-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μα δεν βρίζει μόνος του. Όταν σας έχει εξηγήσει ότι ψάχνει τον τρόπο (που τον βρήκε κιόλας, τώρα κάνουμε postιες να 'χαμε να λεγαμε) με τον οποίο ο φίλος του-γνωστός του να μπορεί να δουλέψει ΝΟΜΙΜΑ στην Ελλάδα, εσείς τον λοιδορείτε, ε, πάει πολύ.Ε, να μην βγάλουμε το κόμπλεξ μας απέναντι στους Γερμανούς; Μην τους το χαλάς.
@juniorgt
Ή δεν θέλεις να καταλάβεις ή θέλεις να προκαλέσεις κάποιου είδους σύγχυση με τα λεγόμενά σου για c41, φριτς, πριτς και προυτς.
Μα δεν είδες; Το πρόβλημά του είναι ο Φριτς. Αν τον έλεγαν Αλντίν ή Χασάν δεν θα είχε πρόβλημα. Το κόμπλεξ κατωτερώτητας που έγραψα πριν λίγο
Πέρυσι σου είπε, το έκανε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ γιατί οι ταρίφες κάνανε απεργία. Καλά κάνανε οι ταρίφες αλλά οι θυσίες έπρεπε να μείνουν στα μεροκάματά τους και όχι στα μεροκάματα που θα έχανε ο kyr80 καθώς δεν θα είχαν τρόπο να πάνε στο ξενοδοχείο του οι τουρίστες. Έτσι προθυμοποιήθηκε ο φίλος-γνωστός του (αν έχω καταλάβει καλά), να πάρει το βανάκι του και να κάνει την εξυπηρέτηση αφιλοκερδώς. Δεν έβγαλε λεφτά, το τόνισε. Φέτος όμως ΘΕΛΕΙ να βγάλει λεφτά και ρωτάει τι πρέπει να κάνει. Εσύ κάτσε τώρα και βρίζε τους Γερμανούς τουρίστες που 'δεν αφήνουν λεφτά' (δικό σου συμπέρασμα). Δική μου εκδοχή ότι οι Έλληνες αφήνουν τα ίδια λεφτά με τους Γερμανούς.
Οι Γερμανοί αφήνουν περισσότερα από τους Έλληνες. Αφήνανε λιγότερα ΜΟΝΟ στις ταβέρνες, επειδή απλά τρώνε λιγότερο. Αλλά αυτά παλιά. Γιατί ο Έλληνάς δεν έχει μαντήλι να κλάψει πλέον.Καλό θα ήταν να μη παίρνουμε ακραίες τοποθετήσεις. Από το 'το κάνω επίτηδες παράνομα κατ' επάγγελμα' μέχρι το 'το κάνω αφιλοκερδώς' υπάρχει τεράστια απόσταση:
Πέρυσι που οι ταρίφες έκαναν απεργία μέσα στο καλοκαίρι, δεν είχαμε τρόπο μεταφοράς για το ξενοδοχείο. Οπότε του είπαμε ότι θα ζητά από τους τουρίστες το ίδιο ποσό που είχαμε συμφωνήσει με τους ταξιτζήδες της περιοχής. 90€ αντί για 110€ που είναι βάση χλμ.
( viewtopic.php?p=2465960#p2465960 )
90ευρώ έπαιρναν οι ταξιτζήδες που πλήρωναν και κάποια (έστω ελάχιστη) φορολογία/ασφαλιστικές εισφορές/κτλ. Ο συγκεκριμένος έπαιρνε το ίδιο ποσό με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ κρατήσεις!
