-
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Δε ξέρω για τον Μάνο, αλλά προσωπικά σου έκανα αναφορά γιατί είσαι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ στη συμπεριφορά προς τους συνομιλητές σου. Άκους φασίστας κι εγώ αριστερός. Πόσο περισσότερο.....Την ακριβώς ίδια απάντηση δώστην στο σύστημα που υπηρετείς.
Το γιλέκο και το καλογυαλισμένο κουστούμι δεν κάνουν τις ικανότητες.
Τον καθωσπρεπισμό ψάξτε τον στην ουσία κι όχι στις γλοιώδεις τσιτωμένες φάτσες που μας κατέστρεψαν.
Δείτε επιτέλους την αλήθεια κατάμουτρα και μάθετε να μιλάτε ευθεώς κι όχι διπλωματικά και πούστικα. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
G60, μια ερωτηση μονο:
αν δεν υπηρχαν ολα αυτα τα λαμογια καπιταλοαρχιδια, που με προσωπικο κοπο, ξοδεμα χρονου κ χρηματος κ προπαντως ΡΙΣΚΟ, εχουν στησει τις εταιρειες (οποιαδηποτε σε οποιονδηποτε τομεα), εσυ ΠΟΥ ακριβως θα εργαζοσουν για να εισαι τοσο καλος στη δουλεια σου ωστε να εισαι απαραιτητος?
Α κ αλλη μια: αν εισαι τοσο καλος γιατι δεν ανοιγεις μια δικια σου εταιρεια, να μην εξαρτασαι απο κανενα λαμογιο καπιταλοαρχιδι, αλλα να δινεις κ το καλο παραδειγμα ωντας καλος (=οπως εσυ τον οριζεις) εργοδοτης?
Πολλές ερωτήσεις,όσες θες.
Ειχα δικό μου συνεργείο,το αποτέλεσμα?
Πελατολόγιο ορκισμένο στο όνομά μου που αμάξι δεν έφερε ποτέ οδική βοήθεια πίσω,αλλά έιχε ένα σοβαρο μειονέκτημα αυτή η λογική και το πάθος:
Δεν έφτανε για να είναι βιώσιμο το συνεργείο.
Τι ΘΕΛΕΤΕ?
Λαμόγια του κερατά να σας κλέβουν κατάμουτρα να τους διαφημίζετε όχι μόνο στα φόρα αλλά στο σύμπαν ολόκληρο και να παίζετε και ειδήμονες,αυτός είναι ο έλληνας αλλά ξέρεις το έξυπνο πουλί απ τη μύτη πιάνετε.
Μη με ρωτάς να σου πω τι συμβαίνει στον κλάδο,ε΄χετε πολύ μικρό μυαλό για να κρίνετε καταστάσεις ένα μόνο θα σου πω,όπου μαζεύετε η μύγα (σκατό0 δεν έχει το καλύτερο φαί, αλλά ο νεοέλληνας τα ξέρει όλα απ το νετ την tv τις εφημερίδες......ξύπνησε λέμεεεεεεε
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ?
Ασe θα χάσεις το μπούσουλα και δε λέγονται αυτά απ τα φόρα
Αλλά είναι το ΙΝ του κοινωνικού μας statusΣε προκαλώ όποτε θες για καφέ
Στα λαόμογια?
Δεν δίνω ούτε τρίχα απ τα αρχίδια μου,ότι έμαθα το έμαθα γιατί εγώ γούσταρα κι όχι γιατί μου το έμαθε ο Χ αρχικαπαιτάλας,κανείς δεν είναι τόσο αφελείς να σου ανοιξει τα μάτια.
Οποιος είναι έξυπνος και επενδύσει σε προσωπικό θα βγάλει λεφτά όποις είναι μ@λ@κ@ς τα έχω γραμένο στα αρχίδια μου,έχω βάλει θερμοκήπια.......και θα κάνω αυτό που γουστάρω γιατά έτσι το γουσταρω ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ,αλλά τσάμπα δεν τους το δίνω.Mην ασχολείσαι με τον kacey. To παληκάρι έχει μεγαλύτερο κάλο στον εγκέφαλο ακόμα και απο εμένα. Οι ψευδοεπιστημονικές του αναλύσεις είναι για γέλια. Απλά προς το παρόν κονομάει και τα βλέπει απο την μεριά του. Και επειδή είμαι και μισάνθρωπος, του εύχομαι να πέσει εξω η επιχείρηση του και να ζητάει απο εσένα ενα παξιμάδι για να φαει και να του ρίχνεις χλέπες στην μούρη και να γελάς. Να με πάρεις τηλέφωνο μόνο για να έρθω και να γελάμε μαζι
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
G60, μια ερωτηση μονο:
αν δεν υπηρχαν ολα αυτα τα λαμογια καπιταλοαρχιδια, που με προσωπικο κοπο, ξοδεμα χρονου κ χρηματος κ προπαντως ΡΙΣΚΟ, εχουν στησει τις εταιρειες (οποιαδηποτε σε οποιονδηποτε τομεα), εσυ ΠΟΥ ακριβως θα εργαζοσουν για να εισαι τοσο καλος στη δουλεια σου ωστε να εισαι απαραιτητος?
