-
Μετά απο 62000 χλμ και με μονιμα στο on το Steinbauer έχω να πώ τα εξής...
Θετικά:Η οδική συμπεριφορά,η ακρίβεια του τιμονιού,οι μικρές κλίσεις,η χαμηλή σχετικά κατανάλωση του Diesel,οι αξιοπρεπεις επιδόσεις,η υψηλή για 'τζιπ' τελική ταχύτητα, η συνολική ποιότητα κατασκευής,η αίσθηση επιβατικού που έχω κάθε φορά που μπαινω μέσα,τα εξαιρετικά φώτα xenon,τα καλά φρένα,η καλή θέση οδήγησης,οι ικανοποιητικοι χωροι για επιβάτες.
Στα αρνητικά:
'Πηδηχτή' ανάρτηση με κοντές διαδρομές,σκληρά τα σπορ καθίσματα,άβολο σχήμα πορτ μπαγκάζ,μέτριος σε αίσθηση λεβιές ταχυτήτων,υπερβολικά λιτο/φτωχο ταμπλώ...
Με άριστα το 10 θα έβαζα 9 -
Δηλαδή αρκετά ευχαριστημένος... αν έπαιρνες τώρα τι θα διάλεγες; το ίδιο,το καινούριο που παρουσιάζεται στο Παρίσι στην έκθεση τώρα το Φθινόπωρο , την GLK ;H το Q5! Eνδιαφέρον το δίλλημα...
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Δηλαδή αρκετά ευχαριστημένος... αν έπαιρνες τώρα τι θα διάλεγες; το ίδιο,το καινούριο που παρουσιάζεται στο Παρίσι στην έκθεση τώρα το Φθινόπωρο , την GLK ;H το Q5! Eνδιαφέρον το δίλλημα...GLK 280 (τριλιτρη βενζίνα) με 231ίππους και Q5 2.0d 170ps έχω οδηγήσει.Κορυφαίο το Q5,πολύ άνετη η ανάρτηση της GLK.Η καινουρια X3 θα βγαίνει σε 2.0d με 184 ίππους.Αν λοιπόν η Χ3 διατηρήσει το σπορτίφ χαρακτήρα της και κάνει και πιο πολιτισμένη τη συμπεριφορά της ανάρτησης στις λακούβες,δεν θα απειληθεί απο τα δύο αυτά μοντέλα...
Πάλι σε Χ3 2.0d θα πήγαινα πάντως,παρ'όλο που θα υπάρχουν και τρίλιτρες επιλογές.Πρόκειται για αρμονικό σύνολο,επιδόσεων,οικονομίας,κόστους χρήσης που θα είναι αχτύπητο για τα ελληνικά δεδομένα. -
Καλησπερα..θελω να ρωτισω σχετικα με την βαλβιδα-φιλτρο αναθυμιασεων Χ3 diesel 2.0 το εχετε αλλαξει και αν ναι σε ποσες χιλ..χιλιομετρα..? ο μηχανικος μου ειπε πως θελει συχνα αλλαγη καθε 50000 με 60000 χιλ.. γιατι ετσι και βουλωσει απο κακης ποιοτητας πετρελαιο,κανει σιφωνι τα λαδια τα ανεβαζει πανω στο καπακι με αποτελεσμα πολλες φορες την καταστροφη του μοτερ..τι σας εχουν πει οι μηχανικοι σας για αυτο το θεμα ? το γνωριζετε τι εχετε ακουσει..??
-
Σε φίλο με Χ3 3λτ του 2005 στα καλά καθούμενα σε κίνηση στην Αθήνα ανάψανε διάφορα λαμπάκια. Το αυτοκίνητο κινείται κανονικά αλλά δεν έχει ABS ούτε τετρακίνηση. Του είπαν ότι χάλασε το κιβώτιο μεταφοράς (κεντρικό διαφορικό) και ότι είναι κάτι όχι σπάνιο στα Χ3 (αδύνατο σημείο). Επίσης του είπαν ότι προσπάθειες σε άλλους παθόντες να αλλάξουν μόνο τμήματα του κιβωτίου δεν απέδωσαν οπότε συνιστούν από την αρχή πλήρη αντικατάσταση.... Άουτς...
Το λέω βασικά προς ενημέρωση αλλά αν έχετε οποιαδήποτε άποψη για το θέμα ας τη συζητήσουμε. -
Κοστος;
-
Καλησπέρα, ενδεχομένως να ενδιαφέρει κάποιον:
-
Γεια χαρα και χρονια πολλά σε όλους
Σκέφτομαι να βάλω υγραεριο στο χ3 μου (διλιτρο) εχει βάλει κάποιος απο εδώ?? να προτείνει ¨δοκιμασμενο' συνεργειο??
-
Ενδεχομένως να ενδιαφέρει κάποιον το παρακάτω λινκ:
-
Γιατί το πουλάς;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί το πουλάς;Για το κουτι μιλάς ή για το αμάξι;
-
Α τα δίνεις και τα 2 πάσο τότε
-
Καλησπέρα αλλαξα λαδια και αντι για το καθιερωμενο κουτι ΒΜW ειδα εβαλαν τα Castrol SLX LL04 5W-30 !!!
Ειναι το ιδιο λάδι;
Επισης 150 τα 6 λιτρα μρ φιλτρο εργασια ειναι πολλα;;;
Που μπορω να το βρω εξω στην αγορα; -
Τα 'BMW' λάδια είναι Castrol.
Αν οι προδιαγραφές είναι ίδιες,τοτε πρόκειται για το ίδιο λάδι! -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Τα 'BMW' λάδια είναι Castrol.
Αν οι προδιαγραφές είναι ίδιες,τοτε πρόκειται για το ίδιο λάδι!Την οποια castrol την εχει η Bp
-
Ο χρήστης bolos έγραψε:
Καλησπέρα αλλαξα λαδια και αντι για το καθιερωμενο κουτι ΒΜW ειδα εβαλαν τα Castrol SLX LL04 5W-30 !!!
Ειναι το ιδιο λάδι;
Επισης 150 τα 6 λιτρα μρ φιλτρο εργασια ειναι πολλα;;;
Που μπορω να το βρω εξω στην αγορα;Ναι είναι εντός προδιαγραφών και από τα προτεινόμενα από την BMW. Πιθανόν είναι το ίδιο ή πολύ κοντινό σίγουρα δεν είναι ακατάλληλο ούτε κακό.
Ναι είναι πολλά. Αξίζει να παίρνεις το λάδι μόνος σου (ή και το φίλτρο) και να σου τα βάζουν.
Πάρε το λάδι από λαδομάγαζα ή και ιντερνετικά στην πόρτα σου και πήγαινε να στο βάλουν, δεν μπορούν να αρνηθούν. Το ίδιο λάδι σε 0-30 νομίζω το πήρα προσφορά με 9 ευρώ και τόσο είχα πάρει και το 5-30 της BMW αλλά γενικά βρίσκεις με μέχρι 13 το λίτρο και το φίλτρο κάνει κάτω από 10.... τιμές λιανικής.... (εγώ φίλτρο δεν παίρνω 8κάτι μου το χρεώνει το συνεργείο) Σκέψου αυτοί έχουν και καλύτερες τιμές και σε χρεώνουν 50++ ευρώ για μια αλλαγή λαδιών... -
Μιας και πρόσφατα άλλαξα λάδια,βρήκα τα BMW 0W-40 LL04 προς 16 ευρώ το λίτρο.Τα αντίστοιχα Castrol Edge 0W-40 προς 17 ευρώ το λίτρο.Το φίλτρο λαδιού στα 10 ευρώ.Συνολο στα 90 ευρώ+ εργασία για 5 λίτρα λάδι.
Οχι κι άσχημα οταν η BMW χρεώνει 23 ευρώ + φπα για κάθε λίτρο λάδι... -
για να αναστησω το θεμα, εχει τοποθετησει κανεις υγραεριο σε Χ3;
και αν ναι θα θελα λεπτομερειες. ευχαριστω. -
Αν ειναι πετρελαιο δεν βλεπω το λογο να μπει υγραεριο.
-
Ολοι ξερουμε οτι η χωρητικοτητα της δεξαμενης σε ολα τα μοντελα Χ3 ειναι 67 λιτρα. Εχτες πηγα σε βενζιναδικο και εβαλα πετρελαιο και μου εβαλαν 69,28 λιτρα.
Πως σας φαινεται αυτο ; Και δεν ειναι η πρωτη φορα.
BMW Χ3 (Ε83)