90€ ήταν η συμφωνία με τους τοπικούς αγοραίους. Αν θα πάρεις ταξί από το αεροδρόμιο, θα σου βγει από 110€ μέχρι όσο θέλει να σε κλέψει το δίποδο. Γιατί ΔΙΠΟΔΟ είναι αυτός που χρεώνει 150€ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ για την ίδια διαδρομή, άπλά επείδη υπολογίζει την άγνοια του αλλοδαπού. Τουλάχιστον 2-3 στους 10 μη αγοραίους, προσπαθούν να κάνουν αυτήν την πουστι@. Στην αρχή ο φίλος μας, δεν ζητούσε τίποτα, και απλά του δίναμε τα πετρέλαιά του. Του κάναμε κανένα τραπέζι κλπ. Με την απεργία όμως, τον καλούσαμε συνέχεια, και δεν γινόταν να τον αγγαρεύω να κάνει 200χλμ και 3 ώρες διαδρομή μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εμείς του είπαμε να ζητάει, όσα θα έδιναν οι τουρίστες και στους μειωμένης τιμής αγοραίους. Θα το έκανε και μόνο με τα πετρέλαια, αλλα θα δημιουργούσε πρόβλημα την επόμενη χρονιά. Γιατί ο τουρίστας που θα ξαναέρθει(ο ίδιος ή φίλος του), θα περιμένει την δωρεάν μετάβαση. Κάτι που δεν θα ισχύει χρησιμποποιώντας ταξί. 90€ έπαιρνε και σε περισσότερα άτομα, που θα χρειαζόντουσαν 2 αγοραία= τα διπλά χρήματα. Δεν το έκανε για να βγάλει λεφτά. Το έκανε για να μας εξυπηρετήσει. Είναι σχεδόν 20 χρόνια στην Ελλάδα. Αν ήθελε να το κάνει νωρίτερα, θα το είχε κάνει
Προσωπική μου αίσθηση διαβάζοντας όλο το θέμα και χωρίς καμία διάθεση να προσβάλω κάποιον: Ο συγκεκριμένος Γερμανός με μεγάλη του ευχαρίστηση θα έκανε και φέτος την ίδια δουλειά 'μαύρα' αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος της καταγγελίας από τους ταξιτζήδες.
Προσωπική σου αίσθηση. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Στα π@π@ρια του οι ταρίφες, που δε μπορούν να αποδείξουν και τίποτα, αν απλά κάνει καποια δρομολόγια για τους δικούς μας πελάτες. Το θέμα του είναι, ότι θέλει να το κάνει νόμιμα. Πρώτον για να μη γίνει κανένα ατύχημα και δεύτερον γιατί πλέον δεν θέλει να εξυπηρετεί εμάς, αλλά να εργάζεται και για εμάς και για άλλα ξενοδοχεία.
Το ανέφερα και στο post μου. Κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλλει να κάνω θυσία για τον αγώνα του. Οι ταρίφες εμμέσως πλην σαφώς αυτό θέλανε (όπως και κάθε άλλη μορφή διαδήλωσης-απεργίας στην Ελλάδα). Δεν βλέπω κάτι ακραίο σε αυτό που είπα. Έχω ένα βανάκι, ένα vito, και ο κολλητός μου αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Μου πληρώνει τις βενζίνες για να μην χάσει τους τουρίστες ΤΟΥ ενώ εγώ ξύνομαι και δεν έχω τι να κάνω οπότε πάω και τους παίρνω. Δεν είναι απλό?
Αυτό ακριβώς. Δεν μπορούσα να τον αγγαρεύω χωρίς κάποιος κέρδος σε καθημερινή βάση. Άλλο μια στο τόσο πληρώνοντας μόνο τις βενζίνες, και άλλο ξύπνα 4 χαράματα να πας να παραλάβεις Ελβετούς, χωρίς να έχω άλλη επιλογή και χωρίς να υπάρχει άλλος τρόπος και για τους τουρίστες.