Α κ αλλη μια: αν εισαι τοσο καλος γιατι δεν ανοιγεις μια δικια σου εταιρεια, να μην εξαρτασαι απο κανενα λαμογιο καπιταλοαρχιδι, αλλα να δινεις κ το καλο παραδειγμα ωντας καλος (=οπως εσυ τον οριζεις) εργοδοτης?
Πελατολόγιο ορκισμένο στο όνομά μου που αμάξι δεν έφερε ποτέ οδική βοήθεια πίσω,αλλά έιχε ένα σοβαρο μειονέκτημα αυτή η λογική και το πάθος:
Τι ΘΕΛΕΤΕ?
Λαμόγια του κερατά να σας κλέβουν κατάμουτρα να τους διαφημίζετε όχι μόνο στα φόρα αλλά στο σύμπαν ολόκληρο και να παίζετε και ειδήμονες,αυτός είναι ο έλληνας αλλά ξέρεις το έξυπνο πουλί απ τη μύτη πιάνετε.
Μη με ρωτάς να σου πω τι συμβαίνει στον κλάδο,ε΄χετε πολύ μικρό μυαλό για να κρίνετε καταστάσεις ένα μόνο θα σου πω,όπου μαζεύετε η μύγα (σκατό0 δεν έχει το καλύτερο φαί, αλλά ο νεοέλληνας τα ξέρει όλα απ το νετ την tv τις εφημερίδες......ξύπνησε λέμεεεεεεε
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ?
Ασe θα χάσεις το μπούσουλα και δε λέγονται αυτά απ τα φόρα
Αλλά είναι το ΙΝ του κοινωνικού μας statusΣε προκαλώ όποτε θες για καφέ
Στα λαόμογια?
Δεν δίνω ούτε τρίχα απ τα αρχίδια μου,ότι έμαθα το έμαθα γιατί εγώ γούσταρα κι όχι γιατί μου το έμαθε ο Χ αρχικαπαιτάλας,κανείς δεν είναι τόσο αφελείς να σου ανοιξει τα μάτια.
Οποιος είναι έξυπνος και επενδύσει σε προσωπικό θα βγάλει λεφτά όποις είναι μ@λ@κ@ς τα έχω γραμένο στα αρχίδια μου,έχω βάλει θερμοκήπια.......και θα κάνω αυτό που γουστάρω γιατά έτσι το γουσταρω ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ,αλλά τσάμπα δεν τους το δίνω.Mην ασχολείσαι με τον kacey. To παληκάρι έχει μεγαλύτερο κάλο στον εγκέφαλο ακόμα και απο εμένα. Οι ψευδοεπιστημονικές του αναλύσεις είναι για γέλια. Απλά προς το παρόν κονομάει και τα βλέπει απο την μεριά του. Και επειδή είμαι και μισάνθρωπος, του εύχομαι να πέσει εξω η επιχείρηση του και να ζητάει απο εσένα ενα παξιμάδι για να φαει και να του ρίχνεις χλέπες στην μούρη και να γελάς. Να με πάρεις τηλέφωνο μόνο για να έρθω και να γελάμε μαζι
Eγώ ειλικρινά δεν εύχομαι το κακό κανενός,μέσα απ την καρδιάμου το λέω είδικά τώρα που είναι δύσκολα τα πράγματα.
Χρειάζεται αλληλεγγύη και συμπαράσταση αλλά τέτοιοι μαλάκες που είμαστε πάλι το εθνικό μας προσόν θα διαπρέψει,η ρουφιανιά και η ανικανότητα,να με θυμάσαι.
Κacey
kαι κάτι που ξέχασα εκ παραδρομής.
Η πιθανότητα του να είναι η επιχείρηση βιώσιμή αλλά να επικαλείτε ο αρχικαπατάλας την κρίση και να πατάει επί πτωμάτων την σκέφτηκες καθόλου ή είναι κάτι που σου γυρίζει τ ' άντερα? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Σήμερα έπεσε η βόμβα στο γραφείο.... -40% και σε όποιον αρέσει....
