-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μετα μου λες για προσωπικους χαρακτηρισμους κ αλλες αηδιες. Δηλαδη τι περιμενεις να σου απαντησω τωρα?
Με συγχωρείς...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι φιλε μου, πιστεψε με οτι οταν τους ρωταω κατι που εχει να κανει με τη δουλεια γενικοτερα, τη δουλεια τους, την επιχειρηση, παραπονα, προτασεις, λενε ελευθερα οτι εχουν στο μυαλο τους.Ξέρεις, μου θυμίζει λίγο ατάκες ορισμένων γονιών 'εμένα το παιδί μου μου τα λέει όλα'.
-
Το καταλαβαινω, αλλα δεν μπορω να κανω κατι για να σε πεισω. Μπορω?
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...
Δε μου λες; Θα κάνεις δώρο και σε αυτή ένα κοτόπουλο τα Χριστούγεννα για να σου κάτσει την παραμονή στην απογραφή;
Μετα μου λες για προσωπικους χαρακτηρισμους κ αλλες αηδιες. Δηλαδη τι περιμενεις να σου απαντησω τωρα?
Ασε που δεν χρειαζεται, μου γνωριζει φιλες της
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το καταλαβαινω, αλλα δεν μπορω να κανω κατι για να σε πεισω. Μπορω?...
Δε μου λες; Θα κάνεις δώρο και σε αυτή ένα κοτόπουλο τα Χριστούγεννα για να σου κάτσει την παραμονή στην απογραφή;
Ασε που δεν χρειαζεται, μου γνωριζει φιλες της
Δεν εννοούσα να σου κάτσει να την απαυτώσεις... εννοούσα να σου κάτσει χωρίς να της πληρώσεις υπερωρίες!
Αν ισχύει το πρώτο τότε δεν είναι κακός εργοδότης, είσαι βρωμόμυαλος. -
Lost in translation
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Lost in translationεσύ θα κάτσεις υπερωρίες (απλήρωτες) μέχρι να ξεμπλεχτείς
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Lost in translation
εσύ θα κάτσεις υπερωρίες (απλήρωτες) μέχρι να ξεμπλεχτείς
Εγω πληρώνω ΤΕΒΕ, δεν έχω άλλωστε υπερωρίες
-
Η απογραφή γίνεται την ημέρα μετά την πρωτοχρονιά, η οποία είναι εργάσιμη, άσχετα αν κάποια καταστήματα μένουν κλειστά για το κοινό.
Μόνο η δεύτερη μέρα των χριστουγέννων είναι αργία.
-
Οταν λες 'να ΣΟΥ κατσει', δεν ειμαι βρωμομυαλος, λογικος ειμαι
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οταν λες 'να ΣΟΥ κατσει', δεν ειμαι βρωμομυαλος, λογικος ειμαικαι πρέπει να σου κάτσει την παραμονή της πρωτοχρονιάς συγκεκριμένα;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οταν λες 'να ΣΟΥ κατσει', δεν ειμαι βρωμομυαλος, λογικος ειμαι
και πρέπει να σου κάτσει την παραμονή της πρωτοχρονιάς συγκεκριμένα;
Ε ναι, για να ξέρει τι θα κάνει την χρονιά που έρχεται!
-
Καλά, πως βρεθήκαμε να μιλάμε για πρόθυμες εργαζόμενες τώρα;;;
-
Ερευνα:Απολύσεις θα κάνουν 7 στις 10 εταιρείες και μειώσεις μισθών 3 στις 10
Στη μείωση του προσωπικού τους εντός των επόμενων 6 μηνών πρόκειται να προχωρήσουν 7 στις 10 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο HR Pulse, τη νέα έρευνα που διενεργεί η ICAP People Solutions. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της συγκεκριμένης τριμηνιαίας ηλεκτρονικής έρευνας, 3 στις 10 εταιρείες που απάντησαν στο HR Pulse θα έχουν προβεί σε μειώσεις μισθών σε διάστημα 6 μηνών. Σημειωτέον πως τα αποτελέσματα της πρώτης αναφοράς περιλαμβάνουν τις απαντήσεις που καταχωρήθηκαν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου του 2012, το 64% των εταιρειών που απάντησαν είναι ελληνικές, ενώ το 53% έχει κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112803124 -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ερευνα:Απολύσεις θα κάνουν 7 στις 10 εταιρείες και μειώσεις μισθών 3 στις 10
Στη μείωση του προσωπικού τους εντός των επόμενων 6 μηνών πρόκειται να προχωρήσουν 7 στις 10 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο HR Pulse, τη νέα έρευνα που διενεργεί η ICAP People Solutions. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της συγκεκριμένης τριμηνιαίας ηλεκτρονικής έρευνας, 3 στις 10 εταιρείες που απάντησαν στο HR Pulse θα έχουν προβεί σε μειώσεις μισθών σε διάστημα 6 μηνών. Σημειωτέον πως τα αποτελέσματα της πρώτης αναφοράς περιλαμβάνουν τις απαντήσεις που καταχωρήθηκαν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου του 2012, το 64% των εταιρειών που απάντησαν είναι ελληνικές, ενώ το 53% έχει κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112803124Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς τα αποτελέσματα της έρευνας - αυτά τα συζητούν ΟΛΟΙ οι επιχειρηματίες.
