-
Ενδιαφέρον
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
υπαλληλος ΟΤΕ, βγηκε σε συνταξη στα 46 με εθελουσια πριν 2-3 χρονια.
3.000€ συνταξη, 160.000€ αποζημιωση.σημερα η συνταξη του ειναι 1200€. Ο ιδιος μου ειπε 'καλα μας κανουν, δεν εχω δουλεψει ποτε πανω απο 1 ωρα τη μερα'.
περαστικα μας.
Λέει μπούρδες
- Είμαστε το αντικείμενο παγκόσμιου πειράματος με στόχο το παγκόσμιο downgrade (μεσαία τάξη --> προλετάριοι, προλετάριοι --> δουλοπάροικοι)
- Φταίνε οι Γερμανοί
- Φταίνε (κλασσικά) οι Αμερικανοί
- Φταίει ο καπιταλισμός
nass, σου χάκαρε το λογαριασμό ο Eddie.
Ο Πάγκαλος είναι ένοχος γι' αυτό και το παραδέχθηκε.
Εξαιρετικά . Αν εγώ σκοτώσω κάποιον και βγω μετά στα κανάλια και παραδεχτώ πως το έκανα, η αστυνομία δεν θα έχει κανένα λόγο να με συλλάβει.
Αλλά είπε και κάποια άλλα πράγματα: ότι αναφερόταν και σ' αυτούς που διόρισε που σήμερα παριστάνουν τους οσιομάρτυρες, και σ' αυτούς που πήραν προμήθειες με πλάγια (πολιτικά) μέσα και σε όσους τέλος πάντων χρησιμοποίησαν για ίδιον όφελος τις πολιτικές τους διασυνδέσεις.Γιατί όμως χαρακτήρισα 'ηρωική' τη στάση του:
- πρώτον επειδή ταρακούνησε τα νερά του βάλτου για πρώτη φορά στα χρονικά και ενώ ΗΤΑΝ μέσα στα πράγματα (όχι σαν κάτι άλλους που τους έπιασε κρίση ειλικρίνειας όταν βρέθηκαν εκτός υπουργείων ή κόμματος).
Μπούρδες. Η δήλωση 'μαζί τα φάγαμε' σε συνδυασμό με το 'εγώ δε διόρισα κανέναν στο δημόσιο' ταράζει τόσο τα νερά όσο και οι δηλώσεις των 'γαλάζιων' για πράσινο κομματικό κράτος και το αντίστροφο. - δεύτερον επειδή αυτό το πλήρωσε και το πληρώνει.
http://www.youtube.com/watch?v=2nXOKS5vTc0
Ο κακομοίρης. Μέχρι και ακίνητο αναγκάστηκε να πουλήσε για να πληρώσει το τέλος της ΔΕΗ!
Δηλαδή άλλοι έμειναν στο απυρόβλητο (σε σχέση με τον ίδιο τουλάχιστον), ενώ εκείνος έφαγε όλα τα μπινελίκια του περήφανου γένους των Ελ, δικαίων και αδίκων. Ενώ πχ ο κ.κ. Παπουτσής, ο φελλός της 20ετίας, αρχικά μίλησε με σπαραγμό για τους φτωχούς ΔΥ των 2.500 ευρώ και σήμερα βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος του Κόμματος, πράγμα που ο Πάγκαλος θα είχε κάνει χαλαρά και με πολύ καλές πιθανότητες εκλογής αν δε είχε 'αυτοθυσιαστεί' με το γνωστό του άγαρμπο τρόπο.
Ε, πώς να το κάνουμε; Έχει φάει περισσότερο μπινελίκι κι από τον ΓΑΠ ή τον Παπακωνσταντίνου, που ήταν οι βασικοί υπαίτιοι της διετούς κατρακύλας της χώρας. Γιατί; Επειδή τα έχωσε στους ΠΑΣΟΚους (και ΝΔτες αντίστοιχους).