Που εργαζεσαι και, αν επιτρεπεται, για ποσα € μιλαμε περιπου;
Οντως η εταιρια εχει προβλημα ή η διαφορά 'τσεπωνεται';Τι σε νοιάζει ρε πόσα έπαιρνε?
3000 το μήνα μπορεί να έπαιρνε,εσύ τι ζόρι τραβάς,που δεν παίρνεις τόσα ή είναι λόγος αυτός για μείωση?
Ας είχες κι εσύ τις δυνατότητες να τα πάρεις.
Αλλά ΕΔΩ είναι το εργασιακό πρόβλημα στο ελλαδιστάν,πόσα παίρνει ο άλλος όχι πόσο άχρηστοι είμαστε εμέις.
.Σου ηρθε περιοδος?
Δε ρωταω για να κανω συγκριση αλλα γιατι μειωση 40% ειναι υπερβολικη. Χαρτζιλικι τους δινει?
Υ.Γ. Η βλαπτικη μεταβολη δε συνεπαγεται και αποζημιωση?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σήμερα έπεσε η βόμβα στο γραφείο.... -40% και σε όποιον αρέσει....
Που εργαζεσαι και, αν επιτρεπεται, για ποσα € μιλαμε περιπου;
Οντως η εταιρια εχει προβλημα ή η διαφορά 'τσεπωνεται';Τι σε νοιάζει ρε πόσα έπαιρνε?
3000 το μήνα μπορεί να έπαιρνε,εσύ τι ζόρι τραβάς,που δεν παίρνεις τόσα ή είναι λόγος αυτός για μείωση?
Ας είχες κι εσύ τις δυνατότητες να τα πάρεις.
Αλλά ΕΔΩ είναι το εργασιακό πρόβλημα στο ελλαδιστάν,πόσα παίρνει ο άλλος όχι πόσο άχρηστοι είμαστε εμέις.
.Σου ηρθε περιοδος?
Δε ρωταω για να κανω συγκριση αλλα γιατι μειωση 40% ειναι υπερβολικη. Χαρτζιλικι τους δινει?
Υ.Γ. Η βλαπτικη μεταβολη δε συνεπαγεται και αποζημιωση?
Είπαμε,βρίσουν και τα κάνουν
40% μείωση έχω μπει μέσα στο γραφείο κι έχει γίνει Vietnam
-
Συνήθως υπάρχουν αντιπαραθέσεις για τα κωλοαμάξια, αλλά το ότι θα φτάναμε στο σημείο να καταριόμαστε ο ένας τον άλλο και να ευχόμαστε το κακό κάποιου, δεν το περίμενα βρε σεις. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Είπαμε,βρίσουν και τα κάνουν
40% μείωση έχω μπει μέσα στο γραφείο κι έχει γίνει Vietnam
Γι'αυτο ρωταω τον xenos.
Αν εχει προβλημα η επιχειρηση (αν δεν εχει δουλεια πχ) γιατι κανει μειωσεις? Ας απολυσει κοσμο. Τωρα θα τους πληρωνει (εστω και -40%) για να καθονται?
-
Ρε σεις, με τον πόνο του ανθρώπου παίζετε;
Δεν του φτάνει το χάλι του, να διαβάζει και τους τσακωμούς σας;
Καταρχήν, δεν είναι όλες οι δουλειές ίδιες, ούτε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως ο xenos και ο κάθε xenos θα μπορεί να βρει δουλειά αν τα βροντήξει, δεν ξέρουμε αν έχει δάνεια, αν έχει υποχρεώσεις κλπ κλπ.
Το 40% βέβαια είναι νούμερο υπερβολικό και μου φαίνεται πως μάλλον να το κλείσουν το μαγαζί προτιμούν τ' αφεντικά, παρά κάτι άλλο...
Σε πάρα πολλούς έγιναν περικοπές μέσα στο 2011 (εγώ έφαγα ένα 20%, αλλά τουλάχιστον το μισό συνδυάστηκε και με άδεια άνευ αποδοχών, κοινώς μείωση μισθού 20%, αλλά εργασία και ένα μήνα λιγότερο...) και δυστυχώς ή ευτυχώς το κατάπιαμε όλοι το ποτήρι... Κι εντάξει, πρέπει να είσαι και λογικός, αν δεν έχει δουλειά και ξύνεσαι, θα δεχτείς και κάτι παρακάτω, αλλά να σου κόψουν το μισό μισθό έτσι, δεν το καταλαβαίνω! Αν είναι τόσο απλά, ας δουλεύεις τις μισές μέρες, αφού ο εργοδότης λέει πως δεν έχει δουλειά γι' αυτό σου κόβει το μισθό... Αλλά θέλουν και το ωράριο ολόκληρο και το μισθό στην μέση!Δεν ξέρω, τι να πω στον xenos, ούτε συμβουλές τολμώ να δώσω, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Το σίγουρο είναι πως και να δεχτείς την μείωση, για ποιο μέλλον μιλάμε σ' αυτήν την δουλειά; Με τέτοια συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους, δεν είναι να ελπίζεις και σε πολλά...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τι ΘΕΛΕΤΕ?
Λαμόγια του κερατά να σας κλέβουν κατάμουτρα να τους διαφημίζετε όχι μόνο στα φόρα αλλά στο σύμπαν ολόκληρο και να παίζετε και ειδήμονες,αυτός είναι ο έλληνας αλλά ξέρεις το έξυπνο πουλί απ τη μύτη πιάνετε.Κοίτα ... αν μίλαγες και συμπεριφερόσουν στους πελάτες τόσο απόλυτα, τόσο απότομα, τόσο άξεστα όσο το κάνεις στους συνφορουμίτες σου γιατί έχεις την πεποίθηση ότι έχεις την απόλυτη γνώση και το απόλυτο δίκιο στα θέματα που συζητάς ... μην ψάχνεις να βρεις αλλού τους λόγους που δεν ήταν βιώσιμο το μαγαζί.
Αν ήσουν τόσο καλός όσο λες και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω, ακόμα και μόνο για σέρβις να ερχόντουσαν τα αμάξια το πελατολόγιο σου θα αυξανόταν συνέχεια ... οπότε κάτι άλλο έφταιγε.
Έχω υπάλληλο 56 χρονών που είναι πραγματικά πολύ καλός στην δουλειά του, τίμιος, καλός άνθρωπος και εργατικότατος. Ο λόγος, πράγμα που αναγνωρίζει και μόνος του, που δεν μπήκε στην διαδικασία ποτέ να γίνει, όχι εργοδότης αλλά έστω αυτοαπασχολούμενος είναι ότι δεν το χει με τους ανθρώπους . Γνώσεις έχει και εμπειρία έχει μεγαλύτερη απο μένα ... αλλά δεν ξέρει να μιλήσει και να φερθεί. Όταν γνωρίζει πελάτη από κοντά γίνεται στην αρχή τόσο γλίτζος και γλοιώδης που είναι αηδιαστικός (από την αγωνία του). Αποκτά υπερβολική οικειότητα χωρίς να του έχει δοθεί, πετάει χοντράδες ως αστεία που γελάει μόνο αυτός και οι ευγενικοί για να μην τον προσβάλουν, κινδυνολογεί για να δείξει ότι ξέρει με αποτέλεσμα να τρομάζει για άσχετα θέματα τον πελάτη, αν ανοίξεις γενική συζήτηση μαζί του νομίζει ότι κατέχει την απόλυτη γνώση με αποτέλεσμα να φωνάζει και άμα τα βρει σκούρα στα επιχειρήματα να προσβάλει και μάλιστα άσχημα. Έχει φτάσει σε σημείο να πει σε φίλο μου δικηγόρο πάνω σε συζήτηση για νομικά θέματα ' δεν ξέρεις εσύ , όλο μπαρούφες λες , κάτσε να σε μάθω εγώ την δουλειά σου' και μετά απο κανά μήνα σε φίλο μου γιατρό τα ίδια
Έχει λοιπόν αυτά τα 'προβλήματα' (και άλλα, ο γιατρός μου λέει πως είναι για το Δαφνί ) αλλά έχει το προσόν να αναγνωρίζει ότι δεν το χει με τους ανθρώπους, οπότε βολεύεται ως υπάλληλος.
Δεν είναι κακό, δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι@xenos
Στην θέση σου θα την δεχόμουν την μείωση (με πολύ βαριά καρδιά) είτε δικαιολογείται από την αναδουλειά είτε όχι. Δεν θα ήθελα μέσα σε αυτήν την κωλοκατάσταση που έχει διαμορφωθεί να μείνω άνεργος. Μην πάρεις σε καμία περίπτωση, αποφάσεις εν θερμό.
Από την επόμενη κιόλας μέρα όμως, θα ξεκίναγα το ψάξιμο για κάτι καλύτερο και αν το έβρισκα (στο εύχομαι ολόψυχα) θα τον χαιρέταγα ή θα τον μούτζωνα (αν πάτησε χωρίς πραγματικό λόγο στην κρίση) και θα προχώραγα την ζωή μου. -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Στην θέση σου θα την δεχόμουν την μείωση (με πολύ βαριά καρδιά) είτε δικαιολογείται από την αναδουλειά είτε όχι. Δεν θα ήθελα μέσα σε αυτήν την κωλοκατάσταση που έχει διαμορφωθεί να μείνω άνεργος. Μην πάρεις σε καμία περίπτωση, αποφάσεις εν θερμό.
Από την επόμενη κιόλας μέρα όμως, θα ξεκίναγα το ψάξιμο για κάτι καλύτερο και αν το έβρισκα (στο εύχομαι ολόψυχα) θα τον χαιρέταγα ή θα τον μούτζωνα (αν πάτησε χωρίς πραγματικό λόγο στην κρίση) και θα προχώραγα την ζωή μου.Αν ειναι να εργαζομαι για 500€, καλυτερα ταμειο ανεργιας, ακομα καλυτερα αν τσιμπουσα και μια αποζημιωση.
Θα εχω και χρονο να ψαξω για δουλεια, καποια φραγκα στην ακρη και ο Θεος βοηθος. -
διπλή ανάρτηση......σορυ
-
πάντα οι άλλοι φταίνε....
ποτέ δεν θα δώσει αμοιβές μια επιχείρηση σε κάποιον που έχει διπλάσια αξία τα διπλά λεφτά....είναι λογικό γιατί βασίζεται σε όλο το προσωπικό....
μη νομίζετε ότι είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ελλήνων η ζήλεια, ο φθόνος κλπ κλπ είναι κάποια από τα 'θανάσιμα αμαρτήματα' που διακατέχουν όλους τους ανθρώπους στη γη.πάντως καταλαβαίνω από τις αναρτήσεις ότι η κρίση αρχίζει και απλώνεται σαν πλημμύρα ακόμη και σε υψηλότερα οικόπεδα....
καλή τύχη σε όλους (και σε μένα) που βρέθηκα στα σκατά αλλά επειδή την περνάω την κρίση από το 2008 σήμερα μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε ανάπτυξη....
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
επειδή την περνάω την κρίση από το 2008 σήμερα μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε ανάπτυξη....Ελλαδα κατοικεις?
-
Από την επόμενη κιόλας μέρα όμως, θα ξεκίναγα το ψάξιμο για κάτι καλύτερο και αν το έβρισκα (στο εύχομαι ολόψυχα) θα τον χαιρέταγα ή θα τον μούτζωνα (αν πάτησε χωρίς πραγματικό λόγο στην κρίση) και θα προχώραγα την ζωή μου.Αν ειναι να εργαζομαι για 500€, καλυτερα ταμειο ανεργιας, ακομα καλυτερα αν τσιμπουσα και μια αποζημιωση.
Θα εχω και χρονο να ψαξω για δουλεια, καποια φραγκα στην ακρη και ο Θεος βοηθος.Καλά αν μιλάμε για 500 ευρώ, προφανώς και θα σου έκανα παρέα στο ταμείο ανεργίας
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Τα χειρότερα σου εύχομαι και να ψάχνεις να βρεις στα σκουπίδια φαι. Αντε ,γιατι διαβάζω πολύ καιρό τις απόψεις σου και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Μας έγινες και υπερασπιστής των αρπαχτικών τώρα, επειδή εσυ κονομάς. Για τους μπάτσους ομως μας τα πρήζεις οταν σε πειράζουν.
Και εγω σου ευχομαι να απολυθεις κ να μην εχεις να αγορασεις ουτε φαι για τα παιδια σου, κ μετα να αναγκαστεις να δουλεψεις σε ενα αρπακτικο κ να παρεις τα @@ μου απο μισθο κ να λες τι μαλακας ημουν οταν επαιρνα περισσοτερα κ εκανα επανασταση επειδη μου ζητησαν να παρω καποια λιγοτερα.
Μονο μη σου τυχει κ χρειαστεις να αγορασεις κανα φαρμακο για σενα ή την οικογενεια σου, κ τοτε νιωσεις τι εστι βερυκοκο, να δουμε μετα ποιος θα φτυνει κ ποιος θα γελαει με ποιον...
Κ αυτο γιατι μπορει να εχεις διαβασει τις αποψεις μου, αλλα εχεις καταλαβει μονο οτι γουσταρεις εσυ. Την δουλεια που εχεις κ αμοιβεσαι για αυτη, καποιος στην εχει δωσει. Με το να εχει δημιουργησει/διατηρησει μια επιχειρηση, με οτι απαιτει κ συνεπαγεται αυτο. Καταλαβες ΒΛΑΚΑ?
Αλλα που να καταλαβεις οτι εγω κοβω απο τη τσεπη μου για να μην κοψω απο τους υπαλληλους μου τωρα που αυξηθηκε η φορολογια ΤΟΥΣ (ενω τη δικια μου αυξημενη φορολογια δεν τη ζητησα απο κανεναν να μου την πληρωσει),
που να καταλαβεις οτι εγω για να παρω εγγυητικες επιστολες ωστε να μου δινουν οι προμηθευτες μου ΟΚΤΩ ΜΕΡΕΣ πιστωση εχω υποθηκευσει σπιτι ΚΑΙ μαγαζι ΚΑΙ οικοπεδο (προσοχη, προαπαιτουμενο απο τους προμηθευτες, οχι κακη διαχειριση δικια μου), που σημαινει οτι αν πχ αυριο με ληστεψουν εγω θα χασω ενα ή περισσοτερα απο τα παραπανω ΚΑΙ τη δουλεια μου (ΑΝ δεν με εκτελεσουν αυτοι που με ληστευουν), ενω ο υπαλληλος στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περιπτωση θα χασει τη δουλεια του,
που να καταλαβεις οτι δεν υπερασπιζομαι τα αρπακτικα αλλα τη λογικη κ την πραγματικοτητα που λεει οτι καποιες φορες οι δουλειες πεφτουν εξω κ τοτε πρεπει να κανουν θυσιες ΟΛΟΙ, ή οτι σε τετοιες συνθηκες ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα πεσει η δουλεια ακομα κ ολα ΤΕΛΕΙΑ αν τα κανεις?
Εσυ το μονο που ξερεις ειναι 'εγκω ντουλεβει, ΘΑ πληρωσει'. Ουγκ ΒΛΑΚΑ. Εχεις κ το καταλληλο nickname.
kαι κάτι που ξέχασα εκ παραδρομής.
Η πιθανότητα του να είναι η επιχείρηση βιώσιμή αλλά να επικαλείτε ο αρχικαπατάλας την κρίση και να πατάει επί πτωμάτων την σκέφτηκες καθόλου ή είναι κάτι που σου γυρίζει τ ' άντερα?Αν εβγαζες τις παρωπιδες, θα ειχες καταλαβει (οπως κ ο αλλος ο βλακας απο πανω) οτι οχι μονο τη σκεφτηκα, αλλα θεωρω οτι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ετσι, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ Κ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ. Το γραφω κ με κεφαλαια μπας κ τα καταλαβετε.
Αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ, κ καθε νυξη για μισθους, εργαζομενους, απολυσεις, μειωμενη δουλεια, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.
Δεν έφτανε για να είναι βιώσιμο το συνεργείο.Μαλιστα, δηλαδη ειχες δικια σου επιχειρηση την οποια εκλεισες 'επειδη δεν ηταν βιωσιμη' (αιτια του οποιου θεωρεις οτι ειναι οτι δεν ησουν λαμογιο κ απατεωνας = για να ειναι βιωσιμη μια επιχειρηση, πρεπει να τη δουλευεις λαμογιοαπατεωνιστικα αλλιως δεν βγαινει ), κ τωρα δινεις συμβουλες στους υπολοιπους (βριζοντας μας) κ βριζεις αυτον που σου δινει δουλεια?
-
Λοιπον, ερωτησεις για δυνατους λυτες. Η απαντηση δεν χρειαζεται να ειναι κατι παραπανω απο ναι ή οχι:
Εχω μια επιχειρηση που δινει δουλεια σε τρια ατομα. Η δουλεια εχει πεσει 10,5% σε ετησια βαση (2011 vs 2010) κ 25% το τελευταιο τριμηνο του 2011 σε σχεση με του 2010. Υπενθυμιζω οτι πουλαω προιον που ΘΑ καταναλωθει no matter what κ εχω την περιοχη μου, στην οποια πουλαω μονο εγω. Ολα αυτα σημαινουν οτι οτι κ να κανω εγω, ΟΠΟΙΟΣ θελει να αγορασει ΘΑ αγορασει, κ ΘΑ αγορασει απο εμενα. Οποτε δεχομαστε οτι ο κοσμος απλα δεν καταναλωνει το προιον οσο πριν. Δεν μπορω να κανω κατι για αυτο.
