-
Ανοίγεις μεγάλο κεφάλαιο τώρα και θέλει και πολλές παραμέτρους.
Αρχικα να πουμε ότι μπορει ο κατασκευαστής να ορίζει την ιδανική πίεση αλλά δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις ουτε λαμβάνει υπόψιν και τις προδιαγραφές τους κατασκευαστή. Ας πουμε κάποιες παραμέτρους...
-Ζεστός ή κρύος καιρός
- Οδηγηση στην πόλη ή ΕΟ
-Τυπος ελαστικού (καλοκαιρινό , βρόχινο , χειμερινό)
-Κατασκευαστής ελαστικού - Τρόπος οδηγησης (επιθετικος , συντηρητικός)
-Φορτίο στο όχημα (εργαλεία , γκόμενες ,κλπ )
-Αναρτήσεις φρένα και λοιπές βελτιώσεις.
_Καταστάση του οδοστρώματος και λοιπες αποκλίσεις (λακουβες , πεζοδρόμια κλπ).
Κάθε ένα απο αυτά παίζει σημαντικό ρόλο στην πίεση των ελαστικών που μπορεί να αποκλίνει από αυτήν του εργοστασίου.
Παραδειγμα.
Εγω επειδή έχω επιθετική οδηγήση με πολύ στροφιλίκι και καλοκαιρινά λάστιχα και λίιγο σφικτές αναρτήσεις έχω περισσότερο πίεση στα μπροστά και λίγο λιγότερη στα πίσω για να φέρω την συμπεριφορά στα μέτρα μου αλλά και στην απόδοση των συγκεκριμένων ελαστικών.
- Οδηγηση στην πόλη ή ΕΟ
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Παράδειγμα: Εισέρχομαι στη εθνική οδό, έχω 3τη επιταχύνω, έχει και κατηφόρα, 2500-3000 στροφές, βάζω κατευθείαν 5τη. Κάνω κακό στο αμάξι?
Παρομοίως ανεβάζω ταχύτητες.
Από μονή σε μονή (1..3..5)
Δεν παθαίνει τίποτα..Και εγω το ιδιο κανω
k εγώ το ίδιο. εκτός αν είναι λίγο ανηφορικά, οπότε βάζω + δευτέρα κ μετά 4η
στην αρχή νόμιζα πως το κάνω για οικονομια, αλλά η αλήθεια είναι ότι βαρέθηκα τις ταχύτητεςΜην συνηθίσετε όμως να κοφτιάζετε τη 2α και να βάζετε 5η... την ακούνε τα συγχρονιζέ της 5ης!
Του είπανε να κλάσει κι αυτός χέστηκε!!!
-
Το πρωι οταν το βαζω μπροστα και ειναι εντελως κρυο βγαζει απο την εξατμιση την μποχα του αιωνα,λες και εβαλες το κεφαλι σου σε φουγαρο,οπτικα φαινεται λιιιγο ασπρος καπνος αλλα τιποτα αλλο,η μυρωδια ειναι το μονο εντονο φαινομενο,κραταει γυρω στα 20 δευτερολεπτα και μετα τιποτα ολα νορμαλ,κανενα αλλο συμπτωμα πουθενα,παρα μονο οταν ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ κρυο,δηλαδη αμα το αφησω 2-3 ωρες δε θα το κανει,το κανει μονο το πρωι,καμμια ιδεα?
-
Λογικά είναι υγρασία από την εξάτμιση. Τι σου μυρίζει?
-
λογικα θα εχει μια μυρωδια εντονης πικριλας,καπως να το χαρακτηρισω
στο manual του αυτοκινητου που βρηκα γραφει πως αν τα καυσαερια μυριζουν εντονα οφειλεται σε αυξημενη ποσοτητα θειου στο καυσιμο και προτεινει αλλαγη βενζιναδικου αν δεν αλλαξει και το αυτοκινητο εχει πανω απο 100.000χλμ τοτε χρειαζεται αντικατασταση ο καταλυτης η ο καθαρισμος του(βρηκα μια εταιρεια που στελνεις φιλτρα dpf και καταλυτες και τα καθαριζουν) -
Όταν βάζουμε μπροστά τη μηχανή, ενώ το τιμόνι είναι στριμμένο, ζορίζεται περισσότερο η μίζα;
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μπορεί να είναι σκόνη, μπορεί κάποια 'δοντάκια' στο μηχανισμό....
Δοντακια?Αυτα αμα βγουν τα πανελ της πορτας γινεται να καθαριστουν?Με τι να τα καθαρισω γρασοσπρεϊ η wd-40?
100% A.
100% τι δε σε πιανω.
Παράδειγμα: Εισέρχομαι στη εθνική οδό, έχω 3τη επιταχύνω, έχει και κατηφόρα, 2500-3000 στροφές, βάζω κατευθείαν 5τη. Κάνω κακό στο αμάξι?
Βαριέσαι κι εσύ, ε;
μάλλον όλοι το κάνουμε.Εγω προσωπικα οταν ειμαι σε εθνικη επιταχυνω μεχρι τις 5κ με 3η και μετα βαζω 5η.[/quote
Με ένα γράσο – σπρέι. Λύγο περισσότερο να καθαρίσει, και αυτόματα θα λιπανθεί.