Το ότι προσβλήθηκαν όλοι οι Ελ, ήταν αποτέλεσμα των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης που εντέχνως καλλιέργησαν την εντύπωση ότι ο Πάγκαλος αναφερόταν σε όλους τους πολίτες της χώρας.
Εγώ, ας πούμε, καθόλου δεν αισθάνθηκα προσβεβλημένος. Γιατί άκουσα καθαρά τι είπε, όχι τι διέδιδαν διάφοροι βλάκες ή/και επιτήδειοι ότι είπε. Και δεν αναφερόταν σ' εμένα, ούτε σε πολλούς παρεξηγιάρηδες που ξεσήκωσαν τον κόσμο χωρίς λόγο. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Στο μεταξύ διάβαζα στην εφημερίδα τι έκανε ο Μόντι αυτούς τους 3 μήνες:- Φορολόγησε τα ακίνητα του Βατικανού (μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερο κράτος εν κράτει από ό,τι σε μας...) εκτός των χώρων λατρείας
- Μείωσε το φορολογικό συντελεστή των χαμηλών εισοδημάτων
- ΔΕΝ αύξησε το ΦΠΑ παρότι είχε ψηφίσει νόμο
- Πλάκωσε το ΣΔΟΕ τους στα κλαμπ και τα χιονοδρομικά κέντρα
- Μειώνει σε βάθος χρόνου 30% το προσωπικό και τις δαπάνες των ενόπλων δυνάμεων
(Δε λέω ότι έχει πετύχει αλλά οι ενδείξεις είναι θετικές και το ίδιο λένε και οι περίφημες αγορές)
Με άλλα λόγια, αν υπάρχει πολιτική βούληση δε χρειάζεσαι κανένα ΔΝΤ. Αν δεν υπάρχει, και ΔΝΤ να έρθει, τους δουλεύουμε μια χαρά τους κουτόφραγκους
Πφφφ μα γιατί δεν ακολουθεί το παράδειγμα της εδώ υπερσοσιαλιστικής κυβέρνησης. Με αυξήσεις φόρων, επιβολή χαρατσιών, αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων και τέλος μερικές ακόμα αυξήσεις φόρων...?
Αφού αποδίδει...
Α ρε σαπιοκοιλιά Βενιζέλο, κωλομπαρά Παπακωνσταντίνου και απλά ακατονόμαστε πρόεδρε της Σοσιαλιστικής διεθνούς ( ) δεν θα σας πετύχω πουθενα? -
Ισπανία: Στο 8,5% του ΑΕΠ το έλλειμμα αντί στόχου για 6%
Στο 8,51% του ΑΕΠ έφτασε το 2011 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το στόχο του 6%, όμως εντός του προβλεπόμενου από τη νέα συντηρητική κυβέρνηση ορίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Κριστόμπαλ Μοντόρο.
Στο 8,51% του ΑΕΠ έφτασε το 2011 το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το στόχο του 6%, όμως εντός του προβλεπόμενου από τη νέα συντηρητική κυβέρνηση ορίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Κριστόμπαλ Μοντόρο.
Η κυβέρνηση προέβλεπε ότι το έλλειμμα θα κυμαινόταν γύρω στο 8,25.
Προκειμένου να φτάσει το στόχο του 4,4% που έχει θέσει για φέτος η Ισπανία θα πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα πάντως με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, που έχει ήδη ανακοινώσει περικοπές και αυξήσεις φόρων ύψους 15 δισ. ευρώ, θεωρεί ότι είναι απίθανο να επιτευθεί φέτος τόσο μεγάλη μείωση. Για το λόγο αυτό ενδέχεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στους στόχους που θέτει.http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112826420
ποιός ήταν ο φωστήρας του φόρουμ που είχει πει πως τα PIIS βγαίνουν από την κρίση; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
υπαλληλος ΟΤΕ, βγηκε σε συνταξη στα 46 με εθελουσια πριν 2-3 χρονια.
