-
-
-
-
Δυο δυο χαλάνε πλέων:

πάλη καλα που έχουν τον γερανό για κατι χρήσιμο
-
Γιώργο ευχαριστώ για τις πληροφορίες,αν θες συμπληρώνεις και εδώ.ειδικά το τελευταίο,αμερικάνικο;,δεν ξέρω καν τι μάρκα είναι.
Ωχ...το τελευταίο είναι Chevrolet Nova. Δεν θυμόμουνα ότι έχει τέτοια αυτοκίνητα η Αστυνομία. Πότε τα είχε αυτά? Το άλλο αμερικάνικο είναι Plymouth Valiant αν δε κάνω λάθος.
-
-
Γιώργο ευχαριστώ για τις πληροφορίες,αν θες συμπληρώνεις και εδώ.ειδικά το τελευταίο,αμερικάνικο;,δεν ξέρω καν τι μάρκα είναι.
1η φωτο: Volvo 264 DL της Αστυνομίας Πόλεων (παραλαβές 1978)
2η φωτο: Mitsubishi Galant 2.0 της Αστυνομίας Πόλεων (παραλαβές 1979)
3η φωτο: Plymouth Valiant της Χωροφυλακής (παραλαβές 1970). Δίπλα στο κόκκινο αμάξι φαίνεται ένα Vauxhall Cresta της Χωροφυλακής επίσης.
4η φωτο: Plymouth Valiant της Χωροφυλακής (παραλαβές 1970). Πίσω ακολουθεί ένα τζιπ Land Rover '88' της Χωροφυλακής (παραλαβές 1969).
5η φωτο: Chevrolet Nova της Αστυνομίας Πόλεων (παραλαβές 1969). Αποσύρθηκαν πριν κλείσουν δεκαετία... -
Tα Valiant ήταν τα τελευταία αμερικάνικα της αστυνομίας?
-
Τι γαματο αυτο το volvo.
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Δυο δυο χαλάνε πλέων:
πάλη καλα που έχουν τον γερανό για κατι χρήσιμο
Παίζει να μειναν και από βενζίνη.
-
Τα αμερικανικα απσυρθηκαν σχετικα νωρις αφου δεν υπηρχαν ανταλλακτικα και εκαιγαν και πολυ με εξαιρεση ισως τα plymoyth. Tα volvo αφησαν εποχη με τις επιδοσεις τους και τα galant για την αξιοπιστια τους αλλα αμφοτερα για τις ελλειψεις ανταλλακτικων που ειχαν.
-
Ναι, τα Volvo & Mitsubishi τα είχα προλάβει. Μάλιστα Galant ξαναπήρε η αστυνομία αργότερα (επόμενη γενιά).
-
Θυμαμαι απο το συγχωρεμενο τον πατερα μου που ηταν στην αστυνομια που μου ελεγε οτι σε καταδιωξεις στην ε.ο. της εποχης τα volvo δεν πιανοντουσαν. Οταν ομως παρουσιαζαν βλαβες μεναν πολυ καιρο στο συνεργειο και τη βγαζαν με τα φιατ 125 και 132 καθως τα ανταλλακτικα τους ηταν δυσευρετα.
-
Ο χρήστης δημητρης72 έγραψε:
Τα αμερικανικα απσυρθηκαν σχετικα νωρις αφου δεν υπηρχαν ανταλλακτικα και εκαιγαν και πολυ με εξαιρεση ισως τα plymoyth.Για το Plymouth έχω αναφέρει παλιότερα υπήρξε μεχρι τα τέλη των 80ies ένα στην Καβάλα. Μαυρο με κοκκινο δερμάτινο σαλόνι. Η 'Φωνή της Αμερικής' προμήθευε κάποια ανταλλακτικά ως το 'τελος' του.
-
Ο χρήστης Discovolos έγραψε:

Tα Valiant ήταν τα τελευταία αμερικάνικα της αστυνομίας?To 1974 έγινε η τελευταία παραλαβή αμερικάνικων: Plymouth Valiant (γενιάς 1974-1976). http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/1974plymouthvaliantpolicecar.jpg Εντάχθηκαν στο στόλο της Χωροφυλακής.
Tα τελευταία αμερικάνικα για την Αστυνομία Πόλεων ήταν παραλαβές του 1972. Plymouth Valiant (γενιά 1967-1973) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d9/Plymouth_Valiant_1970.jpg
-
Επισης στη χωροφυλακη υπηρχαν ενα δυο galant sapporo τα οποια τα βγαζανε σε παρελασεις και εκδηλωσεις στα τελη της δεκαετιας του 70-αρχες 80
-
Οι τελευταίες Plymouth Valiant που επέμειναν εν ενεργεία ήταν ξαναβαμμένες σε μαυρο ή λαυκό χωρίς διακριτικά της Αστυνομίας. Βασικά δεν θυμάμαι αν υπήρξαν και σαν περιπολικά.
-
ΟΙ τελευταιες plymoyth ειχαν τα κανονικα χρωματα της χωροφυλακης η της αστυνομιας πολεων.Μετα την ενοποιηση αρχισαν να αποσυρονται και τα ελαχιστα που απεμειναν ειχαν τα κλασσικα χρωματα της ελ.ας.
-
-
Νισσαν νομίζω. Μοντέλο δεν θυμάμαι.
Αυτοκίνητα Αστυνομίας