Ε δεν του πλήρωσε μόνο τις βενζίνες του, ούτε μόνο την φθορά του αυτοκινήτου του. Γιατί, αν αυτή ήταν η περίπτωση, οι ταξιτζήδες που έπαιρναν τα **ίδια **λεφτά, θα δούλευαν για την ψυχή της μαμάς τους. Θα έβγαζαν ίσα-ίσα βενζίνη, φθορά αυτοκινήτου. Α, θα πλήρωναν ΚΑΙ κάποιες κρατήσεις από το ΙΔΙΟ ποσό που έπαιρνε ο Γερμανός. Πόσο πιο απλά να το πούμε Είχε ΚΕΡΔΟΣ από αυτό που έκανε, μεγαλύτερο από των ταριφών (που πληρώνουν έστω και ελάχιστες κρατήσεις). Πόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε στο ότι:
επαγγελματίας (=> θέλω κέρδος ) παίρνει 90ευρώ (μείον τις όποιες κρατήσεις)
φίλος ξενοδόχου παίρνει 90ευρώ (χωρίς κρατήσεις) => έχω κέρδος (λίγο) μεγαλύτερο από τον ταρίφαΠρακτικά το κράτος έχει 0 έσοδα και από τους 2
ΚΑΝΕΝΑΣ ταρίφας δεν έχει κόψει απόδειξη σε τουρίστα που ήρθε σε εμάς. Πριν δε με την αυτοτελή φορολόγηση είναι αστεία τουλάχιστον η έννοια εισφορές-ταρίφας.
ΚΑΚΙΣΤΑ και για τους 2. Επειδή λοιπόν ο φίλος μου, ΔΕΝ επιθυμεί να είναι παράνομος(χωρίς να ξέρω ότι θα κόβει αποδείξεις αν πάρει τη νόμιμη άδεια), με έβαλε να μάθω πως μπορεί να γίνει αυτό.ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΛΟΙΠΟΝ.
-
Λοιπόν, για να μην τα μπλέκουμε:
- Ανέφερα ποια είναι η αίσθησή μου (θα το έκανε και φέτος με ευχαρίστηση για μαύρα). Εσύ (kyr80) λες ότι είναι εσφαλμένη. Το δέχομαι!
- Ο djalma ισχυρίζεται ότι πέρισυ το έπραξε αφιλοκερδώς. Ε δεν το έπραξε αφιλοκερδώς... Πώς να το κάνουμε; Ανά κούρσα έβγαζε λίγο περισσότερα από όσα θα έβγαζε ο αγοραίος που θα έπαιρνε τα ΙΔΙΑ λεφτά. Αυτό είναι FACT. Σε αυτό το σημείο επέμεινα περισσότερο στις προηγούμενες δημοσιεύσεις γιατί η άποψη του djalma είναι εσφαλμένη
-
Μάλλον βλέπουμε τα διάφορα δέντρα (και φυτά) και χάνουμε ως συνήθως το δάσος. Ποιό είναι το δάσος λοιπόν; Η πραγματική απελευθέρωση των επαγγελμάτων που θα μας σώσει από τις στρεβλώσεις.
Αρχίζω τα (πραγματικά) παραδείγματα:- Είμαι μισθωτός και θέλω να κάνω και ιδιαίτερα μαθήματα ως δεύτερη ή τρίτη δουλειά. Να δηλώνω δηλ.όσα βγάζω από τα ιδιαίτερα είτε είναι 10 ευρώ ειτε 10.000 το χρόνο. Όχι σου λέει το κράτος. Να κρατάς ξεχωριστά βιβλία, να πληρώνεις ξανά εισφορές (μα πληρώνω ΙΚΑ) να πληρώνεις περαίωση, τέλος επιτηδεύματος, κερατοσημο... Αποτέλεσμα: όλοι στη γκρίζα και μαύρη εργασία.
- Είμαι χωρικός και νοικιάζω ένα δωμάτιο το καλοκαίρι σε τουρίστες. Βιβλία κλπ. Αποτέλεσμα: όλοι στη γκρίζα και μαύρη αμοιβή.
