-
Ελαβα το χαρτακι της πληρωμης των τελων . Το θεμα ειναι η εκτακτη εισφορα ειναι μαζι με το ειδοποιητηριο ή ερχεται χωριστα??? Πριν 2 χρονια στην προηγουμενη Εκτακτη Εισφορα (μιας και περσυ συγχωνευθηκαν) εγραφε το ποσο και διπλα την εκτακτη εισφορα. Φετος ενα σκετο 660€ Επισης να σημειωσω πςω το αμαξι ειναι 10ετιας αλλα με πρωτη αδεια το 2009 στην Ελλαδα.
-
Παιδί του δημοτικού αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα και αυτοί τον χαβά τους. Τον χαβά τους ή το σχέδιό τους? Γιατί ή πολύ χαζός είσαι ή κάτι άλλο προσδοκάς με αυτήν την τακτική.
Παιδιά ανακοινώθηκε αυτό που περιμέναμε, αυτό που βλέπουμε κάθε μέρα. Οι τρύπες όσο πάνε θα μεγαλώνουν αφού ο κόσμος δεν έχει πια χρήματα και συνεπώς δεν καταναλώνει. Τα έχουμε πει ένα εκατ. φορές.
Άδη πήρες παπί?
-
Η έκτακτη εισφορά είχε σταλθεί το Νοέμβριο νομίζω
-
Κον5 μπα και δε προκειται εκτος αμα ειναι για λογους βιοπορισμου,ζωης και θανατου...εχω εμπλακει σε ατυχημα με τετοιο εργαλειο και δε σκοπευω για μερικα ευρω να παθω κανα κακο...ειμαι προκατειλλημενος, εκτος βεβαια απο μερικα σβελτα εργαλεια που σε ξαποστελνουν μια και καλη...
Ισως σε καποια αλλη χωρα η πολη... -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Παιδί του δημοτικού αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα και αυτοί τον χαβά τους. Τον χαβά τους ή το σχέδιό τους? Γιατί ή πολύ χαζός είσαι ή κάτι άλλο προσδοκάς με αυτήν την τακτική.Είναι το σχέδιο του παγκόσμιου σιονισμού για καταστροφή της Ελλαδίτσας μας
Άλλωστε όπως δήλωσε προχθές ο Τουργκούντ Οζάλ, τον Βενιζέλο τον ψήφισαν τούρκοι πράκτορες για αντίποινα.
-
Δεν είχα ειδοποιητήριο για το αμάξι, οπότε πήγα στη ΔΟΥ Δαφνης οπου ανήκω, κατά τις 1.30.
Έκανα τη δουλειά μου σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Άδεια η ΔΟΥ.
Λαμπάδα πάω να ανάψω. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δεν είχα ειδοποιητήριο για το αμάξι, οπότε πήγα στη ΔΟΥ Δαφνης οπου ανήκω, κατά τις 1.30.
Έκανα τη δουλειά μου σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Άδεια η ΔΟΥ.
Λαμπάδα πάω να ανάψω.Eγω στην ΔΟΥ Α.Λιοσιων ειχε ουρα μεχρι τις σκαλες,για να σου βγαλεοι το τριπλοτυπο εισπραξης και να υπολιγισει το ποσο,και αλλη μια ουρα 40-50? ατομων για να πληρωσεις.Εγω στηθηκα και σε 3η ουρα πρωι-πρωι αφου επρεπε να εκδοσω επιταγη γιατι το ποσο ηταν συνολικα 795 ευρω.
Το 2011 στηνεσαι σε 3 ουρες για να πληρωσεις τις μαλακιες του κρατους. Ειχα και τον μικρο (μιας και δεν ειχε σχολειο),και περιμενε και αυτος 3 ωρες συνολικα ορθιος. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μπράβο στον Βενιζέλο, μία ιδέα είναι να γίνουν τα τέλη 1 εκατομμύριο ευρώ άνα όχημα (ετήσιο τέλος), ασχέτως κυβικών εκατοστών, χρώματος ή ζωδίου. Έτσι θα έχουμε έσοδα 0 (μηδέν) ευρώ. Αφού προς τα εκεί πάει το τrend, γιατί να χρονοτριβούμε? Θα πάρει και το νόμπελ οικονομίας μία ώρα αρχίτεραΛάθος!
Ο Nikos! θα τα πληρώσει για να χαίρεται το αμαξάκι του! -
Και όχι μόνο ο Nikos!
-
ξερετε αν βαλουν φετοσ τεκμηριο για αυτοκινητα ανω των 2000 cc?η ηλικια του αυτοκινητου θα παιζει ρολο?
-
Ο χρήστης pad20 έγραψε:
ξερετε αν βαλουν φετοσ τεκμηριο για αυτοκινητα ανω των 2000 cc?η ηλικια του αυτοκινητου θα παιζει ρολο?Το τεκμήριο των 2000 κυβικών φέτος ήταν 8.800.Φημολογείται μεγάλη αύξηση για το 2012.
