-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
pro_crossaro ποιό ακριβώς είναι το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται να είναι σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο σε συγκεκριμένο σημείο (νόμιμα προφανώς) του δρόμου? Εννοείται αυτοκίνητο με πινακίδες και τέλη.Υπάρχει νόμος ή άρθρο του ΚΟΚ που να ορίζει ακριβώς το χρονικό διάστημα?
εχω κ εγω την ιδια απορια..αν δεν υπαρχει χρονικο διαστημα,κατ εμε θα επρεπε να θεσπιστει..
-
Το θέμα δεν είναι αν δουλεύει αλλά κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο. Αν το βρεις θα λύσεις την απορία πιστεύω πολλών.
-
C.L.A.B. αν υπάρχει ή αν θεσπιστεί χρονικό όριο θα πρέπει να προβλέπεται και τρόπος ώστε να ελέγχεται το όριο αυτό με ακρίβεια (όχι πχ 'έχει μαζέψει βρωμιές και σκουπίδια').
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Δε σε ενδιαφέρει αν έχουν ή όχι. Αν φαίνεται ότι έχουν να κινηθούν μήνες (βρωμιά από κάτω κτλ) κάλεσε το δήμο και θα το ελέγξουν. Ακόμα και νόμιμα να είναι δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν κατάληψη του χώρου. Απλά όπως πάντα θα πρέπει να τους ζαλίσεις για να κάνουν τις νόμιμες διαδικασίες..
ase που καβαλανε και τα πεζοδρομια και τα βαζουν μεσα-μεσα για να ειναι ασφαλεις μη τους ξυρισει κανενας ατζαμης...και οι παπουδες και οι μαμαδες και οι κυριες με τα ψωνια κατεβαινουν ασφαλτο..αυτο ειναι και γαιδουρια τους και ΠΑΡΑΝΟΜΟ..α τωρα με συγχισατε απο αυριο θα γινω καρφι....
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
C.L.A.B. αν υπάρχει ή αν θεσπιστεί χρονικό όριο θα πρέπει να προβλέπεται και τρόπος ώστε να ελέγχεται το όριο αυτό με ακρίβεια (όχι πχ 'έχει μαζέψει βρωμιές και σκουπίδια').αν γινει αναφορα για ακινητοποιημενο οχημα,νομιζω ερχονται κ βαζουν χαρτακι που αναγραφει την ημερομηνια που περασε ο υπεθυνος.στο χαρτακι αν δεν λανθανω γραφει οτι την ταδε ημερομηνια περασε ο υπευθυνος κ αν το οχημα δεν κινηθει εντος 30(?) ημερων τοτε θεωρειται ακινητοποιημενο,οποτε κ θα προβουν στις πρεππουσες κινησεις ως προς την απομακρυνση του.
κ παλι ομως δεν ειμαι σιγουρος.κατι τετοιο ομως ειχε παρει το ματι μου.. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
pro_crossaro ποιό ακριβώς είναι το χρονικό διάστημα που επιτρέπεται να είναι σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο σε συγκεκριμένο σημείο (νόμιμα προφανώς) του δρόμου? Εννοείται αυτοκίνητο με πινακίδες και τέλη.Υπάρχει νόμος ή άρθρο του ΚΟΚ που να ορίζει ακριβώς το χρονικό διάστημα?
viewtopic.php?f=5&t=31808&start=165#p2093859
ΠΔ 116/2004 ΦΕΚ 81/Α/5.3.2004, άρθρο 2 - παράγραφος 2.
http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/a81_2004.1118398153847.pdf -
Λοιπόν το έψαξα. Το φύλλο που μας ενδιαφέρει είναι το παρακάτω:
ΦΕΚ A 81/2004
Παράγραφος 2.2
Δυστυχώς όταν copy/paste από το pdf του ΦΕΚ, μου τα βγάζει αλαμπουρνέζικα.
Ορισμοί
- 'εγκαταλελειμένο όχημα', όχημα το οποίο:
α) Εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 μέρες.
β) Εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 μέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.
γ) Εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωση του.
δ) Αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της κατάστασεως που βρίσκεται δε δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Εγκαταλελειμμένο όχημα που δεν έχει αναζητηθεί από τον ιδιοκτήτη του εντός των χρονικών ορίων του άρθρου 9, παρ 1 του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος, είναι όχημα στο τέλος κύκλου ζωής.
Στο άρθρο 9 περιγράφει αναλυτικά την διαδικασία συλλογής των οχημάτων αυτών, και αναφέρει το ότι εφόσων φέρει πινακίδες, απλά υποχρεώνει τις αρμόδιους, μέσα σε 15 μέρες να αναζητήσουν και να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες μέσω του Αρχείο του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς και να ενημερώσουν την αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών.
