-
'Πλατιά μεσαία στρώματα' είχαν ονομαστεί κατά τη δεκαετία του 80 οι ταλαίπωροι που έπαιρναν με δανεικά λίγα λεφτά παραπάνω και είχαν την εντύπωση ότι ανέβηκε το βιοτικό τους επίπεδο, αφού πλέον μπορούσαν ν'αγοράσουν αυτοκίνητο 4,5 μέτρων και δεύτερο κουστούμι από τον Μπρακούλια. Τώρα Tomb Oulo.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Πλατιά μεσαία στρώματα' είχαν ονομαστεί κατά τη δεκαετία του 80 οι ταλαίπωροι που έπαιρναν με δανεικά λίγα λεφτά παραπάνω και είχαν την εντύπωση ότι ανέβηκε το βιοτικό τους επίπεδο, αφού πλέον μπορούσαν ν'αγοράσουν αυτοκίνητο 4,5 μέτρων και δεύτερο κουστούμι από τον Μπρακούλια. Τώρα Tomb Oulo.εμένα αυτό το φαινόμενο που λες γιατί δε μου φαίνεται και πολύ διαφορετικό από αυτό που γίνεται σήμερα? (εντάξει, δεν παίρνουν κοστούμι απ'τον Μπρακούλια, παίρνουν από τα Prince Oliver...)
Σπύρος
-
Γιατί τα τότε δανεικά παίρνονταν με κρατικά δάνεια και φούσκωναν τους μισθούς για να είναι ο λαός χαρούμενος. Τώρα τα δάνεια είναι προσωπικά, άρα ο καθένας ξέρει τι βγάζει και ότι δεν βγαίνει, δεν αισθάνεται πλούσιος (αν και δείχνει προς τα έξω τέτοιος).
Πχ: Ναι χρυσό μου, πήγαμε μια βδομάδα στην Αράχωβα. Βρε τι τιμές ήταν αυτές, καλύτερα όμως για να μην γεμίζουν τα καλά μέρη γυφτουριά. Α, δεν σου'πα, στην απέναντι πλαγιά έμενε η Βανδή με τον Νικολαϊδη, ακριβώς φάτσα στο παράθυρο του ξενώνα μας. Σήμερα πέρασα από το Dia, απαπα, ακόμα κι εκεί είναι απλησίαστο το κρέας και τα λαχανικά. Πήρα κατεψυγμένα κεφτεδάκια για τα παιδιά, στα 3 το 1 δώρο+μια κυλότα. Δεν χορταίνουν κι αυτά τα σκασμένα! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πχ: Ναι χρυσό μου, πήγαμε μια βδομάδα στην Αράχωβα. Βρε τι τιμές ήταν αυτές, καλύτερα όμως για να μην γεμίζουν τα καλά μέρη γυφτουριά. Α, δεν σου'πα, στην απέναντι πλαγιά έμενε η Βανδή με τον Νικολαϊδη, ακριβώς φάτσα στο παράθυρο του ξενώνα μας. Σήμερα πέρασα από το Dia, απαπα, ακόμα κι εκεί είναι απλησίαστο το κρέας και τα λαχανικά. Πήρα κατεψυγμένα κεφτεδάκια για τα παιδιά, στα 3 το 1 δώρο+μια κυλότα. Δεν χορταίνουν κι αυτά τα σκασμένα!
Πολύ καλό!.... και 100% αληθινό. ''Η φτώχεια θέλει καλοπέραση'' μέχρι να βουλιάξουμε όλοι μαζί Όταν είχε βγει αυτό το ρητό βέβαια τελείως άλλο πράγμα εννοούσαν...... δεν βαριέστε (R)... η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει κλπ κλπ
-
Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο ακόμα θεωρείται status symbol.
Σε άλλες χώρες απλά είναι μέσον.
Εδώ βλέπεις τη γυναίκα του χασαπή που αγόρασε 316 ΒΜW να
καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι. Σε αναντιστοιχία στην
γειτονική Ιταλία μπορεί να δεις κάποιον παππού που οδηγεί
PUNTO 55 τη βασική έκδοση να έχει στο γκαράζ Maserati
Ghilbi την οποία την κυκλοφορούσε κάποια βράδια στην A4
μέχρι το Τορίνο και μετά πίσω στη Lago Maggiore για να
μην κολλήσουν τα λάδια..... (που λέει ο λόγος γιατί βασικά
ήθελε να ξεμουδιάσει από τα 50+ του FIAT).....Εγώ προσωπικά έχω σοβαρό πρόβλημα να εξηγήσω στην πεθερά
μου ότι μία Φερράρι είναι πιο cult από μία Merc αλλά αυτό είναι
βαθιά ριζωμένο στη λογική του Έλληνα.Ααα για αυτόν που μίλησε για την Harley. Σε μερικές κοινωνίες
αν πατήσεις το πόδι σου με Harley σε κοιτούν ακόμα ως εγκληματία....Κατά τα άλλα είμαστε Ευρωπαίοι......
-
ama einai na dineis tosa ekatommyria gia na g.a.m.i.s.e.i.s tote kalytera na pas se kanan oiko anoxis!!
Πόσο απαραίτητο είναι το "καλό" αμάξι στην κοινωνί