-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
παιδια ξερει κανενας αν ειναι εφικτη η αντικατασταση του κιβωτιου DSG με χειροκινητο..?..παιζει ρολο αν ειναι κουατρο?..το ρωταω αυτο διοτι το κοστος επισκευης-αντικαταστασησ DSG ειναι πολυ υψηλο και σκεφτομαι οτι αν ειναι να εχω προβλημα στο μελλον οι λυσεις μου ειναι 3
- δινω (πουλαω) το αμαξι με DSG
- Αντικαθιστω το DSG με χειροκινητο και ησυχαζω (οταν και εαν προκυψει θεμα)
- Κανω την προσευχη μου να ειναι καλα το DSG
για να σε βλέπω να ξεκινάς της μετάνοιες...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
παιδια ξερει κανενας αν ειναι εφικτη η αντικατασταση του κιβωτιου DSG με χειροκινητο..?..παιζει ρολο αν ειναι κουατρο?..
το ρωταω αυτο διοτι το κοστος επισκευης-αντικαταστασησ DSG ειναι πολυ υψηλο και σκεφτομαι οτι αν ειναι να εχω προβλημα στο μελλον οι λυσεις μου ειναι 3
για να σε βλέπω να ξεκινάς της μετάνοιες...
εννοεις να 'μετανοησω' η να 'σκυψω για τον ακατανομαστο' ?
-
παιδια ξερει κανενας αν ειναι εφικτη η αντικατασταση του κιβωτιου DSG με χειροκινητο..?..παιζει ρολο αν ειναι κουατρο?..το ρωταω αυτο διοτι το κοστος επισκευης-αντικαταστασησ DSG ειναι πολυ υψηλο και σκεφτομαι οτι αν ειναι να εχω προβλημα στο μελλον οι λυσεις μου ειναι 3
Nα κανεις την επεκταση εγγυησης ισως;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
παιδια ξερει κανενας αν ειναι εφικτη η αντικατασταση του κιβωτιου DSG με χειροκινητο..?..παιζει ρολο αν ειναι κουατρο?..
το ρωταω αυτο διοτι το κοστος επισκευης-αντικαταστασησ DSG ειναι πολυ υψηλο και σκεφτομαι οτι αν ειναι να εχω προβλημα στο μελλον οι λυσεις μου ειναι 3
του 2004 μοντελλακι...δεν γινεται επεκταση νομιζω (ειμαι σιγουρος δηλαδη)
-
Νομιζα οτι μιλαγες για αγορα νεου αυτοκινητου.
-
Αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα τώρα, γιατί σκοτίζεσαι με πιθανά προβλήματα στο μέλλον; Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούν να χαλάσουν σε ένα αυτοκίνητο.. αν σκεφτόμαστε έτσι, ας το αφήναμε καλύτερα να παίρναμε ποδήλατο!
Εξ άλλου, το DSG είναι, απ όσο γνωρίζω, πολύ αξιόπιστο, ιδίως το 6άρι. Τουλάχιστον με τις εργοστασιακές ιπποδυνάμεις.
-
του 2004 μοντελλακι...δεν γινεται επεκταση νομιζω (ειμαι σιγουρος δηλαδη)
Ψάξε διαδίκτυο να φέρεις το ίδιο. Η μετατροπή είναι αρκετά πράγματα που δεν θα βρίσκεις, έκτος εάν βρεις τροπέτο.
Α. -
Καλησπέρα και καλη χρονιά...
- Τωρα λιγο πριν, η πισω αριστερη ροδα μου έπεσε σε 'σκαλοπάτι' κανοντας όπισθεν, με αποτέλεσμα να καθήσει το αυτοκινητο στο πισω αριστερο 'νευρο' (εκει που δειχνει το manual να βάζουμε τα ποδαρια απο τις ράμπες για να το σηκώσουμε). Το σκαλοπατι ήταν πανω απο 40 εκατοστά υψος, καθετο, οποτε ο πισω αριστερος τροχος κρέμασε και παλι δεν εφτανε το εδαφος. Ο πισω δεξιος πατουσε κανονικά.
Δοκιμασα λιγο μπροστα λιγο πισω και μετα με μια παρατεταμενη γκαζια τελικα το καβαλησε και εφυγα.