Για περισσότερα κατεβάστε το ΦΕΚ, γιατί βαρέθηκα να γράφω. Ελπίζω να σας κάλυψα.
- 'εγκαταλελειμένο όχημα', όχημα το οποίο:
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
C.L.A.B. αν υπάρχει ή αν θεσπιστεί χρονικό όριο θα πρέπει να προβλέπεται και τρόπος ώστε να ελέγχεται το όριο αυτό με ακρίβεια (όχι πχ 'έχει μαζέψει βρωμιές και σκουπίδια').
αν γινει αναφορα για ακινητοποιημενο οχημα,νομιζω ερχονται κ βαζουν χαρτακι που αναγραφει την ημερομηνια που περασε ο υπεθυνος.στο χαρτακι αν δεν λανθανω γραφει οτι την ταδε ημερομηνια περασε ο υπευθυνος κ αν το οχημα δεν κινηθει εντος 30(?) ημερων τοτε θεωρειται ακινητοποιημενο,οποτε κ θα προβουν στις πρεππουσες κινησεις ως προς την απομακρυνση του.
κ παλι ομως δεν ειμαι σιγουρος.κατι τετοιο ομως ειχε παρει το ματι μου..Θεωρητικα ετσι ειναι...στο Παρκιγκ του σταθμου του Αγιου Στεφανου εχουν παρατημενα με χαρτι του δημου κολλημενο για πανω απο εξι μηνες...μεχρι και τροχοσπιτο εχουν παρατησει εκει κουκουλωμενο και με χαρτονια στα λαστιχα.
-
Ευχαριστώ για το ΦΕΚ, όπως φαίνεται ο νόμος είναι ιδιαίτερα ασαφής, αφήνει πολλά παραθυράκια για κατά βούληση ερμηνεία.
-
Γιατί νομίζω ότι, πέραν του γράμματος του νόμου, τα πράγματα είναι απλά? Ητοι, αναφερόμενοι σε 'στάθμευση επ' αόριστον' στους δρόμους που επιτρέπεται γενικώς η στάθμευση, υπάρχουν οι ακόλουθες κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ και οι αντίστοιχες γι αυτούς απαντήσεις:
1/ Εχω σήμα τρέχοντος έτους , αλλά δεν έχω πινακίδες? Ισως έκανα κάποια σοβαρή παράβαση και μου τις πήραν, μόλις θα 'επιστραφούν' θα το πάω παραπέρα. ΥΠΟΜΟΝΗ !
2/ Δεν έχω σήμα και ούτε πινακίδες? Μάλλον τις παρέδωσα, άρα πρέπει να σταθμεύω σε δικό μου χώρο ==> ΠΑΡΑΝΟΜΩ !
3/ Εχω πινακίδες αλλά δεν έχω σήμα? Δεν το πλήρωσα, τους έχω γράψει όλους και αμα λάχει πάω 2-3 φορές το μήνα ή το χρόνο καμιά βόλτα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
4/ Εχω σήμα τρέχοντος έτους και πινακίδες, αλλά το (μετα)κινώ 2 φορές το χρόνο, γιατί είμαι φτωχαδάκι και προσπαθώ να μην το πουλήσω, πλην όμως έχω εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις μου για το ΙΧ μου ==> ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!Οι ειδοποιήσεις με ''αυτοκόλλητα' του Δήμου κλπ, είναι μάλλον αστείες. Σήμερα το έχω εδώ, και κάθε 2-3 βράδια το πάω στην παραπάνω ρούγα, για να μην 'εντοπίζεται'. Αν έβγαιναν οι γερανοί παγανιά και μάζευαν καμιά 10ριά την ημέρα χωρίς προειδοποίηση , απο τις καταφανέστατες περιπτώσεις 2/ και 3/ θα σφίγγαν οι κWλοι.
Αν στην περίπτωση 3/ τελικά το σήμα ήταν στο ντουλαπάκι, λόγω αμέλειας, δεν πειράζει===> πληρωμή προστίμου και ... ελεύθερος.
Ομως-παρά την κάθε καταγγελία- οι αρχές αδιαφορούν , δεν εχουν χρόνο για έρευνα, δεν θέλουν να κάνουν την Πυθία, κλπ, κλπ.Βέβαια , τα διαλυμένα τα μαζεύουν γρήγορα ....
-
ρε παιδια τι ψαχνετε? τα εχουμε ξαναγραψει και σε προηγουμενες σελιδες αν δεν κανω λαθος.
εφοσον εχεις πινακιδες και τελη δεν μπορει να σου κανει κανεις τιποτα!!