3.000€ συνταξη, 160.000€ αποζημιωση.σημερα η συνταξη του ειναι 1200€. Ο ιδιος μου ειπε 'καλα μας κανουν, δεν εχω δουλεψει ποτε πανω απο 1 ωρα τη μερα'.
περαστικα μας.
Λέει μπούρδες
- Είμαστε το αντικείμενο παγκόσμιου πειράματος με στόχο το παγκόσμιο downgrade (μεσαία τάξη --> προλετάριοι, προλετάριοι --> δουλοπάροικοι)
- Φταίνε οι Γερμανοί
- Φταίνε (κλασσικά) οι Αμερικανοί
- Φταίει ο καπιταλισμός
Αυτόν καλά τον κάνουν (ίσως).
Τον πατέρα μου -και κάθε αντίστοιχο υπάλληλο με 39 χρόνια βαρέα και ανθυγιεινά- που ποτέ δεν έχει δουλέψει κάτω από 10 ώρες την ημέρα. Δεν φοροδιαφέυγει, δεν έχει πάει διακοπές τα τελευταία 10-15 χρόνια???
Όσο λοιπόν τα μέτρα παίρνονται οριζόντια και χωρίς καμία λογική, με καμία προοπτική ανάπτυξης και στοιχειώδους προστασίας των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων τότε βεβαίως και είμαστε αντικείμενο του πειράματος 'πως να μείνεις στο ευρώ' no matter what. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Βαρέθηκα να περιμένω τον εισαγγελέα... ποιός θα βρεθεί με ένα τέτοιο να πάρει 10-15 κεφάλια;
γιατί δεν το κάνεις μόνος σουΔεν έχω την εκπαίδευση ούτε προλαβαίνω να την αποκτήσω εγκαίρως. Εσύ γιατί δεν πας να γίνεις υπουργός οικονομικών με τις γνώσεις σου περί αξιοποίησης των ευκαιριών του μνημονίου;
-
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=12931
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη γνωστή έκθεση του ΔΝΤ περί της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους υπό το Μνημόνιο 2, οι πιθανότητες να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο τείνουν ασυμπτωτικά στο μηδέν. Κατ’ αρχάς, ακόμα και ο εκπεφρασμένος στόχος είναι… κάλπικος. Θα θυμάστε ότι στόχος είναι το χρέος μας, ως ποσοστό του εθνικού εισοδήματος (του ΑΕΠ), να μειωθεί στο 120%. Γιατί όχι στο 110%; Μα επειδή της Ιταλίας βρίσκεται (και θα παραμείνει) κοντά στο 120%, οπότε δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί το 120% υπερβολικό για την Ελλάδα (λέγοντας πως πρέπει να μειωθεί στο 110%) χωρίς αυτό να σηματοδοτεί ότι και η Ιταλία οδεύει στην πτώχευση… Όμως αυτά τα ποσοστά δεν σημαίνουν τίποτα από μόνα τους. Το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας ξεπερνά το 200% αλλά όλοι τρέχουν να την δανείσουν. Τι κρίνει λοιπόν, αν όχι αυτό το ποσοστό, την βιωσιμότητα ενός δημοσίου; Απάντηση: Δύο νούμερα και το πόσο κοντά βρίσκονται μεταξύ τους. Το ένα νούμερο είναι το επιτόκιο στο οποίο δανείζεται το δημόσιο μιας χώρας. Στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το δημόσιο από τον Μάη του 2010 δανείζεται μόνο από την τρόικα, πληρώνει επιτόκιο, μέσον όρο, γύρω στο 4%. Το άλλο νούμερο είναι ο ρυθμός αύξησης του εθνικού εισοδήματος (πριν υπολογίσουμε τον πληθωρισμό). Αν αυτά τα δύο νούμερα προβλέπεται ότι