-
Από κέντρο και ανατολική Θεσσαλονίκη με βολεύει η διαδρομή Φιλίππειο-Εξοχή-Κόμβος Χορτιάτη-Αγ. Βασείλειος-Λαγκαδίκια κλπ
αποφεύγοντας το κύκλο του Δερβενίου (όταν δεν έχει χιονίσει...).
Πάντος, ακόμη και τα διπλά θα πληρώσω σε καύσιμα (λίγο απίθανο -βέβαια- με Βουλγαρική βενζίνη), αλλά διόδια ΔΕΝ τους πληρώνω. -
καποιος με αυτοκινουμενο να μας δωσει διαδρομες παρακαμψης διοδιων προχθες θεσσαλονικη -αθηνα 60 ευρω.
-
Ο χρήστης polthan έγραψε:
καποιος με αυτοκινουμενο να μας δωσει διαδρομες παρακαμψης διοδιων προχθες θεσσαλονικη -αθηνα 60 ευρω.- καλυτερη λυση: GPS
αν εχεις GPS αξιοποιησε το αμεσως, ρυθμιση αποφυγης διοδιων κλπ
αν δεν εχεις GPS, αγοραζεις και βγαζεις το κοστος του σε χρονο ρεκορ με μολις ... 2-3 ταξιδια Αθηνα-Θεσ/νικη.
- Για να ξεκινησει κατι σχετικο θελει καλυτερη οργανωση στο site με δημιουργια θεματων, μεσα στην ενοτητα 'παρακαμψεις', ξεχωριστα για την καθε παρακαμψη ' ονομα παρακαμψης'
-
Καλησπέρα σας
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
καποιος με αυτοκινουμενο να μας δωσει διαδρομες παρακαμψης διοδιων προχθες θεσσαλονικη -αθηνα 60 ευρω.
- καλυτερη λυση: GPS
αν εχεις GPS αξιοποιησε το αμεσως, ρυθμιση αποφυγης διοδιων κλπ
αν δεν εχεις GPS, αγοραζεις και βγαζεις το κοστος του σε χρονο ρεκορ με μολις ... 2-3 ταξιδια Αθηνα-Θεσ/νικη.
- Για να ξεκινησει κατι σχετικο θελει καλυτερη οργανωση στο site με δημιουργια θεματων, μεσα στην ενοτητα 'παρακαμψεις', ξεχωριστα για την καθε παρακαμψη ' ονομα παρακαμψης'
Εδώ φίλοι μου θα βρείτε ότι σας χρειάζεται http://www.naviusers.net/t2316-topic και σε χάρτη και σε αρχεία για GPS και για Google Earth
Να πω ότι στο παρών τόπικ (μπράβο σας για την δημιουργία του) έχω επιβεβαιώσει το σκεπτικό που είχα όταν σχεδίαζα την διαδρομή για Λεπτοκαρυά αλλά βλέπω ότι ανοιγοκλείνουν τους παράδρομους λες και είναι μπ******* όποτε θέλουν κάνουν ότι θέλουν
-
τα λινκ που έχεις εκεί φίλε δουλεύουν;
-
καλησπέρα,
αφού ευχαριστήσω όσους ήδη μοιράστηκαν τις πληροφορίες θα ήθελα να ρωτήσω πως θα αποφύγω τα διόδια του Ρίου ερχόμενος από τη γέφυρα/φέρρυ και πηγαίνοντας προς Αθήνα. Στο χάρτη δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος για να μπω στην παλαιά εθνική οδό για Λόγγο (όπως είδα οτι πρέπει να κάνω). Πρέπει να πάω προς Πάτρα πρώτα;;;
-
Ο χρήστης marioch έγραψε:
καλησπέρα,αφού ευχαριστήσω όσους ήδη μοιράστηκαν τις πληροφορίες θα ήθελα να ρωτήσω πως θα αποφύγω τα διόδια του Ρίου ερχόμενος από τη γέφυρα/φέρρυ και πηγαίνοντας προς Αθήνα. Στο χάρτη δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος για να μπω στην παλαιά εθνική οδό για Λόγγο (όπως είδα οτι πρέπει να κάνω). Πρέπει να πάω προς Πάτρα πρώτα;;;
Σωστά, θα βγεις στον Λόγγο. Μόλις τελειώσει η Γέφυρα, έχει διασταύρωση για Ριο. Βγαίνεις εκεί και πηγαίνεις προς την οδό Εγνατίας η οποία σε βγάζει στην Παλιά Εθνική.
http://maps.google.com/maps?q=Patras,+G ... e&t=h&z=17 -
σε ευχαριστώ πολύ!
