-
Ένα χρήσιμο βιντεάκι για το ξεθάμπωμα των πλαστικών των μεγάλων φαναριών
-
κατι να προτεινετε σε 'ζεστο' φως, με καποια αναγκαστικη μαλλον υποχωρηση στην φωτεινοτητα;;
-
απ οτι ξερω ζεστο φως εννοουμε να ειναι χαμηλου βαθμου κελβιν κατω απο 5000,και σε αυτα τα κελβιν η φωτεινοτητα ανεβαινει.ενω αντιθετα οσο ανεβαινουν οι βαθμοι κελβιν εχουμε ψυχρο φως και πεφτει η φωτεινοτητα.τι ακριβως θελεις να βαλεις και σε τι αμαξι?
-
ειχα την εντυπωση οτι ειναι το μπλε-ψυχρο ασπρο των ΧΕΝΟΝ που δινει καλυτερη φωτεινοτητα και ακτινα...
εγω θελω να κρατησω την 'θερμοτητα' των συμβατικων-με κουραζει λιγοτερο-και να αυξησω την ακτινα ορατοτητας οταν οδηγω υπαιθρο...σε Η4 μιλαμε...
-
Τη καλύτερη φωτεινότητα θα την πετύχεις με xenon σε θερμοκρασία 4300k που μπορείς να πείς ότι κιτρινοασπρίζει και είναι νομίζω αυτό που θες. Όσο πιο πολύ μπλεδίζουν τα xenon τόσο πιο χαμηλή φωτεινότητα έχεις. Τα πιο πολλά εργοστασιακά xenon για τα καταλάβεις είναι σε 4300k. Βέβαια υπάρχει ένα θέμα με το τι φανάρια έχεις (προτιμότερο projectors), έτσι ώστε να μην φωτίζεις ολόκληρο γήπεδο και τυφλώνονται όλοι οι απέναντι. Επίσης στην Ελλάδα δε ξέρω αν μπορείς να βρείς 4300κ. Νομίζω πουλάνε από 6000k και πάνω (ως πιο μούρικα). Βέβαια υπάρχει και το ebay, internet κτλ. Πάντως εκτός από xenon, είχα δοκιμάσει τις osram nightbraker σε H7 και ήταν πολύ καλές σε φωτεινότητα. Απλά δεν έχουν και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Περίπου 1 χρόνο άντεξαν. Μετά κάηκαν με διαφορά 1 ημέρας και οι 2 .
-
κι εγω συμφωνω.τα ιδια ακριβως εχω στο δικο μου 4300.το καλυτερο φως.ξερω εγω που εχουν λαμπες 4300 αν θελεις στειλε πμ.
-
ύφλωσε κι εσύ τους απέναντι, μπορείς.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ένα χρήσιμο βιντεάκι για το ξεθάμπωμα των πλαστικών των μεγάλων φαναριών
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=86&cid=12&fid=391715viewtopic.php?f=6&t=32301&p=2267470#p2267470
-
Παίδες πήρα λάμπες που λένε +50% περισσοτερο φως με 7€ το ζευγάρι από Lidl (ελπίζω να μην είναι διαφήμιση) !!! Έβαλα την αριστερή και υπάρχει αισθητή διαφορά. Θα δω και το βράδυ πως είναι και άμα είναι θα σας δείξω με φωτό !!!
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Παίδες πήρα λάμπες που λένε +50% περισσοτερο φως με 7€ το ζευγάρι από Lidl (ελπίζω να μην είναι διαφήμιση) !!! Έβαλα την αριστερή και υπάρχει αισθητή διαφορά. Θα δω και το βράδυ πως είναι και άμα είναι θα σας δείξω με φωτό !!!Αν θες να κάνεις αυτό που λέει ο τίτλος του θέματος 'βελτίωση στα φώτα' , με 20€ αγοράζεις τις κορυφαίες philips xtreme vision που τις διαφημίζουν ως 100% φωτεινότερες από τις κοινές αλογόνου. Με ότι λάμπα είχα πριν βάζοντας τις είδα διαφορά προς το καλύτερο. Τις χρησιμοποιώ από την προηγούμενη σειρά που και καλά ήταν +80%. Και από διάρκεια ξεχνάς πότε τις άλλαξες. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει τις πανάκριβες PIAA αλλά έχουν και 'ειδική' τιμή
-
Θα τις δοκιμάσω. Πάντως βελτίωση στα φώτα έχω δει και με αυτές. Και μου φαίνεται πολύ καλό value for money στους καρους π ζούμε !!!