στην γειτονια μου εχω δυο παππουδες που τα κουνανε 1-2 φορες το χρονο και δεν τρεχει τιποτα. τα κουκουλωνουν κιολας, ριχνουν και κανα σκουπισμα απο κατω που και που (μαλλον ψιλιασμενοι) και η ζωη συνεχιζεται εχοντας το καθημερινο αγχος ευρεσης θεσης σταθμευσης.
το θεμα ειναι η ηθικοτητα και η καλη θεληση του καθενος... -
για να μην ανοιγω αλλο θεμα....
το ερωτημα μου ειναι:- θελω να καταθεσω πινακιδες επειδη θα λειψω εξωτερικο για κανα 5-6μηνο. Ισως παραπανω. Ξερω τι χρειαζεται , εχω χωρο σταθμευσης κλπ. Αλλα:
- κερδιζω τιποτα οσον αφορα εφορια, τεκμηρια κλπ? δηλαδη θα προσμετραται το αμαξι στα τεκμηρια διαβιωσης;
- ποσο ευκολο (ή μαλλον γρηγορο) ειναι να τις παρεις πισω τις πινακιδες οταν θελησεις;;
-
Τα τέλη (αν δε τα έχεις ήδη πληρώσει), δεν τα γλιτώνεις αφού θα το χρησιμοποιήσεις μέσα στη χρονιά. Κερδίζεις όμως από το τεκμήριο, οπότε κάν'το όπωσδήποτε!
-
Για το 1 η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Θα έχεις μία μείωση, καθώς θα έχεις μειωμένους μήνες χρήσεις στο όχημα (5-6 μήνες, δηλαδή όσο θα λήψεις).
Για το 2 νομίζω ότι είναι πολύ εύκολη διαδικασία.
Για το ΜΧ5 μου, πήγα και τις πήρα μετά από έναν χρόνο, απλά πλήρωσα τα τέλη του τρέχοντως έτους (δίχως πρόστιμα κτλ) και μου τις δώσαν.
-
με αντιστροφη λογικη, δεν ειναι εξισου παρανομο να απαιτει κανεις απο καποιον να ΜΗΝ παρκαρει το αμαξι του σε μια αδεια θεση επειδη ειναι απο την 'διπλα' γειτονια;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
με αντιστροφη λογικη, δεν ειναι εξισου παρανομο να απαιτει κανεις απο καποιον να ΜΗΝ παρκαρει το αμαξι του σε μια αδεια θεση επειδη ειναι απο την 'διπλα' γειτονια;;φυσικα και ειναι. ποιος το ειπε πως οι θεσεις σταθμευσης πανε και με την γειτονια του καθενος?
το αν ειναι χωρις πινακιδες ειναι αλλο θεμα και ειναι στην ευχερεια του καθενος... -
μετα απο μια βολτα στα γυρω τετραγωνα...
οργιο απο διχως πινακιδες αυτοκινητα....
μιλαμε σε καθε τμημα δρομου και απο ενα.
και οχι μονο μπακατελες αλλα κια ολοκαινουρια...
μας εκαναν νεοπτωχους τελικα...ολοταχως στο 80 τοτε που τα 1400αρια ηταν για προνομιουχους....
θυμαμαι την συζητηση εαν πρεπει να παρουμε το καντετ 1000 ή 1200 και η εγνοια ηταν εαν θα τα καταφερναμε...
τελικα πηγαμε στο 1000αρι... -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
μετα απο μια βολτα στα γυρω τετραγωνα...
οργιο απο διχως πινακιδες αυτοκινητα.......Ολα αυτά σωστά και λυπηρά, αλλά εγώ κόβοντας άλλα έξοδά μου:
ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ. **ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΙΡΌ ΥΠΟΜΟΝΗ!!! ** -
οταν δεν πληρωνεις τελη κ δεν εχεις πινακιδες,δεν ειναι παρανομο να παρκαρεις στον δρομο???αν δεν ειχα δικο μου χωρο σταθμευσης κ παλευα να παρκαρω,θα εκανα ΧΤΕΣ καταγγελια στον δημο η οποιαδηποτε ειναι η αρμοδια αρχη.
επειδη εσυ δεν εχεις χρηματα να πληρωσεις το σημα,πρεπει να καταχρεζεσαι δημοσιους χωρους?κ να ξοδευω εγω καυσιμα,χρονο κ ηρεμια για να βρω θεση?τραβα παρκαρε το στο χωριο σου,στην αυλη μεσα,που δεν εμποδιζει. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ. **ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΙΡΌ ΥΠΟΜΟΝΗ!!! **
δεν βλεπω τον λογο που δεν εχεις παρει ακομη τηλεφωνο. Εκτος αν περιμενεις ολοι αυτοι ξαφνικα να βαλουν παλι πινακιδες
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες