-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ποτε δεν κατάλαβα πως κυκλοφορεί ο κόσμος με τις γυαλαμπουκες...
Αισθητική και λειτουργικότητα στο μηδέν ...
Αν τηρεις κάποιος βασικούς κανόνες υγιεινής δεν Έχεις κανένα θέμα με τους φακούς ...εγω προτιμω τα γκομενακια με γυαλια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Αν τηρεις κάποιος βασικούς κανόνες υγιεινής δεν Έχεις κανένα θέμα με τους φακούς ...εγω προτιμω τα γκομενακια με γυαλια
Κιουση είσαι ειδικη κατηγορία βιτσιοζου , δεν δικαιούσαΙ να ομιλεις...
Στις γκομενες και κάτω απο συγκεκριμένες προϋποθέσεις γουστάρω το γυαλί για αλλαγη και μόνο ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Tώρα κατάλαβα γιατί όλοι φοράνε γυαλιά.
Πολύ σπάσιμο το όλο θέμα πάντως...Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την θέαση με αυτούς σε οθόνες Η/Υ και με αποθαρρύνει το όλο θέμα από
το να πάρω νέους φακούς. Αρχίζω να αναθεωρώ την ευκολία τους...Οπως τα λεει ο κ. onyx! κι εγω στο pc δεν αντεχω ουτε μια ωρα με φακους, αντιθετα ο αδερφος μου τους φοραει ολη μερα! Στην οδηγηση ομως και στην κινηση εκτος σπιτιου με βολευουν ιδιαιτερα, κυριως το καλοκαιρι με τα γυαλια ηλιου. Για μενα σημαντικο ειναι να κανεις συνετη χρηση, εκει δηλαδη που βολευουν περισσοτερο απο τα γυαλια χωρις να ενοχλουν
-
Είναι στον άνθρωπο τελικα ... Προσωπικα δεν με ενοχλούν πουθενα ... Μόνο αν δουλεύω για ώρες στο πς (πάνω απο 5) είμαι καλύτερα με γυαλιά ... Αλλιώς φακοι φορ δε φακ ...
Εννοείται καθάρισμα με ειδικό υγρό κάθε βράδυ
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Κιουση είσαι ειδικη κατηγορία βιτσιοζου , δεν δικαιούσαΙ να ομιλεις...
Στις γκομενες και κάτω απο συγκεκριμένες προϋποθέσεις γουστάρω το γυαλί για αλλαγη και μόνο ...
απλα δε μπορω να καταλαβω το κομπλεξ (γιατι περι τετοιου θεωρω οτι προκειται) που εχουν οι ανθρωποι με τα γυαλια
εμενα δε μου φαινονται ασχημα, βεβαια δε χρειαζεται να φοραω ωστε να εχω προσωπικη αποψη (ειδικα για τη λειτουργικοτητα) , αλλα αν γινεται για λογους ομορφιας το θεωρω χαζο
με πολλους παντως που το εχω συζητησει (αντρες γυναικες) , δε γουσταρουν να κυκλοφορουν εξω με γυαλια
στις γυναικες παντως (γιατι για τους αντρες χεστηκα), πιστευω πως δινει ενα τυπο, μου φαινεται χαριτωμενο
-
Πάντα ήμουν αρνητικός στα γυαλιά. Και όχι τόσο στο λειτουργικό αλλά στο αισθητικό μέρος τους. Και δικαιολογώ την απέχθεια μου λόγω της φρασης 'γυαλάκιας' που υπήρχε, τα σημάδια στην μύτη που στεκονταν τα γυαλιά αλλά και στην εν καιρώ εισχώρηση του βολβού του ματιού πιο μέσα.