α) Εχω δικαιωμα, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, να κρινω αν χρειαζονται κ οι τρεις υπαλληλοι, βασει των επιπεδων της τωρινης μου δουλειας?
β) Εχω δικαιωμα, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, να απολυσω 1-2-3 ατομα αν θεωρησω οτι δεν μου χρειαζονται? Ειδικα οταν βλεπω οτι τωρα πια ΚΑΘΕ μερα, καποιες στιγμες της ημερας κ για αρκετη ωρα, καθομαστε κ ξυνομαστε?
γ) Εχω δικαιωμα, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, να τους προτεινω να παιρνουν λιγοτερα για να μεινουν κ οι τρεις με δουλεια κ να μην απολυθει κανεις? Χωρις να ξεχναμε παρακαλω, οτι αν απολυθει καποιος, οπου κ να προσληφθει μετα, κατα πασα πιθανοτητα θα παιρνει ΑΚΟΜΑ λιγοτερα απο τα μειωμενα που θα του εδινα εγω?
δ) Εχω υποχρεωση, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, να παρεχω εγγυημενες θεσεις εργασιας με εγγυημενους μισθους (οταν αυτοι ειναι υψηλοτεροι απο το νομιμο)? Γενικα, σκοπος μιας επιχειρησης ειναι να παρεχει δουλεια στο κοσμο, ακομα κ εις βαρος του ιδιοκτητη της?
ε) Εχω υποχρεωση, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, εφ'οσον εχει μειωθει η δουλεια μου, να βγαζω λεφτα απο την τσεπη μου για να τα δινω στους υπαλληλους που τωρα εργαζονται λιγοτερο (κ σε ωρες αλλα κυριως σε ενταση), απο τη στιγμη που επαιρναν περισσοτερα λεφτα απο τα νομιμα? Οταν εγω τις δικιες μου υποχρεωσεις τις πληρωνω απο τη τσεπη μου κ δεν ζητησα απο κανενα να με καλυψει? Κ ΘΑ συνεχισω να κανω οσο κ αν πεσει η δουλεια μου?
Στην οποια τσεπη μου μπαινει κανονικα μισθος που ΔΕΝ ξεπερνιεται 'επειδη πηγα κ πεταξα λελουδα στο Ρεμο' (παραδειγμα, ποτε δεν κανω τετοιες μλκιες), κ οτι περισσεψει απο τα καθαρα κερδη ΑΦΟΥ πληρωθουν εξοδα, μισθοι, υποχρεωσεις του μαγαζιου, ΑΝ περισσεψουν.
στ) Εχω δικαιωμα, ως ιδιοκτητης της επιχειρησης, αν γουσταρω, αυριο να της βαλω φωτια κ να την καψω, αφου απολυσω τους παντες ακολουθωντας τη νομιμη διαδικασια κ δινοντας τους τις αποζημιωσεις τους? Ή πρεπει να την κραταω ενω δεν θελω ή ακομα χειροτερα δεν μπορω, 'για να δινω δουλεια στον κοσμο'?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μαλιστα, δηλαδη ειχες δικια σου επιχειρηση την οποια εκλεισες 'επειδη δεν ηταν βιωσιμη', κ τωρα δινεις συμβουλες στους υπολοιπους (βριζοντας μας) κ βριζεις αυτον που σου δινει δουλεια?PAWND
G60 είσαι πραγματικό άτομο ή χαρακτήρας από σκετς του Καλυβάτση? Ρωτάω σοβαρά μη το παρεξηγήσεις.
-
επειδή την περνάω την κρίση από το 2008 σήμερα μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε ανάπτυξη....
Ελλαδα κατοικεις?
έκλεισα μια πρώην 25ετή κερδοφόρα δουλειά που κατάληξε με την κρίση να με αφήσει σε κατάσταση αγχόνης...
τα έχω γράψει και άλλες φορές και η αλήθεια είναι στη μέση...
και εγώ που έχασα μετρητά, αυτοκίνητα, δουλειά και δημιούργησα χρέη που θα τα βρω στο μέλλον....είμουν για βουτιά στ' ανοιχτά....αλλά και για κάποια από τα άτομα που απέλυσα, άσχετα με τα μηδενικά (τα χρέη), η κατάσταση ήταν ίδια....απόγνωσηάλλαξα αντικείμενο, δουλεύω κοντά 20 ώρες/ημέρα (για να μην τρελαθώ...που λέει και το άσμα) και η αλήθεια είναι ότι παρά την γενικότερη ανασφάλεια πηγαίνω κάθε μήνα και καλύτερα.....
