ναι χαζό αλλά θα στο ρωτήσω, τον ανεμηστήρα τον σύνδεσες πάνω στη μητρική, τον βλεπεις να γυρνάει??
-
Ναι ναι δουλεύει κανονικά το ανεμιστηράκι. Το ένα παπαράκι το χω σπάσει στη διχάλα που κάνει στο τέλος αλλά πιάνει κανονικά στην τρύπα της μητρικής.
Οι θερμοκρασίες είναι οι μαξ που μέτρησε το hwmonitor. Τα 80αρια είναι συνήθως 5-6 βαθμούς πιο κάτω.
-
Κατάλαβα και κατανοώ. Το overclocking το έχει σκεφτεί καθόλου? Εγώ δεν είμαι φαν αλλά ένας ι7 που πήρα πριν 2 χρόνια σε λίγους μήνες θα φάει ένα γερό και όσο αντέξει. Επειδή δεν είμαι και ειδικός φρόντισα να πάρω και μια μητρική που τα κάνει ψιλομόνη της.
Εγώ πάντως είμαι της σχολής 'μία και καλή και για 4-5-6 χρόνια'.Μια χαρά θα αντέξει, θα του μειώσεις τη ζωή κάμποσους μήνες, αλλά ακόμα και έτσι, μέχρι να σε αφήσει θα έχεις πάρει 2-3 επεξεργαστές. Ποιος χρειάζεται επεξεργαστή για 10 χρόνια, ούτως ή άλλως; Κοινώς: δώσ'του από σήμερα
Και για το δεύτερο, επειδή διαισθάνομαι ότι υποννοείς και ένα 'και ας την πληρώνω χρυσή', δε συμφωνώ, όχι από προσωπικό γούστο, αλλά ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ( συνολικά). Πάντα οι μέσες λύσεις, σε κρατάνε πιο αναβαθμισμένο και με λιγότερα χρήματα σε βάθος χρόνου.Stefan, τί μάρκα είναι; Επίσης είπες ότι έχει ήδη 2gb ram. Tα 2χ1 γιατί τα πήρες
Καλή τύχη με το θεματάκι που έχεις, θέλουν υπομονή οι εγχειρήσεις laptop -
Εγώ πάντως είμαι της σχολής 'μία και καλή και για 4-5-6 χρόνια'.Δεν υπάρχει ψιλομονη της,αυτά πρέπει να τα ρυθμίσεις εσύ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εγώ πάντως είμαι της σχολής 'μία και καλή και για 4-5-6 χρόνια'.Δεν υπάρχει ψιλομονη της,αυτά πρέπει να τα ρυθμίσεις εσύ
Εμένα, άλλα μου υποσχέθηκε η Asus πριν 2 χρόνια!
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... I_Extreme/
*CPU Level UpA Simple click for instant upgrade
Ever wish that you could have a more expansive CPU? Upgrade your CPU at no additional cost with ROG´s CPU Level Up! Simply pick the processor you wanted to OC to, and the motherboard will do the rest!
See the new CPU speed and enjoy that performance instantly. Overclocking is never as easy as this. *Αλλά δεν έχω ακόμη όρεξη για τέτοιους πειραματισμούς.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Stefan, τί μάρκα είναι; Επίσης είπες ότι έχει ήδη 2gb ram. Tα 2χ1 γιατί τα πήρες
Καλή τύχη με το θεματάκι που έχεις, θέλουν υπομονή οι εγχειρήσεις laptopΔεν άνοιξα το λαπτοπ. Αυτό δεν το αγγίζω. Το desktop άνοιξα κι αυτό όχι για εγχείρηση αλλά για ξεσκόνισμα, απλά έβγαλα και την ψύκτρα του επεξεργαστή για να ανασάνει λίγο καλύτερη τώρα με το φόρτο των win7.
Είχα 2χ1gb Kingston στα 667 και πήρα άλλες 2χ1gb ίδιες ακριβώς για 40€. Το καλύτερο της υπόθεσης...βρήκα την παραγγελία του υπολογιστή πίσω στο μακρινό Δεκέμβρη του 2006 και το 1GB αυτής της ram είχε 129€!
-
Εμένα, άλλα μου υποσχέθηκε η Asus πριν 2 χρόνια!
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... I_Extreme/
*CPU Level UpA Simple click for instant upgrade
Ever wish that you could have a more expansive CPU? Upgrade your CPU at no additional cost with ROG´s CPU Level Up! Simply pick the processor you wanted to OC to, and the motherboard will do the rest!
See the new CPU speed and enjoy that performance instantly. Overclocking is never as easy as this. *Αλλά δεν έχω ακόμη όρεξη για τέτοιους πειραματισμούς.
Αυτά είναι μούφες , θα δώσει ένα καρο ρεύμα για σιγουριά άμα το κομματι σου είναι γτπ και θα στο ψήνει χωρίς λογο (αν δεν είναι )
Έτσι νόμιζε και φίλος μου με τη δική του γαματαουα asus και είχε όλο μπλε οθόνες
Αυτά τα βάζεις και τα τσεκάρεις χειροκίνητα , δεν είναι o/c κινητού
Αυτή η γενιά επεξεργαστών είναι μάλλον η πιο πολύπλοκη σε αυτό το θέμα , οι προηγούμενοι και οι νεοτεροι ανεβαίνουν πιο απλά
-
Τελικά (για όποιον ενδιαφέρεται ) αγοράστηκε αυτός ο ssd καθότι ήταν ο φθηνότερος και είχε δωρεάν παράδοση στην πόρτα μου σε 1 εργάσιμη.
Ο σύντεκνος άλλα λέει στο site και άλλα ισχύουν (ως αναφορά τις παραδόσεις)...
-
Καλός είναι ο σύντεκνος
-
3-5 εργάσιμες ήθελε ο σύντεκνος και του λέω άστο...πάνε πιες καμιά ρατσί και έρχομαι και το παίρνω από το μαγαζί όταν κατέβω για πάσχα...
Η αντιπαθέστατη κατά τα άλλα infoquest είχε στοκ και δωρεάν παράδοση την επόμενη της παραγγελίας.
Καμιά άδεια θα πάρεις να κάνουμε καμιά ασφαλή μεταμόσχευση γιατί μετά τα χθεσινά φοβάμαι?
-
Από τέταρτη παίρνω άδεια, αλλά από παρασκευή ελεύθερος γιατι έχω ορκωμοσία στη σχολή
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]