-
Αυτή είναι εύκολη παράκαμψη και δεν χάνεις σχεδόν καθόλου χρόνο. Αν κάποιος βρει και ένα εύκολο τρόπο να παρακάμψεις και τα διόδια της άλλης πλευράς, εννοώ του Ζευγολατιού, ας μας πει τον τρόπο. Το δοκίμασα μια φορά, αλλά έχασα κάμποσο χρόνο.
Μπήκα μετά την Κόρινθο και βγήκα στο Κιάτο, αλλά η παλιά εθνική εκεί έχει πολλή κίνηση και ουσιαστικά οδηγείς συνέχεια σε κατοικημένη περιοχή... -
Μπαίνω στην αερογέφυρα στα όρια Κορίνθου-Λέχαιου και βγαίνω Κιάτο. Μπορείς και να βγεις νωρίτερα, στην Νεράτζα στη διασταύρωση που έχει αριστερά μια εκκλησία. Από εκεί βγαίνει στα Μακντόναλντς του Κιάτου, άρα γλιτώνεις κάποια λίγα χλμ.
Αλλά είναι κωλόδρομος με λακκούβες συνέχεια, δεν αξίζει. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτή είναι εύκολη παράκαμψη και δεν χάνεις σχεδόν καθόλου χρόνο. Αν κάποιος βρει και ένα εύκολο τρόπο να παρακάμψεις και τα διόδια της άλλης πλευράς, εννοώ του Ζευγολατιού, ας μας πει τον τρόπο. Το δοκίμασα μια φορά, αλλά έχασα κάμποσο χρόνο.
Μπήκα μετά την Κόρινθο και βγήκα στο Κιάτο, αλλά η παλιά εθνική εκεί έχει πολλή κίνηση και ουσιαστικά οδηγείς συνέχεια σε κατοικημένη περιοχή...viewtopic.php?f=5&t=43384#p1860604
Kαι για ένα λεπτό ταχύτερα, από εκεί που λέει ο dstou με την εκκλησία στο D.
http://maps.google.com/maps?saddr=Exits ... 3&t=h&z=13 -
Έτοιμο Παράκαμψη ΟΛΩΝ των διοδίων Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετά επιστροφής
Παρακάμπτονται ΟΛΑ τα διόδια, ιδιαίτερη βαρύτητα να δώσετε στης Πελασγίας μετά την Λαμία όπου και έχω επιλέξει χωματόδρομο
Εδώ: ```
https://rapidshare.com/files/1329328465/Athens-Salonika_ale_retour_xoris_diodia_2012-02-23.rarΤο αρχείο είναι συμπιεσμένο (rar αρχείο) και όταν το αποσυμπιέσετε, θα βρείτε 3 αρχεία: 1. σε μορφή gpx (διεθνές μορφή για GPS) 2. σε μορφή gdb (για Mapsource και Garmin GPS) 3. σε μορφή kmz (για Google Earth) Επίσης με 'πινέζες' είναι και οι θέσεις των διοδίων για να βλέπετε τι παρακάμπτετε κάθε φορά Εδώ:
θα το δείτε στο Google Maps Κάποιος χρήστης παραπάνω είχε πει για τα διόδια της Αγίας Τριάδας (στο ανέβασμα) >Στρίβουμε στην έξοδο για Μώλο. Έχει διόδια αλλά δεν λειτουργούν. >Στην πρώτη διασταύρωση στρίβουμε αριστερά και προχωρούμε παράλληλα στην Ε.Ο. για Θερμοπύλες. >Σε κάποια στιγμή θα δούμε και ένα σήμα αδιεξόδου που αγνοούμε-είναι για ξεκάρφωμα. Ο δρόμος λίγο πριν τα διόδια μετατρέπεται σε καλό χαλικόδρομο και συνεχίζοντας ευθεία στην ταμπέλα που λέει αριστερά για Λαμία (δεν στρίβουμε) μετά από λίγο βγαίνουμε σε ένα mini-parking της Ε.Ο. δίπλα σε μια καντίνα. Την καντίνα την βρήκα στο GoogleEarth (στο rar αρχείο θα βρείτε screenshot) και την έχω επιβεβαιώσει, όντως ισχύει **Καλούς ανέξοδους δρόμους να έχουμε**
-
Να ρωτήσω κάτι; Αν κάνει κάποιος όλες τις παρακάμψεις, τι κερδίζει και τι χάνει; Εννοώ από λεφτά, χρόνο, βενζίνη, κτλ.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι; Αν κάνει κάποιος όλες τις παρακάμψεις, τι κερδίζει και τι χάνει; Εννοώ από λεφτά, χρόνο, βενζίνη, κτλ.Για ολες τις παρακαμψεις:
Απο λεφτα κερδιζει πχ για ΙΧ πανω απο 20 ευρω.
Απο χρονο χανει πανω απο 2 ωρες ...
Απο βενζινη κερδιζει (αναλογα με το αυτοκινητο) γυρω στα 2-5 λιτ/100χλμ απο διαφορα καταναλωσης για τα χλμ που διανυεις στις παρακαμψεις (ειναι το ...αντιτιμο του χρονου που χανεις λογω πιο μικρων ταχυτητων)ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ: Επιλογη μερικων παρακαμψεων με κριτηριο α) το υψος των διοδιων και β) την χρονικη διαφορα.
πχ. πιστευω οτι αξιζει κυριως η παρακαμψη των διοδιων Θηβων, Τραγανας, Αγ. Τριαδας (μονο προς Θεσ/νικη, ΕΝΩ η παρακαμψη προς Αθηνα θελει προσοχη λογω καταστασης του ...χωματοδρομου), Πελασγιας, Μοσχοχωριου, Μαλγαρων
-
Μπραβο panohm, για τον κοπο και την σωστη κινηση.
Να δωσω και μια ιδεα ως εναλλακτικη:
-
ΚΑΤΟΧΟΙ GPS: προετοιμασια πριν το ταξιδι καθε παρακαμψης ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ευρεση και αποθηκευση της διαδρομης. Προσφερει ευχερεια επιλογης καθε παρακαμψης ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
-
Αν δεν υπαρχει GPS μπαινουμε στο google maps και με παρομοιο τροπο βρισκουμε τις παρακαμψεις και κανουμε μια εκτυπωση τον χαρτη κλπ
-
-
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
πχ. πιστευω οτι αξιζει κυριως η παρακαμψη των διοδιων Θηβων, Τραγανας, Αγ. Τριαδας (μονο προς Θεσ/νικη, ΕΝΩ η παρακαμψη προς Αθηνα θελει προσοχη λογω καταστασης του ...χωματοδρομου), Πελασγιας, Μοσχοχωριου, Μαλγαρων
ξεχασες τα πιο ευκολα: Πυργετου και Λεπτοκαρυας.
Ελαχιστος χρονος καθυστερησης και οφελος 5,5 €
κατα τ'αλλα θα συμφωνησω και το εχω αναφερει ξανα εδω.
Επιλεγεις ποια θα πληρωσεις και ποια θα παρακαμψεις
-
Ο χρήστης mark1 έγραψε:
..............Τhanks bro
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ξεχασες τα πιο ευκολα: Πυργετου και Λεπτοκαρυας.
Ελαχιστος χρονος καθυστερησης και οφελος 5,5 €
κατα τ'αλλα θα συμφωνησω και το εχω αναφερει ξανα εδω.
Επιλεγεις ποια θα πληρωσεις και ποια θα παρακαμψεις
στα πλαινα της λεπτοκαρυας δεν εχουν βαλει διοδια? την τελευταια φορα που περασα ειχαν.
-
εχουν, αλλα δεν πληρωνεις
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχουν, αλλα δεν πληρωνειςεισαι σιγουρος? την τελευταια φορα που περασα, τα 2 μπροστινα μου αυτοκινητα πληρωσαν κανονικα, εγω μολις πλησιασα την μπαρα μου την ανοιξε κατευθειαν και μου φανηκε περιεργο. μηπως απλα δεν πληρωνουν τα ΙΧ και οι μπροστινοι μου απλα βγαζαν τα χρηματα και τους ελεγε ακυρο?
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...