-
Κάτι γίνεται και βλέπουμε όλοι υψηλότατες καταναλώσεις τελευταία. Το κρύο να είναι ή μπας και ρίχνουν τίποτα οι βενζινάδες στα καύσιμα και τα ρουφάει η μηχανή σα νερό?
-
Διανυουμε εβδομαδες αυξημενης καταναλωσης στο Fiesta!!! (1.600cc)
Εδω και 2 βδομαδες η ενδειξη του υπολογιστη ταξιδιου εχει σκαρφαλωσει 9,5lt ανα 100 χλμ. Αυτο συμβαινει ομως για τους εξης λογους
-Εκανε πολυ κρυο τις τελευταιες βδομαδες οποτε ειναι δεδομενο να ζοριστει λιγο παραπανω ο κινητηρας
-Διανυουμε περιοδο εξεταστικης και δεν το χρησιμοποιω πολυ το αυτοκινητο, οποτε οταν το χρησιμοποιω, τα παταω λιγο παραπανω απ'οτι τις προηγουμενες φορες ωστε να ξεχαρμανιαζω λιγο...Ειναι γεγονος ομως οτι τη βγαζω καθε βδομαδα με 15 €. Δηλαδη μηνιαιως (αν δεν προκυψει καποιο ταξιδι) το κοστος φτανει τα 60 -65 €.
Βεβαια εχω κοψει καποιες μετακινησεις... -
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Κάτι γίνεται και βλέπουμε όλοι υψηλότατες καταναλώσεις τελευταία. Το κρύο να είναι ή μπας και ρίχνουν τίποτα οι βενζινάδες στα καύσιμα και τα ρουφάει η μηχανή σα νερό?Το κρύο το κρύο. Κρύος αέρας = πιο πυκνός = πιο μεγάλη απόδοση μίγματος αέρα /καυσίμου και φυσικά οι κάθε είδους μηχανικές τριβές, κύλισης, τροφοδοσίας, λίπανσης κτλ
Με ακριβώς ίδιες συνθήκες βάρους και οδήγησης χθες η βόλτα στη Χαλκιδική έγινε με +10 βαθμούς (είδα στιγμιαία +19) και η κατανάλωση έπεσε κάτω άνετα από 7 λτ/100χμ
-
Πωωω γκρινιάρηδες! Μια χαρά σας βρίσκω! Οι τελευταίες καταναλώσεις για την 120 μου είναι λίιιιγοοο πάνω από τα 14 λίτρα/100!
Λόγω κρύου και ποδιού , κλασικά.
Είχε πρόβλημα με την μπαταρία η Lancia και ανέλαβε το commuting η ΒMW: o συνδυασμός αυτοκινήτου, κρύου, και @@ρα οδηγού, σκοτώνει την οικονομία! -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Το είχα για 60χλμ στη ρεζέρβα πάντως.
αν ειχε φωνούλα το σεατάκι ξερεις τι θα σου είχε σουρει;
Έχω 7 λίτρα ρεζέρβα, οπότε τουλάχιστον 70χλμ αυτονομία.
πολύ ωραία ολα αυτα. αν βεβαια η βενζινη που σου παραχωρεί ο καθε... ας πουμε 'εμπορος', ηταν καθαρή, ανγη βενζινούλα. ελα ομως που δεν είναι
-
κατω απο 10 βαθμους το αυτοκινητο καιει παραπανω για να ζεσταθει και να κινηθει, ας θυμηθουμε πως η αποδοση τους ειναι στο 20-25 %.αν κανει ψοφο τι να σου κανει το αμαξι, εχει τεραστιες απωλειες θερμοτητας και καταναλωση στα υψη.και στο δικο μου με χιονια εχω δει 12-13 λιτρα/100χλμ.σωστη μετρηση καταναλωσης ειναι στις κανονικες συνθηκες που λεμε στην φυσικη,δηλαδη 20 βαθμους κελσιου και πιεση 1 ατμοσφαιρα.με αυτες τις συνθηκες μου δινει 7,5 λ/100 οσο λεει και ο κατασκευαστης.
