-
Πάνο έκαναν περίπου 48 ώρες να επανέλθουν!
-
Kάτι κατάλαβα.
Οπότε αύριο ελπίζω να είναι ΟΚ. Υπάρχει κανά θέμα με τον ηλιο πέραν του ότι δεν μπορείς να τα κρατήσεις ανοιχτά?? Κάποιο πρόβλημα δηλαδή?? -
Τις πρωτες 24 ωρες μετα το λειζερ με ενοχλούσε το παραμικρο φως. Τουλαχιστον για 2 μερες ενιωθα ενοχληση στον ήλιο ακομα και με γυαλια ηλίου. Τωρα πια κανονικά όπως καθε ανθρωπινο ματι.
-
Στις σταγόνες αναφερόμουν Κώστα γιατί σήμερα όλη τη μέρα με πείραζαν και λέω μην πάθω τίποτα, για το λειζερ τα ξέρω.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Στις σταγόνες αναφερόμουν Κώστα γιατί σήμερα όλη τη μέρα με πείραζαν και λέω μην πάθω τίποτα, για το λειζερ τα ξέρω.Α! Μια φωτοευαισθησία υπάρχει. Αυτο το θεμα με τις 'κορες των ματιών' θα περάσει. Μην ανησυχείς.
-
Τη Δευτέρα επισκέφτηκα τον οφθαλμίατρο μετά από 1,5-2 χρόνια. Μού είπε ότι τα μάτια μου έχουν υπεραγγείωση ( ) σε πολύ αρχικό στάδιο. Ακόμα δε μού δημιουργεί πρόβλημα αλλά θα πρέπει είτε να μειώσω την χρήση των φακών επαφής είτε να προχωρήσω σε επέμβαση laser. Δυστυχώς, η μεγάλη διαφορά στη μυωπία μεταξύ των δύο ματιών (3βαθμοί) δε με βοηθά στο να χρησιμοποιώ πολύ τα γυαλιά επειδή ζαλίζομαι.
Οπότε μόνη λύση το laser. Δύο οι μέθοδοι: lasik και prk. Ο οφθαλμίατρος αρχικά μού ανέφερε ότι με μια προ-εγχειρητική εξέταση θα βρούμε ποια είναι η κατάλληλη για μένα κι ότι η 1η δε γίνεται στην περίπτωση που ο αμφιβληστροειδής είναι λεπτός. Στη συνέχεια, όμως, όταν ανέφερα ότι κάνω kick boxing, μού δήλωσε ότι τότε μόνο η prk ταιριάζει στην περίπτωσή μου. Κάποιος που να έχει κάνει laser και να ασχολείται με πολεμικές τέχνες;;;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μού είπε ότι τα μάτια μου έχουν υπεραγγείωση ( ) σε πολύ αρχικό στάδιο.Μήπως 'κερατοειδική αγγείωση'? Κανονικά θα έπρεπε να σταματήσεις τους φακούς επαφής.
-
Βλέπω!!!!
-
Συγχαρητ'ηρια Πάνο!Με υγεία τα νέα σου μάτια!!! Πες μας λεπτομέρειες και πρώτες εντυπώσεις!
-
Όλα πήγαν καλά και κατά το χειρουργείο και στην ανάρρωση. Ο μόνος πόνος που αισθάνθηκα ήταν η πίεση ενός μηχανήματος που νόμιζες ότι θα σου βάλει το μάτι μέσα στον εγκέφαλο αλλά αυτό μόνο για κάποια δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης τραβούσαν λίγο τα πιαστράκια βέβαια για να κρατιέται ανοιχτό το μάτι, ειδικά το αριστερό που δεν έλεγε να μείνει ανοικτό μου το τράβηξαν οριακά.