- Εχω μαγαζι και συνάμα έχω κληρονομήσει κάτι πνευματικά δικαιώματα από τον πεθαμένο ηθοποιό πατέρα μου. Βία 500 ευρώ το χρόνο. Όχι δεν αρκεί να τα δηλώνεις σου λέει το κράτος. Να ανοίξεις βιβλία, περιοδικές καταστάσεις, ΦΠΑ, λογιστή κλπ. Τι λέτε, ρε!! Αποτέλεσμα: δεν πάω να τα εισπράξω, τα χαρίζω στην ΑΕΠΙ για την ψυχή του πατέρα μου.
- Γερμανός του topic που θέλει να κάνει μεταφορικό έργο δύο μήνες το καλοκαίρι. Δεν μπορεί γιατί θεωρείται ταρίφας ή ότι άλλο, θέλει άδειες, κέρατα κλπ.. Αποτέλεσμα. κάθεται άπρακτος (νομοταγής όμως) ή το κάνει μαύρο.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ @#$%^τέτοια ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ (ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ)
Αυτά τα ολίγα περί του δάσους. Για όσους βλέπουν λίγο μακρύτερα...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Λοιπόν, για να μην τα μπλέκουμε:- Ανέφερα ποια είναι η αίσθησή μου (θα το έκανε και φέτος με ευχαρίστηση για μαύρα). Εσύ (kyr80) λες ότι είναι εσφαλμένη. Το δέχομαι!
- Ο djalma ισχυρίζεται ότι πέρισυ το έπραξε αφιλοκερδώς. Ε δεν το έπραξε αφιλοκερδώς... Πώς να το κάνουμε; Ανά κούρσα έβγαζε λίγο περισσότερα από όσα θα έβγαζε ο αγοραίος που θα έπαιρνε τα ΙΔΙΑ λεφτά. Αυτό είναι FACT. Σε αυτό το σημείο επέμεινα περισσότερο στις προηγούμενες δημοσιεύσεις γιατί η άποψη του djalma είναι εσφαλμένη
- Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια με τον συγκεκριμένο. Και επειδή το επάγγελμά του είναι το εμπόριο αυτοκινήτων(πάντα είχε διαθέσιμο van αν θα ήθελε), αν ήθελε να το κάνει μαύρα, θα το έκανε εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το είχε σκεφτεί, μέχρι που τον αγγαρέψαμε λόγο της απεργίας των ταξιτζίδων. Πέρασε το καλοκαίρι, και πριν έρθει το επόμενο ψάχνει τρόπο να το κάνει επάγγελμα. Τόσο απλό.-
- Καταλαβαίνω τι λες. Αλλά ΕΜΕΙΣ του είπαμε να ζητάει για τον λόγο που έγραψα στο προηγούμενο ποστ. Η πρόθεσή του ήταν να μας εξυπηρετήσει(λαμβάνοντας από εμάς απλά τα πετρέλαια). Προφανώς και δεν τον χάλασε το όποιο κέρδος είχε. Για αυτό έκατσε, υπολόγισε το κόστος του, υπολόγισε τι θα κερδίζει αν το κάνει σαν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και με άλλα ξενοδοχεία, και είπε να ΜΑΘΕΙ τι χρειάζεται.
-
Πωπω ρε σεις χαλαρώστε. Μια ερώτηση έκανε ένα μέλος. Μπορεί να γίνει? Ας πει κάποιος. Δεν μπορεί να γίνει? Οκ όλα καλά. Τα 'τοπικά' περι Τρόικας, εργασιακών, σχέσεων και ταξιτζήδων είναι στο αντίλογο. Είναι μόνος ανθρωπος που παίρνει μαύρι και αδήλωτο χρήμα? Όλοι οι έμποροι και επαγγελματίες το κάνουν λίγο ή πολύ. Κάπου πρέπει να υπάρχει και θέμα για τον τουρισμό ή μου φαίνεται?