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
στις γυναικες παντως (γιατι για τους αντρες χεστηκα), πιστευω πως δινει ενα τυπο, μου φαινεται χαριτωμενοΓιώργο εξαρτάται! Στα χρόνια μου υπήρχαν οι σοφιστικέ της Νομικής και οι γυαλαμπούκες της Φιλοσοφικής! Η κούκλα και η πανούκλα δηλαδή!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάντα ήμουν αρνητικός στα γυαλιά. Και όχι τόσο στο λειτουργικό αλλά στο αισθητικό μέρος τους. Και δικαιολογώ την απέχθεια μου λόγω της φρασης 'γυαλάκιας' που υπήρχε, τα σημάδια στην μύτη που στεκονταν τα γυαλιά....Νομίζω ότι πια έχει μειωθεί το στίγμα του γυαλάκια και είναι πιο αποδεκτό. Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, θα πρέπει να ρωτήσω παιδιά δημοτικού για να το βεβαιώσω.
Εμένα μερικές (μεταξύ των οποίων και η ) με προτιμούν με γυαλιά λένε ότι δείχνω κάπως.... -
είδα το φως το αληθινό
πήγα σήμερα απ την οφθαλμίατρο, και μου έδωσε άλλους φακούς, dailies TOTAL της CIBA.Δεν καταλαβαίνω καν ότι έχω φακούς στο μάτι, για να δουμε
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είπαμε πρέπει τα μάτια σου να είναι στο πάνω μέρος της οθόνης ώστε να κοιτάνε λίγο από πάνω προς τα κάτω.
Η αλήθεια είναι ότι μερικοί τους αντέχουν πολύ καλά για πάρα πολλές ώρες την ημέρα ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες ενώ άλλοι είναι πολύ πιο δύσκολοι... Δεν είναι λοιπόν για όλους, αν εσένα δεν σε βοηθάνε μην τους φοράς. Εσύ αποφασίζεις με το ζόρι δε θα στους βάλουμε!Ρε onyx είπα ότι θα μου τους βάλεις με το ζόρι; Κουβέντα κάνουμε. :
@ all , ούτε εμένα με ενοχλούν γενικά. Απλά αισθάνομαι ότι ψιλοθολώνουν τα γράμματα , σαν πρεσβύωπας ενώ δεν είμαι αποδεδειγμένα. Μόνο σε αυτό χαλιέμαι. Γενικά η αίσθηση να μην φοράς γυαλιά είναι ανεκτίμητη.
-
Εμενα μου την δινει οτι το παραμικρο στιγμα/θολουρα στα γυαλια πολλαπλασιαζεται μπροστα στο ματι σου.
Συν το οτι να βλεπω στο κεντρο καθαρα και αν κανω απλα το ματι μου γυρω γυρω να μην βλεπω τιποτα μου την δινει.
Ενω με τους φακους, χωρις να γυρισεις κεφαλι βλεπεις τα παντα. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Απλά αισθάνομαι ότι ψιλοθολώνουν τα γράμματα , σαν πρεσβύωπας ενώ δεν είμαι αποδεδειγμένα. Μόνο σε αυτό χαλιέμαι.Eάν οι φακοί σου έχουν παραπάνω βαθμούς απο αυτούς που πραγματικά έχεις 'παιζει' να σου δημιουργεί υπερμετρωπία. Παρόμοια τα συμπτωματα της με την πρεβυωπία ειναι.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Απλά αισθάνομαι ότι ψιλοθολώνουν τα γράμματα , σαν πρεσβύωπας ενώ δεν είμαι αποδεδειγμένα. Μόνο σε αυτό χαλιέμαι.
Eάν οι φακοί σου έχουν παραπάνω βαθμούς απο αυτούς που πραγματικά έχεις 'παιζει' να σου δημιουργεί υπερμετρωπία. Παρόμοια τα συμπτωματα της με την πρεβυωπία ειναι.
Κώστα όπως πολλάκις έχω γράψει εδώ μέσα έχω 1,5 βαθμό και στα 2 μάτια και ο γιατρός μου έδωσε 1.75 φακούς γιατί έχω και 0,5 αστιγματισμό για να το διορθώσει. Να δοκιμάσω ημερήσιους με 1,5;
-
κι εμένα αυτό μου έκανε, αλλά τελικά μου έδωσε καινούργιους με λιγότερο και βλέπω καλύτερα
-
ενδιαφέρον!