Από κει και πέρα ενώ η διάρκεια ήταν μισή ώρα μου φάνηκε σαν 5 λεπτά. Το μόνο που καταλάβαινα είναι να μου ρίχνουν υγρά και να αλείφουν το μάτι με κάτι σαν πινέλο και φυσικά το λέιζερ που πρέπει να κρατήσεις το μάτι σταθερό για 40sec - μετά τα 20sec αρχίζει να γαργαλάει μέσα στο μάτι, τέρμα πίσω αλλά δεν υπάρχει πόνος.-
Μόλις τελειώσαμε βγήκα κανονικά μόνος μου από το δωμάτιο και μου δώσαν τα γυαλιά ηλίου και σπίτι για ξεκούραση, ούτε γάζες ούτε τίποτα, μόνο η χρήση σταγόνων ανά 2 ώρες.
Ακολούθησε η ανάρρωση όπου μετά την 3η μέρα άρχισα να καταλαβαίνω διαφορά στην όραση, μακρυά βέβαια έβλεπα από την πρώτη στιγμή αλλά θολά, και ακόμα δηλαδή υπάρχει η θωλούρα η οποία θα φύγει σιγά σιγά στο μήνα. Σήμερα μετά από εφτάι μέρες έκατσα στο pc ενώ τηλεόραση είδα προχθές αν θυμάμαι καλά για πρώτη φορά (πως κατάφεραν κάποιοι από δω μέσα να δουν τηλεόραση από την επόμενη μέρα απορώ.... ),από την τέταρτη μέρα βέβαια δεν υπήρχε πρόβλημα αλλά δεν ήθελα να τα κουράζω παραπάνω.
Πλέον η μυωπία μηδένισε και ο αστιγματισμός που θα κυμαινόταν μιας και ήταν αρκετά υψηλός στο 1 και κάτι ψιλά είναι στο 0.75 στο αριστερό και 0.25 στο δεξί το οποίο βλέπει 10/10.
Η επέμβαση αξίζει με χίλια για κάποιον που εξαρτάται από τα γυαλιά (όπως εγώ) ή για επαγγελματικούς λόγους(όπως επίσης εγώ ) και δεν τίθεται θέμα φόβου ή άγχουνς(άσχετα αν εγώ είχα).Υ.Γ Μιας και ξέχασα να το αναφέρω την Lasik έκανα ενώ έχω να καταγγείλω πως το χαπάκι που κερνάν για ηρεμιστικό ήταν μούφα, ούτε εκείνη την ώρα μ έπιασε ούτε μετά. Ο γιατρός μου είπε πως είμαι ο πρώτος που του το λέει αυτό πάντως....
-
Πόσο στοίχισε η επέμβαση?
-
2400, είναι και κάποιες επισκέψεις μέσα, νομίζω 6.
-
Με γεια τα μάτια!!!
-
τυχεράκια!
2400€ αυτές τις μέρες είναι σημαντικό ποσό.
ευτυχώς έχω μόνο 1.50 σε κάθε μάτι.
-
Τη Δευτέρα επισκέφτηκα τον οφθαλμίατρο μετά από 1,5-2 χρόνια. Μού είπε ότι τα μάτια μου έχουν υπεραγγείωση ( ) σε πολύ αρχικό στάδιο. Ακόμα δε μού δημιουργεί πρόβλημα αλλά θα πρέπει είτε να μειώσω την χρήση των φακών επαφής είτε να προχωρήσω σε επέμβαση laser. Δυστυχώς, η μεγάλη διαφορά στη μυωπία μεταξύ των δύο ματιών (3βαθμοί) δε με βοηθά στο να χρησιμοποιώ πολύ τα γυαλιά επειδή ζαλίζομαι.Οπότε μόνη λύση το laser. Δύο οι μέθοδοι: lasik και prk. Ο οφθαλμίατρος αρχικά μού ανέφερε ότι με μια προ-εγχειρητική εξέταση θα βρούμε ποια είναι η κατάλληλη για μένα κι ότι η 1η δε γίνεται στην περίπτωση που ο αμφιβληστροειδής είναι λεπτός. Στη συνέχεια, όμως, όταν ανέφερα ότι κάνω kick boxing, μού δήλωσε ότι τότε μόνο η prk ταιριάζει στην περίπτωσή μου. Κάποιος που να έχει κάνει laser και να ασχολείται με πολεμικές τέχνες;;;
