-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Σήμερα έπεσε η βόμβα στο γραφείο.... -40% και σε όποιον αρέσει....
Ζητείται δάσκαλος βιολιού για κοντσέρτα στον σταθμό του μετρό ομόνοια...-40% είναι υπερβολικό ποσοστό.
προσωπικά δεν θα το δεχόμουν και ας με απέλυε.
θα με ενδιέφερε ωστόσο να μάθω πως αιτιολογεί, όχι μόνο τη μείωση αλλά και το ποσοστό.Η απόφαση είναι αποφασίζουμε και διατάζουμε, δεν έχει μα μου.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Πράγματι, η εταιρεία δεν ζημιώνεται. Είχε αποφασιστεί να γίνουν απολύσεις και απασχόληση εκ περιτροπής στα εργοστάσια ασπροπύργου και βόλου, αλλά μετά την απεργία στον ασπρόπυργο ανακλήθηκαν οι απολύσεις και η εκ περιτροπής εργασία στο βόλο που δουλεύει φουλ.Απο τη στιγμή που τα προιόντα της Χαλυβουργίας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε οικοδομες ή έργα και εφόσον και οι δύο αυτοί τομείς έχουν εκμηδενιστεί, τότε ποιοί παραγγέλνουν ωστε το εργοστάσιο να δουλεύει φούλ?
-
Έχει σημασία πόσο καιρό είσαι εκεί. Αν έχεις λαμβάνειν δηλαδή σοβαρή αποζημίωση ή όχι.
-Αν η αποζημίωση είναι μεγάλη σε περίπτωση απόλυσης, καλύτερα να μην δεχτείς τίποτε, γιατί αν υπογράψεις νέα σύμβαση και σε απολύσει μετά, θα πάρεις και μειωμένη αποζημίωση.
-Γενικώς, δεν σε εξασφαλίζει τίποτε, να το ξέρεις: μπορεί να υπογράψεις σήμερα για μειωμένες αποδοχές και μετά από ένα-δυο μήνες να σε απολύσει και να γλιτώσει και χρήματα...
-Αν οι αποδοχές σου ήταν κάτω από 1000€ καθαρά, ή λίγο πάνω, δεν έχεις κανένα λόγο να δεχτείς: καλύτερα στο ταμείο ανεργίας (αν δεν είσαι με μπλοκάκι όπως εγώ, αν ναι, τον ήπιες οπότε δεν έχεις και πολλές επιλογές! ) για ένα χρόνο, και μια αντίστοιχη δουλειά θα την βρεις, έστω και σε κρίση. Γιατί κακοπληρωμένες δουλειές, υπάρχουν πάντα μην ανησυχείς!
-Αυτά και πρόσεχε τι θα υπογράψεις και τι θα κάνεις, όλα παίζουν ρόλο. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν βγήκε στο αφεντικό και οδηγεί τον κόσμο στην παραίτηση. Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα να μας πληρώσει, απλά έτσι θέλει.
Συγνώμη φίλε xenos, αλλά δε νομίζω οτι κάποιος εργαζόμενος μπορεί να έχει μία πλήρη εικόνα της εταιρείας που εργάζεται, πόσο μάλλον να γνωρίζει και την πλήρη οικονομική κατάσταση των μετόχων της. Ίσως αν βρίσκεται μέσα στο λογιστήριο, και πάλι μέχρι ενός σημείου.
Αν κάποιος με δει να παρκάρω το C5 γυαλισμένο στη δουλειά μου και να κατεβαίνω γραβατωμένος με το χαρτοφύλακα να πάω στην επιχείρησή μου, ίσα που μπορεί και να παίζει και το soundtrack της δυναστείας στο κεφάλι του.
Εκείνη τη στιγμή όμως, μπορεί να έχω και 2-3 ευρώ στην τσέπη... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ρε σεις, με τον πόνο του ανθρώπου παίζετε;
Δεν του φτάνει το χάλι του, να διαβάζει και τους τσακωμούς σας;
Καταρχήν, δεν είναι όλες οι δουλειές ίδιες, ούτε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως ο xenos και ο κάθε xenos θα μπορεί να βρει δουλειά αν τα βροντήξει, δεν ξέρουμε αν έχει δάνεια, αν έχει υποχρεώσεις κλπ κλπ.