-
megane98hp, κοιτα στη σελίδα 3 του παρόν τοπικού τι έχω γράψει για το θέμα kalmik ,έχεις δίκιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, έγινε τόσος ντόρος για το τίποτα.Νομίζω οτι όποιος περίμενε να πάρει ένα ταξί ή ένα φορτηγό και θα έβγαινε για δουλειά με μόνο το κόστος της άδειας,πολύ απλά την πάτησε. Αυτό φαινόταν απο την αρχή,για όποιον είχε διαβάσει το νόμο και όχι το κάθε παπαγαλάκι δημοσιογράφο
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δε με νοιάζουν οι μπούρδες κανενός (και είναι και εκτός θέματος). Αν ο Γερμανός ή ο Γάλλος ή οποισοδήποτε που έχει το δικαίωμα να έρθει και να εργαστεί στη χώρα μας μπορεί να το κάνει νομίμως και να προσφέρει υπηρεσίες στις οποίες υπάρχει έλλέιψη καλά θα κάνει και εμείς καλά θα κάνουμε να το δεχτούμε. Όπως πχ δεχόμαστε να αγοράζουμε μέσω διαδικτύου από Γερμανία ή Αγγλία επειδή μας προσφέρουν καλύτερες τιμές και εξυπηρέτηση έτσι θα πληρώσω και τον εδώ ξένο αν κάνει τη δουλειά του. Όπως αντίστοιχα τόσοι και τόσοι Έλληνες κατά εποχές πάνε στο εξωτερικό και βρίσκουν δουλειές και γίνονται αποδεκτοί...Με μια διαφορά: έχουμε πόλεμο.
Δε ξέρω πόσοι από εσάς το έχετε συνειδητοποιήσει ότι πιθανότατα τα παιδιά μας θα μεγαλωσουν σε μια αποικία της Γερμανίας.
Και θα μου πεις άμα δεν κάνει τον ταρίφα ο φριτς θα σωθεί η Ελλάδα?
Όχι αλλά είναι για μένα σημειολογικό και συμβολικό. Όποιος μπορεί να το καταλάβει καλώς. Με τρελαίνει ρε παιδί μου αυτός που είμαι σίγουρος ότι δεν έχει καμμία βιοποριστική ανάγκη, που έρχεται στην Ελλάδα χωρίς να ξοδεύει μία, να προσπαθεί να κάνει την αρπαχτή του (γιατί είτε νόμιμη, είτε παράνομη, είτε ημινόμιμη περί τέτοιας πρόκειται) και να είναι και αυτός που μεθαύριο θα είναι εδώ σαν κατακτητής. Ε όχι δεν το δέχομαι.
Ο καθένας βέβαια μπορεί να το βλέπει όπως θέλει. Είτε από την οικονομική πλευρά του θέματος (αφού με συμφέρει), είτε από την νομιμοφανή πλευρά του θέματος (άμα είναι νόμιμος μαγκιά του).
Εγώ το βλέπω αλλιώς. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
Με μια διαφορά: έχουμε πόλεμο.
Με τον Φριτς μόνο... Ο Μάικ; Ο Φρανσουά; Ο Αλντίν(που χρόνια παίρνει δουλειές Ελλήνων); Ο Ιγκόρ; Ο Χασάν;
Δε ξέρω πόσοι από εσάς το έχετε συνειδητοποιήσει ότι πιθανότατα τα παιδιά μας θα μεγαλωσουν σε μια αποικία της Γερμανίας.
Μα για αυτό έγραψα για κόμπλεξ απέναντι στους Γερμανούς. Λες και φταίνε αυτοί για τα χάλια μας σήμερα... Ή αν υποθέσουμε ότι μας φταίνε η φράγκοι(κουτόφραγκοι ήταν πριν μας ζητήσουν πίσω τα δανεικά), γιατί δεν είναι μαζί τους Γάλλοι, Άγγλοι, Αμερικάνοι κλπ κλπ;;;
Και θα μου πεις άμα δεν κάνει τον ταρίφα ο φριτς θα σωθεί η Ελλάδα?