Η υπεραγγείωση δημιουργείται από τους φακούς επαφής αν τους φοράς πολλές ώρες ή κάνω λάθος; Αν δεν τους φοράς τόσες ώρες ή ψαχτείς με το μέγεθος (διάμετρο) των φακών μπορείς να το αντιμετωπίσεις πριν σκεφτείς για επέμβαση;
Εχω κάνει prk πρίν από 4+ χρόνια περίπου (είχα και εγώ λεπτότερο από το ελάχιστο επιτρεπόμενο πάχος αμφιβληστροειδή [edit: εδώ εννοούσες κερατοειδή]) . Δεν κάνω πολεμικές τέχνες αλλά θυμάμαι ότι ο γιατρός μου είχε πει ότι είναι ασφαλέστερη σε περίπτωση που δεχτείς κάποιο χτύπημα στο μάτι ειδικά για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση. Ο λόγος από ότι θυμάμαι ήταν το flap που ανοίγει στην λασίκ, (ενώ στην prk δεν έχεις τέτοιο θέμα). Αν βέβαια γίνει κάτι τέτοιο, μου είχε πει, και έχεις πρόβλημα στο φλαπ, θεωρητικά διορθώνεται (αν μιλάμε μόνο για τέτοια βλάβη από το χτύπημα), αλλά θα έχει ταλαιπωρία. Τεσπά δεν μπορούσα να κάνω λασικ οπότε δεν ασχολήθηκα παραπάνω.
Μπάσκετ έχω παίξει βεβαια μετά την επέμβαση (αρκετά μετά την αναρρωση) και έχω δεχτεί και casual χτυπήματα στο παιχνίδι, χωρίς πρόβλημα.
Επίσης για την prk επειδή είναι η παλαιότερη μέθοδος ίσως να υπάρχουν κάποιες μακροχρόνιες μελέτες για την απορία σου σχετικά με τις πολεμικές τέχνες και τις επιπτώσεις. Ίσως. Δεν γνωρίζω. Καλύτερα μίλα με τον γιατρό σου 'Η και με άλλο γιατρό. -
Τη Δευτέρα επισκέφτηκα τον οφθαλμίατρο μετά από 1,5-2 χρόνια. Μού είπε ότι τα μάτια μου έχουν υπεραγγείωση ( ) σε πολύ αρχικό στάδιο. Ακόμα δε μού δημιουργεί πρόβλημα αλλά θα πρέπει είτε να μειώσω την χρήση των φακών επαφής είτε να προχωρήσω σε επέμβαση laser. Δυστυχώς, η μεγάλη διαφορά στη μυωπία μεταξύ των δύο ματιών (3βαθμοί) δε με βοηθά στο να χρησιμοποιώ πολύ τα γυαλιά επειδή ζαλίζομαι.Οπότε μόνη λύση το laser. Δύο οι μέθοδοι: lasik και prk. Ο οφθαλμίατρος αρχικά μού ανέφερε ότι με μια προ-εγχειρητική εξέταση θα βρούμε ποια είναι η κατάλληλη για μένα κι ότι η 1η δε γίνεται στην περίπτωση που ο αμφιβληστροειδής είναι λεπτός. Στη συνέχεια, όμως, όταν ανέφερα ότι κάνω kick boxing, μού δήλωσε ότι τότε μόνο η prk ταιριάζει στην περίπτωσή μου. Κάποιος που να έχει κάνει laser και να ασχολείται με πολεμικές τέχνες;;;
οπωςε ακριβως στα λεει και ο/η lippit.