Το 40% βέβαια είναι νούμερο υπερβολικό και μου φαίνεται πως μάλλον να το κλείσουν το μαγαζί προτιμούν τ' αφεντικά, παρά κάτι άλλο...
Σε πάρα πολλούς έγιναν περικοπές μέσα στο 2011 (εγώ έφαγα ένα 20%, αλλά τουλάχιστον το μισό συνδυάστηκε και με άδεια άνευ αποδοχών, κοινώς μείωση μισθού 20%, αλλά εργασία και ένα μήνα λιγότερο...) και δυστυχώς ή ευτυχώς το κατάπιαμε όλοι το ποτήρι... Κι εντάξει, πρέπει να είσαι και λογικός, αν δεν έχει δουλειά και ξύνεσαι, θα δεχτείς και κάτι παρακάτω, αλλά να σου κόψουν το μισό μισθό έτσι, δεν το καταλαβαίνω! Αν είναι τόσο απλά, ας δουλεύεις τις μισές μέρες, αφού ο εργοδότης λέει πως δεν έχει δουλειά γι' αυτό σου κόβει το μισθό... Αλλά θέλουν και το ωράριο ολόκληρο και το μισθό στην μέση!Δεν ξέρω, τι να πω στον xenos, ούτε συμβουλές τολμώ να δώσω, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Το σίγουρο είναι πως και να δεχτείς την μείωση, για ποιο μέλλον μιλάμε σ' αυτήν την δουλειά; Με τέτοια συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους, δεν είναι να ελπίζεις και σε πολλά...
Το καλό είναι ότι δεν έχω δάνεια. Έχω όμως ενοίκια, λογαριασμούς, βενζίνες, ασφάλειες +...
Η όλη κατάσταση πάει εκεί για να φύγει ο κόσμος χωρίς αποζημίωση. Όσοι μείνουν να πιεστούν κ άλλο στο άμεσο μέλλον. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πράγματι, η εταιρεία δεν ζημιώνεται. Είχε αποφασιστεί να γίνουν απολύσεις και απασχόληση εκ περιτροπής στα εργοστάσια ασπροπύργου και βόλου, αλλά μετά την απεργία στον ασπρόπυργο ανακλήθηκαν οι απολύσεις και η εκ περιτροπής εργασία στο βόλο που δουλεύει φουλ.
Απο τη στιγμή που τα προιόντα της Χαλυβουργίας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε οικοδομες ή έργα και εφόσον και οι δύο αυτοί τομείς έχουν εκμηδενιστεί, τότε ποιοί παραγγέλνουν ωστε το εργοστάσιο να δουλεύει φούλ?
Μπορεί αυτά που παράγουν τα άλλα εργοστάσια να προορίζονται για εξαγωγές. Μπορεί μάλιστα να πουλιούνται σε τόσο χαμηλή τιμή που αν κ δίνουν μία ανάσα μετρητών στην εταιρεία, μακροπρόθεσμα να τη βάλουν σε περιπέτειες. Μπορεί πάλι και να τα κονομάνε. Δεν μπορώ να ξέρω.
Αλλά έχω μία απορία:
Οι εργαζόμενοι που κάνουν απεργία στη Χαλυβουργία, διεκδικώντας ότι -δίκαια ή άδικα- διεκδικούν, με -σωστό ή λάθος- τρόπο, δεν μπορούν να καταλάβουν το αυτονόητο οτι αν δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα δεν υπάρχει τζίρος=> η παραγωγή μειώνεται => αυτομάτως χρειάζονται λιγότεροι ?
Μόνο εμένα μου φαίνεται φως φανάρι;
Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα;Edit: Γιατί αν κάποιος θέλει πραγματικά να δουλεύει 24/7 ένα εργοστάσιο, αυτός είναι ο ιδιοκτήτης!
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
ΔΝΤ: Οχι στην περικοπή 13ου και 14ου μισθού. «Ψαλίδι» στις ΔΕΚΟ.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112800686Θα μας τρελάνουν.
αυτος ειναι ο σκοπος
καθε μερα, ακριβως αντιθετες ειδησεις, δημιουργια ανασφαλειας, φοβου, πανικου.