Μάλλον δίκιο έχεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πέρσι την άνοιξη που το είχα μετρήσει αρκετές φορές να μην μου φτάνει ποτέ πάνω από 7,5 και γενικά και το καλοκαίρι δεν παρατήρησα αλλαγή. Τους 3 τελευταίους μήνες όμως το πάει @@@. Θα ψαχτώ και μηχανολογικά να αλλάξω ό,τι μπορεί να φταίει και βλέπουμε. Ελπίζω τους επόμενους μήνες (ή καλύτερα βδομάδες) να δω μείωση. Δεν θέλω να δώσω το corsaki μου για αυτό το λόγο
Τον χειμώνα, ιδίως αν κάνεις σχετικά μικρές διαδρομές η κατανάλωση αυξάνεται πολύ, γιατί μέχρι να ζεσταθεί καίει τ' άντερά του.
Με το 206 έχω 8 χειμώνες και πάντα το παρατηρώ. Ακόμα και παλαιότερα που έκανα μεγάλες διαδρομές.
Πωωω γκρινιάρηδες! Μια χαρά σας βρίσκω! Οι τελευταίες καταναλώσεις για την 120 μου είναι λίιιιγοοο πάνω από τα 14 λίτρα/100!
Καλά, κάτσε να γεμίσω τη Νίτσα τώρα (έχω μισό ρεζερβουάρ ακόμα) και θα σ' έχω άνετα... Δεν έχω κάνει 200χλμ και είμαι σχεδόν στο μισό (60λιτρο) ρεζερβουάρ...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λόγω κρύου και ποδιού , κλασικά.
Είχε πρόβλημα με την μπαταρία η Lancia και ανέλαβε το commuting η ΒMW: o συνδυασμός αυτοκινήτου, κρύου, και @@ρα οδηγού, σκοτώνει την οικονομία!κ εχθές μου έλεγε ένας φίλος μου με 523i ότι βλέπει 7 λίτρα/100χλμ όταν τρέχει με 120χαω σταθερά στην εθνική κ 13 εντός πόλης... για να με πείσει για βενζινοκίνητο κ όχι πετρελαιοκίνητο κινητήρα κοντά στα 3.000cc...
πετρέλαιο κ τα λεφτά στα ξενοδοχεία -
Μετά από καιρό, έκατσα και πέρασα τις καταναλώσεις στο spritmonitor.
Όντως ο χειμώνας και η αστική κίνηση βλάπτουν την τσέπηΣυγκεντρωτικά για το 2011
7,83 l/100km 26.091 km 2.042 l and 3.107 EUR (δλδ σχεδόν 2 μισθοί σε βενζίνες )
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μόλις γέμισα το αμάξι, 54,978 λίτρα->90€ (πόνεσε πολύ).
Πως κατάφερε να το πάει τόσο κοντά στα 55 λίτρα που είναι το ντεπόζιτο, δε ξέρω. Το είχα για 60χλμ στη ρεζέρβα πάντως.
... μέση ταχύτητα 21km/h. ...Οπότε τα νούμερα που λέει η Seat για κατανάλωση εντός πόλεως 7.9l/100km είναι παραμύθια.Μια χαρά χωράει 60+ λίτρα το 55άρι ντεπόζιτο αν το γεμίσεις μέχρι την τάπα.
Με τέτοια μέση ταχύτητα μην περιμένεις να έχεις κατανάλωση συγκρίσιμη με την τυπική που δηλώνει η Seat....
Και μην περιμένεις να φτάσεις στο τελευταίο λίτρο για να βάλεις βενζίνη. Δύο λόγοι, πρώτον αυξάνεις την πιθανότητα νατραβήξεις σκουπίδια και δεύτερον η αντλία καυσίμου που συνήθως είναι βουτηγμένη μέσα στη βενζίνη και ψύχεται από αυτήν χωρίς βενζίνη το καλοκαίρι μπορεί να παραζεσταίνεται....κ εχθές μου έλεγε ένας φίλος μου με 523i ότι βλέπει 7 λίτρα/100χλμ όταν τρέχει με 120χαω σταθερά στην εθνική κ 13 εντός πόλης... για να με πείσει για βενζινοκίνητο κ όχι πετρελαιοκίνητο κινητήρα κοντά στα 3.000cc...
πετρέλαιο κ τα λεφτά στα ξενοδοχείαΤο λέει πιθανόν επειδή του φαίνεται σχετικά χαμηλή σε σχέση με προηγούμενο αντίστοιχο αυτοκίνητο που είχε (και όντως είναι). Ας δοκιμάσει να κυκλοφορήσει με το αντίστοιχο αυτοκίνητο σε πετρέλαιο και μόνος του θα πάρει πίσω τα λόγια του.