Ειδα οτι το 'νευρο' ειναι πλέον ~1 εκατοστο και όχι 2-2,5 που ειναι το κανονικό. Η πισω αριστ πορτα ανοιγει κανονικα, ειδαοτι στην ευθεια του νευρου ειναι μια μεταλλικη δοκος και το σωληνακοι φρενων που όμως εχει αρκετο παιξιμο για να εχει παθει ζημια... Τι άλλο να κοιτάξω? Τι μπορει να μου κανει που δεν φαντάζομαι?
- Τιμες για πισω αισθητηρα Λ και καταλυτη με πολλαπλή, μου δινουν 98 και 490 ευρώ αντιστοιχα (απο εξειδικευμενο) χωρις εργασία.
- Να παρω αισθητηρα bosch απο το ιντερνετ με 58 δολαρια και να τους πω να πανε να.... ?
- Καταλυτης τιποτα φτηνοτερο? σχεδον τοσο κανει το αυτοκινητο. ειδα στο νετ Αμερικη σκετους με 80 δολαρια Μάγκνα-κάτιδεν ξερω αν ειναι σκετο άχυρο μεσα ετσι για να υπαρχει...
- κανα μαγαζι ιντερνετικο απο Ευρώπη ή τιμες άλλες απο εδώ ξερετε? Ποσο κανουν αυτα Ελλαδα στο εμποριο??
Accent LC, 1500cc, 2001 μοντ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αν στο δρόμο,σε πορεία δηλ χάνει την απόδοση το καλοριφέρ και την ανακτά πάλι στο ρελαντί ή σε κίνηση πόλης έχεις κολημένο θερμοστάτη.Μετά από 40 ημέρες και μια εξαέρωση του ψυγείου(που βελτίωσε λίγο την κατάσταση και δεν έδωσα ξανά την πρέπουσα σημασία), επιβεβαιώθηκε ο G60
Αφορμή της αποκάλυψης, το ρουλεμάν του δυναμό(που μας ψιλοαφήνει σιγά σιγά) και είπα να το κάνω και service.Ευτυχώς δεν ήταν φλάντζα που με είχατε τρομάξει.
-
Toν τελευταίο καιρό μου συμβαίνει το εξής. Όταν το αμάξι έχει μόλις σβήσει πχ βενζινάδικο κλπ δεν ξαναπαίρνει εύκολα μπρός. Παίρνει με την δεύτερη μπορεί και με την τρίτη. Ωστόσο όταν το αφήνω πχ για μια μέρα ή για ώρες δεν συμβαίνει αυτό και ανάβει με την μία. Επίσης τον τελευταίο καιρό παρατήρησα ότι μερικές φορές κάνει ένα τσιριχτό ήχο όταν στρίβω το τιμόνι προς τα αριστερά μόνο. Μου έτυχε 3 φορές το τελευταίο αλλά το κανε για καμιά 20-30 sec και στις 2 περιπτώσεις και μετά δεν το ξανάκανε. Ο ήχος ακουγόταν να έρχεται απο την μπροστά αριστερά ρόδα (να αναφερθεί ότι παλαιότερα το αμάξι είχε χτυπήσει σε μία πέτρα εκεί και είχε αλλαχτεί μπιλιοφόρος και ακρόμπαρο, κάτι τέτοιο νομίζω). Τι θα μπορούσε να φταίει; Για το πρώτο ερώτημα μάλλον η μπαταρία αργοπεθαίνει; Να σημειωθεί ότι το αμάξι πέρασε περίοδο ακινησίας περίπου 3 χρόνων και η μπαταρία δεν έχει αλλαχθεί απο τότε η ίδια είναι.
-
Για ψαξου και για τον αισθητηρα θεσης στροφαλου.Κοιτα εγω τι προβλημα ειχα viewtopic.php?f=6&t=47654
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για ψαξου και για τον αισθητηρα θεσης στροφαλου.Κοιτα εγω τι προβλημα ειχα viewtopic.php?f=6&t=47654Τώρα που το λες έχεις δίκιο κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα στο Corsa C (που αλλού; ) και έκανε ακριβώς το ίδιο , ζεστό δεν επαιρνε, (στην αρχή με την δεύτερη και σιγά σιγά χειροτέρεψε) αλλά κάποια στιγμή άναψε και το λαμπάκι και όντως ήταν ο αισθητήρας θέσης στροφάλου. Δεν θυμάμαι να ήταν πολύ ακριβός.