-
Ο χρήστης ironman02 έγραψε:
Πάντως εκτός από xenon, είχα δοκιμάσει τις osram nightbraker σε H7 και ήταν πολύ καλές σε φωτεινότητα. Απλά δεν έχουν και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Περίπου 1 χρόνο άντεξαν. Μετά κάηκαν με διαφορά 1 ημέρας και οι 2 .Εγω τις εχω 3+ χρονια χωρις προβλημα αλλα θελω να τις αλλαξω με τις philips xtreme vision που εχω δει σε ιδιο με το δικο μου αυτοκινητο και ειχαν μεγαλη διαφορα.
Αν θες να κάνεις αυτό που λέει ο τίτλος του θέματος 'βελτίωση στα φώτα' , με 20€ αγοράζεις τις κορυφαίες philips xtreme vision που τις διαφημίζουν ως 100% φωτεινότερες από τις κοινές αλογόνου. Με ότι λάμπα είχα πριν βάζοντας τις είδα διαφορά προς το καλύτερο. Τις χρησιμοποιώ από την προηγούμενη σειρά που και καλά ήταν +80%. Και από διάρκεια ξεχνάς πότε τις άλλαξες. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει τις πανάκριβες PIAA αλλά έχουν και 'ειδική' τιμή
Τις philips xtreme power +80% τις βρισκω με 25 ευρω, τις philips xtreme vision +100% δεν τις εχω βρει λιγοτερο απο 33 ευρω, αν γνωριζεις καποιο πιο φτηνο μαγαζι το λες.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Τις philips xtreme power +80% τις βρισκω με 25 ευρω, τις philips xtreme vision +100% δεν τις εχω βρει λιγοτερο απο 33 ευρω, αν γνωριζεις καποιο πιο φτηνο μαγαζι το λες.
Δες εδώ εγώ από εκεί τις είχα πάρει. Το παλικάρι που ήταν εκεί ήταν πολύ εξυπηρετικό.
http://www.electromotive.gr/philips-tre ... -1134.html
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δες εδώ εγώ από εκεί τις είχα πάρει. Το παλικάρι που ήταν εκεί ήταν πολύ εξυπηρετικό.
http://www.electromotive.gr/philips-tre ... -1134.html
26,95 ευρω για τις Η7 που φοραω, καλη τιμη
Ευχαριστω. -
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. γινεται να δώσω στο αυτοκινητάκι μου τη χαρά να βλέπει σαν ξένον; έχω ένα βολβο του 2008 και θέλω να του βάλωλάμπες να μοιάζουν με ξένον, υπάρχει κάτι΄; τι προτείνετε;
-
Ο χρήστης κωστας καλοκυρης έγραψε:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. γινεται να δώσω στο αυτοκινητάκι μου τη χαρά να βλέπει σαν ξένον; έχω ένα βολβο του 2008 και θέλω να του βάλωλάμπες να μοιάζουν με ξένον, υπάρχει κάτι΄; τι προτείνετε;Αν βγάζει η Volvo το μοντέλο σου με xenon, βάλε το χέρι στην τσέπη και κάνε την καλή. Αν όχι, και για να μη στραβώνεις όποιον τυχαίνει να είναι μπροστά σου ή/και να περνάει αντίθετα από σένα, βάλε λάμπες λευκού φωτός και καθάρισες. Θα βελτιωθεί αρκετά, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τα φώτα σου. Εκτός αν θες να αλλάξεις τις λάμπες για εφέ, οπότε ετοιμάσου να λαμβάνεις μούτζες και μπινελίκια από τους ενοχληθέντες.
-
εγω καθαρισα τα φωτα,που ηταν κιτρινα σα κατρουλιο,και ειδα τεραστια διαφορα χωρις να βαλω αλλες λαμπες!
-
θελω να βαλω xenon στο grande punto αλλα θελω να βαλω και το καταλληλο κατοπτρο γιατι ξερω ποσο τυφλωτικο ειναι χωρις αυτο (νομιζω λεγετε projector αν δεν τα εχω μπερδεψει) ξερετε περιπου ποσο πανε? πρεπει να αλλαχτει ολο το φαναρι η εφαρμοζεται μεσα του?
-
Μάλλον πρέπει να αλλαχτεί όλο το φανάρι. Αλλά πρόσεξε, ακόμα και τέτοιου τύπου φανάρι να βάλεις (με τον φακό) δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για λάμπες ξένον. Πάλι θα ενοχλείς. Μόνο αν βάλεις φανάρι για λάμπα ξένον δεν θα τυφλώνεις.
Βελτίωση στα φώτα;