-
Έμεινα μέχρι σχεδόν το τέλος για να δω πόση αυτονομία έχω (πρώτη φορά) και πόσο πάει με τη ρεζέρβα.
Δεν πρόκειται να το ξανακάνω, πέρα του ψυχολογικού μ'αυτά που μου λέτε κιόλας δεν θέλω να κάνω καμιά ζημιά.
Το αμάξι βέβαια δεν μου έκανε κάτι για να μου δείξει οτι έμεινε από βενζίνη, πρέπει να είχε. έβαλε 54+ λίτρα πιέζοντας το κι άλλο μετά το κλικ της αντλίας, οπότε θα είχα 2-3-4 λίτρα ακόμη. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Τον χειμώνα, ιδίως αν κάνεις σχετικά μικρές διαδρομές η κατανάλωση αυξάνεται πολύ, γιατί μέχρι να ζεσταθεί καίει τ' άντερά του.
Με το 206 έχω 8 χειμώνες και πάντα το παρατηρώ. Ακόμα και παλαιότερα που έκανα μεγάλες διαδρομές.
Δηλαδή αν είχαμε -10 βαθμούς επί 2 μήνες, πού θα έφτανε η κατανάλωση?
Στη Βόρεια Ελλάδα πώς την παλεύουν? -
Τελικά αν δεν έχεις βαρύ πόδι μπορείς να έχεις ικανοποιητική μέση κατανάλωση και με πολλά κυβικά.Το νούμερο είναι η μέση σε 161 χλμ σε περιαστκές διαδρομές με μέση 69χλμ/ώρα.
Uploaded with ImageShack.us
-
Είχα καιρό να κάνω μέτρηση στο corsa μου. Οι τελευταίες πέρσι την άνοιξη μου έβγαιναν από 6,9-7,5/100, με διαδρομές και εντός και εκτός πόλης. Αν και ήταν υψηλές, μιλώντας με κατόχους ίδιου corsa, μου είπαν ότι εκεί κυμαίνεται και έτσι δεν το έψαξα. Μιλάμε για Corsa C, 1.2 αυτόματο. Χθες λοιπόν έκανα μέτρηση γιατί υποψιαζόμουν από καιρό αύξηση στην κατανάλωση και μου βγήκε 8,6/100. Πόσταρα και στο opel-club αλλά δεν πήρα πολλές απαντήσεις. Πιθανές αιτίες να θέλουν καθαρισμό τα μπεκ και ο αισθητήρας λ, ε? Τι άλλο να κοιτάξω? Από βενζινάδικα έχω 2-3 στάνταρ επιλογές, να πηγαίνω και αλλού? Παίζει να είχα τώρα αυτή την κατανάλωση λόγω σκάρτης βενζίνης?Μετά την αλλαγή μπουζί, το πρόβλημα δείχνει να λύθηκε. Όχι μόνο λύθηκε αλλά η κατανάλωση έπεσε σε επίπεδα που είχα πάνω από ένα χρόνο να δω. 7,1/100 λοιπόν!
-
Τρικύλινδρος πήγαινες και εσύ και έχασες 1,5 λίτρο; Δες πάντως και σε μερικά γεμίσματα ακόμα για να ελαχιστοποιήσεις το σφάλμα.
-
megane I
1.6 16v
εδω και 600 χλμ εχω καταναλωση 7.1λ/100 συμφωνα με το trip computer
με μεση ταχυτητα τα 36-37 χλμ/ωρακαλα ειναι? ποσο σφαλμα μπορει να εχει το τριπ? 5%,10% ???
-
Το τριπ μπορεί να έχει όσο σφάλμα θέλει, όπως είπαμε πρόσφατα -δεν θυμάμαι σε ποιο τόπικ-, ωστόσο το νούμερο που σου δείχνει με την μέση ταχύτητα που αναφέρεις είναι μια χαρά! Τι είδους διαδρομές κάνεις, σε τι ποσοστό; Π.χ. είσαι 70% πόλη και το υπόλοιπο σε μορφή ΕΟ;
-
κινηση σε λεωφορους κατα 65% τα υπολοιπα 35% σε στενα κ στο κεντρο της πολης
δεν σερνομαι (ισα ισα) και οδηγαω με μια ταχυτητα πανω ή και δυο και τωρα τελευταια με αρκετο pulse and glide οταν το επιτρεπει ο δρομος -
Μετα απο 5 μηνες που εχω στην κατοχη μου ενα Ibiza 1.2 tsi, ειπα να γραψω εδω μερικα στοιχεια για την καταναλωση μιας και εχω καταληξει σε καποια νουμερα.
