-
Σύμφωνα μέ τήν Michellin
-
Σύμφωνα μέ τήν Michellin
-
Σύμφωνα μέ τήν Michellin
-
Πανάσχημα είναι
-
Πολύ ενδιαφέρον, αν σχεδιαστεί σωστά θα λύσει πολλά προβλήματα.
Η ιδέα δεν είναι καινούρια πάντως
http://athena.cornell.edu/images/wallpa ... 40_480.jpg
-
Μπλιαχ.
-
Σαν ποδηλατο ειναι! Δεν θελουνε και φουσκωμα ε?
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Σαν ποδηλατο ειναι! Δεν θελουνε και φουσκωμα ε?Ε,δέν νομίζω ότι άν θά αποφασίσουν νά τό ρίξουν στήν παραγωγή,νά τό αφήσουν έτσι ρέ σύ Σπύρο.
Κάποιο...περιτύλιγμα θά τού βάλουνε μάλλον. -
αυτο και αν ειναι χαμηλο προφιλ
γιατι οχι δεν με χαλαει........εδω συνηθισαμε να βλεπουμε τον κ**ο του Megane
δεν θα χρειαζεται και η ρεζερβα με αποτελεσμα επιπλεον αποθηκευτικος χωρος!!!
-
**Μαύρα **θα φορέσουν τα κα@λ@μένα με τα ζαντολάστιχα....
-
Και μάλλον θα έχουν τελείως άκαμπτα 'πλαϊνά'.
-
Δεν νομίζω πως ο στόχος είναι να έχουνε εντελώς άκαμπτα πλαινά αλλα το να κανονίζει ο σχεδιαστής τον βαθμό ακαμψίας σε κάθε κατευθηνση κατα πως θέλει.
Το αισθητικό μέρος πάντως ακολουθεί την απόδοση ενός προιόντος (έστω και με διαφορά φάσης).
-
Ολοι ξερουμε πως τα αυτοκινητα μας χρειαζονται διαφορετικες πιεσεις εμπρος πισω αναλογα με το φορτιο, αληθεια πως θα επιτυνχανετε αυτο?
-
Ο χρήστης panoss έγραψε:
Ολοι ξερουμε πως τα αυτοκινητα μας χρειαζονται διαφορετικες πιεσεις εμπρος πισω αναλογα με το φορτιο, αληθεια πως θα επιτυνχανετε αυτο?Το πιο απλό είνια να έχουμε διαφορετικούς τροχούς μπροστά και πίσω, κανονικά θα έπρεπε να είχαμε ούτως ή άλλως διαφορετικούς τροχούς.
4 ίδιες ρόδες είναι συμβιβασμός.
Τωρα πως μπορούμε να αλλάξουμε την συμπεριφορά ενος δεδομένου τροχού νομίζω υπάρχουν τρόποι, μπορούμε πχ να ελέγχουμε την προφόρτιση ή την κινηματική κάθε συνδέσμου και να αλλάζουμε την συμπεριφορά του.
Στοιχηματίζω πως ήδη θα υπάρχουν πολλές καταθέσεις ευερισητεχνιών για αυτό.
-
Ο χρήστης panoss έγραψε:
Ολοι ξερουμε πως τα αυτοκινητα μας χρειαζονται διαφορετικες πιεσεις εμπρος πισω αναλογα με το φορτιο, αληθεια πως θα επιτυνχανετε αυτο?Φαντάζομαι με την μεταβολή της 'ευκαμψίας' των ακτινικών στελεχών.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν νομίζω πως ο στόχος είναι να έχουνε εντελώς άκαμπτα πλαινά αλλα το να κανονίζει ο σχεδιαστής τον βαθμό ακαμψίας σε κάθε κατευθηνση κατα πως θέλει.Το αισθητικό μέρος πάντως ακολουθεί την απόδοση ενός προιόντος (έστω και με διαφορά φάσης).
Εννοώ άκαμπτα ως προς την εγκάρσια κίνηση του πέλματος ως προς την ζάντα! Αλλά μάλλον το έγραψα με λάθος τρόπο
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Ολοι ξερουμε πως τα αυτοκινητα μας χρειαζονται διαφορετικες πιεσεις εμπρος πισω αναλογα με το φορτιο, αληθεια πως θα επιτυνχανετε αυτο?
Φαντάζομαι με την μεταβολή της 'ευκαμψίας' των ακτινικών στελεχών.
Αν σημερα οδηγουσες το αυτοκινητο με 4 ατομα και αποσκευες και αυριο πηγαινεις μονος σου?
Πρεπει να υπαρξει καποιος τροπος της μεταβολης της αναλογα με το φορτιο και αυτο λογικα πρεπει να το κανεις μονος σου και γρηγορα, οπως συμβαινει μεχρι τωρα που πηγαινοντας σε ενα βενζιναδικο προσθετεις ή αφαιρεις αερα. -
panoss σου απάντησα πιο πάνω, μπορεί ενας τέτοιος τροχός να φτιαχτεί ωστε να ρυθμίζεται εξίσου εύκολα με την αλλαγή πίεσης στα ελαστικά, ίσως ακόμα πιο εύκολα, ίσως και εντελώς αυτόματα!.
gvala κατάλαβα τι εννοούσες και επ'αυτού απάντησα, δεν είναι απαραίτητο πάντα το πέλμα να είναι εντελώς άκαμπτα συνδεδεμένο με τη ζάντα ως προς την εγκάρσια κίνηση.
Η κίνηση αυτή που περιγράφεις πολλές φορές είναι απαραίτητη γιατι συνεισφέρει στην λειτουργία της ανάρτησης υπο ορισμένες συνθήκες. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
panoss σου απάντησα πιο πάνω, μπορεί ενας τέτοιος τροχός να φτιαχτεί ωστε να ρυθμίζεται εξίσου εύκολα με την αλλαγή πίεσης στα ελαστικά, ίσως ακόμα πιο εύκολα, ίσως και εντελώς αυτόματα!.Την διάβασα την απάντηση σου και δεν αμφισβητώ αυτό που λες, όντως και θα μπορεί να γίνετε αυτό με κάποιο τρόπο!!
Το ερώτημα ίσως να είναι και ακαδημαϊκό μια και βρίσκονται σε στάδιο εξέλιξης, η απορία μου είναι ότι δεν μπορούσα να σκεφτώ ένα τρόπο που θα μπορούσε αυτό να γίνετε εύκολα από τον ίδιο τον οδηγό, με δεδομένο ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε αέρα. -
panoss ενας τρόπος που μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό είναι (βάλτε λίγο φαντασία εδώ) να υπάρχει μια άκαμπτη τηλεσκοπική βάση στην ρίζα κάθε ελαστικού συνδέσμου. Βιδόνωντας και ξεβιδώνοντας την βάση αυτή θα μεταβάλλουμε το ύψος της άρα αντίστοιχα θα μεταβάλουμε και το μήκος του ελαστικού συνδέσμου με το να 'καλύπτουμε' κάτω απο την άκαμπτη βάση ενα μέρος του. Ετσι θα αλλάζει η ελαστικότητα.
Το παραπάνω είναι μια ιδέα που μου ήρθε τώρα, ο τροχός αυτός προσφέρεται για πολλές πατέντες τέτοιου είδους και σίγουρα θα δοκιμαστούν πολλά.
Αν θέλετε φτιάχνω και σχήμα:)
Τό μέλλον τών ελαστικών,είναι εδώ