σε λιγες μερες θα μας 'ξανασωσουν' -
Χωρίς αποζημίωση, δεν γίνεται να φύγεις, αν έχεις υπογράψει σύμβαση. Αν του πεις πως δεν δέχομαι το 40% είναι υποχρεωμένος ή να συνεχίσει να σου δίνει τα προηγούμενα συμφωνηθέντα, ή να σε απολύσει καταβάλλοντας την νόμιμη αποζημίωση.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σε ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου, οι τοπικές βιομηχανίες στηρίζονται με απευθείας αναθέσεις ή όρους εντοπιότητας.
Αυτοκίνητα, τρόφιμα, υλικά κλπ αποτελούν εργαλεία για τις Κυβερνήσεις για την διατήρηση και των θέσεων εργασίας και ανταγωνιστικούν πλεονεκτήματος. Στο Ελλάντα γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως για να διασφαλίσουν κάποιοι τις μίζες.Για να μην αναφερθώ στο θέμα της μαύρης σταφίδας που είναι γνώστης ο Ηλίας.
Το επιχείρημα πως δεν επιτρέπονται απευθείας αναθέσεις λόγω ευρωπαϊκής ένωσης πως παρακάμπτεται?
υγ: sorry για τα οποια λάθη, δουλεύω με greenglish-greek μεταφραστή.
-
Ειδικά σε προμήθειες σε ευαίσθητους τομείς εθνικής κυριαρχίας, μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις: πχ αν εσύ ράβεις τις στολές σου στην Κίνα και κλείσουν όλα τα ελληνικά εργοστάσια, σε περίπτωση πολέμου τι κάνεις; Οπότε, δικαιολογείται εν μέρει η στήριξη ντόπιας παραγωγής σε τέτοια θέματα...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου, οι τοπικές βιομηχανίες στηρίζονται με απευθείας αναθέσεις ή όρους εντοπιότητας.
Αυτοκίνητα, τρόφιμα, υλικά κλπ αποτελούν εργαλεία για τις Κυβερνήσεις για την διατήρηση και των θέσεων εργασίας και ανταγωνιστικούν πλεονεκτήματος. Στο Ελλάντα γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως για να διασφαλίσουν κάποιοι τις μίζες.Για να μην αναφερθώ στο θέμα της μαύρης σταφίδας που είναι γνώστης ο Ηλίας.
Το επιχείρημα πως δεν επιτρέπονται απευθείας αναθέσεις λόγω ευρωπαϊκής ένωσης πως παρακάμπτεται?
Με πάρα πολλούς τρόπους. Κυρίως με τις προδιαγραφές προϊόντος και τους όρους εντοπιότητας.
Η NISSAN στον Βόλο έχασε τις προμήθειες του Κράτους όταν ο Μητσοτάκης ζήτησε 2000cc που δεν μπορούσε να κατασκευάσει. Και δεύτερη φορά όταν η Μαρίκα ζήτησε υπερχαμηλά λεωφορεία για τους ανάπηρους!Όλες οι Κυβερνήσεις πριμοδοτούν τις τοπικές βιομηχανίες. Η Σουηδία έπαιρνε Volvo και SAAB για τις Κρατικές της Υπηρεσίες. Θεωρείς πως δεν μπορούσε να κάνει προσφορά η Ford π.χ?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
χαχα, λεει ο xenos οτι του κοψανε 40% μισθο και αντι ο κοσμος να προβληματιστει για το που παμε λετε ο ενας καλα να παθεις, ο αλλος υπαρχουν και χειροτερα σιγα το κανονι και ο αλλος τον ρωταει αν ηταν υψηλομισθος η οχι και μετα να τον λυπηθει η να του πει και αυτος με τη σειρα του καλα να παθεις
Σε λίγο θα ζητήσω και συγγνώμη να δεις...
Υπομονή, κουράγιο και μακάρι να βρεις μια άλλη δουλειά και να τα βροντήξεις.
Μακάρι αλλά το μυαλό μου πάει στο χειρότερο...
-
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
Πράγματι, η εταιρεία δεν ζημιώνεται. Είχε αποφασιστεί να γίνουν απολύσεις και απασχόληση εκ περιτροπής στα εργοστάσια ασπροπύργου και βόλου, αλλά μετά την απεργία στον ασπρόπυργο ανακλήθηκαν οι απολύσεις και η εκ περιτροπής εργασία στο βόλο που δουλεύει φουλ.