για μένα ήταν η μεγαλύτερη δοκιμασία....από επιχειρηματίας να μεταμορφωθώ σε εμποράκο μικρής λιανικής με καθημερινά επεισόδια!!! με ότι αυτό συνεπάγεται σε ψυχολογία....αλλά όταν μεγαλώνεις παιδιά...βγάζεις και όπλο. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
επειδή την περνάω την κρίση από το 2008 σήμερα μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε ανάπτυξη....
Ελλαδα κατοικεις?
α) έκλεισα μια πρώην 25ετή κερδοφόρα δουλειά που κατάληξε με την κρίση να με αφήσει σε κατάσταση αγχόνης...
τα έχω γράψει και άλλες φορές και η αλήθεια είναι στη μέση...
και εγώ που έχασα μετρητά, αυτοκίνητα, δουλειά και δημιούργησα χρέη που θα τα βρω στο μέλλον....είμουν για βουτιά στ' ανοιχτά....β) αλλά και για κάποια από τα άτομα που απέλυσα, άσχετα με τα μηδενικά (τα χρέη), η κατάσταση ήταν ίδια....απόγνωση
άλλαξα αντικείμενο, δουλεύω κοντά 20 ώρες/ημέρα (για να μην τρελαθώ...που λέει και το άσμα) και η αλήθεια είναι ότι παρά την γενικότερη ανασφάλεια πηγαίνω κάθε μήνα και καλύτερα.....
γ) για μένα ήταν η μεγαλύτερη δοκιμασία....από επιχειρηματίας να μεταμορφωθώ σε εμποράκο μικρής λιανικής με καθημερινά επεισόδια!!! με ότι αυτό συνεπάγεται σε ψυχολογία....αλλά όταν μεγαλώνεις παιδιά...βγάζεις και όπλο.α) Ααααα, σε παρακαλω, γιατι την εκλεισες? Μηπως τα ετρωγες στα μπουζουκια? Μηπως ησουν αχρηστος? Μηπως υπηρχε καποιος αλλος μαγικος λογος πχ σε καταραστηκε ο Harry Potter? Γιατι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ησουν σωστος κ καλος στην δουλεια σου, κ για καποιο λογικο λογο να εκλεισες, οταν πχ διαφοροι τομεις της οικονομιας της χωρας μας παιζουν απο το -10% (ο πιο τυχερος) εως -90% (οι μελλοθανατοι). Τς τς τς, δεν γινονται αυτα τα πραγματα ΠΟΤΕ.
β) Ααααα, σε παρακαλω, γιατι δεν πουλαγες τα σωβρακα σου για να δινεις δουλεια κ ακατεβατο μισθο στους υπαλληλους σου? Αφου σωβρακα σιγουρα θα ειχες να πουλησεις (εκτος αν εισαι λιγο kinky, οποτε ας προσεχες)...
γ) Ααααα, σε παρακαλω, σιγα κ το κακο που επαθες. Αφου μπορουσες καλλιστα να γινεις ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Κ ΓΑΜΙΚΟΣ, κ να λες στον εργοδοτη σου 'εγω θελω ΤΟΣΑ αλλιως θα παρεις τα @@ μου κ θα φυγω κ το κριμα στο λαιμο σου', τι σε νοιαζει που εχασες επιχειρηση κ περιουσια? Μαζι σου θα τα επαιρνες στον ταφο? Ή ηθελες να αφησεις κατι στα παιδια σου? Οοοοοχι, να ξεκινησουν απο το μηδεν μονα τους, τα κακομαθημενα.
Αλλα σε καταλαβα, εισαι βιτσιοζος εσυ, που πηγες κ εγινες εμπορος κ ξαναγινες λαμογιο αρπακτικο αφεντικο. Καλα να παθεις που ηθελες να ξαναστησεις δικια σου επιχειρηση. Απλα μια απορια εχω, αφου ειδες τον πονο των εργαζομενων σου, γιατι δεν πηγες να γινεις συνδικαλιστης να ΜΑΧΕΣΑΙ για τον ακατεβατο μισθο κ την εγγυημενη εργασια που ΩΦΕΙΛΕΙ να παρεχει μια επιχειρηση? Ε ? ΓΙΑΤΙ?
ΥΓ Ελπιζω να καταλαβαινεις το ειρωνικο των γραφομενων μου, μην χρειαζομαι να εξηγω κ σε εσενα τα αυτονοητα...
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....