Ανω των 5 ετών έκπτωση 30% και άνω των 10 ετών 50%. -
δώσαμε ένα παλιό για απόσυρση (και καλά) πρόσφατα.
πήρα πράξη διαγραφής κλπ κλπ.
χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο σχετικά με τα τέλη?
καμία ειδοποίηση καμία υπεύθυνη δήλωση? αυτοί είναι ικανοί να έχουν πρόστιμο μη έγκαιρης προειδοποίησης.
μπορώ να πάω να τους τρίψω στα μούτρα τη πράξη διαγραφής αν χρειάζεται, δε με χαλάει καθόλου. -
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Καλημερα σε ολους, μια απορια:Μπορει ο κατοχος ενος αυτοκινητου ο οποιος δεν εχει πληρωσει τα τελη του 2010 και 2011 να πληρωσει στην ΔΟΥ μονο του 2012?
Υπαρχει καποια δηλαδη η δυνατοτητα να διακανονιστουν οι προηγουμενες οφειλες και να πληρωθουν τα τελευταια μονο?Δυστυχως και να παρεις απο τραπεζα το σημα για 2012 τα τελη του 10-11 στη δου δεν διαγραφοντα....Αν καποα στιγμη πας δου για ενημεροτητα η κατι σχετικο θα το δουν και θα στου ζητησουν τελη 10+11 χ 2. επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι εγω θα επαιρνα σημα απο τραπεζα και θα πληρωνα την δου οταααααν με πιανανε, διοτι δεν εισαι παρανομος. Εμενα μια φορα ετσι μου ηρθε χαρτι απο εφορια διοτι δεν ειχα πληρωσει σημα διοτι το αμαξι ηταν τρακαρισμενο αλλα δεν ειχα-ο βλακας-καταθεσει πινακιδες η αποσυρει και πληρωσα το σημα χ 2 για ενα αχρηστο αμαξι....Καλη χρονια...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ελαβα το χαρτακι της πληρωμης των τελων . Το θεμα ειναι η εκτακτη εισφορα ειναι μαζι με το ειδοποιητηριο ή ερχεται χωριστα??? Πριν 2 χρονια στην προηγουμενη Εκτακτη Εισφορα (μιας και περσυ συγχωνευθηκαν) εγραφε το ποσο και διπλα την εκτακτη εισφορα. Φετος ενα σκετο 660€ Επισης να σημειωσω πςω το αμαξι ειναι 10ετιας αλλα με πρωτη αδεια το 2009 στην Ελλαδα.κανε την παπια και μην πας γυρευοντας..μαλλον σε ξεχασαν. Κερνα καφεδες την παρεα σου αλλα μην πεις τον λογο..(το ιδιο συνεβη και σε μενα για 2 αυτοκινητα...στο χαρτι του Νοεμβριου δεν ειχαν εκτακτη εισφορα αυτοκινητου ενω ειχαν τα αλλα ποσα, και μονο εγω η γυναικα μου και ο λογιστης το ξερει)...
-
Τα τέλη κυκλοφορίας μπορεί να είναι αντικειμενικά άδικα, παράλογα και να μειώνουν τα έσοδα του δημοσίου ΑΛΛΑ για μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι αποδεκτά. Και εξηγώ, μπορεί ο μέσος πολίτης να δίνει πχ 500 ευρώ επειδή ο κύλινδρος του κινητήρα του είναι 2χλ μεγαλυτερης διαμέτρου από αυτόν που πληρώνει 300 ευρώ, η δυσφορία αυτή όμως είναι αστεία λεπτομέρεια μπροστά στην δικαίωση που βρίσκει το ΜΙΣΟΣ του όταν βλέπει πως αυτός που το αυτοκίνητό του έχει 3χλ μεγαλύτερο κίλυνδρο θα πληρώσει 800 ευρώ.
Με λίγα λόγια όσο ο κόσμος κατά βάθος πιστεύει πως καλώς πρέπει να πληρώνει 1500 ευρώ τέλη όποιος έχει αυτοκίνητο ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΕΚΑΤΟΣΤΩΝΕ τα τέλη θα υπάρχουν και υπουργοί θα είναι αστείες φάτσες όπως ο κος Τούρκογλου.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα τέλη κυκλοφορίας μπορεί να είναι αντικειμενικά άδικα, παράλογα και να μειώνουν τα έσοδα του δημοσίου ΑΛΛΑ για μεγάλη μερίδα του κόσμου είναι αποδεκτά. Και εξηγώ, μπορεί ο μέσος πολίτης να δίνει πχ 500 ευρώ επειδή ο κύλινδρος του κινητήρα του είναι 2χλ μεγαλυτερης διαμέτρου από αυτόν που πληρώνει 300 ευρώ, η δυσφορία αυτή όμως είναι αστεία λεπτομέρεια μπροστά στην δικαίωση που βρίσκει το ΜΙΣΟΣ του όταν βλέπει πως αυτός που το αυτοκίνητό του έχει 3χλ μεγαλύτερο κίλυνδρο θα πληρώσει 800 ευρώ.Με λίγα λόγια όσο ο κόσμος κατά βάθος πιστεύει πως καλώς πρέπει να πληρώνει 1500 ευρώ τέλη όποιος έχει αυτοκίνητο ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΚΥΒΙΚΩΝ ΕΚΑΤΟΣΤΩΝΕ τα τέλη θα υπάρχουν και υπουργοί θα είναι αστείες φάτσες όπως ο κος Τούρκογλου.