Α -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Όταν βάζουμε μπροστά τη μηχανή, ενώ το τιμόνι είναι στριμμένο, ζορίζεται περισσότερο η μίζα;Όχι
Ξέρει κανείς τί μπορεί να είναι αυτό;
Είναι στο στεφάνι, εσωτερικά της ζάντας
-
Βγάλε μια φωτογραφία από άλλη μεριά, γιατί είναι σε πρώτο πλάνο το ελαστικό και δεν φαίνεται καλά.
Μήπως είναι υλικό βουλκανισμού; -
Για πετραδακι με πισσα μοιαζει.
-
Αυτά τα Χριστούγεννα ας αντλήσουμε από τα αποθέματα αισιοδοξίας που έχουν όλοι οι άνθρωποι και πολύ περισσότερο εμείς οι Έλληνες.
Ας δώσουμε πρώτα απ' όλα ένα χαμόγελο στον εαυτό μας και ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα να ξεπεράσουμε τις όποιες, μεγαλύτερες ή μικρότερες προσωπικές δυσκολίες.Καλά Χριστούγεννα σε όλους..
Το 2012 ας το δούμε με όση αισιοδοξία και χαμόγελο μπορούμε γιατί πάντα η ζωή συνεχίζεται και όλοι προχωράμε.
Αντώνης -
Bassstartlet, καλή πρόταση. Ο Bill33, είχε δίκιο, πίσσα ήταν και ένα μεγάλο πετραδάκι
antonis-team
-
Οι πολλαπλασιαστες μπορουν να χαλασουν λογω κακης βενζινης;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αυτά τα Χριστούγεννα ας αντλήσουμε από τα αποθέματα αισιοδοξίας που έχουν όλοι οι άνθρωποι και πολύ περισσότερο εμείς οι Έλληνες.
Ας δώσουμε πρώτα απ' όλα ένα χαμόγελο στον εαυτό μας και ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα να ξεπεράσουμε τις όποιες, μεγαλύτερες ή μικρότερες προσωπικές δυσκολίες.Καλά Χριστούγεννα σε όλους..
Το 2012 ας το δούμε με όση αισιοδοξία και χαμόγελο μπορούμε γιατί πάντα η ζωή συνεχίζεται και όλοι προχωράμε.
Αντώνηςόντως, ας αφήσουμε λίγο τη μιζέρια
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Οι πολλαπλασιαστες μπορουν να χαλασουν λογω κακης βενζινης;*************OXI A.
-
Ασχετος ομολογουμένως περι διαφορικών ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Κοιτούσα ένα jeep cherokee στην απέλπιδα προσπάθειά του να ξεκολλήσει απο ένα σημείο που είχε πάγο.
Παρατήρησα ότι ο μπροστινός αριστερός τροχός και ο πίσω δεξιός ήταν οι μόνοι που σπίνιαραν κατα την προσπάθεια.
Τι σόι τετρακίνηση είναι αυτή; Δεν θα έπρεπε να σπινιάρουν και οι τέσσερις; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ασχετος ομολογουμένως περι διαφορικών ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Κοιτούσα ένα jeep cherokee στην απέλπιδα προσπάθειά του να ξεκολλήσει απο ένα σημείο που είχε πάγο.
Παρατήρησα ότι ο μπροστινός αριστερός τροχός και ο πίσω δεξιός ήταν οι μόνοι που σπίνιαραν κατα την προσπάθεια.
Τι σόι τετρακίνηση είναι αυτή; Δεν θα έπρεπε να σπινιάρουν και οι τέσσερις;έκανε διαφορικό είναι φυσιολογικό αν δεν έχει κλείδωμα διαφορικού (δεν έχουν όλα τα 4χ4) ή έχει μόνο κλέιδωμα κεντρικού ή είχε και απλά ο οδηγός το πήρε και το είχε για να παρκάρει ευκολότερα στα πεζοδρόμια. Ένα 2κίνητο με esp ή έστω antispin είχε περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει
Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VAuw#t=43sκαι εδώ (εξηγεί το θεωρητικό το πρακτικό είναι λίγο άκυρο)
http://www.youtube.com/watch?v=RcRBYpcc ... ure=fvwrel -
Ερώτηση.
Μερικές φορές όταν πάω να ξεκινήσω τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο.
Βολάν? Ή δίσκο/πλατό?
Ανάλογα που θα πιάσει ο συμπέκτης το κάνει. Δεν το κάνει πάντα. Πρέπει να έχει φαγωθεί μονόπαντα ρε γμτ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ερώτηση.Μερικές φορές όταν πάω να ξεκινήσω τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο.
Βολάν? Ή δίσκο/πλατό?
Ανάλογα που θα πιάσει ο συμπέκτης το κάνει. Δεν το κάνει πάντα. **Πρέπει να έχει φαγωθεί μονόπαντα **ρε γμτ.
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
Ερώτηση.
Μερικές φορές όταν πάω να ξεκινήσω τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο.
Βολάν? Ή δίσκο/πλατό?
Ανάλογα που θα πιάσει ο συμπέκτης το κάνει. Δεν το κάνει πάντα. **Πρέπει να έχει φαγωθεί μονόπαντα **ρε γμτ.
Τι σημαίνει αυτό --> + ?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........