-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Τα 600 ευρώ το μήνα τα οποία τώρα ανακαλύψανε οι ΔΥ και κλαίγονται είναι μια ωμή πραγματικότητα για τους ΙΥ εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι απλά.+καθυστερημενες καταβολες.
Προχθες ακουσα το εξης απο ΔΥ: Να καταργηθουν τα δωρα κτλ στον ΙΤ για να εξισωθουν οι απολαβες με αυτες του ΔΤ
Δηλαδη τοσα χρονια που τα επιδοματα στη πλειοψηφια των ΔΥ εδιναν και επερναν, γιατι δεν διαμαρτυρηθηκε ωστε να δωθουν και στον ΙΤ;Δεν εχω τιποτα με τους ΔΥ, ας περνουν οσα περνουν αμα φτανουν τα €, αλλα ελεος ρε πουστη μου...
Υ.Γ.
Οι δασκαλοι εχουν οντως φαει μεγαλο ριπαπα... Απο 1200€ στα 850€ - δωρα κτλ. Ακομα και αν το ενοικιο ειναι φθηνο... (200€ στην Καβαλα πχ) -
Mercyful_Fate σου απάντησε αντί εμού ο Manosk
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τα 600 ευρώ το μήνα τα οποία τώρα ανακαλύψανε οι ΔΥ και κλαίγονται είναι μια ωμή πραγματικότητα για τους ΙΥ εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι απλά.
+καθυστερημενες καταβολες.
Προχθες ακουσα το εξης απο ΔΥ: Να καταργηθουν τα δωρα κτλ στον ΙΤ για να εξισωθουν οι απολαβες με αυτες του ΔΤ
Δηλαδη τοσα χρονια που τα επιδοματα στη πλειοψηφια των ΔΥ εδιναν και επερναν, γιατι δεν διαμαρτυρηθηκε ωστε να δωθουν και στον ΙΤ;Δεν εχω τιποτα με τους ΔΥ, ας περνουν οσα περνουν αμα φτανουν τα €, αλλα ελεος ρε πουστη μου...
και φυσικά το γενίκευσες για να το μοιράζεσαι μαζί μας...
Θεωρώ ανάξια σχολιασμού την άποψη του ΔΥ...χαιρεκακία στο μέγιστο.
(Μόνο οι εκπαιδευτικοί; Εγώ από σχεδόν1500 στα 875 το Δεκέμβριο...αντε να ειμαι στο χιλιάρικο με το ενιαίο) -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
και φυσικά το γενίκευσες για να το μοιράζεσαι μαζί μας...
Ελα? Δεν το'πιασα.
-
ο τρόπος που απάντησες είναι σαν να νομίζεις ότι ολοι οι ΔΥ διαμαρτύρονται και θέλουν να εξισωθούν και οι μισθοί των ΙΥ με τους δικούς τους...
-
ο τρόπος που απάντησες είναι σαν να νομίζεις ότι ολοι οι ΔΥ διαμαρτύρονται και θέλουν να εξισωθούν και οι μισθοί των ΙΥ με τους δικούς τους...Αθελα μου, δεν πιστευω οτι ολοι σκεφτονται ετσι.
(ουτε οτι ολοι οι ΙΥ σκεφτονται αλλιως) -
Τώρα συμφωνούμε...
-
spyros.s τι ακριβώς θες να αποδείξεις? Είχε τόσα χρόνια βασικό μισθό 600 ευρώ (καθαρά) το Δημόσιο? Θεωρείς ότι οι μέσες απολαβές του ΔΥ τόσα χρόνια δεν ήταν μεγαλύτερες από αυτές των ΙΥ? Θεωρείς ότι οι ΔΥ δεν γράφανε στα @@ τους όσους πεινούσαν στον ιδιωτικό τομέα με τους μισθούς που μόλις τώρα, και σε πολύ μικρό βαθμό, έχουν αρχίσει και εμφανίζονται στο Δημόσιο?
Εγώ δεν έχω τίποτα με τους ΔΥ, ούτε θέλω να μειωθούν οι απολαβές τους επειδή εμείς (ΙΥ) παίρνουμε συνήθως λιγότερα, αλλά μην μου πασάρεις το παραμύθι 'μας έχουν βάλει να τσακωνόμαστε, πάμε χέρι χέρι να προστατέψουμε τους μισθούς κλπ.', γιατί τόσα χρόνια που ο ιδιωτικός υπάλληλος υποφέρει με μικρότερες απολαβές, ανασφάλεια, μαύρη/μερική εργασία, απολύσεις και άλλα τέτοια αδιανόητα για το Δημόσιο, οι ΔΥ σφυρίζανε αδιάφορα, και τώρα ξαφνικά 'πέφτουν από τα σύννεφα'. Τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου** δικά μας**, έτσι?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Υ.Γ.
Οι δασκαλοι εχουν οντως φαει μεγαλο ριπαπα... Απο 1200€ στα 850€ - δωρα κτλ. Ακομα και αν το ενοικιο ειναι φθηνο... (200€ στην Καβαλα πχ)Πλέον για να περάσουν το χιλιάρικο οι δάσκαλοι (1040 αν θυμάμαι καλά) πρέπει να έχουν 15 χρόνια και πάνω προϋπηρεσία...
Το θέμα δεν είναι το ζωντανό του γείτονα, αλλά πως να γίνουμε όλοι καλύτεροι.
Μην πέφτετε στην παγίδα και αλληλοτρώγεστε... τα κωλόπαιδά τους στην βουλή τι μισθούς έχουν? Ο πρώην σύμβουλος του GAP που τώρα είναι στην ΔΕΗ τι μισθό έχει? Οι πρώην υπουργοί που μας θεωρούν χαραμοφάηδες, κοπρίτες, τεμπέληδες κλπ κλπ? -
Πέραν του αρχικού μισθού, καμιά αντιστοιχία για περισσότερα έτη προϋπηρεσίας έχουμε;
Νταξ στα πρώτα λίγα χρόνια ΔΥ>ΙΥ, αλλά στα επόμενα; -
Ή μάλλον να το θέσω και διαφορετικά.
Σε έναν του ιδιωτικού τομέα, έστω ότι ξεκίναγε με 600€. Που φανταζόταν τον εαυτό του σε 20-30 χρόνια;
Την απάντηση των ΔΥ την ξέρουμε, και δεν είναι τα λεφτά. -
τί ρωτάς ρε μγιακωβε κι εσύ τώρα
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
spyros.s τι ακριβώς θες να αποδείξεις? Είχε τόσα χρόνια βασικό μισθό 600 ευρώ (καθαρά) το Δημόσιο? Θεωρείς ότι οι μέσες απολαβές του ΔΥ τόσα χρόνια δεν ήταν μεγαλύτερες από αυτές των ΙΥ? Θεωρείς ότι οι ΔΥ δεν γράφανε στα @@ τους όσους πεινούσαν στον ιδιωτικό τομέα με τους μισθούς που μόλις τώρα, και σε πολύ μικρό βαθμό, έχουν αρχίσει και εμφανίζονται στο Δημόσιο?Εγώ δεν έχω τίποτα με τους ΔΥ, ούτε θέλω να μειωθούν οι απολαβές τους επειδή εμείς (ΙΥ) παίρνουμε συνήθως λιγότερα, αλλά μην μου πασάρεις το παραμύθι 'μας έχουν βάλει να τσακωνόμαστε, πάμε χέρι χέρι να προστατέψουμε τους μισθούς κλπ.', γιατί τόσα χρόνια που ο ιδιωτικός υπάλληλος υποφέρει με μικρότερες απολαβές, ανασφάλεια, μαύρη/μερική εργασία, απολύσεις και άλλα τέτοια αδιανόητα για το Δημόσιο, οι ΔΥ σφυρίζανε αδιάφορα, και τώρα ξαφνικά 'πέφτουν από τα σύννεφα'. Τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου** δικά μας**, έτσι?
Ας τα ξεκαθαρίσουμε....
φίλε μου δούλεψα δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και ποτέ με τον βασικό...μάλιστα οι απολαβές μου έγιναν λιγότερες όταν μπήκα στο δημόσιο -εν γνώση μου- διότι ήθελα την μόνιμη εργασία που θα μου επέτρεπε παράλληλα να εργάζομαι το απόγευμα στην οικογενειακή επιχείρηση...στα 20-30 σου όταν έχεις όρεξη εργάζεσαι...αυτό συνέβαινε τουλάχιστον μέχρι πριν 2 χρόνια!( Όσο μεγαλώνεις οι αντοχές μειώνονται αλλά αυξάνονται οι υποχρεώσεις... )
Το αν εσύ λοιπόν εργαστηκες με 600€ σε χαλεπούς καιρούς αυτό δεν είναι ο αντιπροσωπευτικός μισθός του μέσου εργαζόμενου στον Ι.Τ.
Επειδή λοιπόν δεν ξέρεις πολλά για το δημόσιο θα σου γράψω μερικά πράγματα...ο 13ος και ο 14 μισθός στους πολλούς δημόσιους υπαλλήλους δεν ήταν ολόκληρος όπως στον Ι.Τ αλλά ανάλογος του βασικού μισθού! Οι κρατήσεις τους όμως ήταν και πλέον είναι σαφέστατα περισσότερες από αντίστοιχων αποδοχών υπαλλήλου στον Ι.Τ.
Επίσης οι όποιες παραπάνω παροχές σε ασφαλιστικά ταμεία πλέον δεν υφίστανται ελέω ΕΟΠΥΥ. Ακόμα και παροχές όπως εργατική εστια(φθηνές διακοπές κλπ) ήταν παραδοσιακά καλύτερες για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε σχέση με τους αντίστοιχους στο δημόσιο. (ενδεικτικά σε θέμα διακοπών...για το ίδιο ξενοδοχειο ο ΙΥ πληρώνει 2 ευρώ την μερα ο δημόσιος 14 παρά τις μεγαλύτερες κρατήσεις). Όποιος το αμφισβητεί ας μπει στις σελίδες του κοινωνικού τουρισμού και του ΕΟΤ να πειστει. Δεν μιλάμε ότι δεν υπάρχουν επιδοματα τύπου επιδοτησης ενοικίου στους δημόσιους !
Θα μου πεις γιατί στα γραφω όλα αυτά...στα γράφω διότι έχεις ένα μένος προς τους ΔΥ γενικά δικαιολογημένο η μη το οποίο γενικεύεις προς όλους.
Σε αντίθεση με σένα δεν την βρίσκω όταν ακούω ότι κάποιος χάνει την δουλεία του ή του μειώνεται ο μισθός...αντίθετα λυπάμαι...λυπάμαι πολύ! -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ή μάλλον να το θέσω και διαφορετικά.Σε έναν του ιδιωτικού τομέα, έστω ότι ξεκίναγε με 600€. Που φανταζόταν τον εαυτό του σε 20-30 χρόνια;
Την απάντηση των ΔΥ την ξέρουμε, και δεν είναι τα λεφτά.ξεκινουσε με 600 και τωρα θα παιρνει 300-500€ αν δεν ειναι ηδη ανεργος εδω και καιρο;
-
Μιας και είχαμε την κουβέντα περί ωραρίου εργασίας, απ το συμβόλαιο που θα υπογράψει η κοπελιά μου στη Nike
Hours of Work
Working hours are based upon Nike’s current business needs and applicable regulations of Dutch Law. A fulltime workweek – Monday thru Friday is made up of 40 hours (8 hours a day, 5 days a week). Every employee can take a one-hour lunch break each day. A lunch break of half an hour each day is the minimum required by Dutch Law. Breaks (e.g. lunch) are not included in the 8 working hours and should be taken before the 8-hour working day ends.
Nike has a flexible daily working schedule. The objective is to help ensure that employees benefit from a better work life balance. In practice, this means that each working day can start and end at variable times:
The working day can start between 06:30 and 09:30
The working day can end between 15:00 and 18:30 -
σε τράπεζες και πολυεθνικές που ξέρω μερικούς δεν τους έχουν κόψει (ακόμα)...στις τράπεζες συγκεκριμένα έχουν χάσει μόνο το επίδομα ισολογισμού(15 μισθό το έλεγαν χαιδευτικά...). Τα άλλα ως έχουν. Τώρα βέβαια αλλού γίνεται σφαγή...
-
spyros.s τι ακριβώς θες να αποδείξεις? Είχε τόσα χρόνια βασικό μισθό 600 ευρώ (καθαρά) το Δημόσιο? Θεωρείς ότι οι μέσες απολαβές του ΔΥ τόσα χρόνια δεν ήταν μεγαλύτερες από αυτές των ΙΥ? Θεωρείς ότι οι ΔΥ δεν γράφανε στα @@ τους όσους πεινούσαν στον ιδιωτικό τομέα με τους μισθούς που μόλις τώρα, και σε πολύ μικρό βαθμό, έχουν αρχίσει και εμφανίζονται στο Δημόσιο?
Εγώ δεν έχω τίποτα με τους ΔΥ, ούτε θέλω να μειωθούν οι απολαβές τους επειδή εμείς (ΙΥ) παίρνουμε συνήθως λιγότερα, αλλά μην μου πασάρεις το παραμύθι 'μας έχουν βάλει να τσακωνόμαστε, πάμε χέρι χέρι να προστατέψουμε τους μισθούς κλπ.', γιατί τόσα χρόνια που ο ιδιωτικός υπάλληλος υποφέρει με μικρότερες απολαβές, ανασφάλεια, μαύρη/μερική εργασία, απολύσεις και άλλα τέτοια αδιανόητα για το Δημόσιο, οι ΔΥ σφυρίζανε αδιάφορα, και τώρα ξαφνικά 'πέφτουν από τα σύννεφα'. Τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου** δικά μας**, έτσι?
Ας τα ξεκαθαρίσουμε....
φίλε μου δούλεψα δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και ποτέ με τον βασικό...μάλιστα οι απολαβές μου έγιναν λιγότερες όταν μπήκα στο δημόσιο -εν γνώση μου- διότι ήθελα την μόνιμη εργασία που θα μου επέτρεπε παράλληλα να εργάζομαι το απόγευμα στην οικογενειακή επιχείρηση...στα 20-30 σου όταν έχεις όρεξη εργάζεσαι...αυτό συνέβαινε τουλάχιστον μέχρι πριν 2 χρόνια!( Όσο μεγαλώνεις οι αντοχές μειώνονται αλλά αυξάνονται οι υποχρεώσεις... )
Το αν εσύ λοιπόν εργαστηκες με 600€ σε χαλεπούς καιρούς αυτό δεν είναι ο αντιπροσωπευτικός μισθός του μέσου εργαζόμενου στον Ι.Τ.
Επειδή λοιπόν δεν ξέρεις πολλά για το δημόσιο θα σου γράψω μερικά πράγματα...ο 13ος και ο 14 μισθός στους πολλούς δημόσιους υπαλλήλους δεν ήταν ολόκληρος όπως στον Ι.Τ αλλά ανάλογος του βασικού μισθού! Οι κρατήσεις τους όμως ήταν και πλέον είναι σαφέστατα περισσότερες από αντίστοιχων αποδοχών υπαλλήλου στον Ι.Τ.
Επίσης οι όποιες παραπάνω παροχές σε ασφαλιστικά ταμεία πλέον δεν υφίστανται ελέω ΕΟΠΥΥ. Ακόμα και παροχές όπως εργατική εστια(φθηνές διακοπές κλπ) ήταν παραδοσιακά καλύτερες για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε σχέση με τους αντίστοιχους στο δημόσιο. (ενδεικτικά σε θέμα διακοπών...για το ίδιο ξενοδοχειο ο ΙΥ πληρώνει 2 ευρώ την μερα ο δημόσιος 14 παρά τις μεγαλύτερες κρατήσεις). Όποιος το αμφισβητεί ας μπει στις σελίδες του κοινωνικού τουρισμού και του ΕΟΤ να πειστει. Δεν μιλάμε ότι δεν υπάρχουν επιδοματα τύπου επιδοτησης ενοικίου στους δημόσιους !
Θα μου πεις γιατί στα γραφω όλα αυτά...στα γράφω διότι έχεις ένα μένος προς τους ΔΥ γενικά δικαιολογημένο η μη το οποίο γενικεύεις προς όλους.
Σε αντίθεση με σένα δεν την βρίσκω όταν ακούω ότι κάποιος χάνει την δουλεία του ή του μειώνεται ο μισθός...αντίθετα λυπάμαι...λυπάμαι πολύ!Διάβαζα, διάβασα και όσο πλησίαζα στο τέλος το είχα σίγουρο ότι θα διάβαζα και ότι εδώ και 10,20,30 χρόνια ο ιδιωτικός τομέας ήταν πολύ καλύτερος απο τον δημόσιο. Πάλι καλά που δεν το είδα γραμμένο κι αυτό!!!
-
Δεν είναι φίλε μου...απλά δεν είναι και ο δημόσιος τομέας όσο καλοπληρωμένος νομίζατε στο συνολο του. Κάποιοι πληρώνονταν παραπάνω και έχεις δίκιο...όχι όμως οι πολλοί!
-
Σπύρο δεν διαφωνώ σ αυτά που λες, βάλε, όμως , και στο παιχνίδι τα της περίθαλψης.Στον ιδιωτικό ξυπνούσες στις 6.30 για να πιάσεις σειρά στο ΙΚΑ για να βγάλεις εισιτήριο για έναν μήνα αργότερα, στο δημοσιο έπαιρνες το βιβλιάριό σου και πήγαινες όπου ήθελες, οποτε ήθελες.
-
Δεν είναι φίλε μου...απλά δεν είναι και ο δημόσιος τομέας όσο καλοπληρωμένος νομίζατε στο συνολο του. Κάποιοι πληρώνονταν παραπάνω και έχεις δίκιο...όχι όμως οι πολλοί!το 'καλοπληρωμενος' ειναι πολυ σχετικο.
ειχα αναφερει παραδειγμα γνωστης, με απολυτηριο Δημοτικου, με 3 παιδια που δουλευει*** σε Υπουργειο με 650€. Πολλα ή λιγα;
*** δουλευει= απλα πηγαινει εκει και φευγει μετα απο 8 ωρες.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....