μπραβο φιλε να τα λεμε τα πραγματα με το ονομα τους ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ 100%
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΕΚΑΤΟΣΤΩΝΕ
Κι όπως διατείνονται έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές στα φετινά τέλη κυκλοφορίας ο Μπένι έβαλε τον πατέρα του και τη μάνα του.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στην Τσαπανίδου πριν λίγο στον ΣΚΑΪ :Στοιχεία για 11μηνο.
ΕΣΟΔΑ από τέλη κυκλοφορίας
2011 : 127 εκ. ευρώ
2010 : 525 εκ. ευρώ
μείωση -75,8% (!)ΕΣΟΔΑ από τα τέλη ταξινόμησης καινούριων
2011 : 83 εκ. ευρώ
2010 : 231 εκ. ευρώ
μείωση -64% (!)ένας εφοριακός εκτιμάει ότι φέτος θα παραδόσουν περίπου 400.000 πινακίδες ενώ πέρσι ήταν 130.000 αν συγκράτησα σωστά.
Και μιλάμε σε σχέση με το πεθαμένο 2010. Μήνυμα ελήφθη λέτε;
Φαντάζομαι ότι βασίζεται σ'αυτό το δελτίο http://www.minfin.gr/content-api/f/bina ... 2-2011.pdf
Το αντίστοιχο του περσινού Νοεμβρίου είναι http://www.minfin.gr/content-api/f/bina ... _11_GR.pdf
Στην αρχή νόμιζα ότι οι συγκρίσεις ήταν άδικες αναφερόμενες στο 11μηνο του 2011 ενάντια στο 12μηνο του 2010, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας μαζεύονται κατά κύριο λόγο το Δεκέμβριο, αλλά έκανα λάθος. Οι συγκρίσεις στέκουν και είναι αποκαλυπτικές.
Επίσης εντυπωσιακό είναι ότι η είδηση δεν παίζει σε κανένα ειδησεογραφικό site απ'όσο έψαξα
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Καλημερα σε ολους, μια απορια:
Μπορει ο κατοχος ενος αυτοκινητου ο οποιος δεν εχει πληρωσει τα τελη του 2010 και 2011 να πληρωσει στην ΔΟΥ μονο του 2012?
Υπαρχει καποια δηλαδη η δυνατοτητα να διακανονιστουν οι προηγουμενες οφειλες και να πληρωθουν τα τελευταια μονο?Δυστυχως και να παρεις απο τραπεζα το σημα για 2012 τα τελη του 10-11 στη δου δεν διαγραφοντα....Αν καποα στιγμη πας δου για ενημεροτητα η κατι σχετικο θα το δουν και θα στου ζητησουν τελη 10+11 χ 2. επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι εγω θα επαιρνα σημα απο τραπεζα και θα πληρωνα την δου οταααααν με πιανανε, διοτι δεν εισαι παρανομος. Εμενα μια φορα ετσι μου ηρθε χαρτι απο εφορια διοτι δεν ειχα πληρωσει σημα διοτι το αμαξι ηταν τρακαρισμενο αλλα δεν ειχα-ο βλακας-καταθεσει πινακιδες η αποσυρει και πληρωσα το σημα χ 2 για ενα αχρηστο αμαξι....Καλη χρονια...
καλησπερα,
σε ποια ΔΟΥ ανηκεις διοτι πρεπει να εισαι ο πρωτος που του ηρθε να πληρωσει Χ2 σημα προηγουμενου ετους?
και ποια χρονια εγινε αυτο?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δώσαμε ένα παλιό για απόσυρση (και καλά) πρόσφατα.
πήρα πράξη διαγραφής κλπ κλπ.
χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο σχετικά με τα τέλη?
καμία ειδοποίηση καμία υπεύθυνη δήλωση? αυτοί είναι ικανοί να έχουν πρόστιμο μη έγκαιρης προειδοποίησης.
μπορώ να πάω να τους τρίψω στα μούτρα τη πράξη διαγραφής αν χρειάζεται, δε με χαλάει καθόλου.όχι είσαι οκ.
Τέλη κυκλοφορίας