θα δοκιμάσω ημερήσιους τότε με ότι μυωπία έχω ακριβώς και είδομεν...
-
Σάββα δεν θα γίνει καλύτερη η όραση σου έτσι. Ο αστιγματισμός θα υπάρχει και δεν θα βοηθιέται καθόλου.
Η ορθή λύση είναι οι φακοί να περιέχουν ακριβώς τους βαθμούς μυωπίας αλλα και αστιγματισμού όπως συμβαίνει και στα γυαλιά. -
Υπάρχουν τέτοιοι φακοί ;
-
Φυσικά υπάρχουν : οι τορικοί αλλά έχουν περίπου διπλή τιμή οπότε αν ο αστιγματισμός σου είναι μικρός οι περισσότεροι γιατροί ή οπτικοί προτιμούν να επέμβουν (αν επέμβουν γιατί μπορεί και να τον αφήσουν και χωρίς διόρθωση) ανεβάζοντας λίγο το βαθμό διόρθωσης της μυωπίας, αν δηλ. χρειάζεσαι πχ 3,5 μυωπίας να σου δώσουν 3,75 ή 4...
Ένα κουτάκι με 6 μηνιαίους τορικούς κάνει κάπου 45-55 ευρώ...http://www.alfalens.gr/product_info.php ... cts_id=164
http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ucts_id=55
http://www.alfalens.gr/product_info.php ... ducts_id=9
-
Λίγο έχω κουτσαν αλλά μου κάνει μάλλον την ζωή σχετικά δύσκολη στον Η/Υ. Θα ρωτήσω αν μπορώ να παραγγείλω στον οπτικό και σε τι τιμή. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΝΚΣ!!
Εχω 0.50 αλλά το κατώτερο που έχει σε κύλινδρο είναι 0.75! Μπορώ να βάλω 0.75?
Eστειλα μαιλ στο μαγαζί ...για να δούμε.
-
Το 3ο link ήταν ίδιο με το πρώτο, το διόρθωσα τώρα...Αυτούς του 3ου Link φοράω τώρα, φορούσα του 2ου για κάνα χρόνο και τους εγκατέλειψα και του 1ου δεν τους έχω δοκιμάσει σε τορικούς αλλά μόνο σε μυωπικούς.
Μου κάνει εντύπωση που 0,5 αστιγματισμός σου δημιουργεί πρόβλημα, γενικώς για 0,5 αστιγματισμό - εξ'όσων γνωρίζω - δεν ασχολείται κανείς να επέμβει και να διορθώσει με τορικό φακό. Υπάρχει βέβαια περίπτωση να είναι κατά τι παραπάνω από 0,5 ο αστιγματισμός σου (όχι πολύ φυσικά) και να 'μπερδεύονται' λίγο στη μέτρηση οι γιατροί...Εμένα παλαιότερα ο κάθε γιατρός μου έδινε λίγο διαφορετική μέτρηση πχ ο ένας μου έδινε 0,5 αστιγματισμό και ο άλλος 0,75 με μικρές αντίστοιχα αποκλίσεις στη μυωπία...
Εγώ για 0,5 στιγματισμό δύσκολα θα πήγαινα σε τορικό αλλά αν δε σε πειράζει η τιμή γιατί όχι ; (έχω 1,25 αστιγματισμό στο 1 μάτι)... -
Τώρα είδα το μίνιμουμ 0,75. Πράγμα που δείχνει προς την κατεύθυνση αυτού που έλεγα : ότι δηλ. 0,5 αστιγματισμός δεν 'αξίζει' διόρθωσης.
Τώρα αν βάζοντας 0,75 αντί για καθόλου θα βλέπεις καλύτερα ειλικρινά δεν μπορώ να σου απαντήσω, ρώτα το γιατρό σου ο οποίος υποψιάζομαι ίσως και αυτός να μην μπορεί να είναι 100% σίγουρος για το αν θα δεις βελτίωση.
Περί φακών επαφής