θα είναι κοντά το ένα στο άλλο για τα επόμενα χρόνια (δεν πειράζει να αποκλίνουν για ένα ή δύο) τότε το χρέος κρίνεται βιώσιμο. Γιατί; Επειδή το επιτόκιο ουσιαστικά υποδηλώνει, μέσες-άκρες, τον ρυθμό αύξησης του δημόσιου χρέους της χώρας: αν είναι κοντά στον ρυθμό μεγέθυνσης του εθνικού εισοδήματος (σε ευρώ), τότε χρέη και εισόδημα αυξάνονται λίγο-πολύ παράλληλα. Άρα το χρέος, αν και αυξάνεται, μπορεί να εξυπηρετείται. (Π.χ. ένα πλούσιος άνθρωπος μπορεί να δανείζεται τεράστια ποσά εφόσον τα εισοδήματά του αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό όπως και τα χρέη του.) Στην Ελλάδα, σήμερα, ο ρυθμός αύξησης του εθνικού εισοδήματος (προ πληθωρισμού) είναι καθηλωμένος στο μείον 7,5%. Άρα, έχουμε μια απόκλιση αυτών των δύο αριθμών της τάξης του 11,5%! Πρόκειται για την μεγαλύτερη τέτοια απόκλιση στα ιστορικά της παγκόσμιας οικονομίας για μια χώρα που δανείζεται για να αποφύγει την στάση πληρωμών. Και νάταν μόνο αυτό; Ποια η προοπτική να μειωθεί αυτή η απόκλιση στο 2% ή 3%; Καμία! Η επιβολή μείωσης των δημόσιων δαπανών κατά τουλάχιστον €3 δις, την ώρα που τα εργατικά εισοδήματα θα μειώνονται και στον ιδιωτικό και στην δημόσιο τομέα, σημαίνει ότι ένα μείον 5% με 7,5% «μεγέθυνσης» είναι εξασφαλισμένο για το μέλλον. Να γιατί ούτε καν το ΔΝΤ δεν μπορεί να μιλήσει ανερυθρίαστα για τις προοπτικές επιτυχίας του Μνημονίου 2.
και από FT, σχετικά με την βιωσιμότητα του χρέους και την αποτελεσματικότητα του πακέτου
http://blogs.ft.com/brusselsblog/2012/0 ... z1mzZjoOH0
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Δεν έχω την εκπαίδευση ούτε προλαβαίνω να την αποκτήσω εγκαίρως. Εσύ γιατί δεν πας να γίνεις υπουργός οικονομικών με τις γνώσεις σου περί αξιοποίησης των ευκαιριών του μνημονίου;δικαιολογίες ανίκανων
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Εξαιρετικά . Αν εγώ σκοτώσω κάποιον και βγω μετά στα κανάλια και παραδεχτώ πως το έκανα, η αστυνομία δεν θα έχει κανένα λόγο να με συλλάβει.Άλλο εσύ. Ο Πάγκαλος είναι πολιτικός, και αναλαμβάνει τη πολιτική ευθύνη.
-
-
Η ΕΚΤ δανεισε σημερα μισο τρις στις ευρωπαικες τραπεζες...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν έχω την εκπαίδευση ούτε προλαβαίνω να την αποκτήσω εγκαίρως. Εσύ γιατί δεν πας να γίνεις υπουργός οικονομικών με τις γνώσεις σου περί αξιοποίησης των ευκαιριών του μνημονίου;
δικαιολογίες ανίκανων
Αφού ξέμεινες από επιχειρήματα σε όσα σου έχω παραθέσει παλιότερα, το μόνο που σου απέμεινε είναι να σχολιάσεις την αυτοπαραδοχή της ανικανότητάς μου σε κάτι άσχετο με το θέμα εσύ, και ο άλλος ο Adriver να με αποκαλέσει φασίστα.
Πίσω κάτι σελίδες είναι τα πόστ, μπορείς ίσως, αν προσπαθήσεις, να συνεισφέρεις κι εσύ κάτι χρήσιμο στην συζήτηση (αλλά αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρεις).