Απο τη στιγμή που τα προιόντα της Χαλυβουργίας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε οικοδομες ή έργα και εφόσον και οι δύο αυτοί τομείς έχουν εκμηδενιστεί, τότε ποιοί παραγγέλνουν ωστε το εργοστάσιο να δουλεύει φούλ?
Μπορεί αυτά που παράγουν τα άλλα εργοστάσια να προορίζονται για εξαγωγές. Μπορεί μάλιστα να πουλιούνται σε τόσο χαμηλή τιμή που αν κ δίνουν μία ανάσα μετρητών στην εταιρεία, μακροπρόθεσμα να τη βάλουν σε περιπέτειες. Μπορεί πάλι και να τα κονομάνε. Δεν μπορώ να ξέρω.
Έχω την εντύπωση οτι ο χάλυβας λόγω βάρους δέν συμφέρει να εξάγεται παρα μόνο να φτιάχνεται τοπικά.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Με πάρα πολλούς τρόπους. Κυρίως με τις προδιαγραφές προϊόντος και τους όρους εντοπιότητας.
Η NISSAN στον Βόλο έχασε τις προμήθειες του Κράτους όταν ο Μητσοτάκης ζήτησε 2000cc που δεν μπορούσε να κατασκευάσει. Και δεύτερη φορά όταν η Μαρίκα ζήτησε υπερχαμηλά λεωφορεία για τους ανάπηρους!Όλες οι Κυβερνήσεις πριμοδοτούν τις τοπικές βιομηχανίες. Η Σουηδία έπαιρνε Volvo και SAAB για τις Κρατικές της Υπηρεσίες. Θεωρείς πως δεν μπορούσε να κάνει προσφορά η Ford π.χ?
Ανέκδοτο είναι αυτό... φυσικά και μπορεί να προδιαγράψει όποια λεπτομέρεια γουστάρει και να φωτογραφίσει νομιμότατα αυτό που θέλει να προωθήσει. Τυπικό παράδειγμα η κοινή τελειωνιακή πολιτική μέσω του αντι-τάμπινγκ της ΕΕ, ως προϊόν απόφασης του ευρωκοινοβουλίου, εκεί που η Ελλαδα μια ζωή κατέβαζε τα σώβρακα (θες λόγω σαπιοκοιλιάδων πολιτικών; Ή μήπως εξαιτίας των κομματικοποιημένων ψηφοφόρων για τη σοβαρότερη μορφή άμυνας απέναντι στον πραγματικό εχθρό που βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου; Όπως θέλει το βλέπει κανείς, αλλά γεγονός είναι ότι το 90% το κόσμου_υποστηρικτές και μη_ δεν πήρε χαμπάρι τόσα χρόνια τι είναι η ΕΕ... ούτε ακόμα έχει καταλάβει δλδ...).
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σήμερα έπεσε η βόμβα στο γραφείο.... -40% και σε όποιον αρέσει....
Ζητείται δάσκαλος βιολιού για κοντσέρτα στον σταθμό του μετρό ομόνοια...-40% είναι υπερβολικό ποσοστό.
προσωπικά δεν θα το δεχόμουν και ας με απέλυε.
θα με ενδιέφερε ωστόσο να μάθω πως αιτιολογεί, όχι μόνο τη μείωση αλλά και το ποσοστό.Η απόφαση είναι αποφασίζουμε και διατάζουμε, δεν έχει μα μου.
απο αυτό, και τα υπόλοιπα που έχεις γράψει, συμπεραίνω οτι θα είσαι αρκετά καλύτερα με την αποζημίωση και το καπελάκι σου για άλλες πολιτείες.
ο εργοδότης, δεν κόβει κόστη, καίει γέφυρες απο οτι βλέπω. οπότε το να μείνεις είναι a slippery slope που λέμε στο χωριό μου.
τέσπα, κάνε μια επιλογή βασισμένη στη λογική και τα δεδομένα και οχι στο φόβο ή σε υποθέσεις.
νέος είσαι και δεν έχεις παιδιά ή άλλες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανελαστικές δαπάνες. με τον ένα τρόπο ή τον άλλο θα εμφανιστεί η διέξοδος. -
Ο χρήστης kobulis έγραψε:
Δε νομίζω ότι έχουν καταποντιστεί ΤΕΛΕΙΩΣ.