Όχι αλλά είναι για μένα σημειολογικό και συμβολικό. Όποιος μπορεί να το καταλάβει καλώς. Με τρελαίνει ρε παιδί μου αυτός που είμαι σίγουρος ότι δεν έχει καμμία βιοποριστική ανάγκη, που έρχεται στην Ελλάδα χωρίς να ξοδεύει μία, να προσπαθεί να κάνει την αρπαχτή του (γιατί είτε νόμιμη, είτε παράνομη, είτε ημινόμιμη περί τέτοιας πρόκειται) και να είναι και αυτός που μεθαύριο θα είναι εδώ σαν κατακτητής. Ε όχι δεν το δέχομαι.΄
Ο καθένας βέβαια μπορεί να το βλέπει όπως θέλει. Είτε από την οικονομική πλευρά του θέματος (αφού με συμφέρει), είτε από την νομιμοφανή πλευρά του θέματος (άμα είναι νόμιμος μαγκιά του).
Εγώ το βλέπω αλλιώς.Νταξ, μετά από αυτό το παραλήρημα εθρικοφροσύνης, εγώ έχω μπερδέψει τις βούρτσες με τις πούτσες(γράψτο μη ντρέπεσαι).
Δηλαδή ο Φριτς είναι ένας μετανάστης που ήρθε στην Ελλάδα για να βρει δουλιά έτσι?
Είσαι σοβαρός? Μήπως έχεις μπερδέψει τις βούρτσες με τίποτε άλλο?
Η άποψή μου θα ήταν τελείως διαφορετική αν ο φρίτς ήταν ένας μετανάστης από την Αλβανία ή το Πακιστάν που προσπαθούσε να κάνει κάτι για να ζήσει.
Κόμπλεξ alert
Παρεπιπτώντως έχω κι εγώ κάτι Γερμανούς φίλους εκπρόσωπους μιας γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρικών συσκευών. Κάνανε κάτι εξυπηρετήσεις το 2004 με κάτι συστήματα ασφαλείας νομίζω C4I τα λέγανε αλλά τα κάνανε με λίγο παράνομο τρόπο ξέρετε μίζες και τέτοια και κάτι δίποδα τους κυνηγήσανε.
Μήπως υπάρχει κάνας τρόπος νόμιμος (μη μας κυνηγήσουνε πάλι τα δίποδα) να παίρνουνε εδώ τις δουλιές εξύπηρέτηση που λέμε καταλάβατε τώρα έτσι? Χωρίς διαγωνισμούς και μ@λ@κίες.
Κάντε μου τη χάρη να μου βρείτε ένα τρόπο σας παρακαλώ, συνάνθρωποι είναι και αυτοί και εκεί υπάρχει κρίση και δεν έχουνε δουλιές.
Από όσο ξέρω τα δίποδα που λαδόθηκαν δεν ήταν Γερμανοί... Κάτι Τσοχατζόπουλοι, κάτι Τσουκάτοι κλπ κλπ
υγ. Τί σχέση έχει άμα ασχολείσαι με την εστίαση και τα τουριστικά? Δεν έγραψα πώς φτιάχνω καλαμαράκια ούτε πώς στρώνω τα κρεβάτια. Έγραψα για κάτι που το βλέπουν όλοι όσοι ζούνε σε τέτοιες περιοχές. Ότι οι Γερμανοί είναι ο ορισμός της τσιγγουνιάς και της γυφτιάς και κάνουν μαγκιές που στη χώρα τους ούτε που θα διανοούνταν να τις κάνουν. Επί της ουσίας λοιπόν δεν απάντησες στις μπούρδες που γράφω για τους Γερμανούς που αγοράσανε σπίτι στο Ελλάντα. Το μόνο που λές είναι ότι και οι Ελληνες κάνουνε τα ίδια.Λάθος. Έγραψες πως το βλέπεις ΕΣΥ. Γιατί εγώ που ασχολούμαι με την εστίαση(λυπάμαι, αλλά δεν ξέρω να φτιάχνω καλαμαράκια), και τα τουριστικά(πάλι λυπάμαι, αλλά το κρεβάτι μου ΠΟΤΕ δεν το έστρωσα) σου ΞΑΝΑγράφω, ότι λές ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Οι Γερμανοί-Αυστριακοί-Ελβετοί είναι οι πιο ήσυχοι πελάτες. Και στο ξενοδοχείο και στα μαγαζιά. Και ξοδεύουν στο σύνολο, περισσότερα χρήματα από τους Έλληνες Να μην αναφερθώ στους Ρώσους, που αν και άξεστοι ξοδεύουν ελληνικά μηνιάτικα στο χαβαλέ. Οι 5-10 γύφτοι Γερμανοί δεν χαραχτηρίζουν έναν λαό. Ούτε και τα 5-10 λαμόγια Γερμανοί. Η λαμογιά είναι international. Και την κάνει οποισδήποτε, ΕΚΕΙ που μπορεί. Και αν μπορεί να την κάνει στην Ελλάδα αλλά όχι στη Γερμανιά, σημαίνει ότι η Γερμανία είναι κράτος και η Ελλάδα μπουρδέλο.-
-
Η ελληνική γκλωσσα είναι πολύ πλούσια και έχει συγκεκριμένες λέξεις που εκφράζουν αντίστοιχες έννοιες.
Όπως όμως έχεις μπλέξει την έννοια της λέξης εξυπηρέτηση με την έννοια της λέξης αρπαχτή (όχι μόνο εσύ αλλά είναι γενικότερο νεοελληνικό φαινόμενο - το γνωστό: μια εξυπηρέτηση είπα να κάνω φιλαρακι), έτσι μπέρδεψες τη λέξη εθνικοφροσύνη με τη λέξη πατριωτισμό.
Πόλεμο δεν έχουμε ούτε με τους αλβανούς μετανάστες, ούτε με τους πακιστανούς χασάν φρανσουά και δεν ξέρω γω τι. Είναι τόσο αδύναμοι που το μόνο που δεν έχουν στο μυαλό τους είναι να μας κατακτήσουνε.
Πόλεμο έχουμε με τους πάλαι ποτέ εταίρους μας και κυρίως με τους Γερμανούς που μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να μας καταλάβουνε πριν από αρκετά χρόνια το ξαναεπιχειρούνε.
Και το ότι εσύ (και πολλοί άλλοι) θεωρείς κομπλεξικό κάποιον που θέλει η πατρίδα του να είναι ανεξάρτητη (όπως και όλες οι πατρίδες του κόσμου) και όχι να ονομάζεται Γερμανική Ελλάδα (κατά το Γαλλικό ή Βελγικό Κονγκό), αυτή είναι δυστυχώς η κατάντια του Νεοέλληνα και γι'αυτό κινδυνεύουμε να μας κατακτήσουνε πολύ περισσότερο απ'ότι παλαιότερα.υγ: για άλλη μια φορά μη διαστρεβλώνεις αυτά που έγραψα: ορισμό της γυφτιάς και της τσιγγουνιάς και τύπους που δεν ξοδεύουν φράγκο όταν έρχονται εδώ δεν χαρακτήρισα τους τουρίστες Γερμανούς, Γάλλους και ακόμα περισσότερο Ρώσους αλλά τους τυπάκους σαν τον δικό σου ο οποίος κάποια στιγμή πήρε ψιλοτσαμπέ ένα χαμόσπιτο στην εξοχή και έκτοτε έρχεται κάνα μήνα στην Ελλάδα και αντί να αφήσει κάνα φράγκο, θέλει να βγάλει κι όλας με αρπαχτές.
-
-
Κύριε Bill κλείδωσέ το σε παρακαλώ. Έχω καλυφθεί από τις απαντήσεις.
Πως μπορώ να μεταφερω τουρίστες με ι.χ. van;;