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Δεν έχω την εκπαίδευση ούτε προλαβαίνω να την αποκτήσω εγκαίρως. Εσύ γιατί δεν πας να γίνεις υπουργός οικονομικών με τις γνώσεις σου περί αξιοποίησης των ευκαιριών του μνημονίου;
δικαιολογίες ανίκανων
Αφού ξέμεινες από επιχειρήματα σε όσα σου έχω παραθέσει παλιότερα, το μόνο που σου απέμεινε είναι να σχολιάσεις την αυτοπαραδοχή της ανικανότητάς μου σε κάτι άσχετο με το θέμα εσύ, και ο άλλος ο Adriver να με αποκαλέσει φασίστα.
Πίσω κάτι σελίδες είναι τα πόστ, μπορείς ίσως, αν προσπαθήσεις, να συνεισφέρεις κι εσύ κάτι χρήσιμο στην συζήτηση (αλλά αμφιβάλλω ότι θα τα καταφέρεις).
Μην τον πιέζεις. Προσπαθεί να βρει τη μονάδα μέτρησης της μουσικότητας τώρα.
-
να αντεπιχειριματολογίσω σε τι
στα παραληρήματα 'να πάρει κάποιος οπλο να τους σκοτώσει', 'να πάμε να ρίξουμε την κυβέρνηση'
είναι ακριβώς τα ίδια με το 'ενας παπαδόπουλος μας χρειάζεται', 'χουντα θέλει ο ελληνας' κλπ
-
προφανώς δεν ξέρεις να διαβάζεις, αν είχες αυτή τη δυνατότητα, πιθανόν να καταλάβαινες ότι τουλάχιστον ο komis έχει γράψει αναλυτικά 5 πράγματα και το συγκεκριμένο κομμάτι που απομόνωσες είναι ένα εκφραστικό φαινόμενο που απαντάται στην ελληνική γλώσσα και ονομάζεται 'σχήμα υπερβολής'
σίγουρα δε θα σου κάνει κακό να ξεφυλίσεις κανα βιβλίο έκφρασης έκθεσης, η άγνοια δεν είναι ντροπή
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Μην τον πιέζεις. Προσπαθεί να βρει τη μονάδα μέτρησης της μουσικότητας τώρα.αχου το μωλέ το πλήγωσα
υπάρχει η τάση σε ολα τα forums να χαιδέυουν ομάδες χρηστών ο ενας το πουλί του αλλού οτι βλακεία και να γραφτεί. κατανοητό. βέβαια δεν δείχνουν ολοι οι χρήστες την ίδια ανοχή στη βλακεία (πχ μουσικότητα, συμτοχηκοτητα κλπ) οπότε κάποιοι κλαίνε
its just the internets.
Ούτε όλοι οι mods δείχνουν την ίδια ανοχή στις προκλήσεις, τα flame baits και το τρολάρισμα οπότε καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε μέσα στο κρύο και το χιονιά [Mod]
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μην τον πιέζεις. Προσπαθεί να βρει τη μονάδα μέτρησης της μουσικότητας τώρα.
αχου το μωλέ το πλήγωσα
υπάρχει η τάση σε ολα τα forums να χαιδέυουν ομάδες χρηστών ο ενας το πουλί του αλλού οτι βλακεία και να γραφτεί. κατανοητό. βέβαια δεν δείχνουν ολοι οι χρήστες την ίδια ανοχή στη βλακεία (πχ μουσικότητα, συμτοχηκοτητα κλπ) οπότε κάποιοι κλαίνε
its just the internets.