Αν έχεις τρια εργοστάσια να δουλεύουν φουλ, πτώση δουλειάς δε σημαίνει αναγκαστικά ότι θα πέσεις στο ένα. Χωρίς να παίρνω το μέρος της διοίκησης, άκουσα ότι για μεγάλο διάστημα η μισθοδοσία συνεχιζόταν κανονικά παρ' όλο που ο Ασπρόπυργος δούλευε σε μονή βάρδια. Μετά όταν η κατάσταση διαιωνιζόταν έγιναν οι προτάσεις για μειωμένα ωράρια και τελικά ακολούθησε ο,τι ακολούθησε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, επαναλαμβάνω ό,τι είπα και πριν: Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Μια περικοπή μισθού μπορεί να είναι από καθαρή αλητεία του εργοδότη μέχρι και απολύτως αναγκαία κίνηση. Όπως και να έχει πάντως, το να σου προτείνουν απλά και καθαρά -40% μισθό, χωρίς ταυτόχρονα να σου περιορίζουν αντίστοιχα την εργασία μου φαίνεται ληστρικό.
Όσο για τις προμήθειες, προφανώς και θα έπρεπε να είναι τοπικές, αλλά θα επιμείνω στο κριτήριο των επενδύσεων. Μπορεί η Γερμανία να αγοράζει V.W(και καλά κάνει!), όμως η V.W σαν εταιρία από μόνη της παράγει ένα προϊόν που έχει ζήτηση παντού και ταυτόχρονα προσφέρει μεγάλη καινοτομία και προστιθέμενη αξία ΕΝΤΟΣ της χώρας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λοιπον, ερωτησεις για δυνατους λυτες. Η απαντηση δεν χρειαζεται να ειναι κατι παραπανω απο ναι ή οχι:Δεν ειδα να σου απανταει κανεις και ειπα να το κανω εγω.
Εχω μια επιχειρηση που δινει δουλεια σε τρια ατομα. Η δουλεια εχει πεσει 10,5% σε ετησια βαση (2011 vs 2010) κ 25% το τελευταιο τριμηνο του 2011 σε σχεση με του 2010. Υπενθυμιζω οτι πουλαω προιον που ΘΑ καταναλωθει no matter what κ εχω την περιοχη μου, στην οποια πουλαω μονο εγω. Ολα αυτα σημαινουν οτι οτι κ να κανω εγω, ΟΠΟΙΟΣ θελει να αγορασει ΘΑ αγορασει, κ ΘΑ αγορασει απο εμενα. Οποτε δεχομαστε οτι ο κοσμος απλα δεν καταναλωνει το προιον οσο πριν. Δεν μπορω να κανω κατι για αυτο.
Σε πρωτη φάση θα μειωνα το οποιοδηποτε κστος της επιχειρησης μου κατα 12%.
α) Εχω δικαιωμα, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, να κρινω αν χρειαζονται κ οι τρεις υπαλληλοι, βασει των επιπεδων της τωρινης μου δουλειας?
Φυσικα. Τι να κανει ο υπαλληλος χωρις δουλεια; Ιδιαιτερα αν εισαι σιγουρος οτι δε θα χρειαστεις τις υπηρεσιες του στο αμεσο μελλον...
β) Εχω δικαιωμα, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, να απολυσω 1-2-3 ατομα αν θεωρησω οτι δεν μου χρειαζονται? Ειδικα οταν βλεπω οτι τωρα πια ΚΑΘΕ μερα, καποιες στιγμες της ημερας κ για αρκετη ωρα, καθομαστε κ ξυνομαστε?
Εχεις δικαιωμα, εφ'οσον βεβαια καταβαλεις τη νομιμη αποζημιωση κτλ.
Βεβαια βρισκω ενα σφαλμα στη διατυπωση σου: μπορει καποιες στιγμες και για αρκετη ωρα να καθεστε και να ξυνεστε αλλα τι γινεται οταν 'πεφτει' δουλεια τις υπολοιπες στιγμες; Μηπως εαν διωξεις ενα ατομο δε θα 'βγαινεις' τις ωρες αιχμης? Μηπως διωχνωντας ενα ατομο μειωνεις την ποιοτητα υπηρεσιων σου; Μπορουν οι υπαλληλοι που θα μεινουν να δουλευουν πιο εντατικα αλλα θα εχεις -2 χερια, ματια, αυτια και -1 μυαλο. Τα βαζεις κατω και κρινεις λοιπον.