Πολυ ικανοποιημενος απο την καταναλωση του εντος πολης. Κλασσικη μου ψιλο-ανηφορικη διαδρομη με ελαφρυ μποτιλιαρισμα και καμια 10αρια κοκκινα φαναρια πετυχαινω καταναλωση ακριβως 7.0/100 χλμ σχεδον καθε μερα. Με πολυ οικονομικη οδηγηση, ρολαρισμα στα κοκκινα φαναρια μεχρι να σταματησει με 2α μεσα αλλα και συνηθως 2-3 πατηματακια 2ας για σφηνες (στην Μεσογειων μετα την ΕΡΤ )Σε οδηγηση στην περιοχη που μενω γυρω γυρω (προαστειο της Αθηνας με 1-2 λεωφορους και απειρους δρομους με stop) επειδη δε προλαβαινει να ζεσταθει ο κινητηρας συνηθως η καταναλωση μου φτανει το 9.0/100 χλμ αλλα δεν ειναι και πολυ αντιπροσωπευτικη γιατι ουτε οικονομια προσεχω να κανω, και οι διαδρομες ειναι 1-2χλμ max η καθε μια.
Τωρα στον ανοιχτο δρομο υπαρχει προβλημα. Το αμαξι για να κινηθει οικονομικα με ~120/ωρα χρειαζεται μια 6η ταχυτητα. Παρολο που η 5η ειναι παρα πολυ μακρια (41 χλμ/1000 στροφες) δεν αρκει για τετοιες ταχυτητες.
Μεχρι τα 100 μπορεις να κανεις εκπληκτικα νουμερα καταναλωσης. 4.9/100 χλμ με το cruise control στα 90.Ενδεικτικο αυτου για οσους ξερουν απο Αθηνα : Κανω κλασσικη διαδρομη καθε μερα Βριλησσια-Ζωγραφου.
Απο περιφερειακο Υμητου μεση ~110/ωρα βγαζω καταναλωση 8-8,5/100 χλμ. Διαρκεια 10 λεπτα.
Απο Κατεχακη-Μεσογειων-Κλεισθενους με κινηση, μεση 30?/ωρα βγαζω καταναλωση 7.0/100 χλμ. Διαρκεια 40 λεπτα. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Τωρα στον ανοιχτο δρομο υπαρχει προβλημα. Το αμαξι για να κινηθει οικονομικα με ~120/ωρα χρειαζεται μια 6η ταχυτητα. Παρολο που η 5η ειναι παρα πολυ μακρια (41 χλμ/1000 στροφες) δεν αρκει για τετοιες ταχυτητες.
Μεχρι τα 100 μπορεις να κανεις εκπληκτικα νουμερα καταναλωσης. 4.9/100 χλμ με το cruise control στα 90.Ενδεικτικο αυτου για οσους ξερουν απο Αθηνα : Κανω κλασσικη διαδρομη καθε μερα Βριλησσια-Ζωγραφου.
Απο περιφερειακο Υμητου μεση ~110/ωρα βγαζω καταναλωση 8-8,5/100 χλμ. Διαρκεια 10 λεπτα.
Απο Κατεχακη-Μεσογειων-Κλεισθενους με κινηση, μεση 30?/ωρα βγαζω καταναλωση 7.0/100 χλμ. Διαρκεια 40 λεπτα.Πράγματι εντυπωσιακό αυτό που λες...
Η λύση είναι απλή βέβαια! Πας από περιφερειακή Υμητού με cruise στα 90 και φτάνεις σε 15 λεπτά!
Εξοικονομείς σε βενζίνη τουλάχιστον το 50% του διοδίου + την ευκολία σου! -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Εγώ, πάντως δεν ψεύδομαι καθόλου. Απλά φιλάω καύσιμα στον αυτοκινητόδρομο, για να έχω να κάψω σε επαρχιακό.Αν ήταν μαθηματικά, θα ήταν Αξίωμα.
Έρευνα Κατανάλωσης