-
Προφανώς και δεν αγοράζεις άλλο αυτοκίνητο, για να παραδώσεις τις πινακίδες στο καινούριο δίλητρο+ που έχεις. Το θέμα είναι να παραδώσεις, και να εξυπηρετηθείς με άλλον τρόπο(αυτοκίνητο που ΕΙΧΕΣ ή ΜΜΜ)
-
Xθες ημουν μεσα σε ενα αστικο του ΟΑΣΘ,ακριβως πισω απο την θεση του οδηγου,και στο διαχωριστικο ειχε μεσα σε μια ζελατινα τα τελη κυκλοφοριας και την αποδειξη πληρωμης για το 2012,μονο 385 ευρω.
-
Τα Τέλη κυκλοφοριας ειναι μια μεταβλητη συναρτηση για το ΥΠΟΙΚ, η οποια θέλουν να φέρνει 1,2δισ τον χρόνο.
Αν πάρουν όλοι αυτοκινητα με μικρές εκπομπες και μικρα κυβικα ή φορμουλα θα ξαναλυθει για να βρουν τροπο να φέρνει τα ιδια λεφτά.
Αν ολοι κλειδωσουν τα αυτοκινητα θα αναζητηθει ένα άλλο ισοδυναμο μέτρο για 1,2δισ.
Όλα αυτά κάνουν δύσκολο των προγραμματισμό των εν δυναμει αγοραστων, αλλά αυτό στην ελλάδα δεν εκπλήσει -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν ολοι κλειδωσουν τα αυτοκινητα θα αναζητηθει ένα άλλο ισοδυναμο μέτρο για 1,2δισ.
Π.χ., τώρα που το μάθαμε το 'κόλπο', μια αναδρομική 'έκτακτη εισφορά' ίση με το ύψος των τελών που πλήρωσε κάποιος την τελευταία φορά.
(εδώ που φτάσαμε δε θα μου έκανε καμία εντύπωση κάτι τέτοιο από τη στιγμή που τους έχουμε επιτρέψει να βαφτίζουν 'πλούσιο' όποιον θέλουν, με βάση ό,τι κριτήριο θέλουν)
-
θα κλάψουνε μανούλες ...
Στήνει μπλόκα το ΣΔΟΕ για τα τέλη κυκλοφορίας
Το ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να στήσει μπλόκα στα διόδια, αφού εκτιμάται ότι πλήθος ιδιοκτητών Ι.Χ μεγάλου κυβισμού έχουν μπει στον πειρασμό είτε να κολλήσουν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους σήματα τελών κυκλοφορίας από παπάκια, είτε, σε πιο προχωρημένα σενάρια, να κυκλοφορούν ακόμα και με πλαστές πινακίδες.
Το σχέδιο υπήρχε στον προγραμματισμό ελέγχων του ΣΔΟΕ, παίρνει όμως μπροστά μετά τη σύλληψη αστυνομικού στη Ροδόπη ο οποίος είχε καταθέσει τις πινακίδες του τζιπ του και τις είχε αντικαταστήσει με πλαστές, ενώ είχε αγοράσει σήμα τελών κυκλοφορίας για παπάκι και το είχε κολλήσει στο αυτοκίνητο. Η σύλληψη έγινε στις 9 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Σαπών του Νομού Ροδόπης.
Συνελήφθη ένας αστυνομικός να κυκλοφορεί με όχημα τύπου τζιπ και κυβισμού 2.000 κ.ε με πλαστές πινακίδες. Ο αστυνομικός νωρίτερα επικαλούμενος απώλεια της άδειας κυκλοφορίας, πήγε στη διεύθυνση Μεταφορών και έβγαλε αντίγραφο αδείας.Στη συνέχεια πήγε στην εφορία του και κατέθεσε τις πινακίδες, υποβάλλοντας το αντίγραφο αδείας. Έτσι κράτησε την αρχική άδεια κυκλοφορίας. Έβαλε πλαστές πινακίδες, κόλλησε και ένα σήμα τελών κυκλοφορίας από ένα δίκυκλο που είχε στην κατοχή του και θεώρησε ότι μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά.
Συνελήφθη από το ΣΔΟΕ, η υπόθεσή του εκδικάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης, το οποίο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή διατάσσοντας παράλληλα τη δήμευση του αυτοκινήτου που είχε κατασχεθεί στο μεταξύ από το ΣΔΟΕ.
-
Μαλλον θα τους κλ...ν μια μαντρα! Σιγα μην ειναι σε θεση να βρούνε ουτε το 10%!
-
μου θυμιζει τις ανακοινωσεις του Υπ Οικ που καθε 2-3 μηνες που ελεγε οτι θα λυσει τα μαντροσκυλα για να πιασει ολους τους φοροκλεφτες!