γ) Εχω δικαιωμα, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, να τους προτεινω να παιρνουν λιγοτερα για να μεινουν κ οι τρεις με δουλεια κ να μην απολυθει κανεις? Χωρις να ξεχναμε παρακαλω, οτι αν απολυθει καποιος, οπου κ να προσληφθει μετα, κατα πασα πιθανοτητα θα παιρνει ΑΚΟΜΑ λιγοτερα απο τα μειωμενα που θα του εδινα εγω?
Εχεις το δικαιωμα αλλα αρχιζεις και εκβιαζεις καταστασεις. Αν ξαφνικα η επιχειρηση εμφανισει κερδοφορια θα πραξεις αναλογα-αντιστροφα; Θα δωσεις περισσοτερα € ασχετα με το αν η αγορα δινει λιγοτερα;
Αν θες να μειωσεις το εργατικο κοστος, εχεις ψαξει για αλλες λυσεις; (επιδοτησεις κτλ)δ) Εχω υποχρεωση, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, να παρεχω εγγυημενες θεσεις εργασιας με εγγυημενους μισθους (οταν αυτοι ειναι υψηλοτεροι απο το νομιμο)? Γενικα, σκοπος μιας επιχειρησης ειναι να παρεχει δουλεια στο κοσμο, ακομα κ εις βαρος του ιδιοκτητη της?
Οχι. Η επιχειρηση δημιουργειται για να κερδισει ο ιδρυτης της πανω απο ολα και γι'αυτο το λογο ειναι και αυτος που ρισκαρει το κεφαλαιο του και τα εσοδα του. Απο την αλλη, δουλεια του εργαζομενου δεν ειναι να προσφερει υπηρεσιες στον εργοδοτη; Δικαιο μου φαινεται.
ε) Εχω υποχρεωση, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, εφ'οσον εχει μειωθει η δουλεια μου, να βγαζω λεφτα απο την τσεπη μου για να τα δινω στους υπαλληλους που τωρα εργαζονται λιγοτερο (κ σε ωρες αλλα κυριως σε ενταση), απο τη στιγμη που επαιρναν περισσοτερα λεφτα απο τα νομιμα? Οταν εγω τις δικιες μου υποχρεωσεις τις πληρωνω απο τη τσεπη μου κ δεν ζητησα απο κανενα να με καλυψει? Κ ΘΑ συνεχισω να κανω οσο κ αν πεσει η δουλεια μου?
Το εργαζονται λιγοτερο κυριως σε ενταση ειναι σχετικο. Μπορει να θες να λιποθυμουν απο την κουραση.
Ο υπαλληλος εχει να κανει συγκεκριμενα πραματα, σε συγκεκριμενο χρόνο με συγκεκριμενο αντιτιμο. Κλεινεις (υπογραφοντας μια συμβαση) μια συμφωνια.
Αν πχ αγορασεις ενα αυτοκινητο 3000cc και αργοτερα ανακαλυψεις οτι ειχες αναγκη για 1200cc τι κανεις; το πας πισω στον αντιπροσωπο και ζηταςσ μειωση τιμης;στ) Εχω δικαιωμα, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, αν γουσταρω, αυριο να της βαλω φωτια κ να την καψω, αφου απολυσω τους παντες ακολουθωντας τη νομιμη διαδικασια κ δινοντας τους τις αποζημιωσεις τους? Ή πρεπει να την κραταω ενω δεν θελω ή ακομα χειροτερα δεν μπορω, 'για να δινω δουλεια στον κοσμο'?
Εννοειται. Αλλα αμα ειναι ετσι γιατι ανοιξες εξ'αρχης την επιχειρηση?
-
σχετικό άσχετο, μιας και πιάσαμε τις αναθέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες, η Γαλλία σταματά να παίρνει σουμπαρού για την τροχαία αυτοκινητοδρόμων και το ρίχνει στα megan rs.
Πλέον έχουμε ελπίδες να ξεφύγουμε
-
Από θαλάσσης;
-
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....