Οι μεθοδοι έιναι 2
- έιτε ανοιγουν ενα καπακι (το φλαπ) και απο πισω καινε τον κερατοειδη, οποτε η 'πληγη' που εχεις εινα εσωτερική και έχεις πολυ μικρο μετεγχειρητικο πόνο κλπ
- έιτε κανουν την δουλεια κατευθειαν στην επιφάνεια (prk)
Στην πρωτη περιπτωση, το φλαπ απλα ξαναπεφτει στη θεση του και παραμενει εκει. Δεν 'θρεφει' το φλαπ ποτέ, (όπως η οποιαδηποτε πληγη) απλα καπως σαν να κολλαει στη θεση του. Οπότε την ωρα της κλωτσοπατιναδας αν φας την κατραπακια και κουνηθεί, ή ακομα χειροτερα σχιστει κλπ, έχεις πρόβλημα. Εξ ου και ο οφθαλμίατρος σου προτεινει prk γιατι θα κανει τη δουλεια επιφανειακά και απλα ο κερατοειδής σου θα ειναι λιγο λεπτοτερος απο πριν, κατα τα αλλα όμως σαν φυσιολογικός
Ο λογος που περασανε στο lasik ειναι ο (κατα πολυ) μικροτερος μετεγχειρητικος πόνος κλπ. Αν έχεις κανει ποτε ηλεκτροκόλληση και σε πειραξε στα ματια (το γνωστο δυσάρεστο συναισθημα οτιειναι γεματα χαλικια και άμμο), έχεις ήδη μια καλη ιδεα για το τι θα ακολουθήσει το rpk (για δυο τρεις μερες βεβαια, όχι 100 χρόνια), σε συγκριση με το lasik που το μετεγχειρητικο θεμα το έχεις για αντε το πολυ μια μερα.
Γενικότερα η εγχειρηση ειναι απο τα καλυτερα πραγματα που έκανα, ασχετα αν χρειαστηκα 2η επεμβαση (retreatment) στο ενα ματι γιατι μεγαλωσε λιγο η μυωπία. Μπήκα, είδα, έφυγα. Στην κυριολεξία.
-
μια λαμογιοερώτηση μπας και γνωρίζει κανείς...
έχω και (το και, γιατι έχει ένα ποσό απαλλαγής, αλλά μέσω δημοσίου) ιδιωτική ασφάλιση, Εθνική. Υπάρχει περίπτωση / έχει κάποιος εμπειρία, μπορώ να κάνω την επέμβαση και να με καλύψει η ιδιωτική ή θεωρείτε κοσμητική ?
Και αν ναι, έχει κάνεις κανεις με αυτόν τον τρόπο να μου συστήσει γιατρό και κέντρο?
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
μια λαμογιοερώτηση μπας και γνωρίζει κανείς...έχω και (το και, γιατι έχει ένα ποσό απαλλαγής, αλλά μέσω δημοσίου) ιδιωτική ασφάλιση, Εθνική. Υπάρχει περίπτωση / έχει κάποιος εμπειρία, μπορώ να κάνω την επέμβαση και να με καλύψει η ιδιωτική ή θεωρείτε κοσμητική ?
Και αν ναι, έχει κάνεις κανεις με αυτόν τον τρόπο να μου συστήσει γιατρό και κέντρο?
Αρκετά χρόνια πριν, πολύ πριν αποφασίσω να κάνω επέμβαση, υπήρχε τρόπος.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οι μεθοδοι έιναι 2
- έιτε ανοιγουν ενα καπακι (το φλαπ) και απο πισω καινε τον κερατοειδη, οποτε η 'πληγη' που εχεις εινα εσωτερική και έχεις πολυ μικρο μετεγχειρητικο πόνο κλπ
Εχω την εντυπωση πως και σε αυτη την περιπτωση υπαρχουν 2 υποπεριπτωσεις:
1.Nα ανοιξουν το φλαπ (επιθηλιο) με μηχανικο τρόπο (κατι σα κοπιδι ακριβειας)
- Να ανοιξουν το επιθηλιο με laser (femtosecond lasik)
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τη Δευτέρα επισκέφτηκα τον οφθαλμίατρο μετά από 1,5-2 χρόνια. Μού είπε ότι τα μάτια μου έχουν υπεραγγείωση ( ) σε πολύ αρχικό στάδιο. Ακόμα δε μού δημιουργεί πρόβλημα αλλά θα πρέπει είτε να μειώσω την χρήση των φακών επαφής είτε να προχωρήσω σε επέμβαση laser. Δυστυχώς, η μεγάλη διαφορά στη μυωπία μεταξύ των δύο ματιών (3βαθμοί) δε με βοηθά στο να χρησιμοποιώ πολύ τα γυαλιά επειδή ζαλίζομαι.