τι τους προειδοποιεις βρε αχρηστε; Βγες και πιαστους
βεβαια γιατι χρειαζεται ανακοινωση οτι καποιος στο Δημοσιο θα κανει τη ...δουλεια του, ειναι ενα θεμα
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
Μαλλον θα τους κλ...ν μια μαντρα! Σιγα μην ειναι σε θεση να βρούνε ουτε το 10%!και αμα γινει κανα σοβαρο ατυχημα τι κανεις...? αν δεν ειναι ενταξει ολα τα χαρτια θα πληρωνεις 3 γενεες. Το φυσικο επακολουθο ειναι οταν εχουμε σοβαρα ατυχηματα με τραυματισμους ο υπαιτιος αν δεν ειναι ενταξει να πατησει γκαζι και να εξαφανιστει....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...για αυτο το λογο πιστευω οτι οι ποινες πρεπει να ειναι 'ξεσκισμα' απο κατασχεση αυτοκινητου ως 20 φορες τα αναλογουντα τελη και αφαιρεση διπλωματος για 2 χρονια...σορρυ αλλα αυτοι που πληρωνουν τους περισσευουν η ειναι χαζοι..?
-
Αν μπορούσε πράγματι να τους πιάσει, δεν θα το ανακοίνωνε. Απλά θα το έκανε. Ο νόμος ήδη υπάρχει εδώ και χρόνια. Απλά το λένε, μπας και τσιμπήσει κανένας και πάει και πληρώσει τα τέλη.
-
τί λέτε ρε παιδιά, εγώ εδώ πριν κάτι μήνες τράκαρα και οι τροχαία ούτε που ρώτησε αν εχουν πληρωθεί τα τέλη.
-
Δεν έβγαλαν μία ανακοίνωση ότι τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ξεπέρασαν τα περυσινά και ότι είναι και ικανοποιημένοι; Τι τους έπιασε τώρα;
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
και αμα γινει κανα σοβαρο ατυχημα τι κανεις...? αν δεν ειναι ενταξει ολα τα χαρτια θα πληρωνεις 3 γενεες. Το φυσικο επακολουθο ειναι οταν εχουμε σοβαρα ατυχηματα με τραυματισμους ο υπαιτιος αν δεν ειναι ενταξει να πατησει γκαζι και να εξαφανιστει....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...για αυτο το λογο πιστευω οτι οι ποινες πρεπει να ειναι 'ξεσκισμα' απο κατασχεση αυτοκινητου ως 20 φορες τα αναλογουντα τελη και αφαιρεση διπλωματος για 2 χρονια...σορρυ αλλα αυτοι που πληρωνουν τους περισσευουν η ειναι χαζοι..?
σου απαντησε αλλος:
:ysterical:
τί λέτε ρε παιδιά, εγώ εδώ πριν κάτι μήνες τράκαρα και οι τροχαία ούτε που ρώτησε αν εχουν πληρωθεί τα τέλη.Καλα τα λες εσυ αλλα στην ελλαντα του 2012 δυστυχώς δεν παιζει τετοιο πράμα! Παντα αυτοι που δεν φταινε την πληρώνουν (π.χ συνταξεις των 200€)
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
τί λέτε ρε παιδιά, εγώ εδώ πριν κάτι μήνες τράκαρα και οι τροχαία ούτε που ρώτησε αν εχουν πληρωθεί τα τέλη.Ισως να τα βλεπουν απο το κομπιουτερ της τροχαιας μεσα στο αμαξι, αν εχεις πληρωσει η οχι, αλλα το πιο πιθανο ειναι να κοιμουνται, ως συνηθως.
...αν ομως οι αποζημιωσεις ειναι μεγαλες, μηπως η ασφαλιστικη βρει πατημα και ΔΕΝ καλυψει τον μη εχοντα πληρωσει τα τελη κυκλοφοριας..?...κατι λεγανε οτι θα συνδεσουν ΤΕΛΗ+ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ+ΚΤΕΟ δηλαδη να μην γινεται να ασφαλιστεις αν δεν εχεις ΚΤΕΟ+ΤΕΛΗ...καπως ετσι το καταλαβα. Δεν ισχυει ακομη, αλλα ειχε συζητηθει προσφατα...
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
και αμα γινει κανα σοβαρο ατυχημα τι κανεις...? αν δεν ειναι ενταξει ολα τα χαρτια θα πληρωνεις 3 γενεες. Το φυσικο επακολουθο ειναι οταν εχουμε σοβαρα ατυχηματα με τραυματισμους ο υπαιτιος αν δεν ειναι ενταξει να πατησει γκαζι και να εξαφανιστει....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...για αυτο το λογο πιστευω οτι οι ποινες πρεπει να ειναι 'ξεσκισμα' απο κατασχεση αυτοκινητου ως 20 φορες τα αναλογουντα τελη και αφαιρεση διπλωματος για 2 χρονια...σορρυ αλλα αυτοι που πληρωνουν τους περισσευουν η ειναι χαζοι..?
σου απαντησε αλλος:
τί λέτε ρε παιδιά, εγώ εδώ πριν κάτι μήνες τράκαρα και οι τροχαία ούτε που ρώτησε αν εχουν πληρωθεί τα τέλη.Καλα τα λες εσυ αλλα στην ελλαντα του 2012 δυστυχώς δεν παιζει τετοιο πράμα! Παντα αυτοι που δεν φταινε την πληρώνουν (π.χ συνταξεις των 200€)
νομιζω αν καποιος δεν εχει πληρωσει τελη η τροχαια πρεπει να πληρωνεται για τα εξοδα της για τη διαδικασια που κινει που μερικες φορες ειναι πολυδαπανη...και να αποζημιωνεται η κοινωνια για το κοστος αυτο. Μερικες φορες μπορει να περιλαμβανει απεγκλωβισμους, ρυθμιση κυκλοφοριας, ταλαιπωρια αλλων οδηγων, κινδυνος προκλησησ ατυχηματος, ασθενοφορα, γιατροι,νοσηλεια...κλπ. Δεν ειναι ολα τα ατυχηματα μονο με λαμαρινες στην ακρη του πεζοδρομιου. Τα τελη κυκλοφοριας τα καταλαβαινω σαν ' πληρωνω το δικαιωμα μου να κυκλοφορω στα πλαισια του νομου, αν δεν πληρωσω δεν δικαιουμαι τις υπηρεσιες του κρατους'
-
Τον τελευταίο καιρό βλέπω κάτι Porsche με πινακίδες ΔΟΚ.
-
και κατι ιστορικα και φιλπα να πηγαινουν τα πιτσιρικια στον παιδικο-με καρεκλακι παρακαλω, λαικη, σουπερμαρκετ...10 η ωρα το πρωι καθημερινη...και στις καλες γειτονιες των Β.Π...και μη μου πεις οτι δεν μπορει να συντηρησει ενα ι10 οταν καιει 15 λιτρα με την ιστορικη μερσενται...
-
είχε μπει κάπου ο νόμος που λέει πως δικαιουται όποιος έχει καταθέσει πινακίδες να παίρνει δοκ κάποιες μέρες το χρόνο. το έχει εύκαιρο κάποιος φίλος?
-
και κατι ιστορικα και φιλπα να πηγαινουν τα πιτσιρικια στον παιδικο-με καρεκλακι παρακαλω, λαικη, σουπερμαρκετ...10 η ωρα το πρωι καθημερινη...και στις καλες γειτονιες των Β.Π...και μη μου πεις οτι δεν μπορει να συντηρησει ενα ι10 οταν καιει 15 λιτρα με την ιστορικη μερσενται...Δε ξέρω τι παίζει με τις ιστορικές, αλλά για τις ΔΟΚ δεν είναι ότι δε μπορεί να το συντηρήσει, δε μπορεί να το δικαιολογήσει
-
..δεν εννοουσα ΔΟΚ αλλα ΙΟ αντικες..κλπ. ΔΟΚ εχουν οι εμποροι με επιχειρηση 1 ζευγαρι ανα εποχειρηση αλλα νομιζω οτι οι ΔΟΚ δεν ειναι ασφαλισμενες (τα αυτοκινητα). Βεβαια οι εμποροι τα κυκλοφορουν και βραδυ μετα που κλεινει η εκθεση...ολα καλα
-
..δεν εννοουσα ΔΟΚ αλλα ΙΟ αντικες..κλπ. ΔΟΚ εχουν οι εμποροι με επιχειρηση 1 ζευγαρι ανα εποχειρηση αλλα νομιζω οτι οι ΔΟΚ δεν ειναι ασφαλισμενες (τα αυτοκινητα). Βεβαια οι εμποροι τα κυκλοφορουν και βραδυ μετα που κλεινει η εκθεση...ολα καλαΕίδα δυο Carrera μέσα σε μια εβδομάδα στα Νότια προάστια (μια coupe μια cabrio) μεσημεριάτικα. Μάλιστα ο ένας είχε και μια πουράκλα ΝΑ.
Επίσης έχω δει και κάτι Χ5 ΧΩΡΙΣ πινακίδες.
Καινούριο αυτό...
Γειά σου ρε Έλληνα!!!
Τέλη κυκλοφορίας