-
BILL33 έγραψε:Για ψαξου και για τον αισθητηρα θεσης στροφαλου.Κοιτα εγω τι προβλημα ειχα viewtopic.php?f=6&t=47654
Τώρα που το λες έχεις δίκιο κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα στο Corsa C (που αλλού; ) και έκανε ακριβώς το ίδιο , ζεστό δεν επαιρνε, (στην αρχή με την δεύτερη και σιγά σιγά χειροτέρεψε) αλλά κάποια στιγμή άναψε και το λαμπάκι και όντως ήταν ο αισθητήρας θέσης στροφάλου. Δεν θυμάμαι να ήταν πολύ ακριβός.
Καλώς θα δώ πώς θα πάει το πράγμα και αν συνεχίσει και δώ ότι χειροτερεύει πάω για αλλαγή. Μιλάμε για έξοδα της τάξης των 50 ευρώ η παραπάνω αλήθεια;
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
BILL33 έγραψε:Για ψαξου και για τον αισθητηρα θεσης στροφαλου.Κοιτα εγω τι προβλημα ειχα viewtopic.php?f=6&t=47654
Τώρα που το λες έχεις δίκιο κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα στο Corsa C (που αλλού; ) και έκανε ακριβώς το ίδιο , ζεστό δεν επαιρνε, (στην αρχή με την δεύτερη και σιγά σιγά χειροτέρεψε) αλλά κάποια στιγμή άναψε και το λαμπάκι και όντως ήταν ο αισθητήρας θέσης στροφάλου. Δεν θυμάμαι να ήταν πολύ ακριβός.
Καλώς θα δώ πώς θα πάει το πράγμα και αν συνεχίσει και δώ ότι χειροτερεύει πάω για αλλαγή. Μιλάμε για έξοδα της τάξης των 50 ευρώ η παραπάνω αλήθεια;
Τοσο ,αν θυμαμαι καλα,εκανε το δικο μου.Ιδια μηχανη πρεπει να εχουμε.
-
Βeta κ εσύ έχεις 1.6;
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Βeta κ εσύ έχεις 1.6;
ΞΕρω και εγω;κουπε του 99 ειναι 1,6.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
.........- Τιμες για πισω αισθητηρα Λ και καταλυτη με πολλαπλή, μου δινουν 98 και 490 ευρώ αντιστοιχα (απο εξειδικευμενο) χωρις εργασία.
- Να παρω αισθητηρα bosch απο το ιντερνετ με 58 δολαρια και να τους πω να πανε να.... ?
- Καταλυτης τιποτα φτηνοτερο? σχεδον τοσο κανει το αυτοκινητο. ειδα στο νετ Αμερικη σκετους με 80 δολαρια Μάγκνα-κάτιδεν ξερω αν ειναι σκετο άχυρο μεσα ετσι για να υπαρχει... - κανα μαγαζι ιντερνετικο απο Ευρώπη ή τιμες άλλες απο εδώ ξερετε? Ποσο κανουν αυτα Ελλαδα στο εμποριο??
Να πας σε εξατμισά να σου βάλει καταλύτη και εξάτμιση του εμπορίου (aftermarket). Θα σου βγει πολύ φθηνότερα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
...............Μάγκνα-κάτι...........ΜagnaFlow?
-
Ο χρήστης dd_surfer έγραψε:
.........
- Τιμες για πισω αισθητηρα Λ και καταλυτη με πολλαπλή, μου δινουν 98 και 490 ευρώ αντιστοιχα (απο εξειδικευμενο) χωρις εργασία.
- Καταλυτης τιποτα φτηνοτερο? σχεδον τοσο κανει το αυτοκινητο. ειδα στο νετ Αμερικη σκετους με 80 δολαρια Μάγκνα-κάτιδεν ξερω αν ειναι σκετο άχυρο μεσα ετσι για να υπαρχει... - κανα μαγαζι ιντερνετικο απο Ευρώπη ή τιμες άλλες απο εδώ ξερετε? Ποσο κανουν αυτα Ελλαδα στο εμποριο??
Να πας σε εξατμισά να σου βάλει καταλύτη και εξάτμιση του εμπορίου (aftermarket). Θα σου βγει πολύ φθηνότερα.
Ευχαριστώ, θα το έχω υπόψη μου,
μεχρι τωρα δεν ειχε τυχει ποτε να ασχοληθώ με θεματα εξατμισεων και δεν εχω ιδεα.εκανα αυτό http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=49882&start=15#p2418032 για να αντιμετωπισω το θεμα απο αλλη οπτική και να εξαλειψω και τις πιθανοτητες να ειναι αλλο πράγμα απο τον καταλυτη,
ελπίζω να το πετυχα
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
...............Μάγκνα-κάτι...........
ΜagnaFlow?
oh, yes!
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........