Οπότε μόνη λύση το laser. Δύο οι μέθοδοι: lasik και prk. Ο οφθαλμίατρος αρχικά μού ανέφερε ότι με μια προ-εγχειρητική εξέταση θα βρούμε ποια είναι η κατάλληλη για μένα κι ότι η 1η δε γίνεται στην περίπτωση που ο αμφιβληστροειδής είναι λεπτός. Στη συνέχεια, όμως, όταν ανέφερα ότι κάνω kick boxing, μού δήλωσε ότι τότε μόνο η prk ταιριάζει στην περίπτωσή μου. Κάποιος που να έχει κάνει laser και να ασχολείται με πολεμικές τέχνες;;;
οπωςε ακριβως στα λεει και ο/η lippit.
Οι μεθοδοι έιναι 2
- έιτε κανουν την δουλεια κατευθειαν στην επιφάνεια (prk)
Στην πρωτη περιπτωση, το φλαπ απλα ξαναπεφτει στη θεση του και παραμενει εκει. Δεν 'θρεφει' το φλαπ ποτέ, (όπως η οποιαδηποτε πληγη) απλα καπως σαν να κολλαει στη θεση του. Οπότε την ωρα της κλωτσοπατιναδας αν φας την κατραπακια και κουνηθεί, ή ακομα χειροτερα σχιστει κλπ, έχεις πρόβλημα. Εξ ου και ο οφθαλμίατρος σου προτεινει prk γιατι θα κανει τη δουλεια επιφανειακά και απλα ο κερατοειδής σου θα ειναι λιγο λεπτοτερος απο πριν, κατα τα αλλα όμως σαν φυσιολογικός
Ο λογος που περασανε στο lasik ειναι ο (κατα πολυ) μικροτερος μετεγχειρητικος πόνος κλπ. Αν έχεις κανει ποτε ηλεκτροκόλληση και σε πειραξε στα ματια (το γνωστο δυσάρεστο συναισθημα οτιειναι γεματα χαλικια και άμμο), έχεις ήδη μια καλη ιδεα για το τι θα ακολουθήσει το rpk (για δυο τρεις μερες βεβαια, όχι 100 χρόνια), σε συγκριση με το lasik που το μετεγχειρητικο θεμα το έχεις για αντε το πολυ μια μερα.
Γενικότερα η εγχειρηση ειναι απο τα καλυτερα πραγματα που έκανα, ασχετα αν χρειαστηκα 2η επεμβαση (retreatment) στο ενα ματι γιατι μεγαλωσε λιγο η μυωπία. Μπήκα, είδα, έφυγα. Στην κυριολεξία.
Μιας και η δημοσίευσή μου 'επανήλθε στο προσκήνιο' πήγα και σε 2ο γιατρό κανά μήνα μετά τον 1ο, γιατρό ο οποίος έχει κάνει laser σε γνωστούς μου. Η δική του γνώμη είναι ότι από πλευράς υγείας για τα μάτια το καλύτερο είναι η χρήση των γυαλιών, ύστερα η χρήση των φακών και τελευταίο το laser. Κι επαναλαμβάνω ότι κάνει τέτοιες επεμβάσεις. Επίσης, με είδε που είχα αμφιβολίες για το laser και μού είπε ότι εφόσον εγώ έχω αμφιβολίες δεν πρόκειται ποτέ να επιμείνει στο να κάνω. Σε ότι αφορά τη μέθοδο που προτείνει αν ποτέ το πάρω απόφαση, είναι γενικότερα υπέρμαχος της PRK, πόσο μάλλον για την περίπτωσή μου.
Συγκεκριμένα για το πρόβλημα που εμφανίστηκε μού είπε ότι δεν έβλεπε κάτι το ιδιαίτερο εκείνος (είχα κι 1,5μήνα να φορέσω φακούς). Μού πρότεινε να περάσω όλο το καλοκαίρι με φακούς/γυαλιά και βλέπουμε. Εγώ αυτό που έκανα είναι ότι μείωσα αρκετά την χρήση των φακών (πάω και με γυαλιά αρκετές ημέρες στη δουλειά) και προς το παρόν το πρόβλημα δεν έχει επανεμφανισθεί.
Επέμβαση laser στα μάτια