Τα μέτρα που πήραν ή καλύτερα τα μέτρα που δεν πήραν τα τελευταία δύο χρόνια που ΞΕΡΟΥΜΕ ότι χρεοκοπήσαμε μας οδήγησαν εδώ. Οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΚΛΕΦΤΕΣ πολιτικοί μας φταίνε για όλα, αυτοί μας χρεοκόπησαν και κάθε μέρα που περνάει η ανικανότητά τους μας ρίχνει ακόμα πιο βαθιά στα σκατά.
-
δες το σαν αναδιανομή πλούτου.
ο κακοπληρωμένος, μη εξασφαλισμένος και αδύναμος ιδιωτικός υπάλληλος θα επιδοτήσει τον εξασφαλισμένο, εξώφθαλμα υπεράρριθμο ΔΥ και τους στρατούς των κρατικοδίαιτων συμμοριών.
δεν είναι αδικία είναι ιδεολογία. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δες το σαν αναδιανομή πλούτου.
ο κακοπληρωμένος, μη εξασφαλισμένος και αδύναμος ιδιωτικός υπάλληλος θα συνεχίσει να επιδοτεί τον εξασφαλισμένο, εξώφθαλμα υπεράρριθμο ΔΥ και τους στρατούς των κρατικοδίαιτων συμμοριών.
δεν είναι αδικία είναι ιδεολογία.Fixed.
-
πόσο προφητικό ήταν το σύνθημα... 'εμπρός ανδρέα για μια ελλάδα νέα'
-
Τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα, να κάνω μια υπόθεση εργασίας?
Έστω ότι έχετε μια επιχείρηση κ έστω ότι αυτή δεν έχει καθόλου 'χτυπηθεί' από την 'κρίση'. Οι πωλήσεις της είναι σταθερές, τα περιθώρια κέρδους της όπως 'πριν'.
Αλλά έχει πρόβλημα λόγω μειωμένης, πλέον, χρηματοδότησης από τις τράπεζες και τρομακτικής αύξησης εξόδων όπως τα μεταφορικά κ, ΚΥΡΙΩΣ, οι φόροι. Εκεί που ήταν μια χαρά, ξαφνικά βρίσκεται πνιγμένη, αφού οι υποχρεώσεις τρέχουν κ μέχρι να πληρωθούν τα εμπορεύματα που πουλάει, οι προμηθευτές της την έχουν τρελάνει στα τηλέφωνα. Ψάχνοντας να βρει λύσεις, αποφεύγει την προφανή: μείωση κύκλου εργασιών κ μείωση εξόδων.
Όταν λέμε 'μείωση κύκλου εργασιών' εννοούμε να αγοράζει λιγότερες Α' ύλες (ώστε να μπορεί να πληρώνει με τα νέα δεδομένα χρηματοδότησης από τις τράπεζες) κ άρα να έχει λιγότερη παραγωγή κ λιγότερες πωλήσεις.
Όταν λέμε 'μείωση εξόδων' εννοούμε μείωση προσωπικού ή / και αποδοχών προσωπικού, αφού η εξυπηρέτηση του τραπεζικού δανεισμού δεν μπορεί να σταματήσει (έτρεξε πριν λίγα χρόνια επενδυτικό σχέδιο κ πληρώνει ακόμα δώσεις), οι φόροι έχουν ανέβει κατακόρυφα, όπως κ τα έξοδα των τραπεζών (από τους τόκους μέχρι τις 'προμήθειες').Για δώστε της καμιά ιδέα!
-
Γεια
Δουλευω σε εταιρια διανομης καθημερινων προιοντων ως οδηγος. Συμβαινει συχνα να αργω λιγο το πρωι (το ωραριο ειναι 8-4).
Το αφεντικο (που δεν εχω κανενα προβλημα ποτε με αυτο, ο Θεος να μου κοβει χρονια και να του δινει μερες, ουριο ανεμο να εχει παντα) με απειλησε με υποχρεωτικη αδεια την επομενη φορα που θα αργησω ενα τεταρτο, γιατι μειωση μισθου αναλογικα κατα το 8ωρο δεν κερδίζει τίποτα. Μας αφηνει και νωριτερα συχνα πυκνα γιατι δεν εχει δουλεια πολλη.Θα ηθελα να με καθοδηγησετε λιγο ως προς τα νομικα, τα θεωρητικα μαρξιστικα οικονομικα της παραγωγης υπεραξιας και του καρπωματος αυτης και να δουμε τι μπορω να κανω.
Λιγο συντομα ομως γιατι εχει παει 9 και, και ειναι η ωρα να παω στη δουλεια.
Καλό αλλά παρακαλώ να μην το συνεχίσουμε [Mod]
-
Α ναι. Ξεκίνα να ρίχνεις λίγο χώμα στην πλάτη σου
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....