Ούτε όλοι οι mods δείχνουν την ίδια ανοχή στις προκλήσεις, τα flame baits και το τρολάρισμα οπότε καλό είναι να προσέχουμε για να έχουμε μέσα στο κρύο και το χιονιά [Mod]
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όπως παραδέχτηκα και στο διπλανό θέμα, ο όρος ίσως είναι αδόκιμος. Εσύ όμως που έχεις ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική (γιατί εγώ ούτε καν έχω σπουδάσει και ουδέποτε έχω παίξει κάποιο μουσικό όργανο ), θα γνωρίζεις βέβαια τον ορισμό κατά Μπαμπινιώτη:
μουσικότητα (η) : η ιδιότητα τού να διαθέτει κάτι ρυθμό ή μελωδία και να ακούγεται ευχάριστα από το ανθρώπινο αφτί. Σε δεύτερο ορισμό αναφέρει τα εξής: η μουσική αίσθηση, η μουσική αντίληψη (συνώνυμο: το μουσικό αφτί).
Παρόλα αυτά είδες ότι δεν επέμεινα στο θέμα και αν και με ειρωνεύτηκες, σου απάντησα ξεκάθαρα χωρίς να το παίξω ξερόλας. Εδώ όμως δεν έχεις απαντήσει.
Και όταν τελειώσεις με αυτές τις εκκρεμότητες, ανέπτυξέ μας λίγο τις απόψεις σου περί επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα τον καιρό του μνημονίου 2. Να μάθουμε κι εμείς οι άσχετοι πέντε πράγματα.
-
Ο χρήστης mod έγραψε:
απο πότε η αντίθετη αποψη εγινε flame bait
να μπεί αμα είναι στον κανονισμό λίστα με τις απόψεις που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες για να ξέρουμε και να μην παραπονιούνται οι κλαψιάριδες οταν ακούνε πράγματα που δεν τους αρεσουν.
-
έχεις απόλυτο δίκιο, σε πιο άλλο φόρουμ ένας χρήστης ως έκφραση γνώμης θα ποσταρε μια πούτσα με counter και δε θα τον είχαν σουτάρει την άλλη στιγμή.
Ασε τα κλαψομουνιάσματα λοιπόν, άραξε και απόλαυσε την τσάμπα ψυχολογική υποστήριξη που τόσο χρειάζεσαι
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
απο πότε η αντίθετη αποψη εγινε flame bait
να μπεί αμα είναι στον κανονισμό λίστα με τις απόψεις που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες για να ξέρουμε και να μην παραπονιούνται οι κλαψιάριδες οταν ακούνε πράγματα που δεν τους αρεσουν.
Το βασικό σου πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν έχεις εκφράσει μια τεκμηριωμένη άποψη αλλά αναλώνεσαι σε αοριστολογίες, κινδυνολογίες και σε προσπάθειες υποβιβασμού όσων εκφράζουν διαφορετική γνώμη από σένα.
Ούτε ο ίδιος αρνείσαι το γεγονός ότι δεν επιχειρηματολογείς. Προφανώς δεν ενδιαφέρεσαι ούτε για το θέμα αλλά ούτε για την ουσία της συζήτησης. Κι αυτό είναι αυταπόδεικτο, διότι είτε απαξιείς να μας παραθέσεις τα λογικά σου επιχειρήματα απέναντι στα δικά μας για να μάθουμε κάτι ή να σκεφτούμε κάτι, οπότε είσαι άχρηστος για τη συζήτηση που γίνεται, είτε πολύ απλά δεν έχεις επιχειρήματα να αντιπαρατάξεις οπότε και πάλι είσαι άχρηστος στη συζήτηση.
Αυτή είναι η δυσάρεστη αλήθεια, όχι για σένα, γιατί προφανώς δεν την αντιλαμβάνεσαι, αλλά για όσους έσπευσαν να σε βάλουν στη θέση σου (προσοχή - όχι να με υπερασπιστούν, έχει διαφορά).
Flamebait is a message posted to a public Internet discussion group, such as a forum, newsgroup or mailing list, with the intent of provoking an angry response (a 'flame') or argument over a topic the poster often has no real interest in
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)